Koolhydraatarme vervangers, foodswaps

Drie smaken bloemkoolrijst

Omdat wij graag experimenteren met diverse koolhydraatarme basisproducten, hebben we vandaag drie smaken bloemkoolrijst voor jullie. De verzameling recepten hieronder is ons eigen favoriete trio van bloemkoolrijst. We hebben een Europese bloemkoolrijst, een pittige oosterse bloemkoolrijst en een kruidige bloemkoolrijst uitgewerkt in drie afzonderlijke recepten. Je ziet bij elke rijst een fotoserie, klik voor vergrotingen! Helaas kun je ze niet ruiken… zo lekker! En uiteraard geven we je tips hoe en waarbij je het kunt serveren.  Als basis neem je ongeveer 150-175 gram rauwe bloemkoolrijst per persoon, dat hangt er ook vanaf wat je er verder bij eet. Maal de rauwe bloemkool tot rijst met een keukenmachine of handrasp. Een stuk duurder maar soms wel makkelijk is kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen. Bak de korrels met de  opgegeven toevoegingen kort op hoog vuur, afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-5 minuten.  Dat is alles!

Advertentie

Kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst

Als zelfs de grote supermarkten massaal kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst gaan verkopen dan weet je dat een product aanslaat bij een groter publiek. Daarom durven we bloemkoolrijst best een basisproduct te noemen!  Toen wij in 2014 met deze website startten was het fenomeen bloemkoolrijst nauwelijks bekend. Maar daar is dus ongelooflijk snel verandering in gekomen. Logisch want kort gewokte bloemkool heeft een mooie neutrale smaak.

Koolhydraatarme rijst!

Bloemkool smaakt dus neutraal en bevat veel minder koolhydraten  dan aardappelen, rijst of tarwemeel. Daarom kun je het uitstekend voor allerlei toepassingen gebruiken. In elk geval is het de perfecte koolhydraatarme vervanger voor gewone witte rijst. Maar ja altijd witte koolhydraatarme bloemkoolrijst gaat ook vervelen toch? Vandaar deze drie smaken bloemkoolrijst.  Je kunt de verschillende soorten bloemkoolrijst als bijgerecht gebruiken bij allerlei  wokgerechten,  curry’s en vlees- of kipgerechten.  Zo heb je elke keer in een handomdraai weer een andere heerlijke rijst. Saai koolhydraatarm eten? Nee joh, dat is nergens voor nodig!

Restje bloemkoolrijst over?

Mocht je een restje bloemkoolrijst overhouden dan kun je dat prima tot een dag of twee/drie bewaren in de koelkast. Van de diverse smaken bloemkoolrijst maak je samen met een plens kokosmelk een heerlijke koolhydraatarme soep. Doe hoeveelheid kokosmelk hangt uiteraard af van hoeveel rijst je gebruikt. Of klop het restje bloemkoolrijst met een ei en een scheutje room en bak er een pannenkoek of kleine burgertjes van. Heerlijk met een yoghurtsausje als snack of -meeneem- lunchgerecht!  Alles over het maken, garen, bewerken en bewaren van bloemkoolrijst lees in dit artikel over bloemkoolrijst.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

drie smaken bloemkoolrijst

Zo maak je 3 smaken bloemkoolrijst (3 recepten)

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Europese bloemkoolrijst

drie smaken bloemkoolrijst

Europese bloemkoolrijst

Deze Europese bloemkoolrijst is lekker met bijvoorbeeld köfte en een Griekse salade of grote garnalen aan een spies en een frisse spinaziesalade.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 83.45 koolhydraten 5.5 geiwitten 3.1 gvetten 5 gvezels 3.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.

Tip

  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Pittige oosterse rijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

drie smaken bloemkoolrijst

Pittige oosterse bloemkoolrijst

Deze pittige oosterse rijst smaakt heerlijk bij allerlei roerbakgroente en (vega) kip of paksoi met taugé en tofu. Of eet de rijst koud in een sushi bowl.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 78.8 koolhydraten 4.6 geiwitten 2.95 gvetten 4.9 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer onmiddellijk.

Tip

  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Kruidige bloemkoolrijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

drie smaken bloemkoolrijst

Kruidige bloemkoolrijst

Deze kruidige rijst serveer je bij o.a. visgerechten: zalm of kabeljauw pakketjes uit de oven met tomaten of deze heerlijke kip of quorn uit het pannetje.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 80.3 koolhydraten 4.9 geiwitten 2.95 gvetten 4.9 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ik heb een deel van de bloemkoolrijst eerst extra fijn gemalen met de kruiden.
  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de fijne kruiden-bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.

Tip

  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Drie smaken bloemkoolrijst”

  1. Wat een heerlijke recepten, ik wist nooit zo goed wat ik met die bloemkoolrijst aan moest!

  2. Gisteren wilde mijn man nasi eten. Hij heeft dat met rijst gegeten en ik met bloemkoolrijst,
    Zonder toevoegingen. Heerlijk was mijn nasi. Gelijk ook maar gemalen voor vandaag. Dan staat eieren in tomatensaus op het menu, die al klaar is. Smaak heerlijk.
    Deze bloemkool rijst ga ik op smaak brengen met masala en knoflook.
    Het is dat we om 16.00 uur nog niet gaan eten, want…………..
    En trouwens met een restje bloemkoolrijst nasi heb ik als lunch een soepje gemaakt, lekker!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven