De lekkerste frittata maak je zo!

de lekkerste frittata

Een Italiaanse frittata lijkt wel wat op de Nederlandse boerenomelet, maar dit Italiaanse eiergerecht is dikker en meer gevuld. Een keto frittata is goedkoop om te maken en is zowel geschikt als ontbijt, lunch, borrelhap en diner. Je kunt je lekkerste frittata het hele jaar inzetten omdat het zowel koud als (lauw)warm lekker is. ’s Winters is een frittata eenvoudig uit te breiden met een verwarmend soepje en ’s zomers met een frisse salade en een lekker broodje.

In ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm op blz. 36 publiceerden we een speciaal frittata thema. We geven je vandaag hieronder 3 simpele recepten voor pompoenfrittata (2.4 g khd), spinaziefrittata (1.6 g khd) en peultjesfrittata (4.5 g khd). Op zoek naar iets anders? Of heb je ze allemaal al geprobeerd en ben je nu een beetje inspiratieloos? Bekijk dan de hele lijst met smaakcombinaties hieronder!

De lekkerste frittata perfect bakken

Voor de lekkerste frittata houd je deze tips aan:

  • Voor de basis klop je ei los met volle zuivel en kruiden. Ga uit van 1½ -2 eieren per persoon. Neem per ei zo’n 10 ml room of 10 gram crème fraîche, kwark, mascarpone, mozzarella of Griekse yoghurt.
  • Ei neemt altijd veel smaak op. Breng het eimengsel dus goed op smaak. Gebruik daarvoor zout, paprikavlokken, bieslook en knoflookpoeder of speciale frittatakruiden.
  • Als vulling stop je diverse gare groenten en/of stukjes vlees in het geklopte ei.  
  • Reken op een baktijd in de oven van zo’n 20 minuten op 180 graden. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.

Groter gezelschap?

Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer met een stukje tomaat, garnaal of olijf.

Smaakcombinaties

Hier alvast 20 beproefde combinaties voor de lekkerste frittata! Combineer verder naar eigen inzicht en ontdek zo je eigen favorieten.

  • Broccoli, bloemkool, mosterd en boerenkaas
  • Bloemkoolrijst, Ras el Hanout, oude kaas en een topping van rucola en tomaat
  • Spinazie, bosui en ricotta
  • Courgette, tomaat, chorizo en peterselie
  • Sperziebonen, blokjes ham, bosui, Parmezaanse kaas
  • Paksoi frittata met camembert
  • Courgette, basilicum, knoflook
  • Kastanjechampignons, gele paprika en oude kaas
  • Spinazie, ui, Pecorino, nootmuskaat
  • Tomaat, bleekselderij, rode ui, selderiezout
  • Erwten, munt, geitenkaas en zwarte olijf
  • Bosui en spek
  • Asperge, kruiden: munt, peterselie en dille en Parmezaanse kaas
  • Witlof, rode peper, peterselie en geitenkaas
  • Bloemkool, paprika, salie en hazelnoten
  • Courgette, salami, rode ui, verse Italiaanse kruiden
  • Wokgroente, ricotta en frittatakruiden
  • Spruitjes, pompoen, ui en kerrie

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je 3x de lekkerste frittata recepten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

de lekkerste frittata

3x de lekkerste frittata

Een Italiaanse frittata lijkt wel wat op de Nederlandse boerenomelet, maar dit Italiaanse eiergerecht is dikker en meer gevuld. De lekkerste frittata is goedkoop om te maken en is zowel geschikt als ontbijt, lunch, borrelhap en diner.
5 van 2 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 36

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie (peultjesfrittata) de andere zie receptbeschrijving
kcal 187.5 koolhydraten 4.5 geiwitten 16 gvetten 11.5 gvezels 2.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie (elk recept)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pompoenfrittata

Spinaziefrittata

Peultjesfrittata

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Pompoenfrittata

  • Klop de eieren met kwark en met Provençaalse kruiden los. Roer de gare blokjes pompoen en minigeitenkaasbolletjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Afhankelijk van de bakmethode en de afmetingen van je vorm. Hou een baktijd in de oven aan van zo’n 20 minuten op 180 °C. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.
  • Bevat per portie calorieën 215.4 kcal ⋆ koolhydraten 2.4 g ⋆ eiwitten 17 g ⋆ vetten 15.3 g ⋆ vezels 1.1 g.
    pompoenfrittata

Spinaziefrittata

  • Klop de eieren met slagroom los. Roer de gesneden spinazie en de fetablokjes erdoor. Breng op smaak met frittatakruiden en dille. Serveer met plakjes avocado en vers gehakte peterselie.
  • Afhankelijk van de bakmethode en de afmetingen van je vorm. Hou een baktijd in de oven aan van zo’n 20 minuten op 180 °C. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.
  • Bevat per portie calorieën 300 kcal ⋆ koolhydraten 1.6 g ⋆ eiwitten 17.4 g ⋆ vetten 23.9 g ⋆ vezels 2 g.
    lekkerste frittata

Peultjesfrittata

  • Klop de eieren met Griekse yoghurt los. Roer er fijngesneden paprika en 1 el hüttenkäse door. Breng op smaak met frittatakruiden. Giet in een kleine pan en steek er 6 beetgare peultjes in.
  • Afhankelijk van de bakmethode en de afmetingen van je vorm. Hou een baktijd in de oven aan van zo’n 20 minuten op 180 °C. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.
  • Bevat per portie calorieën 187.5 kcal ⋆ koolhydraten 4.5 g ⋆ eiwitten 16 g ⋆ vetten 11.5 g ⋆ vezels 2.2 g.
    peultjesfrittata

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

2 gedachten over “De lekkerste frittata maak je zo!”

  1. 5 sterren
    Gisteren de broccoli/bloemkoolfrittata gegeten, heerlijk! Ga alle andere recepten ook proberen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top