eieren in kokoscurry

Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters

Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat curry’s. Zoals bijvoorbeeld deze super makkelijke én kostelijke eieren in kokoscurry. Deze curry is tevens handig vooraf te maken voor grotere groepen. Bijvoorbeeld als onderdeel van een (oosters) buffet. Houd in dat geval de currysaus en de eieren nog even apart. Bij het serveren doe je dan de eieren in de currysaus. Serveer er dan zowel gewone rijst bij als bloemkoolrijst. Vervolgens niks zeggen en rustig de reacties afwachten, zó leuk!

Curry

De benaming curry wordt gebruikt voor vrijwel elk gekruid, saus achtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke hoofdingrediënten erin verwerkt zijn. Anders dan vaak wordt gedacht worden zeker niet alle curry’s gemaakt met kerriepoeder. Qua specerijen kan je een curry net zo pittig of zoet maken als je zelf wilt. Bij mij  hangt dat eerlijk gezegd ook van mijn stemming af. Vandaag, een druilerige herfstdag, gebruikte ik ook kaneel en kokosmelk. Zo maakte ik mijn eieren in kokoscurry extra verwarmend. 

Een andere lekkere curry is deze: Indiase curry met kipstuckjes.
Kijk ook eens naar deze geweldige makkelijke currypasta, vries deelblokjes in en je hebt altijd een uitstekende smaakmaker op voorraad!

eieren in kokoscurry

eieren in kokoscurry

Zo maak je eieren in kokoscurry

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


eieren in kokoscurry

Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters

door Anna-Karina van Denderen
Op z'n tijd mag ik graag een makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk 'curry's', zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry.
4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 7.5 g

Uit recept

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Curry
Bloemkoolrijst
Garneren

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en zet apart.
Curry maken
  • Snipper de ui en bak glazig in wat olie. Voeg (naar smaak) kaneel, komijn, chilipoeder en een snufje kruidnagel toe, bak even mee. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met kokosmelk en tomatensaus toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Voeg zo nodig wat water toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Leg de hele eieren in de saus en zet het vuur laag.
Bloemkoolrijst
  • Snijd de bosui in ringetjes en wok samen met de bloemkoolrijst en kurkuma 1- 2 minuten op hoog vuur. Blijf omscheppen tot het flink begint te stomen, dan is het beetgaar.
  • Leg de eieren in kokoscurry in het midden van een schaal en schep de bloemkoolrijst eromheen. Garneer tot slot met gehakte verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!
Kruiden, altijd naar eigen smaak!
  • In de praktijk komt koken toch altijd neer op proeven, proeven en proeven. Hoe vind je het zelf lekker? We hebben tenslotte niet allemaal dezelfde smaak. Begin altijd bescheiden met kruiden en specerijen, want er kan altijd nog wat bij.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.414 keer, 1 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x