Gek eigenlijk dat ik deze nog nooit met jullie heb gedeeld. Waarschijnlijk omdat deze koolhydraatarme courgetti met tomaten gehaktsaus een van de meest basale gerechten is? Nou ja beter laat dan nooit. Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehakt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Het gerecht is op deze manier koolhydraatarm want we gebruiken immers geen tarwe pasta. Onze traditionele ‘koolhydraatarme spaghetti’ bevat 11 gram koolhydraten per portie. Een gewone -tarwe-spaghetti bolognese zou al snel 75 gram per portie bevatten, ’t is maar een weetje. Eet smakelijk!
Homemade Italiaanse tomatensaus!
Onze vaste lezers weten waarschijnlijk al dat wij graag onze befaamde zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruiken. Het recept ervan staat ook in ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Ik maakte onlangs weer drie liter heerlijke kruidige basis tomatensaus waarvan het grootste deel inmiddels in de vriezer ligt. Super makkelijk als je de tomatensaus invriest in deelblokjes (mini muffinvorm). Het ontdooien is dan een fluitje van een cent en je beschikt snel over je eigen tomatensaus. Bovendien zonder troep én met relatief weinig koolhydraten. Verder is dit recept voor traditionele courgetti niet zo innovatief: champignons, wat paprika en gehakt. Gewoon enorm lekker!
Gefu
Voor courgetti, wortel of rettich gebruik ik altijd goed gereedschap. De échte Gefu groenteslijper ooit gekocht bij de lieve mensen van Gobento. Je kan bij Blokker ook iets dergelijks krijgen maar die vind ik niet zo stevig en dus veel minder duurzaam! Investeer dus in zo’n ding is mijn bescheiden advies. Je laat de courgette heel en slijpt ‘m als een groot potlood eenvoudig in lange slierten. Heb je een heel dikke courgette? Gebruik dan de Spirelli XL!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze traditionele courgetti
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgetti met tomaten gehaktsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 ml homemade tomatensaus, of passata
- 75 g paprika
- 150 g kastanjechampignons
- roomboter
- 175 g gehakt, indien vega zelf bijtellen
- johannesbroodpitmeel, zo nodig
- peper en zout
- 400 g courgette
- kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Ontdooi de homemade tomatensaus op tijd, bij voorkeur in de koelkast. Of gebruik passata.
- Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
- Bak de champignons op hoog vuur, in een droge pan. Blijf omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen, temper het vuur en voeg roomboter toe. Bak samen met de paprika 3 minuten. Bak ook het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de tomatensaus toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met johannesbroodpitmeel als het te dun is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Courgetti
- Slijp de courgetti met behulp van de Spirelli in slierten. Wok de rauwe courgetti op hoor vuur, maar kort en zonder zout! 1 à 2 minuten, tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten kort mee in de saus. Als je de courgette te lang wokt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
- Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en rasp er kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
- PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nospon
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk
Een heerlijk en lekker snel recept.
Lekker !!!
Hallo Anna-Karina
Wederom mijn complimenten ,we hebben hier van gesmuld,
Voor ons de eerste keer pasta zo te vervangen, wat een heerlijkheid,
dank je wel
Janoja
en wederom: graag gedaan!
de lekkerste manier om pasta te eten!
Nou ik vind deze met champignonroomsaus ook heel geslaagd!