eiersalade op komkommer

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoelvrije snack (of brunch) is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker eten moeilijk moet zijn om te maken… integendeel. Ik ben niet vies van een beetje werk in de keuken maar op zijn tijd wil ik ook best in een paar minuten iets lekkers in mijn mond kunnen stoppen… Laatst had ik echt geen zin in ontbijt (ja en ik luister dan naar mijn lichaam…) en maakte ik deze eiersalade op komkommer als snelle brunch. Dit is weer een andere eiersalade dan in de gevulde avocado.

 

Makkie

Ik kook regelmatig wat extra eieren, die liggen dan in de koelkast klaar voor gebruik, zo makkelijk! Soms neem ik gewoon hopla een gekookt eitje tussendoor. Trouwens een gekookt ei is minder lang houdbaar dan een rauw ei. Gekookt een dag of vier, gepeld en onder water. Rauw tot wel zes weken, afhankelijk van de versheid toen je ze kocht of raapte 😉

Oké de eiersalade op komkommer… te simpel voor een heel recept vond ik destijds dus ik had het alleen op Facebook gezet. Ik zag zojuist dat dat berichtje op Facebook al duizenden keren is bekeken… dan mag het recept natuurlijk niet ontbreken op mijn website.

Kromkommer

Over komkommers gesproken… soms zijn ze te krom, te dik, te klein, te veel.… voor de verkoop, dat is toch te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze gekke groente weer terug in de voedselketen. Geweldig bedacht vind ik dat!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de eiersalade op komkommer

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Eiersalade op komkommer


eiersalade op komkommer

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 5, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 9 stuks
  • Koolhydraten: 4 gr. hele recept (9 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 8 minuten
  • Klaar in: 13 minuten

Een volkomen schuldgevoelvrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker eten moeilijk moet zijn om te maken...

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard en laat in koud water afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in stevige plakken en maak een sausje van mayonaise, yoghurt, augurkennat en kerrie. Proef en breng op smaak met sojasaus, peper en zout.
  3. Haal de afgekoelde eieren twee keer door de eiersnijder, 1x horizontaal en 1x verticaal. Ik vind dat precies de juiste 'grofheid'. Of prak ze fijn met een vork.
  4. Roer de eieren door de saus en besmeer elke plak komkommer rijkelijk met de heerlijke eiersalade. Een snufje rood of groen (paprikapoeder of dille bijvoorbeeld) als je het iets minder saai wilt doet wonderen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 gedachten over “Eiersalade op komkommer”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.4K Shares
Share717
Pin660
Tweet