ei in paprika

Ei in paprika

Ik zou ei in paprika niet eens een recept willen noemen, ’t is meer een leuk ideetje wat ik ooit eens voorbij heb zien schuiven op internet. Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. Ik maak het regelmatig in diverse varianten omdat het zoveel leuker is dan een gewoon gekookt of gebakken eitje en je hebt gelijk weer wat groente binnen. Als lunch neem ik er twee, dat is dan 1 portie en bevat 2,5 gram koolhydraten.

Avondsnack

Ook als avondsnack vind ik ‘m zeer verantwoord, dan neem ik er wel maar 1 natuurlijk! Met een rode paprika vind zo’n ei in paprika het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker! Want gewoon genieten van eten is echt niet verboden.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ei in paprika

Zo maak je zelf ei in paprika

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Ei in paprika

ei in paprika
Door: Anna-Karina van Denderen
Ook als avondsnack vind ik één ei in paprika heerlijk! Met een rode paprika vind ik 'm het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker!
4.73 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 4 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 11 min

Voedingswaarde

Per portie (à 2 stuks)
calorieën 231.2 kcalkoolhydraten 2.5 geiwitten 15.8 gvetten 17.15 gvezels 1.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd 4 stevige ringen van ongeveer 2 cm breed van de paprika en haal de zaden eruit. Maak de ringen zeker niet te dun want dan stroomt je ei over.
  • Bak de paprikaringen in wat boter of olie aan beide zijden even aan. Breek vervolgens een ei in elke ring. Bestrooi met kruiden, geraspte kaas, peper en zout. Laat het ei op matig vuur stollen.
  • Zo’n ei in paprika is ook mooi als versiering op een salade of extraatje bij je hoofdgerecht. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top