Omdat wij graag experimenteren met diverse koolhydraatarme basisproducten, hebben we vandaag drie smaken bloemkoolrijst voor jullie. De verzameling recepten hieronder is ons eigen favoriete trio van bloemkoolrijst. We hebben een Europese bloemkoolrijst, een pittige oosterse rijst en een kruidige bloemkoolrijst uitgewerkt in drie afzonderlijke recepten. Je ziet bij elke rijst een fotoserie, klik voor vergrotingen! Helaas kun je ze niet ruiken… zo lekker! En uiteraard geven we je tips hoe en waarbij je het kunt serveren. Als basis neem je ongeveer 150-175 gram rauwe bloemkoolrijst per persoon, dat hangt er ook vanaf wat je er verder bij eet. Maal de rauwe bloemkool tot rijst met een keukenmachine of handrasp. Een stuk duurder maar soms wel makkelijk is kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen. Bak de korrels met de opgegeven toevoegingen kort op hoog vuur, afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-5 minuten. Dat is alles!
Kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst
Als zelfs de grote supermarkten massaal kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst gaan verkopen dan weet je dat een product aanslaat bij een groter publiek. Daarom durven we bloemkoolrijst best een basisproduct te noemen! Toen wij in 2014 met deze website startten was het fenomeen bloemkoolrijst nauwelijks bekend. Maar daar is dus ongelooflijk snel verandering in gekomen. Logisch want kort gewokte bloemkool heeft een mooie neutrale smaak.
Koolhydraatarme rijst!
Bloemkool smaakt dus neutraal en bevat veel minder koolhydraten dan aardappelen, rijst of tarwemeel. Daarom kun je het uitstekend voor allerlei toepassingen gebruiken. In elk geval is het de perfecte koolhydraatarme vervanger voor gewone witte rijst. Maar ja altijd witte koolhydraatarme bloemkoolrijst gaat ook vervelen toch? Vandaar deze drie smaken bloemkoolrijst. Je kunt de verschillende soorten bloemkoolrijst als bijgerecht gebruiken bij allerlei wokgerechten, curry’s en vlees- of kipgerechten. Zo heb je elke keer in een handomdraai weer een andere heerlijke rijst. Saai koolhydraatarm eten? Nee joh, dat is nergens voor nodig!
Restje bloemkoolrijst over?
Mocht je een restje bloemkoolrijst overhouden dan kun je dat prima tot een dag of twee/drie bewaren in de koelkast. Van de diverse smaken bloemkoolrijst maak je samen met een plens kokosmelk een heerlijke koolhydraatarme soep. Doe hoeveelheid kokosmelk hangt uiteraard af van hoeveel rijst je gebruikt. Of klop het restje bloemkoolrijst met een ei en een scheutje room en bak er een pannenkoek of kleine burgertjes van. Heerlijk met een yoghurtsausje als snack of -meeneem- lunchgerecht! Alles over het maken, garen, bewerken en bewaren van bloemkoolrijst lees in dit artikel over bloemkoolrijst.
♥ Ook lekker:
- Heerlijk bloemkool rucola stamppotje
- Verschillende recepten met bloemkool en bloemkool rijst
- Of zoek met onze receptenzoeker
Zo maak je 3 smaken bloemkoolrijst (3 recepten)
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Europese bloemkoolrijst
Europese bloemkoolrijst

Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 182
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst - of iets meer
- scheutje olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- snufje paprikapoeder
- ½ tl groentebouillonpoeder
- 1 el bosui - in ringen
- teentje knoflook
- zout - naar smaak
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Pittige oosterse rijst
Pittige oosterse bloemkoolrijst

Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 182
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst - of iets meer
- 10 ml olijfolie
- snuf chilipoeder - of verse rode peper naar smaak
- ½ tl garam masala - (mild)
- ½ tl kurkuma
- 1 el bosui - in ringen
- peper en zout - naar smaak
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kruidige bloemkoolrijst
Kruidige bloemkoolrijst

Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 182
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 300 g bloemkoolrijst - of meer
- scheutje olijfolie
- handje Italiaanse kruiden - vers basilicum, oregano, tijm en peterselie
- een beetje citroenrasp - (vers)
- 1 teentje knoflook
- peper en zout - naar smaak
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Ik heb een deel van de bloemkoolrijst eerst extra fijn gemalen met de kruiden.
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de fijne kruiden-bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
- Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |