edamame hummus van sojabonen, klaar om op te eten!

Edamame hummus van sojabonen

Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt gemaakt. Deze is iets minder melig en frisser en de kleur is mooier, een uitstekend en verantwoord tussendoortje. Ik gebruikte voor de edamame hummus de sojabonen die al klaar zijn voor gebruik, gegaard en zonder schil. Dat vind ik voor zo’n hummus wel zo makkelijk. Je vindt de sojaboontjes (175 gr.) tegenwoordig bij AH in de koeling bij de sla enzo. Uit de diepvries, met schil,  bij de supermarkt en zeker bij de toko. Je kunt ze ook door een wokgerecht doen of bijvoorbeeld koud door de salade. Ze bevatten 4 gr. khd, dus zeker als snack is dat een mooie koolhydraat waarde.

 

Hummus, hoummous, hoemoes, hoemes of toch liever humus?
Dat laatste wil je echt niet eten, dat is namelijk volledig verteerd organisch materiaal, gebruikt bij het tuinieren ter verbetering van de vruchtbaarheid van de bodem. Hummus met dubbel M is lekkere dip, die wil je wel! Je kent het vast wel kent als borrelhapje of heerlijk tussendoortje? Ik heb even een mini onderzoekje gedaan bij Albert Heijn. Als je op hoummous zoekt vind je producten onder de naam: hummus, houmous, hoemoes en humes. Hummus is volgens mij wel de meestgebruikte naam, daar sluit ik me dan maar aan en zo spreek je het uit:

Zelf mocht ik dit schaaltje edamame hummus oppeuzelen terwijl ik het recept uitwerkte voor de website, ik ben niet bang voor Kerst!

edamame hummus van sojabonen, dip als tussendoortje

Variaties
Het is trouwens erg nuttig om de verschillende smaakjes bij de AH te bestuderen, kijk eens naar de ingrediëntenlijsten en doe er je voordeel mee. Alles wat met kikkererwten kan, dat kan uiteraard ook prima in je zelfgemaakte edamame hummus van sojaboontjes. Alleen dan zitten er veel minder koolhydraten in en kun je er lekker schuldvrij van meesnoepen. Ideaal voor feestdagen of gewoon als verantwoord tussendoortje.

Meer recepten in de categorie tussendoortje & borrelhapjes.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze frisse edamame hummus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Edamame hummus van sojabonen

edamame hummus van sojabonen, klaar om op te eten!

Door Anna-Karina Geplaatst november 25, 2016

    • Aantal of hoeveelheid: 1 bakje 4 porties
    • Koolhydraten: 2,8 gr. khd pp (1 bakje 4 porties uit recept)
    • Voorbereiding: 10 minuten

    Deze edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip en is lekkerder dan die met kikkererwten! Minder melig, frisser en de kleur is mooier!

    Ingrediënten

    Bereiding

    1. Edamame (sojabonen) zijn erg rijk aan ijzer en magnesium en bevatten waardevolle vitaminen en mineralen. Snijd de rode peper open en verwijder de pitjes, als verwijder ook de zaadlijsten als je niet echt van pittig houdt. Snijd de rode peper in grove stukken.
    2. Houd een paar sojaboontjes, een ringetje rode peper en een blaadje peterselie achter voor de garnering.
    3. Doe de edamame, sesampasta, citroensap, rode peper, knoflook en peterselie in een hoge kom.
    4. Begin met een deel van de genoemde hoeveelheden komijn, korianderpoeder, olijfolie en sojasaus. Je kunt er altijd meer bijdoen tenslotte. Pureer alles met de staafmixer fijn. Roer door, proef en breng op smaak zoals je het zelf lekker vindt! Gebruik olijfolie en/of een scheutje water als je de dip te dik vindt. Het moet een stevig maar smeuïg geheel worden.
    5. Schep je edamame hummus over in een mooi kommetje m.b.v. een spatel en garneer met de boontjes, rode peper, peterselie en sesamzaad. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
    6. Heerlijk met plakjes komkommer, stengels bleekselderij en wat reepjes paprika. Chips? Was dat niet dat ongezonde saaie lawaai makende spul...?

    © KoolhydraatarmRecept.nl
    Lees meer over Auteursrecht op internet



    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

    Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    5 gedachten over “Edamame hummus van sojabonen”

    Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

     

    69 Shares
    Share54
    Pin15
    Tweet