ei uit het pannetje

Ei uit het pannetje, met feta en tomaat

Niet verder vertellen hoor, maar stiekem is zo’n ei uit het pannetje mijn favoriet als het gaat om een snel lunchgerecht (of makkelijk ontbijt). Een eiergerecht is altijd goed, het bevat in het algemeen ultra weinig koolhydraten. Deze bevat inclusief de topping 5.5 gram koolhydraten. Met ei en groente kun je eindeloos variëren!  De ene keer ei in een potje, dan weer een goed gevulde frittata en soms een lekkere schuimomelet of gewoon een simpel roerei.

Advertentie

Super makkelijk

En het is super makkelijk om te maken. Dat is fijn want ik ben heel goed in geconcentreerd bezig zijn en vergeet soms de tijd. Ik zit dan bijvoorbeeld achter de laptop, met mijn handen in de tuinaarde of diep in een boeiend boek en opeens is het dan 14.30 uur! Ik snap echt niet hoe dat kan… Herkenbaar? Of ben jij zo iemand die, net als mijn heer Hans, altijd op tijd stopt voor een pauze en keurig op tijd gaat lunchen?

Wegvliegen in de tijd

Heerlijk hoor dat wegvliegen in de tijd…, maar dan ontstaat bij mij soms de neiging om maar wat te snaaien. Maar dat dat doe ik dan toch niet, want ik wéét inmiddels dat zo’n heerlijk gezond eitje binnen no time voor mijn neus staat en daar word ik uiteindelijk veel blijer van! Kwestie van op iets langere termijn leren denken. Ik maak nooit 2x hetzelfde ei uit het pannetje, het pakt altijd net ff wat anders uit. Het hangt ook af van mijn ‘zin’. Vandaag met een restje amandelmelk, die was over van die heerlijke voorraad matcha- en  chocoladechiapudding. Verder stop ik er gewoon in wat ik in de koele kast aan vondsten doe en bij elkaar vind passen.

Overblijfsels

Vandaag blijft het ei uit het pannetje vegetarisch met een overgebleven stukje feta, wat kleine tomaatjes, rucola en bosui. Eieren even goed kloppen met amandelmelk en peper en zout. Overige ingrediënten snijden, in de pan en rustig laten stollen. Ik bak zo’n eitje op half tot matig vuur, dat duurt iets langer maar dan houd je ei wel een heel lekkere romige structuur.  Ook heel leuk voor de paasdagen!

Gietijzeren pannetje, of skillet

Een tijdje geleden kocht ik die ontzettend leuke gietijzeren pannetjes. De pannetjes kocht ik bij Bol (#nospon) Daar staat bij de beschrijving:

Gietijzer zorgt voor een optimale warmtegeleiding en -spreiding. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en bruining van de inhoud. Bak en braad vlees, vis of bijvoorbeeld eieren. Reinig de koekenpan bij voorkeur met heet water en een borstel. Droog deze na reiniging direct af. Gebruikt u afwasmiddel, wrijf de pan dan na gebruik in met plantaardige olie. Zo houdt u het ijzer in goede conditie.

Bij het pannetje (of skillet) staat dat het geschikt is voor gas, maar de pan is gemaakt van gietijzer en dat werkt ook uitstekend op onze inductiekookplaat hoor, de bodem is vlak genoeg. En ze kunnen ook prima in de oven, voor als je geen ei uit het pannetje maakt maar bijvoorbeeld een frittata. Garneren kan met wat rauwkost: rucola, minikomkommer, bosui en radijsjes bijvoorbeeld.

Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ei uit het pannetje

Serveer het ei uit het pannetje of haal uit het pannetje en snijdt het in stukjes:

ei uit het pannetje

Zo maak je ei uit het pannetje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

ei uit het pannetje

Ei in het pannetje, met feta en tomaat

Niet verder vertellen hoor, maar stiekem is zo’n ei uit het pannetje mijn favoriet als het gaat om een snel ontbijt of makkelijk lunchgerecht.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 353.3 koolhydraten 5.5 geiwitten 20.4 gvetten 28.1 gvezels 3.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

GARNEER MET

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren los met amandelmelk en peper en zout, minstens 2 minuten. Hak de peterselie fijn en meng erdoor.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de feta in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes, houd de helft ervan achter voor de garnering.
  • Verwarm olie in het pannetje (Ø 15 cm) en giet het geklopte eimengsel erin. Verdeel direct de feta, halve tomaatjes en de helft van de bosui erover. Laat het ei rustig stollen op matig tot half vuur. Dat duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Je kunt het vuur hoger zetten, maar dan krijg je meer een gebakken ei.
  • Serveer het ei in het pannetje (of feestelijk in stukjes op een plank of zo) en garneer het met bijvoorbeeld wat gesneden rucola, bosui, komkommer en radijs. Maal er nog peper over.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Ei uit het pannetje, met feta en tomaat”

  1. Anna Karina
    Ken het helemaal. Is het lunchtijd en heb ik eigenlijk helemaal geen zin om me druk te maken. Ben dan alleen en wat is het makkelijk om 2 eitjes te klutsen met wat slagroom.
    De vulling is ook net wat er in de koelkast ligt.
    Ik heb er pas nog een paar stukjes brie op gedaan en dat laten smelten,
    Met wat paprika en tomaatjes.
    Zo lekker.
    Corry

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven