Wat moet je zeker maken tijdens de feestdagen zoals Kerst of Pasen? Een lekkere eiersalade natuurlijk! En dan niet een gewone 13 in een dozijn eiersalade maar een kostelijke koolhydraatarme extra gevulde eiersalade! Lekker vers zelfgemaakt, zonder al die toevoegingen die je er bij de grootgrutters gratis bij moet nemen. En deze gevulde eiersalade smeert niet alleen lekker weg op een toastje maar is ook nog eens uitstekend geschikt om als voorgerecht te eten.
We hebben de eiersalade namelijk extra rijk gevuld met bleekselderij , gele paprika, bosui en een handje verse kruiden! Op die manier krijg je een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade die je eigenlijk iedereen wel kunt voorzetten. Oja,hou je nou echt niet van bleekselderij? Dan neem je piepklein gesneden komkommer, ook lekker hoor. Als voorgerecht bevat de eiersalade 1.65 gram koolhydraten per portie.
Piepklein en grof, met veel smaak!
Ik hou ervan om de eieren voor de extra gevulde eiersalade grof te snijden en dan de groente die erin gaan snij, juist heel klein. Op die manier proef je ook echt verschillende dingen en wordt de salade niet een grote ondefinieerbare smurrie, wel zo lekker. Wij serveerden het als voorgerecht. Ik vind zelf laagjes in een glas altijd leuk staan en het eet lekkerder omdat je zelf elk hapje nog kunt samenstellen. Je kunt het ook heel eenvoudig allemaal alvast voorbereiden en gescheiden meenemen. Ei grof hakken, groenten en kruiden ultra fijn snijden en de dressing alvast mengen. Ter plaatse stel je dan de glaasjes met ei en salade in no time samen, wedden dat je succes oogst?
Variaties
Meng alles en serveer het op een broodje of toastje als borrelhap. Liever een lunch? Leg er dan een flinke hand gemengde sla onder en geef er een sneetje koolhydraatarm brood bij. Serveer het op een bordje.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme extra gevulde eiersalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Extra gevulde eiersalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
- 3 – 4 eieren
- 100 g bleekselderij
- 50 g paprika, gele
- 1 bosui
- 1 handje kruiden, peterselie en selderij, vers
DRESSING/SAUS
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd, Zaanse
- peper en zout, naar smaak
- snufje kerrie, optioneel
- snufje gemberwortel, optioneel
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen en snijd grof.
SNIJDEN EN HAKKEN
- Snijd de bleekselderij in ultradunne elleboogjes. Of komkommer zonder zaadjes.
- Snijd de paprika in kleine blokjes of dunne repen.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Hak de kruiden, ik gebruikte peterselie en selderij, maar dille en bieslook kan ook hoor. Hussel de groenten en kruiden door elkaar.
DRESSING/SAUS
- Roer de ingrediƫnten voor de dressing glad. Proef even en breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kerrie en/of gember toe.
- Je kunt de dressing, ei en gemengde groenten apart bewaren tot je het gerecht gaat serveren.
- Verdeel de groente over de glaasjes, een schep dressing erop, dan het gehakte ei en nog een klein lepeltje dressing. Garneer met een takje selderij en geef er een vorkje of een lepeltje bij.
- Veel gezelligheid gewenst!
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een lekker licht voorgerecht is dit!
Daarnet gemaakt, maar ik heb i.p.v. een gele groene papika gebruikt en een sjalotje i.p.v. bosuitje. De verse kruiden niet voorradig maar wel gedroogde. Volgende keer zorg ik voor alle juiste ingrediƫnten, maar in Portugal soms wat moeilijker te krijgen.
Ideaal voorafje voor de Kerst?
Net gemaakt , heerlijk , prima combinatie !
Dank je wel en fijne feestdagen.
Kun je de mayonaise ook weglaten, of moet je het dan door iets anders vervangen?
Alles kan…, maar zonder mayonaise wordt het een stuk minder lekker (vind ik. )
Ik heb dit vanmiddag gemaakt op een bedje van sla. Viel zeer goed in de smaak.
HƩƩrlijke salade. Vanavond gemaakt en gegeten. Komt zƩker nog eens op tafel! Dank jullie wel.
HAHAHA jij bent er snel bij Anita!