eieren in pittige of milde tomatensaus

Eieren in tomatensaus, pittig of mild

Wat een geinig bordje. Deze eieren in tomatensaus hebben wel ‘looks’, het is net alsof die eitjes je aankijken. Zeker met die prachtige zoetzure komkommer erbij een mooi plaatje. Niet alleen van de looks van dit gerecht word je vrolijk, de smaak is naast pittig ook lekker romig, oeh dat is lekker! We gebruiken passata en slagroom voor de saus, dat kan nooit vies zijn toch? We houden zelf erg van variëren. Met dit leuke bordje proberen we via de website meer lekkere oosters getinte gerechten bij op jullie tafel te krijgen.  Dat lukt vrij aardig, want ook onze  koolhydraatarme oosterse keuken wint steeds meer aan populariteit. Na de Italiaanse recepten zijn oosterse recepten op onze website het meest bezocht.

Ken je eigen smaak! Hou je van pittig of mild?

Hoe zit dat bij jullie? Houden jullie over het algemeen van pittig of mild eten? Hier in huize van Dee houden we niet van super pittig eten. Mijn heer Hans haakt het eerst af als er teveel rode peper of chilipoeder in een recept zit. Ik kan wel wat meer hebben maar houd het ook het liefst bescheiden. Het nadeel van heel pittig eten vind ik dat je de overige ingrediënten nauwelijks meer proeft. Ook bij deze eieren in tomatensaus heb ik er zoveel rode peper (met zaadlijst) in gedaan dat er een duidelijke pit in zit. Maar je proeft ook de garam masala en pimentón nog. Die pit kun je af en toe blussen met die heerlijke zoetzure komkommer!

eieren in tomatensaus

eieren in tomatensaus

eieren in tomatensaus

Dat evenwicht tussen pittig of mild ligt voor iedereen natuurlijk ergens anders. Wat je smaakvoorkeuren zijn wordt voor het grootste deel bepaald door je genen en door gewenning. In onze recepten beschrijven wij precies hoe wij het gerecht hebben gemaakt. Je komt ook regelmatig de suggestie tegen dat je iets ‘naar eigen smaak’ moet aanpassen. Dat is juist de lol van koken, je eigen smaak kennen en dan eigenwijs genoeg zijn om het anders te doen! Wij vinden dat heel logisch, maar soms mailen mensen ons dat ze iets ‘te zout’ of ‘te flauw’ vonden. Gelukkig hebben we dan een simpele en doeltreffende tip voor ze: even proeven voordat je opschept! Ook deze eieren in tomatensaus maak je precies zo pittig of mild als je zelf wilt.

Ook lekker:

Zo maak je Eieren in tomatensaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Eieren in tomatensaus, pittig of mild


eieren in pittige of milde tomatensaus

Door Hans van Deelen Geplaatst september 13, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 8,5 gr khd pp (2 porties uit recept)

Niet alleen van de looks van deze eieren in tomatensaus word je vrolijk, ook de smaak is naast pittig, lekker romig doordat we passata en slagroom gebruiken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 6-8 minuten. Pel ze en halveer.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de bleekselderij in dunne elleboogjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes. Bak allemaal samen in een hapjespan in wat boter of olie zo'n 5 minuten. Zet het vuur niet al te hoog.
  3. Halveer de tomaat, schraap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes voeg toe aan de pan en smoor 5 minuten mee.
  4. Voeg de garam masala, paprikapoeder, paparikastukjes en de Steviala (of andere zoetstof) toe en bak 1 minuutje al omscheppend mee.
  5. Voeg de passata en een scheutje slagroom toe. Proef en breng op smaak met bouillonpoeder en peper.
  6. Hak de peterselie.
  7. Schep de saus in een diep bord en druppel er nog wat limoen over, leg de halve eitjes erin en bestrooi met de peterselie.
  8. Lekker met kruidige bloemkoolrijst en zoetzure komkommer!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Eieren in tomatensaus, pittig of mild”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

205 Shares
Share140
Pin65
Tweet