feestelijk kaas plukbrood

Kaas plukbrood, gezellig en feestelijk

Borreltijd, kwijlen jullie even met me mee…? Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken tijdens een feestje of BBQ! Als basis heb ik mijn koolhydraatarm brood genomen maar dan zonder de kruiden en het deeg heb ik gebakken in een rond ovenschaaltje van ca. ? 15 cm. Zo bak je een prachtig rond broodje dat je goed kunt vullen. Als het broodje helemaal is afgekoeld kun je het insnijden en vullen. Even terug de oven in en het kaas plukbrood is klaar om van te smullen. Warm serveren!

Kruidenboter of kruidenkaas
Zelf maakte ik van mijn overgebleven Paaslammetje met bieslook, peterselie en knoflook een lekkere kruidenboter (restjesdag). Als je nou niet zo’n restje hebt kan je voor het gemak uitstekend kruidenkaas zoals Boursin of iets dergelijks nemen. Zelfs een beetje olie met knoflook erin is geschikt om je brood mee in te smeren, of pesto. Neem vooral voldoende kaas, oh die mozzarella smelt echt zo fijn in dit recept!

paaslammetje wordt kruidenboter, ah...
paaslammetje wordt kruidenboter, ah…

LET OP: In dit kaas plukbrood gebruik je psylliumvezels, die zijn goed voor je stoelgang. Maar let op: voor dit soort vezels geldt: maximaal 15 gram op een dag en heel veel bij drinken, doe je dat niet werkt het averechts en riskeer je juist een verstopping.

Met dank aan mijn heer Hans voor het uitlenen van zijn plukgrage vingers!
Klik voor vergrotingen

Zo maak je het feestelijk kaas plukbrood zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kaas plukbrood, gezellig en feestelijk


feestelijk kaas plukbrood

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst maart 28, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 4-6 porties
 • Koolhydraten: 10,7 gr. hele brood (4-6 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • Klaar in: 25 minuten

Feestelijk kaas plukbrood is precies wat het is: brood met veel gesmolten kaas om lekker van te plukken tijdens een feestje!

Ingrediënten

  BROODJE, zie onder
 • 75 gram kruidenroomkaas 2,1 khd of gebruik zelfgemaakte kruidenboterkruidenboter
 • 125 gram mozzarella 0,9 khd gehalveerd en in dunne plakken
 • 75 gram geraspte kaas 0 khd welke soort je maar lekker vindt
 • verse kruiden zoals peterselie en bieslook 0, 3 khd gehakt

Bereiding

 1. Bak een aangepast rond koolhydraatarm broodje. 7,4 khd
  Aanpassingen voor het broodje
  1. Laat de Italiaanse kruiden achterwege
  2. Maak geen kleine bolletjes maar bak van het deeg 1 rond brood in een ovenschaal van ∅ 15 cm.
  3. De baktijd voor deze ovenvorm verlengen naar 45 minuten!
  (Totaal voor het brood bakken 1,5 uur uittrekken, deeg moet namelijk ook 30 minuten rusten!)
 2. Laat het brood helemaal afkoelen op een rooster. Snijd ondertussen mozzarella en rasp de kaas. Hak de verse kruiden fijn en meng ze door de geraspte kaas.
 3. Snijd het brood tot op de helft à driekwart in met een broodmes zodat ruiten ontstaan. Laat de onderkant vastzitten! Zie foto's.
 4. Besmeer voor het vullen de binnenkant van alle snijvlakken met de kruidenroomkaas of kruidenboter. Vul dan het brood eerst met de plakjes mozzarella en stop het daarna vol met het geraspte kaas kruidenmengsel.
 5. Bak het gevulde brood in een voorverwarmde oven (180 graden) ca. 10 minuten tot de kaas goed gesmolten is. Serveer warm en plukt u maar! Is dat smullen of is dat smullen?
 6. LET OP: In dit recept gebruik je psylliumvezels, die zijn goed voor je stoelgang. Maar let op: voor dit soort vezels geldt: maximaal 15 gram op een dag en heel veel bij drinken, doe je dat niet werkt het averechts en riskeer je juist een verstopping.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “Kaas plukbrood, gezellig en feestelijk”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

463 Shares
Share351
Pin112
Tweet