Extra gevulde boerenomelet

extra gevulde boerenomelet

Voor deze extra gevulde boerenomelet hoef je weinig te kunnen eigenlijk. Kwestie van de groente aanbakken, eieren kloppen en erbij doen. Gewoon laten stollen en klaar, kind kan de was doen! Ik gebruikte boerensoepgroente en kastanjechampignons. Die laatste zorgen vooral voor extra eiwit en daarmee verzadigt de omelet bijzonder goed. Dat is altijd prettig, want wie wil er nu een knorrende maag na een uur? Daarnaast smaakt deze stevige boerenomelet zowel koud als warm lekker. Waardoor het ook nog eens ideaal is om mee te nemen in je lunchbox naar je werk. Die 2 persoonsportie komt dus wel op! Fijn toch? Bevat 3.5 gram koolhydraten per portie.

Pasen

Over een paar weekjes is het weer Pasen. Eiertijd? Traditioneel is dat de tijd waarin weer extra veel eiergerechten worden gegeten. Want zeg koolhydraatarm en de eieren vliegen je om de oren. Logisch want dan heb je een lekker voedzame maaltijd en eigenlijk nauwelijks (telbare) koolhydraten. Sommige eiergerechten zijn wat bewerkelijker zoals onze romige kaasflan met asperges. Daarvoor kook je eerst asperges en maak je een kaassaus. Dan volgt het garen van de flan volgens de au bain marie methode in de oven. Veel mensen zijn dan al afgehaakt. Op zich is dat jammer, want de structuur van zo’n flan is zo heerlijk en fluweelzacht! Misschien willen de mensen die bij au bain marie afhaken, dit eenvoudiger recept maken met Pasen? Immers deze extra gevulde boerenomelet maak je gewoon op √©√©n enkel fornuispitje. Makkie!

Sommige mensen klagen dat de eieren ze de neus uitkomen. Zelf heb ik daar totaal geen last van. Ik eet ze niet dagelijks en ook eet ik vrijwel nooit 2 x hetzelfde eiergerecht. Maar ja, dat is misschien minder een kunst als je een website te vullen hebt…  Al met al hebben we een heel stel daarvan (66 nu!) al gepubliceerd. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
‚ô• Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

extra gevulde boerenomelet
extra gevulde boerenomelet

Zo maak je de Extra gevulde boerenomelet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


extra gevulde boerenomelet

Extra gevulde boerenomelet

Voor deze extra gevulde boerenomelet hoef je weinig te kunnen eigenlijk. Ook voor zelfbenoemde lousy cooks beslist haalbaar (ik noem geen namen ūü§ź). Kwestie van de groente aanbakken, eieren kloppen en erbij doen. Gewoon laten stollen en klaar, kind kan de was doen.
4.60 van 5 stemmen
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, omelet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 296 ‚čÜ koolhydraten 3.5 g ‚čÜ eiwitten 20.1 g ‚čÜ vetten 21.85 g ‚čÜ vezels 3.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingredi√ęnten

Garneren met

Klik op de ingredi√ęnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Borstel de champignons schoon en snijd ze boven de pan in plakjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak samen 3 minuten al omscheppend. Draai het vuur laag.
  • Klop de eieren met de spaghettikruiden en verdeel dit gelijkmatig over de groenten. Laat met een deksel op de pan 6 minuten op laag vuur garen. Rasp vervolgens de kaas erover en laat nog eens 6 minuten garen.
    (De spaghettikruiden bestaan uit gedroogde ui, peterselie, tomaat, kappertjes, knoflook, olijven en oregano. Gekocht bij Pit & Pit en ze bevatten verder geen additieven).
  • Serveer de gevulde boerenomelet met wat vers gesneden selderij en een beetje sla. Grote eters kunnen er uiteraard koolhydraatarm brood bij eten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen¬†Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en Belgi√ę.¬†Steun bij voorkeur je lokale boekhandel!¬†Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via¬†Bazarow.com,¬†¬†Libris,¬† Bookspot¬†of¬†Bruna,¬†verzenden is overal gratis! In Belgi√ę zijn de boeken te koop via o.a. de¬†Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij¬†Bol.com¬†in de etalage.¬†

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


2 gedachten over “Extra gevulde boerenomelet”

  1. 4 sterren
    Pensionado en nu ook noodgedwongen thuis zitten. Dat wil dus zeggen extra tijd om lekker te koken. Die spaghettikruiden zijn een vondst, geven net weer even een andere ‘twist’. Ik wens jullie en al mijn mede-fans van jullie een hele goede gezondheid. Liefs.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top