Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters

Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry. Ook handig vooraf te maken voor grotere groepen, als onderdeel van een (oosters) buffet bijvoorbeeld. Maak in dat geval de currysaus en hou de eieren nog even apart, als je het gaat verwarmen doe dan de eieren in de currysaus. Serveer er dan gewone rijst bij én bloemkoolrijst en dan niks zeggen. Rustig de reacties afwachten, zó leuk! Qua specerijen kan je het net zo pittig of zoet maken als je zelf aan kan. Bij mij  hangt dat eerlijk gezegd ook van mijn stemming af. Vandaag, een druilerige herfstdag, kon ik wel wat warmte (kaneel, kokosmelk) gebruiken. 

 

Bijpassend soepje

Een leuke tip: We hadden toevallig ook nog een beetje pompoensoep over (met kokos en gember), dat was een zalig bijpassend voorgerechtje, extra feestelijk in een leuk glaasje met een klein rietje. Het stelt eigenlijk niks voor, maar je hebt een makkelijk en goedkoop succesje! Daar houden we van, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

eieren in kokoscurry - koolhydraatarm-recept-03

 

Curry
De benaming curry wordt gebruikt voor vrijwel elk gekruid, saus achtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke hoofdingrediënten erin verwerkt zijn. Anders dan vaak wordt gedacht worden zeker niet alle curry’s gemaakt met kerriepoeder.

Een andere lekkere curry is deze: Indiase curry met kipstuckjes.
Kijk ook eens naar deze geweldige makkelijke currypasta, vries deelblokjes in en je hebt altijd een uitstekende smaakmaker op voorraad!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze Eieren in kokoscurry

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 30, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 7,5 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Op z'n tijd mag ik graag een makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk 'curry's', zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en zet apart.
  2. Bak de gesnipperde ui glazig in wat olie. Voeg kaneel, komijn, chilipoeder en een snufje kruidnagel toe, bak even mee. Voeg tomaat, kokosmelk en tomatensaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Voeg zo nodig wat water toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Warm de hele eieren in de saus en zet het vuur laag.
  3. Wok de bloemkoolrijst met kurkuma en bosui ongeveer 2 minuten op hoog vuur, blijf omscheppen tot het goed warm is en vocht begint te verdampen.
  4. Leg de eieren met de kokoscurry in het midden van een schaal en schep de bloemkoolrijst eromheen, garneer met koriander of peterselie. Eet smakelijk!
  5. In de praktijk komt het altijd neer op proeven hoe je het zelf lekker vindt. Begin bescheiden met kruiden en specerijen er kan altijd later nog wat bij.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

392 Shares
Share186
Pin206
Tweet