Koolhydraatarme extra gevulde eiersalade

Wat moet je zeker maken tijdens de feestdagen zoals Kerst of Pasen?  Een lekkere eiersalade natuurlijk! En dan niet een gewone 13 in een dozijn eiersalade maar een kostelijke koolhydraatarme extra gevulde eiersalade! Lekker vers zelfgemaakt, zonder al die toevoegingen die je er bij de grootgrutters gratis bij moet nemen. En deze gevulde eiersalade smeert niet alleen lekker weg op een toastje maar is ook nog eens uitstekend geschikt om als voorgerecht te eten.

Advertentie

We hebben de eiersalade namelijk extra rijk gevuld met bleekselderij , gele paprika, bosui en een handje verse kruiden! Op die manier krijg je een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade die je eigenlijk iedereen wel kunt voorzetten. Oja,hou je nou echt niet van bleekselderij? Dan neem je piepklein gesneden komkommer, ook lekker hoor. Als voorgerecht bevat de eiersalade 1.65 gram koolhydraten per portie

Piepklein en grof, met veel smaak!

Ik hou ervan om de eieren voor de extra gevulde eiersalade grof te snijden en dan de groente die erin gaan snij, juist heel klein. Op die manier proef je ook echt verschillende dingen en wordt de salade niet een grote ondefinieerbare smurrie, wel zo lekker. Wij serveerden het als voorgerecht. Ik vind zelf laagjes in een glas altijd leuk staan en het eet lekkerder omdat je zelf elk hapje nog kunt samenstellen. Je kunt het ook heel eenvoudig allemaal alvast voorbereiden en gescheiden meenemen. Ei grof hakken, groenten en kruiden ultra fijn snijden en de dressing alvast mengen. Ter plaatse stel je dan de glaasjes met ei en salade in no time samen, wedden dat je succes oogst?

Variaties

Meng alles en serveer het op een broodje of toastje als borrelhap. Liever een lunch? Leg er dan een flinke hand gemengde sla onder en geef er een sneetje koolhydraatarm brood bij. Serveer het op een bordje.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de koolhydraatarme extra gevulde eiersalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


extra gevulde eiersalade

Extra gevulde eiersalade

Een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade! We hebben de eiersalade namelijk rijk gevuld met bleekselderij, gele paprika, bosui en verse kruiden!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 161.25 koolhydraten 1.65 geiwitten 11.68 gvetten 12.03 gvezels 0.73 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

DRESSING/SAUS

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen en snijd grof.

SNIJDEN EN HAKKEN

  • Snijd de bleekselderij in ultradunne elleboogjes. Of komkommer zonder zaadjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes of dunne repen.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Hak de kruiden, ik gebruikte peterselie en selderij, maar dille en bieslook kan ook hoor. Hussel de groenten en kruiden door elkaar.

DRESSING/SAUS

  • Roer de ingrediënten voor de dressing glad. Proef even en breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kerrie en/of gember toe.
  • Je kunt de dressing, ei en gemengde groenten apart bewaren tot je het gerecht gaat serveren.
  • Verdeel de groente over de glaasjes, een schep dressing erop, dan het gehakte ei en nog een klein lepeltje dressing. Garneer met een takje selderij en geef er een vorkje of een lepeltje bij.
  • Veel gezelligheid gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Koolhydraatarme extra gevulde eiersalade”

  1. Wat een lekker licht voorgerecht is dit!
    Daarnet gemaakt, maar ik heb i.p.v. een gele groene papika gebruikt en een sjalotje i.p.v. bosuitje. De verse kruiden niet voorradig maar wel gedroogde. Volgende keer zorg ik voor alle juiste ingrediënten, maar in Portugal soms wat moeilijker te krijgen.
    Ideaal voorafje voor de Kerst?

  2. Héérlijke salade. Vanavond gemaakt en gegeten. Komt zéker nog eens op tafel! Dank jullie wel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven