eipotje met spinazie

Eipotje met spinazie

Zo’n verrukkelijk koolhydraatarm eipotje met spinazie gaart in de oven terwijl je onder de douche staat. Wel zo makkelijk ’s morgens vroeg. Om precies te zijn 13 minuten heeft dit eipotje in de oven gestaan. Hier gaan jullie de komende tijd meer variaties op zien. Dit spinazie eipotje bevat calorieën 337.3 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 20.3 g ⋆ vetten 26.8 g ⋆ vezels 2.9 g per stuk. Lekker met zo’n koolhydraatarm vezelbroodje of omegabroodje erbij.

Advertentie

Varieer

Een van de eerste recepten op mijn website was dit recept voor Ei in een potje. Schattig! Ik hou van die gerechten waar je echt eindeloos mee kunt variëren. Ik heb nooit beweerd dat koken moeilijk moet zijn, integendeel. Met de komende Paasdagen in het vooruitzicht, is het trouwens ook een leuk brunchgerechtje. Maak voor meerdere mensen eenvoudig verschillende eenpersoons eipotjes. Neem zoveel ramekins als je gezinsleden hebt, en vul de potjes met de favoriete ingrediënten plus een ei. Succes verzekerd!

Dit eipotje met spinazie heeft maar een paar simpele ingrediënten. Behalve ei gebruikte ik spinazie, een uitje, wat kaas, een scheutje room en een handje kruiden. Echt heel makkelijk om te maken. Bovendien kun je het ook makkelijk uitbreiden met nog veel meer groente. Als je nou denkt: “Goh, een champignonnetje of stukje paprika erin zou ook lekker zijn”, dan geef ik je helemaal gelijk! Ga lekker je gang, leef je uit, kijk in je koelkast wat er ligt.

Spinazie en Popeye

Spinazie bevat wel ijzer, maar niet zoveel als Popeye vroeger dacht. Negentiende-eeuws onderzoek publiceerde verkeerde gegevens over het ijzergehalte in spinazie.

Verse spinazie bevat 2,75 mg (non-heem)ijzer per 100 gram. Gekookt bevat het 3,57 mg per 100 gram en gedroogde spinazie bevat zo’n 45 mg per 100 gram. Een gemiddeld mens heeft ongeveer 1,5 mg ijzer per dag nodig om hieraan te komen moet je wel veel meer ijzer eten. Want je lichaam kan slechts een klein deel van het ijzer in je voeding opnemen. Door het hoge gehalte aan oxaalzuur in spinazie wordt die opname nog minder. Melkproducten en ei heffen de werking van dat oxaalzuur grotendeels op, dus voeg altijd wat room of ei toe als je spinazie eet!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

eipotje met spinazie
eipotje met spinazie

Zo maak je een koolhydraatarm eipotje met spinazie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


eipotje met spinazie

Eipotje met spinazie

Dit verrukkelijke koolhydraatarme eipotje met spinazie heeft maar een paar simpele ingrediënten: spinazie, uitje, ei, kaas, room en wat kruiden. Neem lekker zo'n vezelbroodje erbij.
4.50 van 4 stemmen
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 43 en in Gewoon Koolhydraatarm blz. 35
(per ongeluk in beide boeken gekomen. oeps…)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie, exclusief broodje
kcal 337.3 koolhydraten 3 geiwitten 20.3 gvetten 26.8 gvezels 2.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaaltje in.
  • Snipper het uitje en bak even aan in wat olijfolie. Ontdooi ondertussen de spinazie in de magnetron 50 seconden, 1000W.
  • Meng het uitje, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, voldoende zout en een klein scheutje slagroom met de spinazie. Doe het over in een ovenschaaltje en rasp kaas over de spinazie. Breek tot slot de 2 eieren erboven.

Bakken

  • Bak het eipotje 13 minuten of tot het wit gestold is, maar de dooier nog een beetje loopt. Als je een hard ei wilt ietsje langer.
  • Heerlijk zo'n eipotje met spinazie en een koolhydraatarm vezelbroodje. Een heel goedemorgen gewenst!

Airfryer?

