Ei in een potje, lekker makkelijk

Ei au bain marie

Ei in een potje, is niet echt een recept eigenlijk vind ik, maar zó leuk om te maken. Zo’n ei in een potje is ook stiekem veel lekkerder dan een ordinair zacht gekookt eitje. ‘k Weenie, het ziet er gewoon veel feestelijker uit. Eet het als een simpel ontbijt of als voorgerecht bij een lekkere salade, lunch of bijgerecht. Maar ook als hartige snack is het heerlijk. Je maakt ze in een warmwaterbadje op het fornuis of in de oven, wat je zelf het prettigst vindt. Ultralaag in koolhydraten want één zon eitje bevat slechts 0.35 gram koolhydraten. Serveer de eipotjes met een zelfgemaakte cracker of vezel breekbroodjes of geroosterd omegabrood!

Op z’n Frans

Ei in een potje is oeufs en cocottes of ei au bain Marie op z’n Frans, dus heel geschikt voor een Frans etentje! Wij noemen het toch gewoon ei in een potje! Voeg gerust je favoriete groenten naar eigen inzicht toe. Bestrooi na het bakken met je lievelingskruiden en je dag begint al met een mini feestje! Zie ook het eipotje met spinazie.

Muffinblik vol gezelligheid

Als je een gezellige grotere groep aan je ontbijttafel hebt, of een ouderwets groot gezin, doe er dan 12 tegelijk in een muffinblik. Wel het bakblik even goed invetten, want bakken met ei plakt als een malle. Je kunt ze dan allemaal verschillend vullen met smakelijke dingen, wat overgebleven groenten zoals asperges *hmmm* of zalm? Als je vlees eet, kun je de rand bekleden met een reepje spek of ham, is ook leuk. Dan je eitje erin breken, eventueel wat kaas erop en de oven doet de rest. 

Goedemorgen!

Eiwit of eigeel over?

ei in een potje

Zo maak je zo’n ei in een potje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Ei in een potje

Ei in een potje, lekker makkelijk

Door: Anna-Karina van Denderen
Ei in een potje, is niet echt een recept eigenlijk, zó leuk om te maken en veel sjieker dan een gewoon zacht gekookt eitje! Ook geweldig lekker met groente en zalm.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per portie (exclusief eventuele extra groente)
calorieën 91.45 kcalkoolhydraten 0.35 geiwitten 6.4 gvetten 7.3 gvezels 0.15 g
Gang Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken Amerikaans N/Z
Trefwoord eiergerecht, oven
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

OPTIONEEL

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Vet 2 ramekins of kleine ovenschaaltjes goed in en breek een ei in elk schaaltje. Een scheutje slagroom is lekker. Bestrooi met bieslook en peper. Kies een van de onderstaande bereidingsmethoden.

PAN

  • Breng in een pan een laagje water aan de kook, hangt af van hoe hoog je schaaltjes zijn, er mag geen water bij het ei komen. Zet het vuur laag en zet de schaaltjes voorzichtig in het water, houd het 10 minuten tegen de kook aan, totdat het ei gestold is.

OVEN

  • Verwarm de oven voor op 175°C en giet heet water in een ovenvaste schaal, zet daar je schaaltjes in. Laat het ei stollen in ongeveer 10-15 minuten.
  • Bestrooi met extra kruiden en peper en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
An
An
3 jaren geleden

Mmmm ik maak ze in een siliconen muffinvorm (met vaak ook zo’n blokje diepvriesspinazie). Die eitjes wip je er zo uit, geen problemen met plakkende ei-baksels?