Omdat wij graag experimenteren met diverse koolhydraatarme basisproducten, hebben we vandaag drie smaken bloemkoolrijst voor jullie. De verzameling recepten hieronder is ons eigen favoriete trio van bloemkoolrijst. We hebben een Europese bloemkoolrijst, een pittige oosterse bloemkoolrijst en een kruidige bloemkoolrijst uitgewerkt in drie afzonderlijke recepten. Je ziet bij elke rijst een fotoserie, klik voor vergrotingen! Helaas kun je ze niet ruiken… zo lekker! En uiteraard geven we je tips hoe en waarbij je het kunt serveren. Als basis neem je ongeveer 150-175 gram rauwe bloemkoolrijst per persoon, dat hangt er ook vanaf wat je er verder bij eet. Maal de rauwe bloemkool tot rijst met een keukenmachine of handrasp. Een stuk duurder maar soms wel makkelijk is kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen. Bak de korrels met de opgegeven toevoegingen kort op hoog vuur, afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-5 minuten. Dat is alles!
Kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst
Als zelfs de grote supermarkten massaal kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst gaan verkopen dan weet je dat een product aanslaat bij een groter publiek. Daarom durven we bloemkoolrijst best een basisproduct te noemen! Toen wij in 2014 met deze website startten was het fenomeen bloemkoolrijst nauwelijks bekend. Maar daar is dus ongelooflijk snel verandering in gekomen. Logisch want kort gewokte bloemkool heeft een mooie neutrale smaak.
Koolhydraatarme rijst!
Bloemkool smaakt dus neutraal en bevat veel minder koolhydraten dan aardappelen, rijst of tarwemeel. Daarom kun je het uitstekend voor allerlei toepassingen gebruiken. In elk geval is het de perfecte koolhydraatarme vervanger voor gewone witte rijst. Maar ja altijd witte koolhydraatarme bloemkoolrijst gaat ook vervelen toch? Vandaar deze drie smaken bloemkoolrijst. Je kunt de verschillende soorten bloemkoolrijst als bijgerecht gebruiken bij allerlei wokgerechten, curry’s en vlees- of kipgerechten. Zo heb je elke keer in een handomdraai weer een andere heerlijke rijst. Saai koolhydraatarm eten? Nee joh, dat is nergens voor nodig!
Restje bloemkoolrijst over?
Mocht je een restje bloemkoolrijst overhouden dan kun je dat prima tot een dag of twee/drie bewaren in de koelkast. Van de diverse smaken bloemkoolrijst maak je samen met een plens kokosmelk een heerlijke koolhydraatarme soep. Doe hoeveelheid kokosmelk hangt uiteraard af van hoeveel rijst je gebruikt. Of klop het restje bloemkoolrijst met een ei en een scheutje room en bak er een pannenkoek of kleine burgertjes van. Heerlijk met een yoghurtsausje als snack of -meeneem- lunchgerecht! Alles over het maken, garen, bewerken en bewaren van bloemkoolrijst lees in dit artikel over bloemkoolrijst.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je 3 smaken bloemkoolrijst (3 recepten)
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Europese bloemkoolrijst
Europese bloemkoolrijst
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst, of iets meer
- scheutje olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- snufje paprikapoeder
- ½ tl bouillonpoeder
- 1 el bosui, in ringen
- teentje knoflook
- zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Pittige oosterse rijst
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pittige oosterse bloemkoolrijst
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst, of iets meer
- 10 ml olijfolie
- snuf chilipoeder, of verse rode peper naar smaak
- ½ tl garam masala, (mild)
- ½ tl kurkuma
- 1 el bosui, in ringen
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kruidige bloemkoolrijst
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kruidige bloemkoolrijst
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst, of meer
- scheutje olijfolie
- handje Italiaanse kruiden, vers basilicum, oregano, tijm en peterselie
- een beetje citroenrasp, (vers)
- 1 teentje knoflook
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Ik heb een deel van de bloemkoolrijst eerst extra fijn gemalen met de kruiden.
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de fijne kruiden-bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
5 gedachten over “Drie smaken bloemkoolrijst”
Reacties zijn gesloten.
Wat een heerlijke recepten, ik wist nooit zo goed wat ik met die bloemkoolrijst aan moest!
Nu dus wel! Eet ze!
Gisteren wilde mijn man nasi eten. Hij heeft dat met rijst gegeten en ik met bloemkoolrijst,
Zonder toevoegingen. Heerlijk was mijn nasi. Gelijk ook maar gemalen voor vandaag. Dan staat eieren in tomatensaus op het menu, die al klaar is. Smaak heerlijk.
Deze bloemkool rijst ga ik op smaak brengen met masala en knoflook.
Het is dat we om 16.00 uur nog niet gaan eten, want…………..
En trouwens met een restje bloemkoolrijst nasi heb ik als lunch een soepje gemaakt, lekker!
Heerlijk!
Wow.. inspirerend! Toegevoegd aan mijn lijstje 🙂