eiersalade op komkommer

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoel-vrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker koolhydraatarm eten moeilijk moet zijn om te maken, integendeel. Ik ben niet vies van een beetje werk in de keuken, maar op zijn tijd wil ik ook best in een paar minuten iets lekkers in mijn mond kunnen stoppen! Laatst had ik echt geen zin in ontbijt. Maar na een uurtje wel, daarom maakte ik deze eiersalade op komkommer als snelle brunch. Dit is overigens weer een andere eiersalade dan in de gevulde avocado. Vreemd genoeg is mijn eiersalade toch elke keer weer net ff anders.

Makkie

Ik kook regelmatig een stel extra eieren, die liggen dan in de koelkast klaar voor gebruik, zo makkelijk! Soms neem ik gewoon *hopla* een gekookt eitje tussendoor. Trouwens, een gekookt ei is minder lang houdbaar dan een rauw ei. Gekookt een dag of vier, gepeld en onder water. Rauw tot wel zes weken, afhankelijk van de versheid toen je ze kocht of raapte ;-). Als je wilt weten of je eieren nog wel vers zijn, doe dan een watertest, volgens de beschrijving in dit leuke artikel.

Oké de eiersalade op komkommer… te simpel voor een heel recept vond ik destijds dus ik had het alleen op Facebook gezet. Ik zag zojuist dat dat berichtje op Facebook al duizenden keren is bekeken… dan mag het recept natuurlijk niet ontbreken op mijn website.

Kromkommer?

Over komkommers gesproken. Soms zijn ze te krom, te dik, te klein, te veel voor de verkoop. Dat is toch te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze gekke groente weer terug in de voedselketen. Geweldig bedacht vind ik dat! Wij houden van no-waste.

Zo maak je eiersalade op komkommer

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

eiersalade op komkommer

Eiersalade op komkommer

Een volkomen schuldgevoel-vrije snack is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker koolhydraatarm eten moeilijk moet zijn om te maken...
4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: (dip)sauzen, dressings en beleg, eiergerecht, foodswap
Voorbereiden: 5 min
Koken: 8 min
Totale tijd: 13 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,4 gram koolhydraten per belegde plak
Uit recept: 10 stuks

Ook nodig

  • Eiersnijder

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten en laat ze in koud water afkoelen.
  • Snijd de komkommer in 10 stevige plakken.
  • Meng de mayonaise met Griekse yoghurt, augurkennat. Proef en breng op smaak met kerrie, een drupje sojasaus, peper en zout.
  • Haal de afgekoelde eieren twee keer door de eiersnijder, 1x horizontaal en 1x verticaal. Ik vind dat precies de juiste 'grofheid'. Of prak ze met een vork. Roer door de saus.
  • Verdeel de eiersalade over de plakken komkommer. En strooi er tot slot wat paprikapoeder of verse kruiden over. Snack ze en laat dat schuldgevoel maar thuis!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties op “Eiersalade op komkommer”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

2.0K Shares
Share861
Pin1.2K
Tweet