Dukkahdip en dukkahsmör

dukkahdip en dukkahsmör

Dit zijn niet echt recepten, het is meer dat ik graag twee geweldige tips voor het gebruiken van onze homemade dukkah met jullie deel. Kijk maar naar de foto’s om te zien of het je aanspreekt? Je ziet een kostelijke dukkadip met rauwkost en een heerlijke dukkahsmör op geroosterd olijvenbrood. Beide zijn perfect voor de hartige trek. Afgelopen zomer lieten we al meerdere toepassingen voor onze zelfgemaakte dukkah borreldip zien. Inmiddels haal ik de dukkah te pas en te onpas tevoorschijn. Deze dukkahdip en dukkahsmör zijn mijn nieuwste verslavingen. Hiermee heb ik weer twee  bijzonder smakelijke, verantwoorde hapjes aan ons arsenaal toegevoegd.

.

2 x lekker: dukkahdip & dukkahsmör

dukkahdip met rauwkost

Dukkadip met rauwkost

Snijd reepjes rauwkost (komkommer, bleekselderij, wortel, rode/groene/gele/oranje paprika, rettich, koolrabi) en doe ze in een leuk glas. Giet een lekkere olijfolie in een glaasje en doe dukkah in een leuk potje. Meer is er niet nodig voor een gezonde avondsnack. Dip een reepje in de olijfolie en vervolgens in de dukkah en HAP! Dukkah op deze manier dippen is lekker basaal voor beginners, maar als je een stapje hoger wilt op de dukkahladder 😉 hebben we nog een leuke tip voor je


dukkahsmör

Dukkasmör op geroosterd brood

Meng 1 el roomboter met 3 el roomkaas, 1 el Griekse yoghurt en 2 el dukkah tot een smeuïg smeersel (smör). Proef en breng op smaak met peper en zout. Eigenlijk wordt de smör in elke verhouding wel lekker. Smeer de dukkahsmör op repen geroosterd olijvenbrood en beleg met dun geschaafde avocado. Bestrooi met wat dukkah voor een extra crunchy bite. Zo lekker kan een nieuwe eetgewoonte zijn!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top