ei in paprika

Ei in paprika

Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of lunchgerechtje voor jullie. Ik zou ei in paprika niet eens een recept willen noemen, ‘t is meer een leuk ideetje wat ik ooit eens voorbij heb zien schuiven op internet. Sindsdien maak ik het regelmatig in diverse varianten omdat het zoveel leuker is dan een gewoon gekookt of gebakken eitje en je hebt gelijk weer wat groente binnen.

Avondsnack

Ook als avondsnack vind ik ‘m zeer verantwoord, dan neem ik er wel maar 1 natuurlijk! Met een rode paprika vind zo’n ei in paprika het leukst maar als je echt een koolhydraatarm fanaat bent kan je beter de groene nemen. Heb je een saaie salade, leg er zo’n prachtig eitje bij, dat eet een stuk leuker! Want genieten van eten is niet verboden.

De plaatjes spreken voor zich, eet smakelijk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je zelf ei in paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Ei in paprika


ei in paprika

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 4, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 2 gram khd (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 6 minuten
  • Klaar in: 8 minuten

Voordat ik uitgebreid een paar dagen van dat heerlijke weer ga genieten nog even een bijzonder fotogeniek, lekker en simpel ontbijt of …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd twee mooie rechte ringen van ong. 1,5 -2 cm van de paprika en haal de zaden eruit. Maak de plak niet te dun want dan stroomt je ei over.
  2. Bak de paprikaringen in wat bakvet aan beide zijden even aan en breek in elke ring een ei. Bestrooi met kaas, kruiden en peper en zout. Laat het ei zachtjes stollen.
  3. Ook mooi op een salade of extraatje bij je hoofdgerecht. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Ei in paprika”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

305 Shares
Share269
Pin36
Tweet