crunchy

Crunchy Griekse yoghurt met bessen

Een recept kan je het nauwelijks noemen deze Crunchy Griekse yoghurt met bessen, maar het is wel heel lekker! In mijn koolhydraatarme carrière eet ik steeds vaker een hartig ontbijt. Vaak iets met ei en groente, maar soms grijp ik terug op iets makkelijks met yoghurt. Als avondsnack of nagerecht neem ik soms een aangeklede yoghurt. Hoewel ik na het eten ‘s avonds meestal zo voldaan ben dat ik niet zo vaak een toetje eet. Als ik ergens halverwege de avond Griekse yoghurt eet, dan wil ik daar graag wat te kauwen bij hebben, alleen yoghurt vind ik oersaai.

 

 

Cracker afval wordt crunchy toevoeging

Op een dag deed ik een leuke spontane ontdekking, die zijn het beste natuurlijk! Vaak maak ik uitgestoken vormen als ik zelf crackers bak, dan houd ik dus hele rare stukken cracker over, die stukken bak ik dan gewoon mee, lekker makkelijk… Maar ja wat doe je ermee? Het besmeert nogal lastig, dus op een dag goot ik wat kruimels uit de pot over een toetje. Whow, heel crunchy, perfect voor dat doel! Omdat het in de oven is gebakken is dat veel lekkerder dan -ongebakken-  lijnzaad, pompoenpitten of zonnebloempitten. Sindsdien zorg ik dat ik genoeg ‘rare stukken crackers’ bak, die ik kan verkruimelen als crunchy en voedzame yoghurtvulling.

Of ik maak de officiële granola ook lekker!

crunchy

Zo maak je de cruncy Griekse yoghurt

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Crunchy Griekse yoghurt met bessen


crunchy

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 1, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 6,7 khd per portie (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 1 min

Crunchy Griekse yoghurt met bessen, onbedoelde kruimels cracker zorgen voor de perfecte crunch in de yoghurt, dat is wel heel lekker!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe Griekse yoghurt in een bakje, neem die van Lidl... heerlijk romig. Doe er verkruimelde crackers over (zie tekst boven), een handje blauwe bessen of een paar aardbeitjes en smullen maar! Bij de Griekse yoghurt van Lidl hoeft eigenlijk geen zoetstof, maar gebruik een 0 khd stevia als je perse zoeter wilt. Heerlijk ontbijt of als toetje.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Crunchy Griekse yoghurt met bessen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

151 Shares
Share139
Pin12
Tweet