Eierkoek dessert met toffee saus!

En… heb je die amandel eierkoeken van afgelopen dinsdag al gemaakt? Lekker hè? De eierkoeken zijn niet alleen heerlijk bij het ontbijt of als leuke traktatie in je lunchbox, maar je kunt ook dit heerlijke eierkoek dessert met toffee saus maken! Al met al 3.1 gram koolhydraten per portie. Heel ingewikkeld is dat niet, je vindt dan ook geen echt recept bij deze post. Wel een simpele beschrijving van de werkwijze onderaan. Toch wilden we er even een aparte post van maken, want we leggen je meer uit over het gebruik van zoetstoffen. Wij gebruikten voor dit toetje namelijk de heerlijke toffee siroop van Steviala.

Advertentie

Eierkoek met toffee saus

Een tijdje terug kreeg ik van Melissa van Steviala de vraag of we de nieuwe Sweet & Toffee wilden proberen. Nou dat wilden wij wel, wie lust er nu geen toffee saus? Dus stuurde ze ons een flesje toe, waarvoor hartelijk dank. Handig doseerflesje en inderdaad (zoals ik al verwachtte) een superlekkere toffeesmaak. Uitstekend over mijn Griekse yoghurt met granola.  Vandaag gebruikten we ‘m ook voor ons eierkoek dessert met toffee saus. Zoals jullie weten is Steviala één van onze drie favoriete merken suikervervangers.  We willen ons niet per se binden aan één merk, want ook Greensweet-stevia en Sukrin maken prima en vergelijkbare producten. Wat suikervervangers betreft valt er tegenwoordig aardig wat te kiezen, ook zonder nare bijsmaak. Als je er meer over wilt weten, lees dan eens ons uitgebreide artikel over Suiker vervangen.

Hoeveel van welke zoetstof gebruiken?

Dat is een heel persoonlijke keuze. Wij gebruiken het liefst de (wat duurdere) natuurlijke zoetstoffen met 0 gram koolhydraten, geen goedkope synthetische. Wij gebruiken er maar heel weinig van en betalen graag iets meer voor goede kwaliteit. Maar zoals gezegd, dat is een persoonlijke keuze. Waar moet je verder rekening mee houden bij het aanschaffen van zoetstoffen? De zoetkracht van suiker is bij alle merken hetzelfde. Bij zoetstof is dat een heel ander verhaal. Dat maakt het wat lastiger om recepten met zoetstof te beschrijven. Immers, zoetstof is er in vele sterktes (zoetkracht) en soorten en niet iedereen heeft alle soorten zomaar in huis.

Korrels, siroop, druppels…

Of je nu korrel zoetstof, siroop of geconcentreerde druppels gebruikt in een recept, dat maakt nogal uit! De zoetkracht van druppels of korrels is onderling niet te vergelijken. Er is korrelzoetstof die 70% zoetkracht heeft ten opzichte van suiker maar er zijn er ook met 200% zoetkracht van suiker. Druppels zijn heel erg zoet en daarvan gebruik je al snel teveel als je dat niet weet. Dus check de verpakking! De enige manier is zelf proeven met je eigen merk en soort zoetstof. De dosering hangt ook af van je eigen voorkeur. Iets anders waar je op moet letten is dat niet alle zoetstoffen geschikt zijn om mee te bakken. Dus check – nogmaals – de verpakking!

Zoetstof*

Als wij in recepten zoetstof gebruiken geven wij dat vaak aan als zoetstof*. En geven vervolgens aan hoeveel van welk merk en soort wij zelf hebben gebruikt in het recept. Zo gebruikten wij in de eierkoeken1½ el Steviala Sweet Bee.  Dat doen we met opzet op die manier omdat wij mensen niet willen verplichten een bepaald merk te gebruiken. Bij sommige recepten maakt het niet zoveel uit welke soort zoetstof je gebruikt, in andere recepten maakt het wel echt uit. We proberen dat zo goed mogelijk aan te geven. Zoiets als onze koolhydraatarme karamelsaus bijvoorbeeld, kun je echt niet met vloeibare druppels maken, dat karamelliseert gewoon niet. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Eierkoek met toffee saus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

eierkoek dessert met toffee saus

Eierkoek dessert met toffee saus!

De eierkoeken zijn heerlijk bij het ontbijt of als leuke traktatie in je lunchbox. Maar je kunt ook dit heerlijke eierkoek dessert met Toffee saus maken!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 256.55 koolhydraten 3.1 geiwitten 11.6 gvetten 21.55 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak eierkoeken volgens dit recept.
  • Laat de eierkoeken afkoelen, halveer ze en besprenkel je eierkoek dessert met een kneepje Steviala toffee saus. Geef er wat zuivel bij in de vorm van Griekse yoghurt met roomkaas, mascarpone of een bolletje homemade suikervrij ijs, simpel maar super lekker.

Tip

  • Je zou de eierkoek ook kunnen verkruimelen, en dat dan als laagjes kunnen gebruiken in een dessertglaasje! Stuur je ons weer leuke foto’s?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Eierkoek dessert met toffee saus!”

  1. Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt supersimpel én supermakkelijk om te maken! Groot succes hier, heb ze gegeten met geklopte room en bosbessen mmmmmmm. Staat op de nominatie om ons Kersttoetje te worden volgende week.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven