Wat een geinig bordje. Deze eieren in tomatensaus hebben wel ‘looks’, het is net alsof die eitjes je aankijken. Zeker met die prachtige zoetzure komkommer erbij een mooi plaatje. Niet alleen van de looks van dit gerecht word je vrolijk, de smaak is naast pittig ook zeer romig, oeh dat is lekker! Het gerecht bevat 9.1 gram koolhydraten per portie. We gebruiken passata en slagroom voor de saus, dat kan nooit vies zijn toch? We houden zelf erg van variëren. Met dit leuke bordje proberen we via de website meer lekkere oosters getinte gerechten bij op jullie tafel te krijgen. Dat lukt vrij aardig, want ook onze koolhydraatarme oosterse keuken wint steeds meer aan populariteit. Na de Italiaanse recepten zijn oosterse recepten op onze website het meest bezocht.
Ken je eigen smaak! Hou je van pittig of mild?
Hoe zit dat bij jullie? Houden jullie over het algemeen van pittig of mild eten? Hier in huize van Dee houden we niet van super pittig eten. Mijn heer Hans haakt het eerst af als er teveel rode peper of chilipoeder in een recept zit. Ik kan wel wat meer hebben maar houd het ook het liefst bescheiden. Het nadeel van heel pittig eten vind ik dat je de overige ingrediënten nauwelijks meer proeft. Ook bij deze eieren in tomatensaus heb ik er zoveel rode peper (met zaadlijst) in gedaan dat er een duidelijke pit in zit. Maar je proeft ook de garam masala en pimentón nog. Die pit kun je af en toe blussen met die heerlijke zoetzure komkommer!
Dat evenwicht tussen pittig of mild ligt voor iedereen natuurlijk ergens anders. Wat je smaakvoorkeuren zijn wordt voor het grootste deel bepaald door je genen en door gewenning. In onze recepten beschrijven wij precies hoe wij het gerecht hebben gemaakt. Je komt ook regelmatig de suggestie tegen dat je iets ‘naar eigen smaak’ moet aanpassen. Dat is juist de lol van koken, je eigen smaak kennen en dan eigenwijs genoeg zijn om het anders te doen! Wij vinden dat heel logisch, maar soms mailen mensen ons dat ze iets ‘te zout’ of ‘te flauw’ vonden. Gelukkig hebben we dan een simpele en doeltreffende tip voor ze: even proeven voordat je opschept! Ook deze eieren in tomatensaus maak je precies zo pittig of mild als je zelf wilt.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Eieren in tomatensaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Eieren in tomatensaus, pittig of mild
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 3 eieren
- 65 g ui, 1
- 1 teentje knoflook
- 100 g tomaat, alleen het vruchtvlees
- 70 g bleekselderij, 1 stengel
- ½ rode peper , afhankelijk van je smaak! Neem gerust meer
- 1 tl garam masala
- ½ tl paprikapoeder , gerookt, of 1 tl gewoon paprikapoeder
- 1 el paprikavlokken
- 1 el Steviala ery bronze
- 250 ml passata
- scheutje slagroom
- bouillonpoeder
- peper
- limoensap
- handje platte peterselie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 6 – 8 minuten. Pel ze en halveer.
- Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de bleekselderij in dunne elleboogjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes. Bak allemaal samen in een hapjespan in wat boter of olie zo'n 5 minuten. Zet het vuur niet al te hoog.
- Halveer de tomaat, schraap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes voeg toe aan de pan en smoor 5 minuten mee.
- Voeg de garam masala, paprikapoeder, paprikavlokken en de Steviala (of andere zoetstof) toe en bak 1 minuutje al omscheppend mee.
- Voeg de passata en een scheutje slagroom toe. Proef en breng op smaak met bouillonpoeder en peper.
- Hak de peterselie.
- Schep de saus in een diep bord en druppel er nog wat limoen over, leg de halve eitjes erin en bestrooi met de peterselie.
- Lekker met kruidige bloemkoolrijst en zoetzure komkommer!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik maak deze nu bijna een jaar elke week. Heerlijk, dit is het enige recept wat zo vaak gegeten wordt.
Kan dit ook in de slowcooker? Hebben jullie misschien een idee hoe lang?
Ziet er heerlijk uit!
Groetjes martine
Hoi Martine, oeh daar vraag je me wat, ik heb echt geen enkele ervaring et zo’n ding. Dus even i je gebruiksaanwijzing kijken denk ik?
Ben over het algemeen niet zo van de tomatensaus, maar door de mooie foto toch overstag gegaan. En het was heerlijk!!!! Dit komt vaker op tafel.
Hoi Anna-Karina en Hans, vanavond jullie zálige eieren in tomatensaus gegeten. We hebben genoten. En zo lekker anders dan anders. Dank
Jullie wel weer😁