doperwtensoep met avocado

Doperwtensoep met avocado

Deze doperwtensoep met avocado is zo’n fantastisch allemans soepje. Op zich zijn de smaken simpel en toegankelijk en toch een beetje bijzonder. Wat is er nou eigenlijk lekker & leuk aan soep eten? Is het de combinatie van vloeibaar en vast? Het gemak van de zich herhalende handeling? De samensmelting van smaken? Wie er precies de vinger op kan leggen mag het zeggen. Wat ik er aantrekkelijk aan vindt is als je smaken of smaakcombinaties kunt proeven die je in een andersoortig voorgerecht of in een hoofdgerecht niet snel tegenkomt. Per amuseglaasje (à 50 ml) bevat de soep 2.45 gram koolhydraten.

Advertentie

De smaak van een doperwt

Koolhydraatarm is de doperwt niet helemaal te noemen. Maar het is binnen de perken en als je een bescheiden hoeveelheid gebruikt is het zeker goed in te passen in je koolhydraatarme leefstijl. Eet je meer koolhydraatbeperkt, dan is het al helemaal geen probleem. De frisse, iets zoetige smaak van de doperwt is uniek en de combinatie met avocado een winnaar. En dat dan aangezet met munt en geitenkaas. Spijtig voor degenen die geen geitenkaas lusten of willen eten: in dit geval is het een perfecte smaakmaker.

Feta dan?

Liever geen geitenkaas? Met een wat pittige feta zal het ook zeker smakelijk zijn. Wij serveerden de doperwtensoep met avocado als koud voorgerechtje, met drie verschillende toppings, zie foto’s. Ook als amuse is het leuk en makkelijk om te serveren op een feestje. In beide gevallen is het bovenal bedoeld om de eetlust op te wekken en de smaakpapillen in de actiestand te zetten. Dat lukt zonder meer met deze doperwtensoep met avocado.

Een rijpe avocado

Op welk moment een avocado de juiste mate van rijpheid heeft is altijd een lastige kwestie. Natuurlijk kun je wel voelen of de avocado nog hard is. Maar dat is nog niet voldoende informatie. Een hulpmiddel is om het steelaanzetje aan de bovenkant van de avocado los te halen. Als de holte helder oogt, dan zal de avocado bijna zeker rijp zijn. Als de holte echter bruinig is, dan zal de avocado overrijp zijn. (doe dit wel thuis en niet in de winkel a.u.b.) Een goed rijpe avocado is wel belangrijk voor de smaak en structuur van ze doperwtensoep. Het is de bedoeling dat er een tamelijk gladde romige soep ontstaat.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

doperwtensoep met avocado
doperwtensoep met avocado

Zo maak je Doperwtensoep met avocado

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


doperwtensoep met avocado

Doperwtensoep met avocado

Deze doperwtensoep met avocado is zo’n fantastisch allemans soepje. Op zich zijn de smaken simpel en toegankelijk en toch een beetje bijzonder.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per glaasje à 50 ml
kcal 45.69 koolhydraten 2.45 geiwitten 2.38 gvetten 2.47 gvezels 1.89 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 glaasjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping, zie onder

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit in een scheutje olie in een soeppan.
  • Voeg de bouillon toe en de doperwten. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in stukken. Snijd de munt fijn. Voeg tijdens de laatste minuut de avocado en de gesneden munt toe.
  • Pureer de soep kort met een staafmixer of in een blender. Voeg 50 gram geitenkaas toe en pureer nogmaals (kort). Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Topping

  • Serveer de soep warm (lauwwarm of koud ook lekker) in amuseglaasjes bestrooid met wat kleine stukjes geitenkaas en fijngesneden peterselie, een garnalen- of kipspiesje of simpel wat gebakken croutons (van een pompoenpittenbroodje) en wat peper.
  • Je kunt ook ongeveer 6 kommen soep maken (7,5 gr khd per kom). Het aantal koolhydraten is afhankelijk van de portiegrootte: een amuse van 50 ml bevat uiteraard minder koolhydraten dan een volle kom van 250 ml. Die laatste is dan wel een hele maaltijd, zo voedzaam!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


11 gedachten over “Doperwtensoep met avocado”

  1. Bij het opzoeken van lekkere recepten voor een door mij te organiseren High tea met vriendinnen kwam ik deze soepjes tegen. Vooral nu het zo warm is lijken mij deze koude soepen uitstekend om mee te beginnen. Heb jij nog meer van deze heerlijke recepten die ik kan uitproberen?

  2. Misdadig lekker, volgens manlief; hij heeft gelijk. Iets pittiger gemaakt met wat chilipoeder.

  3. Ik las vandaag dat de Landwinkel volgende week weer verse doperwten heeft. Een keertje als groente en een keertje als lunchsoep lijkt me een prima idee.
    Groetjes.

    1. la maar door komme 😉
      Gek op doperwtjes. Vroeger hielp ik mijn vader in de tuin o.a. ook bij het doppertjes plukken, of was het eten? Die verse erwtjes waren rauw net zo lekker als snoepjes.

      1. Goh, dat je daar niet ziek van werd? Doperwten vallen onder peulvruchten, die kun je niet rauw eten. Alles kan natuurlijk maar er zit een kwalijk stofje in (waarvan ik de naam even kwijt ben).

        1. oeps, dan had ik als kind zeker een ‘betonnen maag’. Heb er voor zover ik weet nooit last van gehad, of pappa greep op tijd in dat kan natuurlijk ook.

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven