ei uit het pannetje

Ei uit het pannetje, met feta en tomaat

Niet verder vertellen hoor, maar stiekem is zo’n ei uit het pannetje mijn favoriet als het gaat om een snel ontbijt of makkelijk lunchgerecht. Een eiergerecht is altijd goed toch, want het bevat in het algemeen ultra weinig koolhydraten! Met ei en groente kun je eindeloos variëren!  De ene keer ei in een potje, dan weer een goed gevulde frittata en soms een lekkere schuimomelet of gewoon een simpel roerei. En het is altijd makkelijk om te maken. Dat is fijn want ik ben heel goed in geconcentreerd bezig zijn en vergeet dan volkomen de tijd. Ik zit dan bijvoorbeeld achter de laptop, met mijn handen in de in de tuinaarde of diep in een boeiend boek en opeens is het dan 14.30 uur! Ik snap echt niet hoe dat kan…! Herkenbaar? Of ben jij zo iemand die, net als mijn heer Hans, altijd op tijd stopt voor een pauze en keurig op tijd gaat lunchen?

Wegvliegen in de tijd

Heerlijk hoor dat wegvliegen in de tijd…, maar dan ontstaat bij mij soms de neiging om maar wat te snaaien. Maar dat dat doe ik dan toch niet, want ik wéét inmiddels dat zo’n heerlijk gezond eitje binnen no time voor mijn neus staat en daar word ik uiteindelijk veel blijer van! Kwestie van op iets langere termijn leren denken. 

Ik maak nooit 2x hetzelfde ei uit het pannetje, het pakt altijd net ff wat anders uit. Het hangt ook af van mijn ‘zin’. Vandaag met een restje amandelmelk, die was over van die heerlijke voorraad matcha- en  chocoladechiapudding. Verder stop ik er gewoon in wat ik in de koele kast aan vondsten doe en bij elkaar vind passen. Vandaag blijft het ei uit het pannetje vegetarisch met een overgebleven stukje feta, wat kleine tomaatjes, rucola en bosui. Eieren even goed kloppen met amandelmelk en peper en zout. Overige ingrediënten snijden, in de pan en rustig laten stollen. Ik bak zo’n eitje op half tot matig vuur, dat duurt iets langer maar dan houd je ei wel een heel lekkere romige structuur. 

Ook heel leuk voor de komende paasdagen! Garneren kan met wat rauwkost: rucola, minikomkommer, bosui en radijsjes bijvoorbeeld.

ei uit het pannetje, ingrediënten

ei uit het pannetje

 

Gietijzeren pannetje, of skillet

Een tijdje geleden kocht ik die ontzettend leuke gietijzeren pannetjes. De pannetjes kocht ik bij Bol (#nospon) Daar staat bij de beschrijving:

Gietijzer zorgt voor een optimale warmtegeleiding en -spreiding. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en bruining van de inhoud. Bak en braad vlees, vis of bijvoorbeeld eieren. Reinig de koekenpan bij voorkeur met heet water en een borstel. Droog deze na reiniging direct af. Gebruikt u afwasmiddel, wrijf de pan dan na gebruik in met plantaardige olie. Zo houdt u het ijzer in goede conditie.

Bij het pannetje (of skillet) staat dat het geschikt is voor gas, maar de pan is gemaakt van gietijzer en dat werkt ook uitstekend op onze inductiekookplaat hoor, de bodem is vlak genoeg. En ze kunnen ook prima in de oven, voor als je geen ei uit het pannetje maakt maar bijvoorbeeld een frittata.

Serveer het ei uit het pannetje of haal uit het pannetje en snijdt het in stukjes:

ei uit het pannetje

Ook lekker:

Zo maak je ei uit het pannetje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Ei uit het pannetje, met feta en tomaat

ei uit het pannetje

Door Anna-Karina Geplaatst april 16, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 3 khd per portie (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Niet verder vertellen hoor, maar stiekem is zo'n ei uit het pannetje mijn favoriet als het gaat om een snel ontbijt of makkelijk lunchgerecht.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eieren los met amandelmelk en peper en zout, minstens 2 minuten. Hak de peterselie fijn en meng erdoor.
  2. Halveer de tomaatjes en snijd de feta in blokjes.
  3. Snijd de bosui in ringetjes, houd de helft ervan achter voor de garnering.
  4. Verwarm olie in het pannetje (Ø 15 cm) en giet het geklopte eimengsel erin. Verdeel direct de feta, halve tomaatjes en de helft van de bosui erover. Laat het ei rustig stollen op matig tot half vuur. Dat duurt ongeveer 10-15 minuten. Je kunt het vuur hoger zetten, maar dan krijg je meer een gebakken ei.
  5. Serveer het ei in het pannetje (of feestelijk in stukjes op een plank ofzo) en garneer het met wat gesneden rucola, bosui, komkommer en radijs en maal er nog peper over.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Ei uit het pannetje, met feta en tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

284 Shares
Share178
Pin106
Tweet