  • Airfryer 180 graden 10 minuten alleen eipotje of 12 minuten als je er ook groenten, zoals hier indoet.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



20 gedachten over “Eipotje met spinazie”

  1. Zojuist voor de eerste keer in mijn 61 jarig bestaan, spinazie als ontbijt gehad! Was zeker niet de laatste keer. Super ontbijt met een plak Adamsbrot, top.
    Dank jullie wel👍

  2. Vanmiddag dit ei potje gemaakt en wow wat was dit een heerlijk feestje. Erg lekker! Bedankt weer.

  3. Dag,

    Ik heb per toeval toen ik op zoek was naar recepten die bij mijn South Beach dieet passen, op deze site gekomen.
    En ik ben er superblij mee!!! Het helpt zo erg om meer inspiratie op te doen.
    Dit recept heb ik vanochtend gemaakt. Het was makkelijk en heerlijk!!!! Ga vooral zo door! En bedankt voor alle moeite!

  4. Wat ben ik blij met deze site! Sinds 2 maanden eet ik koolhydraatarm. En heb al diverse gerechten gemaakt. Natuurlijk de topper; witlof met zalm en ook de paprikasoep hoort bij mijn favoriet.. Bedankt dat jij een inspiratiebron voor mij bent!

  5. Lekker makkelijk als je weinig tijd hebt en ook nog lekker ik heb als avondeten gedaan
    Ben blij met al die lekkere recepten

  6. Inmiddels is dit mijn favoriete ontbijtje. Bijna alle restjes aan vleeswaren kunnen er in (onderin plakje ontbijtspek, rollade, katenspek, etc), dan een restje groente (spinazie, andijvie, sla, etc), beetje zure room, beetje versgemalen zwarte peper, eitje erop en geraspte kaas: klaar! Dan ga je lekker douchen en als je onder de douche vandaan komt is je ontbijtje klaar. Wat een goed idee weer, AK!

  7. Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt als lunch. Heerlijk! Ik heb er 1 ei ingedaan, dat was meer dan genoeg voor mij.

  8. marjan van brederode

    Heb nu een serie recepten achter elkaar geprint en merk nu dat dan de hoeveelheden worden aangegeven en en khd maar de groen gedrukte gedeeltes zoals uien groentes enz.niet worden geprint, heel vervelend.

  9. Ik heb dit gerecht net gemaakt en het smaakte heerlijk. Ik heb voordat ik de eieren erin deed wat gerookte zalm in het potje gedaan. Het was zo lekker. Ik kan niet wachten om meer recepten van u te maken bedankt hiervoor!

  10. Goedemorgen Anna-Karina,

    Ik heb dit ei-potje gegeten, wel iets aangepast, want ik had geen spinazie meer. In de koelkast had ik nog wel een plak coburgerham, rucola en raclet kaas.
    Bodem van potje met ham bekleed, daarop 1 los geklopt ei, dan de (iets kleiner geplukte) rucola, weer 1 losgeklopt ei.
    Plakje racletkaas met streepjes ingemaakte paprika. Was héél erg lekker en meer dan voldoende.

  11. Heb van even geleden nog zakjes psylliumvezels (zoals metamucil). Hier staat op dat er in een zakje van 3.6 gram ook 3.6 gram psylliumvezels (granulaat) zitten. Kan ik dat gebruiken. Er staat wel bij dat er o.a. sorbitol in zit. Maar dat kan lijkt me nooit veel zijn. Wel een vreemd idee eigenlijk… had het als “medicijn” en het dan nu in een broodje stoppen 🙂
    O chips… dit was een vraag voor bij de koolhydraatarme vezelbroodjes… sorry, verkeerd geplaatst.

    1. Sorbitol is een zoetstof. Waarschijnlijk zijn het zakjes om in te nemen bij verstopping? Die geven ze dan vaak een smaakje mee. Geen idee hoe zoet je broodjes gaan worden als je dit gebruikt? Maar als je het verder nooit gebruikt kan je het -op eigen risico- proberen. Ik garandeer je niet dat het lekker wordt 😉

Reacties zijn gesloten.

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven