Zo’n verrukkelijk koolhydraatarm eipotje met spinazie gaart in de oven terwijl je onder de douche staat. Wel zo makkelijk ’s morgens vroeg. Om precies te zijn 13 minuten heeft dit eipotje in de oven gestaan. Hier gaan jullie de komende tijd meer variaties op zien. Dit spinazie eipotje bevat calorieën 337.3 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 20.3 g ⋆ vetten 26.8 g ⋆ vezels 2.9 g per stuk. Lekker met zo’n koolhydraatarm vezelbroodje of omegabroodje erbij.
Varieer
Een van de eerste recepten op mijn website was dit recept voor Ei in een potje. Schattig! Ik hou van die gerechten waar je echt eindeloos mee kunt variëren. Ik heb nooit beweerd dat koken moeilijk moet zijn, integendeel. Met de komende Paasdagen in het vooruitzicht, is het trouwens ook een leuk brunchgerechtje. Maak voor meerdere mensen eenvoudig verschillende eenpersoons eipotjes. Neem zoveel ramekins als je gezinsleden hebt, en vul de potjes met de favoriete ingrediënten plus een ei. Succes verzekerd!
Dit eipotje met spinazie heeft maar een paar simpele ingrediënten. Behalve ei gebruikte ik spinazie, een uitje, wat kaas, een scheutje room en een handje kruiden. Echt heel makkelijk om te maken. Bovendien kun je het ook makkelijk uitbreiden met nog veel meer groente. Als je nou denkt: “Goh, een champignonnetje of stukje paprika erin zou ook lekker zijn”, dan geef ik je helemaal gelijk! Ga lekker je gang, leef je uit, kijk in je koelkast wat er ligt.
Spinazie en Popeye
Spinazie bevat wel ijzer, maar niet zoveel als Popeye vroeger dacht. Negentiende-eeuws onderzoek publiceerde verkeerde gegevens over het ijzergehalte in spinazie.
Verse spinazie bevat 2,75 mg (non-heem)ijzer per 100 gram. Gekookt bevat het 3,57 mg per 100 gram en gedroogde spinazie bevat zo’n 45 mg per 100 gram. Een gemiddeld mens heeft ongeveer 1,5 mg ijzer per dag nodig om hieraan te komen moet je wel veel meer ijzer eten. Want je lichaam kan slechts een klein deel van het ijzer in je voeding opnemen. Door het hoge gehalte aan oxaalzuur in spinazie wordt die opname nog minder. Melkproducten en ei heffen de werking van dat oxaalzuur grotendeels op, dus voeg altijd wat room of ei toe als je spinazie eet!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je een koolhydraatarm eipotje met spinazie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Eipotje met spinazie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 klein ui, gesnipperd
- 10 ml olijfolie
- 90 g spinazie (wilde), diepvries 6 blokjes of 150 gram verse
- knoflookpoeder, naar smaak
- paprikapoeder, naar smaak
- peper en zout
- scheutje slagroom, crème fraîche of roomkaas kan ook prima
- 20 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
- 2 eieren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaaltje in.
- Snipper het uitje en bak even aan in wat olijfolie. Ontdooi ondertussen de spinazie in de magnetron 50 seconden, 1000W.
- Meng het uitje, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, voldoende zout en een klein scheutje slagroom met de spinazie. Doe het over in een ovenschaaltje en rasp kaas over de spinazie. Breek tot slot de 2 eieren erboven.
Bakken
- Bak het eipotje 13 minuten of tot het wit gestold is, maar de dooier nog een beetje loopt. Als je een hard ei wilt ietsje langer.
- Heerlijk zo'n eipotje met spinazie en een koolhydraatarm vezelbroodje. Een heel goedemorgen gewenst!
Airfryer?
- Airfryer 180 graden 10 minuten alleen eipotje of 12 minuten als je er ook groenten, zoals hier indoet.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zojuist voor de eerste keer in mijn 61 jarig bestaan, spinazie als ontbijt gehad! Was zeker niet de laatste keer. Super ontbijt met een plak Adamsbrot, top.
Dank jullie wel👍
Heel goed Gerda! Heb je gezien dat je het recept ook sterretjes kunt geven? Dat is nieuw, dus vandaar da we er even extra op wijzen.
