extra gevulde eiersalade

Extra gevulde eiersalade

Wat moet je zeker maken tijdens de feestdagen zoals Kerst of Pasen?  Een lekkere eiersalade natuurlijk! En dan niet een gewone 13 in een dozijn eiersalade maar een kostelijke koolhydraatarme extra gevulde eiersalade! Lekker vers zelfgemaakt, zonder al die toevoegingen die je er bij de grootgrutters gratis bij moet nemen… En deze gevulde eiersalade smeert niet alleen lekker weg op een toastje maar is ook nog eens uitstekend geschikt om als voorgerecht te eten. We hebben de eiersalade namelijk extra rijk gevuld met bleekselderij*, gele paprika, bosui en een handje verse kruiden! Op die manier krijg je een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade die je eigenlijk iedereen wel kunt voorzetten. * Oja,hou je nou echt niet van bleekselderij? Dan neem je piepklein gesneden komkommer (zonder zaadjes!).

Piepklein en grof, met veel smaak!

Ik hou ervan om de eieren voor de extra gevulde eiersalade grof te snijden en dan de groente die erin gaan snij, juist heel klein. Op die manier proef je ook echt verschillende dingen en wordt de salade niet een grote ondefinieerbare smurrie, wel zo lekker. Wij serveerden het als voorgerecht. Ik vind zelf laagjes in een glas altijd leuk staan en het eet lekkerder omdat je zelf elk hapje nog kunt samenstellen. Je kunt het ook heel eenvoudig allemaal alvast voorbereiden en gescheiden meenemen. Ei grof hakken, groenten en kruiden ultra fijn snijden en de dressing alvast mengen. Ter plaatse stel je dan de glaasjes met ei en salade in no time samen, wedden dat je succes oogst?

Variaties

Meng alles en serveer het op een broodje of toastje als borrelhap. Liever een lunch? Leg er dan een flinke hand gemengde sla onder en geef er een sneetje koolhydraatarm brood bij. Serveer het op een bordje.

 

Ook lekker:

Zo maak je de koolhydraatarme extra gevulde eiersalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Extra gevulde eiersalade


extra gevulde eiersalade

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 14, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4-6 porties
  • Koolhydraten: 1,5 -1 gr khd pp (4-6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten

Een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade! We hebben de eiersalade namelijk rijk gevuld met bleekselderij, gele paprika, bosui en verse kruiden!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 8 minuten, laat afkoelen en snij grof.
  2. SNIJDEN en HAKKEN:
    Snijd de bleekselderij in ultradunne elleboogjes. Of komkommer zonder zaadjes.
    Snijd de paprika in kleine blokjes of dunne repen.
    Snijd de bosui in ringetjes.
    Hak de kruiden, ik gebruikte peterselie en selderij, maar dille en bieslook kan ook hoor. Hussel de groenten en kruiden door elkaar.
  3. Roer de ingrediënten voor de dressing glad. Proef even en breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg optioneel wat kerrie en/of gember toe.
  4. Je kunt de dressing, ei en gemengde groenten apart bewaren tot je het gerecht gaat serveren.
  5. Verdeel de groente over de glaasjes, een schep dressing erop, dan het gehakte ei en nog een klein lepeltje dressing. Garneer met een takje selderij en geef er een vorkje of een lepeltje bij.
  6. Veel gezelligheid gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Extra gevulde eiersalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

442 Shares
Share206
Pin236
Tweet