Ik zou ei in paprika niet eens een recept willen noemen, ’t is meer een leuk ideetje wat ik ooit eens voorbij heb zien schuiven op internet. Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. Ik maak het regelmatig in diverse varianten omdat het zoveel leuker is dan een gewoon gekookt of gebakken eitje en je hebt gelijk weer wat groente binnen. Als lunch neem ik er twee, dat is dan 1 portie en bevat 2,5 gram koolhydraten.
Avondsnack
Ook als avondsnack vind ik ‘m zeer verantwoord, dan neem ik er wel maar 1 natuurlijk! Met een rode paprika vind zo’n ei in paprika het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker! Want gewoon genieten van eten is echt niet verboden.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je zelf ei in paprika
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Ei in paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 130 g paprika, in 4 ringen à 2 cm hoog
- 4 eieren
- 10 g roomboter, of olie om te bakken
- peper en zout
- beetje bieslook, 0,1 khd en/of bosui of een handje verse kruiden naar smaak
- plukje geraspte kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd 4 stevige ringen van ongeveer 2 cm breed van de paprika en haal de zaden eruit. Maak de ringen zeker niet te dun want dan stroomt je ei over.
- Bak de paprikaringen in wat boter of olie aan beide zijden even aan. Breek vervolgens een ei in elke ring. Bestrooi met kruiden, geraspte kaas, peper en zout. Laat het ei op matig vuur stollen.
- Zo’n ei in paprika is ook mooi als versiering op een salade of extraatje bij je hoofdgerecht. Eet ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Erg lekker maar even een keer 1 groot ei gebruikt we verorberen al best veel ei 👍
Ontzettend makkelijk om te maken, ziet er feestelijk uit en smaakt heerlijk! Ik eet het voordat ik ga sporten.
Super leuk recept!
Ja grappig en makkelijk te maken, smaakt koud zelfs lekker!
Vraagje: is één ei met één ring paprika één portie? of zijn beide nu één portie zoals afgebeeld?
Just to be safe
Alvast bedankt!
Alle hoeveelheden staan er toch precies bij? Je maakt 4 ringen dat worden 2 porties (à 2 stuks per portie). Maar er zitten zo weinig koolhydraten in dat je gemakkelijk het hele recept kunt eten als je echt wilt.
ik heb dit gemaakt en ervan gesmuld.
dank je wel, groetjes, Cornelia
Vanavond ei in paprika gegeten! Super leuk en lekker om op te dienen!
Hopelijk was het ook lekker? 😉