Vanmiddag dit ei potje gemaakt en wow wat was dit een heerlijk feestje. Erg lekker! Bedankt weer.
Dag,
Ik heb per toeval toen ik op zoek was naar recepten die bij mijn South Beach dieet passen, op deze site gekomen.
En ik ben er superblij mee!!! Het helpt zo erg om meer inspiratie op te doen.
Dit recept heb ik vanochtend gemaakt. Het was makkelijk en heerlijk!!!! Ga vooral zo door! En bedankt voor alle moeite!
Welkom en graag gedaan hoor!
Wat ben ik blij met deze site! Sinds 2 maanden eet ik koolhydraatarm. En heb al diverse gerechten gemaakt. Natuurlijk de topper; witlof met zalm en ook de paprikasoep hoort bij mijn favoriet.. Bedankt dat jij een inspiratiebron voor mij bent!
Leuk om te horen Lida! Succes!
Lekker makkelijk als je weinig tijd hebt en ook nog lekker ik heb als avondeten gedaan
Ben blij met al die lekkere recepten
’s Avonds kan ook prima. Ook makkelijk uit te breiden met andere groente!
Inmiddels is dit mijn favoriete ontbijtje. Bijna alle restjes aan vleeswaren kunnen er in (onderin plakje ontbijtspek, rollade, katenspek, etc), dan een restje groente (spinazie, andijvie, sla, etc), beetje zure room, beetje versgemalen zwarte peper, eitje erop en geraspte kaas: klaar! Dan ga je lekker douchen en als je onder de douche vandaan komt is je ontbijtje klaar. Wat een goed idee weer, AK!
Kind kan de was doen toch?
Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt als lunch. Heerlijk! Ik heb er 1 ei ingedaan, dat was meer dan genoeg voor mij.
Heb nu een serie recepten achter elkaar geprint en merk nu dat dan de hoeveelheden worden aangegeven en en khd maar de groen gedrukte gedeeltes zoals uien groentes enz.niet worden geprint, heel vervelend.
Hier werkt alles naar behoren. Even naar je kleuren kijken van de printer?
Ik heb dit gerecht net gemaakt en het smaakte heerlijk. Ik heb voordat ik de eieren erin deed wat gerookte zalm in het potje gedaan. Het was zo lekker. Ik kan niet wachten om meer recepten van u te maken bedankt hiervoor!
Ja gerookte zalm (of witvis) is ook heerlijk. Je kunt eindeloos variëren eigenlijk. Op deze manier kook je vers en is het toch ook ’s morgens nauwelijks moeite!
Goedemorgen Anna-Karina,
Ik heb dit ei-potje gegeten, wel iets aangepast, want ik had geen spinazie meer. In de koelkast had ik nog wel een plak coburgerham, rucola en raclet kaas.
Bodem van potje met ham bekleed, daarop 1 los geklopt ei, dan de (iets kleiner geplukte) rucola, weer 1 losgeklopt ei.
Plakje racletkaas met streepjes ingemaakte paprika. Was héél erg lekker en meer dan voldoende.
(je schreef ricola, ik neem aan dat je rucola bedoelde?) Lijkt me ook lekker, op de ham na (ik eet thuis geen vlees) lijkt deze me me ook heerlijk. Dank voor je bijdrage!
Heb van even geleden nog zakjes psylliumvezels (zoals metamucil). Hier staat op dat er in een zakje van 3.6 gram ook 3.6 gram psylliumvezels (granulaat) zitten. Kan ik dat gebruiken. Er staat wel bij dat er o.a. sorbitol in zit. Maar dat kan lijkt me nooit veel zijn. Wel een vreemd idee eigenlijk… had het als “medicijn” en het dan nu in een broodje stoppen 🙂
O chips… dit was een vraag voor bij de koolhydraatarme vezelbroodjes… sorry, verkeerd geplaatst.
Sorbitol is een zoetstof. Waarschijnlijk zijn het zakjes om in te nemen bij verstopping? Die geven ze dan vaak een smaakje mee. Geen idee hoe zoet je broodjes gaan worden als je dit gebruikt? Maar als je het verder nooit gebruikt kan je het -op eigen risico- proberen. Ik garandeer je niet dat het lekker wordt 😉