extra gevulde boerenomelet

Extra gevulde boerenomelet

Voor deze extra gevulde boerenomelet hoef je weinig te kunnen eigenlijk. Ook voor zelfbenoemde lousy cooks beslist haalbaar (ik noem geen namen 🤐). Kwestie van de groente aanbakken, eieren kloppen en erbij doen. Gewoon laten stollen en klaar, kind kan de was doen! Ik gebruikte boerensoepgroente en kastanjechampignons. Die laatste zorgen vooral voor extra eiwit en daarmee verzadigt de omelet bijzonder goed. Dat is altijd prettig, want wie wil er nu een knorrende maag na een uur? Daarnaast smaakt deze stevige boerenomelet zowel koud als warm lekker. Waardoor het ook nog eens ideaal is om mee te nemen in je lunchbox naar je werk. Die 2 persoonsportie komt dus wel op! Fijn toch?

Pasen

Over een paar weekjes is het weer Pasen. Eiertijd? Traditioneel is dat de tijd waarin weer extra veel eiergerechten worden gegeten. Want zeg koolhydraatarm en de eieren vliegen je om de oren. Logisch want dan heb je een lekker voedzame maaltijd en eigenlijk nauwelijks (telbare) koolhydraten. Sommige eiergerechten zijn wat bewerkelijker zoals onze romige kaasflan met asperges. Daarvoor kook je eerst asperges en maak je een kaassaus. Dan volgt het garen van de flan volgens de au bain marie methode in de oven. Veel mensen zijn dan al afgehaakt. Op zich is dat jammer, want de structuur van zo’n flan is zo heerlijk en fluweelzacht! Misschien willen de mensen die bij au bain marie afhaken, dit eenvoudiger recept maken met Pasen? Immers deze extra gevulde boerenomelet maak je gewoon op één enkel fornuispitje. Makkie!

Sommige mensen klagen dat de eieren ze de neus uitkomen. Zelf heb ik daar totaal geen last van. Ik eet ze niet dagelijks en ook eet ik vrijwel nooit 2 x hetzelfde eiergerecht. Maar ja, dat is misschien minder een kunst als je een website te vullen hebt…  Al met al hebben we een heel stel daarvan (66 nu!) al gepubliceerd. 

Ook lekker:

extra gevulde boerenomelet

extra gevulde boerenomelet

Zo maak je de Extra gevulde boerenomelet

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


extra gevulde boerenomelet

Extra gevulde boerenomelet

Voor deze extra gevulde boerenomelet hoef je weinig te kunnen eigenlijk. Ook voor zelfbenoemde lousy cooks beslist haalbaar (ik noem geen namen 🤐). Kwestie van de groente aanbakken, eieren kloppen en erbij doen. Gewoon laten stollen en klaar, kind kan de was doen.
4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, omelet
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Garneren met

Bereiden

  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Borstel de champignons schoon en snijd ze boven de pan in plakjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak samen 3 minuten al omscheppend. Draai het vuur laag.
  • Klop de eieren met de spaghettikruiden en verdeel dit gelijkmatig over de groenten. Laat met een deksel op de pan 6 minuten op laag vuur garen. Rasp vervolgens de kaas erover en laat nog eens 6 minuten garen.
    (De spaghettikruiden bestaan uit gedroogde ui, peterselie, tomaat, kappertjes, knoflook, olijven en oregano. Gekocht bij Pit & Pit en ze bevatten verder geen additieven).
  • Serveer de gevulde boerenomelet met wat vers gesneden selderij en een beetje sla. Grote eters kunnen er uiteraard koolhydraatarm brood bij eten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Extra gevulde boerenomelet”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

244 Shares
Share169
Pin75
Tweet