Eieren in tomatensaus, pittig of mild

eieren in pittige of milde tomatensaus

Wat een geinig bordje. Deze eieren in tomatensaus hebben wel ‘looks’, het is net alsof die eitjes je aankijken. Zeker met die prachtige zoetzure komkommer erbij een mooi plaatje. Niet alleen van de looks van dit gerecht word je vrolijk, de smaak is naast pittig ook zeer romig, oeh dat is lekker! Het gerecht bevat 9.1 gram koolhydraten per portie. We gebruiken passata en slagroom voor de saus, dat kan nooit vies zijn toch? We houden zelf erg van variëren. Met dit leuke bordje proberen we via de website meer lekkere oosters getinte gerechten bij op jullie tafel te krijgen.  Dat lukt vrij aardig, want ook onze  koolhydraatarme oosterse keuken wint steeds meer aan populariteit. Na de Italiaanse recepten zijn oosterse recepten op onze website het meest bezocht.

Ken je eigen smaak! Hou je van pittig of mild?

Hoe zit dat bij jullie? Houden jullie over het algemeen van pittig of mild eten? Hier in huize van Dee houden we niet van super pittig eten. Mijn heer Hans haakt het eerst af als er teveel rode peper of chilipoeder in een recept zit. Ik kan wel wat meer hebben maar houd het ook het liefst bescheiden. Het nadeel van heel pittig eten vind ik dat je de overige ingrediënten nauwelijks meer proeft. Ook bij deze eieren in tomatensaus heb ik er zoveel rode peper (met zaadlijst) in gedaan dat er een duidelijke pit in zit. Maar je proeft ook de garam masala en pimentón nog. Die pit kun je af en toe blussen met die heerlijke zoetzure komkommer!

Dat evenwicht tussen pittig of mild ligt voor iedereen natuurlijk ergens anders. Wat je smaakvoorkeuren zijn wordt voor het grootste deel bepaald door je genen en door gewenning. In onze recepten beschrijven wij precies hoe wij het gerecht hebben gemaakt. Je komt ook regelmatig de suggestie tegen dat je iets ‘naar eigen smaak’ moet aanpassen. Dat is juist de lol van koken, je eigen smaak kennen en dan eigenwijs genoeg zijn om het anders te doen! Wij vinden dat heel logisch, maar soms mailen mensen ons dat ze iets ‘te zout’ of ‘te flauw’ vonden. Gelukkig hebben we dan een simpele en doeltreffende tip voor ze: even proeven voordat je opschept! Ook deze eieren in tomatensaus maak je precies zo pittig of mild als je zelf wilt.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

eieren in tomatensaus
eieren in tomatensaus

Zo maak je Eieren in tomatensaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Eieren in tomatensaus, pittig of mild

eieren in pittige of milde tomatensaus
Door: Hans van Deelen
Niet alleen van de looks van deze eieren in tomatensaus word je vrolijk, ook de smaak is naast pittig, lekker romig doordat we passata en slagroom gebruiken.
5 van 5 stemmen
Keuken Oosters
Trefwoord snel
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 14 min
Totale tijd 19 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 183.55 kcalkoolhydraten 9.1 geiwitten 12.15 gvetten 10.2 gvezels 2.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 6 – 8 minuten. Pel ze en halveer.
  • Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de bleekselderij in dunne elleboogjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes. Bak allemaal samen in een hapjespan in wat boter of olie zo'n 5 minuten. Zet het vuur niet al te hoog.
  • Halveer de tomaat, schraap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes voeg toe aan de pan en smoor 5 minuten mee.
  • Voeg de garam masala, paprikapoeder, paprikavlokken en de Steviala (of andere zoetstof) toe en bak 1 minuutje al omscheppend mee.
  • Voeg de passata en een scheutje slagroom toe. Proef en breng op smaak met bouillonpoeder en peper.
  • Hak de peterselie.
  • Schep de saus in een diep bord en druppel er nog wat limoen over, leg de halve eitjes erin en bestrooi met de peterselie.
  • Lekker met kruidige bloemkoolrijst en zoetzure komkommer!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties