Maaltijdgang: Bijgerecht

zeekraal met venkelOnder bijgerecht vallen de meeste groentegerechten waarmee je je hoofdmaaltijd nog kunt uitbreiden. Of maak er een complete maaltijd van met een lekkere salade, gebakken visje of vleesvervanger. Of zoek naar een heerlijk hoofdgerecht.


gevulde avocado met rivierkreeftjes 6
Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel gelukkig van… Misschien zou deze Gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado […]

Gevulde avocado met rivierkreeftjes


spinazie met knoflookdressing 7
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een gezond en smakelijk gerecht te koken. Neem nou deze spinazie met knoflookdressing die […]

Spinazie met knoflookdressing




gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 7
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden


spitskool geroosterd 21
Vandaag heb ik een lekker & makkelijk bijgerecht voor jullie: geroosterde spitskool! Lekker subtiel gekruid met mosterd en een drupje citroen. De kool snijden insmeren […]

Spitskool geroosterd met mosterd


koolsalade met kerriedressing, portie met vork 7
Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. Vorig jaar […]

Koolsalade met kerriedressing



curry pasta zelf maken 11
(Zoef zoef) Snelle zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei Oosterse gerechten. Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken, veel lekkerder dan kant-en-klare […]

Curry pasta zelf maken


komkommersalade 1
Ben je op zoek naar een lekkere komkommersalade? Hier doe ik je 2x een lekker recept aan de hand. Komkommer is multi inzetbaar. Bijzonder geschikt […]

Komkommersalade 2x anders


tomaten carpaccio 5
Het best gebruik je voor deze snelle tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met […]

Tomaten carpaccio



zuurkool pompoen carrés 4
Het duurt even…, maar dan heb je ook wat!  Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een (vega) spekjessaus met een […]

Zuurkool pompoen carrés


11
Dit zou verboden moeten worden, echt! Onweerstaanbaar lekker is deze (in de oven gesmolten) camembert kaasfondue en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra […]

Camembert borreldip


zalmterrine met asperges
Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het wachten waard […]

Zalmterrine met asperges



groene asperge salade
Een heel simpele groene asperge salade ook ideaal als je asperges over hebt, bijvoorbeeld van deze heerlijke zalmterrine. Verhoudingen van de sla en asperges kun […]

Asperge salade


koolhydraatarme vezelbroodjes 87
De basis voor de koolhydraatarme vezelbroodjes (slechts 0,5 gr. khd per stuk!) is oorspronkelijk niet van mezelf, ik zeg het gelijk  maar even. Ik kende […]

Koolhydraatarme vezelbroodjes


15
Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan […]

Geroosterde paprika salade



Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van, toch? Deze gevulde portobello met pompoen en geitenkaas is een gezellig […]

Portobello met pompoen en geitenkaas


ghee zelf maken 3
Ghee? Ja Ghee! Ook wel boterolie of geklaarde boter*) genoemd. Ghee is niets anders dan gesmolten roomboter waar je de melkeiwitten uitzeeft tijdens de verhitting, […]

Ghee zelf maken


bloemkoolbeignets met pittige saus 15
Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. […]

Bloemkoolbeignets met pittige saus