Maaltijdgang: Lunch

221 berichten

5 lagen lunch met gerookte zalmDe lunch eet je gewoonlijk ‘tussen de middag’. De indeling is eigenlijk een beetje vreemd, ik eet tijdens de lunch eigenlijk alles wat ik als ontbijt, voor- of hoofdgerecht ook eet. Je past gewoon de porties aan, eet er iets bij, of laat juist iets weg. Kijk dus ook vooral in de andere categorieën in het navigatiemenu! De ene keer grotere portie, de andere keer is het meer een soort snack, afhankelijk van mijn trek én zin om iets klaar te maken.

knolselderij makreel hapjes minimuffin

Knolselderij makreel hapjes

Overpeinzing: Is dit nou een knolselderij makreel mini-muffin omdat het in een muffinvorm gemaakt is of zal ik het toch gewoon knolselderij makreel hapjes noemen? […]

ijsbergsla met wortel en ei

IJsbergsla met wortel en ei

Hoe makkelijk is het om als koolhydraatarme lunch een gezonde ijsbergsalade in elkaar te zetten? Heel makkelijk, dus laat dat je niet weerhouden. Bovendien snel: […]

mozzarella spiesjes

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes

Wie zegt dat mozzarella spiesjes alleen bij de borrel gegeten mogen worden? Ik eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. […]

avocado gevuld met eierslade

Avocado gevuld met eiersalade

Avocado is ongelooflijk gezond, het bevat precies de juiste vetten die je nodig hebt bij een koolhydraatarme leefstijl. Dus wij zetten regelmatig een gevulde avocado […]

knolselderij-geitenkaas-torentjes

Knolselderij geitenkaas torentjes

“Restaurantwaardig”, was de conclusie van mijn heer Hans! Inderdaad, wat een heerlijkheid deze knolselderij geitenkaas torentjes! Die saus is echt hemels, hoe kan het ook […]

witlof appelsalade

Witlof appelsalade

Appel is bij velen ‘not done’ in de koolhydraatarme keuken. Toch gebruik ik wel eens een lekker stukje knapperige appel, in deze witlof appelsalade bijvoorbeeld. […]

Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie. De tonijnvulling […]

carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet […]

klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

Afgelopen week maakte ik een geweldige ovenschotel met wortel, prei en een knolselderijpuree. Bij het recept vertelde ik meer over het fenomeen knolselderij. Het ging […]

Aubergine pizza’s

De aubergine is ongelooflijk fascinerend, die prachtig vorm en glanzend gladde schil beloven zoveel moois! Maar helaas, in veel gerechten vind ik de structuur van […]

komkommer bietenrolletjes

Komkommer bietenrolletjes

Komkommer bietenrolletjes zijn echt heel makkelijk om te maken, het meeste werk is het secuur oprollen. Maar wat een feest als het rood van de […]