Eiwrap met spinazie

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Probeer deze romige eiwrap met spinazie dan eens. Je tovert het in een mum van tijd op tafel. Wij eten vrijwel altijd op zondag wel één of meer eieren. De ene keer een gewoon gekookt eitje of een lekker gebakken spiegelei. De andere keer maken we een iets uitgebreider eiergerecht en staat er opeens een lekker pannenkoekje, gevulde omelet of frittata voor onze neus. Terwijl wij rustig onze verwenmaaltijd verorberen nemen wij de (kerst-, en nieuwjaars-)planning door, dus bij ons is het eigenlijk een vergaderbrunch.

Eiergerecht

Momenteel staan er 64 recepten in de categorie “eiergerecht“. Dus deze eiwrap met spinazie wordt het 65e recept waarin ei de hoofdrol speelt. En da’s mooi want eieren zitten vol vitaminen, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Één ei bevat 77 calorieën, 6 gram eiwit, 5 gram vet en 0 gram koolhydraten. Zelfs de schil kun je eten, daar zit heel veel calcium in. Vorige maand schreven we een leuk artikel over hoe je kunt controleren of je eieren nog wel vers zijn. In onze mailbox kregen we van diverse kanten te horen dat zij direct de leuke test hadden gedaan, geinig. Gelukkig had iedereen verse eitjes en kon er volop mee gekookt worden! 

De perfecte eiwrap

Ik maakte de eiwrap met een scheutje amandelmelk, maar je zou ook een slagroom of zelfs water kunnen gebruiken om je eitje mee los te kloppen. Belangrijk bij het kloppen is dat je rustig maar lang (minstens 2 minuten) klopt. Daardoor ontstaat er niet zo belachelijk veel schuim en krijg je wel een perfecte egale eiwrap zonder witte stukjes ei erin. Uiteraard kun je er smaak aan toevoegen. Wij hielden het simpel bij paprikavlokken, peper en zout. Maar voeg lekker verse kruiden toe, of chili als je van pittig houdt. In plaats van de champignons kun je ook eens (vega)kip of bacon nemen. Zo heb je toch steeds een andere eiwrap.

Stop ‘m in je lunchbox

Je kunt de eiwrap en het smeersel ook prima los meenemen naar je werk en koud eten. Vervang dan de gewokte spinazie door rucola sla die je even wat kleiner snijdt. Zo heb je een hartstikke lekkere verwenlunch!

eiwrap met spinazie

eiwrap met spinazie

Ook lekker:

Zo maak je de Eiwrap met spinazie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Eiwrap met spinazie


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 24, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 3,5 gr khd totaal (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Tover deze romige eiwrap met spinazie dan eens in een mum van tijd op tafel!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eieren 2 minuten met de amandelmelk, paprikavlokken en zout en peper. Giet het in een ruime koekenpan met olie, dan krijg je een mooie dunne wrap. Laat rustig stollen op laag vuur.
  2. Roer de ricotta, roomkaas met citroenrasp tot een fris smeersel. (Optioneel gebruik je ook knoflook, sommigen zullen dit te heftig vinden voor het ontbijt...)
  3. Bak de champignons op hoog vuur in een andere koekenpan tot ze vocht beginnen te verliezen. Zet apart. Laat in deze pan met wat olie de spinazie snel slinken.
  4. Laat de wrap op een bord glijden, besmeer de helft met het citroen-ricotta mengsel. Verdeel de spinazie en de champignons erover en geniet! Goedemorgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Eiwrap met spinazie”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.7K Shares
Share104
Pin1.6K
Tweet