Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin. En hartstikke koolhydraatarm ook nog, met slechts 0.4 gram koolhydraten kun je gerust een dubbele portie verorberen! Zeg nou zelf, dit eiwolkje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Ik kwam het idee ervan tegen op internet. Dat was gewoon een eigeel in een wolk van eiwit zonder iets erbij verder.
Eiwolk nog lekkerder
Mij leek zo’n eiwolk veel en veel lekkerder als er wat meer aankleding bij zou zitten. Groente, minstens wat spinazie en geraspte kaas. Dit is een 1e probeersel en ik deel het maar gelijk even, zo enthousiast ben ik erover. Het is echt grappig eten. Gebakken schuim, met een vloeibaar hart, want zo’n wolkig eitje is wel voor liefhebbers van een zacht eitje. Nederlanders kennen dit bijzondere en spectaculaire gerecht niet zo, maar er zijn overzee diverse varianten te vinden, zij kennen “ei in wolk” al veel langer!
Egg cloud
Geef je cloud eggs nog meer smaak mee door er andere lekkere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt Parmezaanse kaas en bacon, ham of zalm door het stijf geslagen eiwit spatelen. Ook specerijen als chili- of cayennepeper, paprikapoeder of pimentón kunnen lekker zijn. Een handje fijngesneden bieslook, peterselie of bosui er doorheen? Serveer je ei in wolk op een heerlijk geroosterd sneetje omegabrood, of op een pompoenpitten-stokbroodje. Hmm, avocado erbij is ook verrukkelijk!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de Ei in wolk
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Ei in wolk, spectaculair eten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 g spinazie (wilde), handje
- 25 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
- Splits de eieren. De dooiers even apart opvangen. Het wit stort je in een brandschone metalen schaal. De schaal kun je ontvetten met wat citroensap. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
- Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de ovenschaal. Maak in het midden van elke wolk een kuiltje. Giet voorzichtig een eidooier in elk kuiltje en bak 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar de eidooier mag nog wel 'lopen'.
- Roerbak in de tussentijd wat spinazie en rasp kaas.
- Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord. Bestrooi met de kaas en geef de warme spinazie er los bij. Misschien wat peper en zout?
- Prachtig toch? Geniet ervan.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: