ei in paprika

Ei in paprika

Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. Ik zou ei in paprika niet eens een recept willen noemen, ‘t is meer een leuk ideetje wat ik ooit eens voorbij heb zien schuiven op internet. Sindsdien maak ik het regelmatig in diverse varianten omdat het zoveel leuker is dan een gewoon gekookt of gebakken eitje en je hebt gelijk weer wat groente binnen.

Avondsnack

Ook als avondsnack vind ik ‘m zeer verantwoord, dan neem ik er wel maar 1 natuurlijk! Met een rode paprika vind zo’n ei in paprika het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker! Want genieten van eten is niet verboden.

ei in paprika

Zo maak je zelf ei in paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


ei in paprika

Ei in paprika

door Anna-Karina van Denderen
Ook als avondsnack vind ik één ei in paprika heerlijk! Met een rode paprika vind ik 'm het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker!
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z, Mediterraan
Trefwoord: eiergerecht, groente
Voorbereiden: 4 min
Koken: 6 min
Totale tijd: 11 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g

Uit recept

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd 4 stevige ringen van ongeveer 2 cm breed van de paprika en haal de zaden eruit. Maak de ringen zeker niet te dun want dan stroomt je ei over.
  • Bak de paprikaringen in wat boter of olie aan beide zijden even aan. Breek vervolgens een ei in elke ring. Bestrooi met kruiden, geraspte kaas, peper en zout. Laat het ei op matig vuur stollen.
  • Zo'n ei in paprika is ook mooi als versiering op een salade of extraatje bij je hoofdgerecht. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


(Gezien 1.431 keer, 13 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Ei in paprika”