dukkahdip en dukkahsmör

Dukkahdip en dukkahsmör

Dit zijn niet echt recepten, het is meer dat ik graag twee geweldige tips voor het gebruiken van onze homemade dukkah met jullie deel. Kijk maar naar de foto’s om te zien of het je aanspreekt? Je ziet een kostelijke dukkadip met rauwkost en een heerlijke dukkahsmör op geroosterd olijvenbrood. Beide zijn perfect voor de hartige trek. Afgelopen zomer lieten we al meerdere toepassingen voor onze zelfgemaakte dukkah borreldip zien. Inmiddels haal ik de dukkah te pas en te onpas tevoorschijn. Deze dukkahdip en dukkahsmör zijn mijn nieuwste verslavingen. Hiermee heb ik weer twee  bijzonder smakelijke, verantwoorde hapjes aan ons arsenaal toegevoegd.

Advertentie

.

2 x lekker: dukkahdip & dukkahsmör

dukkahdip met rauwkost

Dukkadip met rauwkost

Snijd reepjes rauwkost (komkommer, bleekselderij, wortel, rode/groene/gele/oranje paprika, rettich, koolrabi) en doe ze in een leuk glas. Giet een lekkere olijfolie in een glaasje en doe dukkah in een leuk potje. Meer is er niet nodig voor een gezonde avondsnack. Dip een reepje in de olijfolie en vervolgens in de dukkah en HAP! Dukkah op deze manier dippen is lekker basaal voor beginners, maar als je een stapje hoger wilt op de dukkahladder 😉 hebben we nog een leuke tip voor je


dukkahsmör

Dukkasmör op geroosterd brood

Meng 1 el roomboter met 3 el roomkaas, 1 el Griekse yoghurt en 2 el dukkah tot een smeuïg smeersel (smör). Proef en breng op smaak met peper en zout. Eigenlijk wordt de smör in elke verhouding wel lekker. Smeer de dukkahsmör op repen geroosterd olijvenbrood en beleg met dun geschaafde avocado. Bestrooi met wat dukkah voor een extra crunchy bite. Zo lekker kan een nieuwe eetgewoonte zijn!

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


2 gedachten over “Dukkahdip en dukkahsmör”

  1. Dit is echt een lekker kruidenmengsel! Ik heb de dukkahsmeer gemaakt voor op mijn crackers. Heerlijk!

  2. HALLO Hans EN Anna- Karina
    Natuurlijk ben ik een pottenkijkster geworden, ik heb zoveel recepten van jullie. En toch.. als er een nieuwe komt dan wil ik het weer, dus wel goed dat ik pottenkijkster geworden ben als jullie het niet erg vinden, alles vind ik even smakelijk, dat weten jullie best. Groetjes van mij

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven