Ei in wolk, egg in a cloud

Ei in wolk, spectaculair eten

Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin. Zeg nou zelf, dit eitje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Ik kwam het idee ervan tegen op internet. Gewoon ei in wolk, zonder iets.

 

Ei in wolk nog lekkerder

Mij leek zo’n ei in wolk veel en veel lekkerder met minstens wat spinazie en geraspte kaas.  Dit is een 1e probeersel en ik deel het maar gelijk even, zo enthousiast ben ik erover. Ei in wolk is wel voor liefhebbers van een zacht eitje. Nederlanders kennen dit bijzondere en spectaculaire gerecht niet zo, maar er zijn overzee diverse varianten te vinden, zij kennen “ei in wolk”  al veel langer!

Ei in wolk, eigeel in holletje

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Ei in wolk

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Ei in wolk, spectaculair eten

Ei in wolk, egg in a cloud

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 0,9 khd (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, "Egg in a cloud" maar dan op z'n Nederlands. Een prachtig gebakken …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ruime schaal in met een neutrale olie (arachide).
  2. Splits de eieren. De dooiers even opvangen op een klein schoteltje. Het wit stort je in een schone (!) schaal. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
  3. Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de schaal. Maak in het midden van de wolken een kuiltje, giet voorzichtig een dooier per ei in het kuiltje en plaats de schaal in de oven. Zo'n 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar het eigeel niet echt hard laten worden.
  4. Roerbak in de tussentijd even een handje spinazie en rasp wat kaas, voor bij je Ei in wolk.
  5. Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord, strooi er kaas over en wat peper en zout uit de molen. Geef de warme spinazie er los bij. Prachtig toch? Geniet ervan.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

192 Shares
Share172
Pin20
Tweet