tahin of sesam fat bomb

Fat bomb van tahin, sesam bonbon

Een heel makkelijke en zeer smakelijke manier om vet toe te voegen aan je menu is het consumeren van een snack in de vorm van een zogenaamde fat bomb of ketogene bonbon (deze zijn slechts 0,2 gr koolhydraten per stuk).  Deze crunchy tahin fat bombs of sesam bonbons zijn werkelijk in een handomdraai gemaakt en vervolgens heb je er heel lang plezier van. Begin september starten veel mensen met een koolhydraatarme leefstijl. Soms merk je na verloop van tijd dat je niet zo goed meer afvalt als in het begin. Dat ligt vaak aan te weinig vet eten. Deze fat bomb kan je dan helpen om -weer- gewicht te verliezen. Al een paar keer eerder schreef ik over het belang van voldoende vet eten.

Fat bomb?

Duizenden, vaak Amerikaanse, foto’s vind je op internet als je zoekt op ‘fat bombs’. Zo’n fat bomb bestaat echt voornamelijk uit vet, de basis is meestal kokosolie, boter en/of roomkaas. Juist door het relatief hoge vetgehalte van zo’n fat bomb, zijn ze heel verzadigend en passen daarom uitstekend in een koolhydraatarm dieet. De meeste fat bombs zijn ongelooflijk eenvoudig te maken. Je mengt/smelt alle ingrediënten, doet het in een -chocolade- mal voor eenhaps-porties. Even laten afkoelen en daarna verder opstijven in de vriezer of koelkast, dat is alles.

tahin fat bomb

Heel handig zijn siliconen chocolade vormpjes en de speciale bonbonvormpjes van aluminium. Harde mallen zijn minder geschikt. Je kunt in principe elke vorm gebruiken maar let erop dat het allemaal nog in één hap in je mond past. Kokosolie smelt op kamertemperatuur en dus ook als je het even in je hand moet houden.

Wil je het iets spannender, dan kun je de fat bomb in laagjes maken en/of ze mooi versieren met chocola, gehakte noten, kokosrasp of pitten en zaden etc. Dan zien ze er nog lekkerder uit. Maar gewoon zo kan ook.

Voorraadje fat bombs

Ik adviseer je nog maar eens om altijd te zorgen voor een mooi voorraadje verschillende fat bombs in je diepvries. Ze nemen weinig plaats in en zo heb je altijd een verantwoorde fat bomb lekkernij voor het grijpen. Dat voorkomt dat je in de verleiding komt om snacks met veel koolhydraten te nuttigen. Dus, wees slim, doe jezelf een groot plezier en maak die Tahin fat bombs even.

Neem een fat bomb in je mond en laat hem langzaam smelten… hemels lekker!

Kijk hier voor alle info en recepten voor vet-bonbons.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Tahin fat bomb

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Fat bomb van tahin, sesam bonbon


tahin of sesam fat bomb

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 12, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 36
  • Koolhydraten: 0,2 gr khd per stuk (36 uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Doe jezelf een groot plezier en maak die Tahin fat bombs even. Neem een fat bomb in je mond en laat hem langzaam smelten... hemels lekker!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje.Meng op zeer laag vuur en verwarm lichtjes totdat het de substantie iets smelt en goed schenkbaar is.
  2. Vul de siliconen vormpjes tot net onder de rand. Optioneel: bestrooi met extra sesamzaad en/of grof zeezout. Laat ze minstens 2 uur vriezen.
  3. Haal ze uit de vorm en doe ze over in een plastic zakje. Zo kun je ze in de diepvries maanden goed houden en er telkens 1 of twee nemen.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 gedachten over “Fat bomb van tahin, sesam bonbon”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

210 Shares
Share144
Pin66
Tweet