Ei au bain marie

Ei in een potje, lekker makkelijk

Ei in een potje, is niet echt een recept eigenlijk vind ik, maar zó leuk om te maken. Zo’n ei in een potje is ook stiekem veel lekkerder dan een ordinair zacht gekookt eitje. ‘k Weenie, het ziet er gewoon een heel stuk feestelijker uit. Eet het als een simpel ontbijt of als voorgerecht bij een lekkere salade, lunch, bijgerecht of als hartige snack is het evengoed heerlijk. Je maakt ze in een warmwaterbadje op het fornuis of in de oven, wat je zelf het prettigst vindt.

 

Op z’n Frans

Ei in een potje is oeufs en cocottes of ei au bain Marie op z’n Frans, dus heel geschikt voor een Frans etentje! Wij noemen het toch gewoon ei in een potje! Voeg gerust je favoriete groenten naar eigen inzicht toe. Bestrooi na het bakken met je lievelingskruiden en je dag begint al met een mini feestje! Zie ook het eipotje met spinazie.

Muffinblik vol gezelligheid

Als je een gezellige grotere groep aan je ontbijttafel hebt, of een ouderwets groot gezin, doe er dan 12 tegelijk in een muffinblik. Je kunt ze dan allemaal verschillend vullen met smakelijke dingen, wat overgebleven groenten zoals asperges: *hmmm* of zalm? Als je vlees eet, kun je de rand bekleden met een reepje spek of ham, is ook leuk. Dan je eitje erin breken, eventueel wat kaas erop en de oven doet de rest. Wel het bakblik even goed invetten, want bakken met ei plakt als een malle.

Serveer de eipotjes met een zelfgemaakte cracker of vezel breekbroodjes.

ei in een potje

Eiwit of eigeel over?

Zo maak je zo’n ei in een potje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Ei in een potje, lekker makkelijk

Ei au bain marie

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 6, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 stuks
  • Koolhydraten: 0 of meer gr. ps afhankelijk van de vulling (2 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 17 minuten

Ei in een potje, is niet echt een recept eigenlijk, zó leuk om te maken en veel sjieker dan een gewoon zacht gekookt eitje! Ook geweldig lekker met groente en zalm.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet 2 ramekins of kleine ovenschaaltjes goed in en breek een ei in elk schaaltje. (een scheutje slagroom is lekker) Bestrooi met bieslook en peper. Bestrooi met wat extra bieslook of peterselie.
  2. PAN:
    Breng in een pan een laagje water aan de kook, hangt af van hoe hoog je schaaltjes zijn, er mag geen water bij het ei komen. Zet het vuur laag en zet de schaaltjes voorzichtig in het water, houd het 10 minuten tegen de kook aan, totdat het ei gestold is.
  3. OVENMETHODE
    Verwarm de oven voor op 175 graden en giet heet water in een ovenvaste schaal, zet daar je schaaltjes in. Laat het ei stollen in ca. 10-15 minuten.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Ei in een potje, lekker makkelijk”

Ken je onze twee kookboeken al?

85 Shares
Share67
Pin18
Tweet
+1
85 Shares
Share67
Pin18
Tweet
+1