Ei in wolk, egg in a cloud

Ei in wolk, spectaculair eten

Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin. Zeg nou zelf, dit eiwolkje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Ik kwam het idee ervan tegen op internet. Dat was gewoon een eigeel in een wolk van eiwit zonder iets erbij verder.

Eiwolk nog lekkerder

Mij leek zo’n eiwolk veel en veel lekkerder als er wat meer aankleding bij zou zitten. Groente, minstens wat spinazie en geraspte kaas.  Dit is een 1e probeersel en ik deel het maar gelijk even, zo enthousiast ben ik erover. Het is echt grappig eten. Gebakken schuim, met een vloeibaar hart, want zo’n wolkig eitje is wel voor liefhebbers van een zacht eitje. Nederlanders kennen dit bijzondere en spectaculaire gerecht niet zo, maar er zijn overzee diverse varianten te vinden, zij kennen “ei in wolk”  al veel langer!

Egg cloud

Geef je cloud eggs nog meer smaak mee door er andere lekkere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt Parmezaanse kaas en bacon, ham of zalm door het stijf geslagen eiwit spatelen. Ook specerijen als chili- of cayennepeper, paprikapoeder of pimentón kunnen lekker zijn.  Een handje fijngesneden bieslook, peterselie of bosui er doorheen? Serveer je ei in wolk op een heerlijk geroosterd sneetje omegabrood, of op een pompoenpitten-stokbroodje. Hmm, avocado erbij is ook verrukkelijk!

Geklopt eiwit

Eigeel in holletje

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Ei in wolk

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Ei in wolk, spectaculair eten


Ei in wolk, egg in a cloud

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 0,9 gr khd (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Ei in wolk, "Egg in a cloud" maar dan op z'n Nederlands. Zeg nou zelf, dit eitje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Lekker met spinazie en kaas!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Splits de eieren. De dooiers even apart opvangen in een klein bakje of eierdopje. Het wit stort je in een schone schaal (geen plastic). De schaal kun je ontvetten met wat citroensap. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
  3. Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de schaal. Maak in het midden van de wolken een kuiltje, giet voorzichtig een dooier per ei in het kuiltje en plaats de schaal in de oven. Zo'n 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar het eigeel niet echt hard laten worden.
  4. Roerbak in de tussentijd even een handje spinazie en rasp wat kaas, voor bij je Ei in wolk.
  5. Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord, strooi er kaas over en wat peper en zout uit de molen. Geef de warme spinazie er los bij. Prachtig toch? Geniet ervan.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

239 Shares
Share217
Pin22
Tweet