Eiwrap met spinazie

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Probeer deze romige eiwrap met spinazie dan eens. Je tovert het koolhydraatarme ontbijtje in een mum van tijd op tafel. Het gerecht bevat 4.2 gram koolhydraten pp. Wij eten vrijwel altijd op zondag wel één of meer eieren. De ene keer een gewoon gekookt eitje of een lekker gebakken spiegelei. De andere keer maken we een iets uitgebreider eiergerecht en staat er opeens een lekker pannenkoekje, gevulde omelet of frittata voor onze neus. Terwijl wij rustig onze verwenmaaltijd verorberen nemen wij de (kerst-, en nieuwjaars-)planning door, dus bij ons is het eigenlijk een vergaderbrunch.

Eiergerecht

Momenteel staan er 64 recepten in de categorie “eiergerecht“. Dus deze eiwrap met spinazie wordt het 65e recept waarin ei de hoofdrol speelt. En da’s mooi want eieren zitten vol vitaminen, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Één ei, maat M, bevat: calorieën 66 kcal, koolhydraten 0.1 g, eiwitten 6.15 g, vetten 4.6 g en vezels 0 g. Zelfs de schil kun je eten, daar zit heel veel calcium in. Vorige maand schreven we een leuk artikel over hoe je kunt controleren of je eieren nog wel vers zijn. In onze mailbox kregen we van diverse kanten te horen dat zij direct de leuke test hadden gedaan, geinig. Gelukkig had iedereen verse eitjes en kon er volop mee gekookt worden! 

De perfecte eiwrap

Ik maakte de eiwrap met een scheutje amandelmelk, maar je zou ook een slagroom of zelfs water kunnen gebruiken om je eitje mee los te kloppen. Belangrijk bij het kloppen is dat je rustig maar lang (minstens 2 minuten) klopt. Daardoor ontstaat er niet zo belachelijk veel schuim en krijg je wel een perfecte egale eiwrap zonder witte stukjes ei erin. Uiteraard kun je er smaak aan toevoegen. Wij hielden het simpel bij paprikavlokken, peper en zout. Maar voeg lekker verse kruiden toe, of chili als je van pittig houdt. In plaats van de champignons kun je ook eens (vega)kip of bacon nemen. Zo heb je toch steeds een andere eiwrap.

Stop ‘m in je lunchbox

Je kunt de eiwrap en het smeersel ook prima los meenemen naar je werk en koud eten. Vervang dan de gewokte spinazie door rucola sla die je even wat kleiner snijdt. Zo heb je een hartstikke lekkere verwenlunch!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

eiwrap met spinazie
eiwrap met spinazie

Zo maak je de Eiwrap met spinazie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

eiwrap met spinazie

Eiwrap met spinazie

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Tover deze romige eiwrap met spinazie dan eens in een mum van tijd op tafel!
4.73 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 390.1 koolhydraten 4.2 geiwitten 24.8 gvetten 29.5 gvezels 5.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

WRAP/OMELET

SMEERSEL

VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren 2 minuten met de amandelmelk, paprikavlokken en zout en peper. Bak het in een grote koekenpan met olie, dan krijg je een mooie dunne wrap. Laat rustig stollen op laag vuur.
  • Roer ondertussen de ricotta, roomkaas met citroenrasp tot een fris smeersel. (Optioneel gebruik je ook knoflook, maar sommigen zullen dit te heftig vinden voor het ontbijt…)
  • Bak in een andere koekenpan de champignons (zonder vet) op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen. Haal ze eruit en houd apart. Laat in deze pan met wat olie de spinazie snel slinken.
  • Laat de wrap op een bord glijden, besmeer de helft met het citroen-ricotta mengsel. Verdeel de spinazie en de champignons erover en geniet. Mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


5 gedachten over “Eiwrap met spinazie”

  1. Goeiemiddag, Hier op Kreta kun je nog 2 weken na nieuwjaar iedereen vele jaren(Ξρονια Πολλά) toewensen dus wens ik voor jullie een heel creatief en genietelijk nieuwjaar. Wat een goed idee van jullie om het mogelijk te maken om favo’s op te slaan in een Eigen kookboek. Zelf heb ik een schriftje waar de namen van m’n lievelingsboek recepten in staan. Maar deze mogelijkheid is natuurlijk professioneler. Bedankt voor jullie heerlijke recepten en ga vooral zo door. Dikke pluim ook voor heer Hans.

    1. Was lief Xaris, Dank voor alle goede wensen! Nooit te laat hoor, wat ons betreft kun je zelfs in augustus ons het beste toewensen!
      We komen binnenkort met een enquête zodat hopelijk heel veel mensen hun mening over een eigen omgeving en meer kunnen geven. Hou je brievenbus en de website maar in de gaten!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven