Drie smaken bloemkoolrijst

Omdat wij graag experimenteren met diverse koolhydraatarme basisproducten, hebben we vandaag drie smaken bloemkoolrijst voor jullie. De verzameling recepten hieronder is ons eigen favoriete trio van bloemkoolrijst. We hebben een Europese bloemkoolrijst, een pittige oosterse rijst en een kruidige bloemkoolrijst uitgewerkt in drie afzonderlijke recepten. Je ziet bij elke rijst een fotoserie, klik voor vergrotingen! Helaas kun je ze niet ruiken… zo lekker! En uiteraard geven we je tips hoe en waarbij je het kunt serveren.  Als basis neem je altijd 150-200 gram rauwe bloemkoolrijst per persoon, dat hangt er ook vanaf wat je er verder bij eet. Maal de rauwe bloemkool tot rijst met een keukenmachine of handrasp. Een stuk duurder maar soms wel makkelijk is kant-en-klaar bloemkoolrijst kopen. Bak de korrels met de  opgegeven toevoegingen kort op hoog vuur, afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-5 minuten.  Dat is alles!

Kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst

Als zelfs de grote supermarkten massaal kant-en-klaar gemalen bloemkoolrijst gaan verkopen dan weet je dat een product aanslaat bij een groter publiek. Daarom durven we bloemkoolrijst best een basisproduct te noemen!  Toen wij in 2014 met deze website startten was het fenomeen bloemkoolrijst nauwelijks bekend. Maar daar is dus ongelooflijk snel verandering in gekomen. Logisch want kort gewokte bloemkool heeft een mooie neutrale smaak.

Koolhydraatarme rijst!

Bloemkool smaakt dus neutraal en bevat veel minder koolhydraten  dan aardappelen, rijst of tarwemeel. Daarom kun je het uitstekend voor allerlei toepassingen gebruiken. In elk geval is het de perfecte koolhydraatarme vervanger voor gewone witte rijst. (per 100 gram 1,8 gram netto koolhydraten, bron Atkins) Maar ja altijd witte koolhydraatarme bloemkoolrijst gaat ook vervelen toch? Vandaar deze drie smaken bloemkoolrijst.  Je kunt de verschillende soorten bloemkoolrijst als bijgerecht gebruiken bij allerlei  wokgerechten,  curry’s en vlees- of kipgerechten.  Zo heb je elke keer in een handomdraai weer een andere heerlijke rijst. Saai koolhydraatarm eten? Nee joh, dat is nergens voor nodig!

drie smaken bloemkoolrijst

Restje bloemkoolrijst over?

Mocht je een restje bloemkoolrijst overhouden dan kun je dat prima tot een dag of twee/drie bewaren in de koelkast. Van de diverse smaken bloemkoolrijst maak je samen met een plens kokosmelk een heerlijke koolhydraatarme soep. Doe hoeveelheid kokosmelk hangt uiteraard af van hoeveel rijst je gebruikt. Of klop het restje bloemkoolrijst met een ei en een scheutje room en bak er een pannenkoek of kleine burgertjes van. Heerlijk met een yoghurtsausje als snack of -meeneem- lunchgerecht!  Alles over het maken, garen, bewerken en bewaren van bloemkoolrijst lees in dit artikel over bloemkoolrijst.

Ook lekker:

Zo maak je 3 smaken bloemkoolrijst

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

Europese bloemkoolrijst

drie smaken bloemkoolrijst

Europese bloemkoolrijst

Deze Europese bloemkoolrijst is lekker met bijvoorbeeld köfte en een Griekse salade of grote garnalen aan een spies en een frisse spinaziesalade.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: super makkelijk
Voorbereiden: 2 min
Koken: 3 min
Totale tijd: 5 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Pittige oosterse rijst

drie smaken bloemkoolrijst

Pittige oosterse bloemkoolrijst

Deze pittige oosterse rijst smaakt heerlijk bij allerlei roerbakgroente en (vega) kip of paksoi met taugé en tofu. Of eet de rijst koud in een sushi bowl.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: super makkelijk
Voorbereiden: 2 min
Koken: 3 min
Totale tijd: 5 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer onmiddellijk.
Tip
  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Kruidige bloemkoolrijst

drie smaken bloemkoolrijst

Kruidige bloemkoolrijst

Deze kruidige rijst serveer je bij o.a. visgerechten: zalm of kabeljauw pakketjes uit de oven met tomaten of deze heerlijke kip of quorn uit het pannetje.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan, Overig
Trefwoord: super makkelijk
Voorbereiden: 2 min
Koken: 3 min
Totale tijd: 5 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Ik heb een deel van de bloemkoolrijst eerst extra fijn gemalen met de kruiden.
  • Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de fijne kruiden-bloemkoolrijst en overige ingrediënten op hoog vuur. Afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 2-3 minuten. Blijf steeds omscheppen. Ik gebruik daarvoor twee houten spatels. Als de rijst flink begint te stomen is het beetgaar. Proef en voeg zout toe als je vindt dat moet. Serveer onmiddellijk.
Tip
  • Te lang gebakken bloemkoolrijst gaat muf en zwavelig smaken en wordt papperig. Dat wil je vast niet?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Drie smaken bloemkoolrijst”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

2.9K Shares
Share342
Pin2.5K
Tweet