dukkahdip en dukkahsmör

Dukkahdip en dukkahsmör

Eigenlijk zijn dit niet echt recepten, het is meer dat ik graag twee geweldige tips voor de dukkah met jullie deel. Kijk maar naar de foto’s om te zien of het je aanspreekt? Je ziet een kostelijke dukkadip met rauwkost en een heerlijke dukkahsmör op geroosterd olijvenbrood. Beide zijn perfect voor de hartige trek. Afgelopen zomer lieten we al meerdere toepassingen voor onze zelfgemaakte dukkah borreldip zien. Inmiddels haal ik de dukkah te pas en te onpas tevoorschijn. Deze dukkahdip en dukkahsmör zijn mijn nieuwste verslavingen. Hiermee heb ik weer twee  bijzonder smakelijke, verantwoorde hapjes aan ons arsenaal toegevoegd.

2 x lekker: dukkahdip & dukkahsmör

Werkwijze voor de dukkahdip met rauwkost
Snijd reepjes rauwkost (komkommer, bleekselderij, wortel, rode/groene/gele/oranje paprika, rettich, koolrabi) en doe ze in een leuk glas. Giet een lekkere olijfolie in een glaasje en doe dukkah in een leuk potje. Meer is er niet nodig voor een gezonde avondsnack. Dip een reepje in de olijfolie en vervolgens in de dukka en HAP! Dukkah op deze manier dippen is lekker basaal voor beginners, maar als je een stapje hoger wilt op de dukkahladder 😉 hebben we nog een leuke tip voor je.

Werkwijze voor de dukkasmör op geroosterd brood
Meng 1 el roomboter met 3 el roomkaas, 1 el Griekse yoghurt en 2 el dukkah tot een smeuïg smeersel (smör). Proef en breng op smaak met peper en zout. Eigenlijk wordt de smör in elke verhouding wel lekker. Smeer de dukkahsmör op repen geroosterd olijvenbrood en beleg met dun geschaafde avocado. Bestrooi met wat dukkah voor een extra crunchy bite.

Zo lekker kan een nieuwe eetgewoonte zijn!

dukkahdip met rauwkost

dukkahsmör

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


(Gezien 19 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Dukkahdip en dukkahsmör”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like