Eiwrap met spinazie

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Probeer deze romige eiwrap met spinazie dan eens. Je tovert het koolhydraatarme ontbijtje in een mum van tijd op tafel. Het gerecht bevat 4.2 gram koolhydraten pp. Wij eten vrijwel altijd op zondag wel één of meer eieren. De ene keer een gewoon gekookt eitje of een lekker gebakken spiegelei. De andere keer maken we een iets uitgebreider eiergerecht en staat er opeens een lekker pannenkoekje, gevulde omelet of frittata voor onze neus. Terwijl wij rustig onze verwenmaaltijd verorberen nemen wij de (kerst-, en nieuwjaars-)planning door, dus bij ons is het eigenlijk een vergaderbrunch.

Eiergerecht

Momenteel staan er 64 recepten in de categorie “eiergerecht“. Dus deze eiwrap met spinazie wordt het 65e recept waarin ei de hoofdrol speelt. En da’s mooi want eieren zitten vol vitaminen, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Één ei, maat M, bevat: calorieën 66 kcal, koolhydraten 0.1 g, eiwitten 6.15 g, vetten 4.6 g en vezels 0 g. Zelfs de schil kun je eten, daar zit heel veel calcium in. Vorige maand schreven we een leuk artikel over hoe je kunt controleren of je eieren nog wel vers zijn. In onze mailbox kregen we van diverse kanten te horen dat zij direct de leuke test hadden gedaan, geinig. Gelukkig had iedereen verse eitjes en kon er volop mee gekookt worden! 

De perfecte eiwrap

Ik maakte de eiwrap met een scheutje amandelmelk, maar je zou ook een slagroom of zelfs water kunnen gebruiken om je eitje mee los te kloppen. Belangrijk bij het kloppen is dat je rustig maar lang (minstens 2 minuten) klopt. Daardoor ontstaat er niet zo belachelijk veel schuim en krijg je wel een perfecte egale eiwrap zonder witte stukjes ei erin. Uiteraard kun je er smaak aan toevoegen. Wij hielden het simpel bij paprikavlokken, peper en zout. Maar voeg lekker verse kruiden toe, of chili als je van pittig houdt. In plaats van de champignons kun je ook eens (vega)kip of bacon nemen. Zo heb je toch steeds een andere eiwrap.

Stop ‘m in je lunchbox

Je kunt de eiwrap en het smeersel ook prima los meenemen naar je werk en koud eten. Vervang dan de gewokte spinazie door rucola sla die je even wat kleiner snijdt. Zo heb je een hartstikke lekkere verwenlunch!

eiwrap met spinazie

eiwrap met spinazie

♥ Ook lekker:

Zo maak je de Eiwrap met spinazie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Eiwrap met spinazie

eiwrap met spinazie
Door: Anna-Karina van Denderen
Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Tover deze romige eiwrap met spinazie dan eens in een mum van tijd op tafel!
4.75 van 8 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 390.1 kcalkoolhydraten 4.2 geiwitten 24.8 gvetten 29.5 gvezels 5.9 g
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht, groente
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

Ingrediënten

WRAP/OMELET

SMEERSEL

VULLING

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren 2 minuten met de amandelmelk, paprikavlokken en zout en peper. Bak het in een grote koekenpan met olie, dan krijg je een mooie dunne wrap. Laat rustig stollen op laag vuur.
  • Roer ondertussen de ricotta, roomkaas met citroenrasp tot een fris smeersel. (Optioneel gebruik je ook knoflook, maar sommigen zullen dit te heftig vinden voor het ontbijt...)
  • Bak in een andere koekenpan de champignons (zonder vet) op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen. Haal ze eruit en houd apart. Laat in deze pan met wat olie de spinazie snel slinken.
  • Laat de wrap op een bord glijden, besmeer de helft met het citroen-ricotta mengsel. Verdeel de spinazie en de champignons erover en geniet. Mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

 


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties