Ei in wolk, spectaculair eten

Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin. Zeg nou zelf, dit eiwolkje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Ik kwam het idee ervan tegen op internet. Dat was gewoon een eigeel in een wolk van eiwit zonder iets erbij verder.

Eiwolk nog lekkerder

Mij leek zo’n eiwolk veel en veel lekkerder als er wat meer aankleding bij zou zitten. Groente, minstens wat spinazie en geraspte kaas.  Dit is een 1e probeersel en ik deel het maar gelijk even, zo enthousiast ben ik erover. Het is echt grappig eten. Gebakken schuim, met een vloeibaar hart, want zo’n wolkig eitje is wel voor liefhebbers van een zacht eitje. Nederlanders kennen dit bijzondere en spectaculaire gerecht niet zo, maar er zijn overzee diverse varianten te vinden, zij kennen “ei in wolk”  al veel langer!

Egg cloud

Geef je cloud eggs nog meer smaak mee door er andere lekkere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt Parmezaanse kaas en bacon, ham of zalm door het stijf geslagen eiwit spatelen. Ook specerijen als chili- of cayennepeper, paprikapoeder of pimentón kunnen lekker zijn.  Een handje fijngesneden bieslook, peterselie of bosui er doorheen? Serveer je ei in wolk op een heerlijk geroosterd sneetje omegabrood, of op een pompoenpitten-stokbroodje. Hmm, avocado erbij is ook verrukkelijk!

ei in wolk

Zo maak je de Ei in wolk

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Ei in wolk, spectaculair eten

Ei in wolk, "Egg in a cloud" maar dan op z'n Nederlands. Zeg nou zelf, dit eitje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Lekker met spinazie en kaas!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: eiergerecht, spektakel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,9 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Splits de eieren. De dooiers even apart opvangen. Het wit stort je in een brandschone metalen schaal. De schaal kun je ontvetten met wat citroensap. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
  • Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de ovenschaal. Maak in het midden van elke wolk een kuiltje. Giet voorzichtig een eidooier in elk kuiltje en bak 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar de eidooier mag nog wel 'lopen'.
  • Roerbak in de tussentijd wat spinazie en rasp kaas.
  • Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord. Bestrooi met de kaas en geef de warme spinazie er los bij. Misschien wat peper en zout?
  • Prachtig toch? Geniet ervan.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

241 Shares
Share217
Pin24
Tweet