Leuk hoor al die ijspret, echt de hoogste tijd voor een winters erwtensoeprecept! Immers op deze -waarschijnlijk laatste- mooie schaatsdag van februari past het uitstekend als extra ingelast bezoekersrecept. Want Rita heeft namelijk afgelopen week een ontdekking gedaan. Als je spliterwten vervangt door sojaboontjes dan krijg je deze ouderwets lekkere erwtensoep! En dat wilde ze graag snel met ons delen. Lief hè? Omdat de edamame sojaboontjes uit de diepvries aanzienlijk minder koolhydraten (Bonduelle 1.4 g) bevatten dan spliterwten (HAK 61 g!), is deze erwtensoep helemaal koolhydraatarm gemaakt. Bovendien vindt zij het op deze manier minder waterig dan met broccoli. Dus, niet alleen qua smaak, maar ook qua koolhydraten zit het met deze deze heerlijke erwtensoep van Rita wel snor. Al met al komt de soep met haar ingrediënten op 6 gram koolhydraten per kom. Bedankt Rita voor je leuke recept en fotoserie!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je ouderwets lekkere erwtensoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Ouderwets lekkere erwtensoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Soepbasis (groente, kruiden en vlees)
Groente
- 250 g knolselderij, grof gesneden
- 70 g ui, 1 grote grof gesneden
- 150 g wortel, 1 gemiddelde, grof gesneden
- 110 g prei, 1 gemiddelde, grof gesneden
- 500 g sojaboontjes-edamame, edamame zonder peulen, diepvries
Kruiden
- 10 g selderij
- 1 laurierblad
- 3 hele kruidnagel
- 2 liter (groente)bouillon, water met 2 blokjes
Vlees
- 2 stuks verse worst
- 300 g gerookte ribbetjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de knolselderij, ui, wortel en prei voor de soepbasis zoals aangegeven.
- Hak het selderijblad grof en steek de kruidnagels in het blaadje laurier.
- Breng in een grote pan de bouillon (2 l water met 2 blokjes) aan de kook, doe dan het vlees en de gesneden groenten, kruiden en de edamame boontjes erbij. Breng alles weer aan de kook en laat vervolgens op een laag vuurtje minstens twee uur zachtjes pruttelen.
- Haal het vlees en het laurierblad met kruidnagels uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
- Snijd de extra prei en wortel voor de vulling fijn. Voeg dat samen met met de gesneden selderij toe aan de soep. Doe het vlees terug en warm alles even door. Proef de erwtensoep en breng zo nodig verder op smaak met maggi.
- Eet deze ouderwets lekkere erwtensoep met een sneetje koolhydraatarm brood met kruidenboter. Eet smakelijk, Rita.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet