courgetti met tomaten gehaktsaus

Courgetti met tomaten gehaktsaus

Gek eigenlijk dat ik deze nog nooit met jullie heb gedeeld. Waarschijnlijk omdat deze koolhydraatarme courgetti met tomaten gehaktsaus een van de meest basale gerechten is? Nou ja beter laat dan nooit. Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehakt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Het gerecht is op deze manier koolhydraatarm want we gebruiken immers geen tarwe pasta. Onze traditionele ‘koolhydraatarme spaghetti’ bevat 11 gram koolhydraten per portie. Een gewone -tarwe-spaghetti bolognese zou al snel 75 gram per portie bevatten, ’t is maar een weetje. Eet smakelijk!

Homemade Italiaanse tomatensaus!

Onze vaste lezers weten waarschijnlijk al dat wij graag onze befaamde zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruiken. Het recept ervan staat ook in ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Ik maakte onlangs weer drie liter heerlijke kruidige basis tomatensaus waarvan het grootste deel inmiddels in de vriezer ligt. Super makkelijk als je de tomatensaus invriest in deelblokjes (mini muffinvorm). Het ontdooien is dan een fluitje van een cent en je beschikt snel over je eigen tomatensaus. Bovendien zonder troep én met relatief weinig koolhydraten. Verder is dit recept voor traditionele courgetti niet zo innovatief: champignons, wat paprika en gehakt. Gewoon enorm lekker!

Gefu

Voor courgetti, wortel of rettich gebruik ik altijd goed gereedschap. De échte Gefu groenteslijper ooit gekocht bij de lieve mensen van Gobento. Je kan bij Blokker ook iets dergelijks krijgen maar die vind ik niet zo stevig en dus veel minder duurzaam! Investeer dus in zo’n ding is mijn bescheiden advies. Je laat de courgette heel en slijpt ‘m als een groot potlood eenvoudig in lange slierten. Heb je een heel dikke courgette? Gebruik dan de Spirelli XL!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgetti met tomaten gehaktsaus
courgetti met tomaten gehaktsaus

Zo maak je deze traditionele courgetti

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Courgetti met tomaten gehaktsaus

courgetti met tomaten gehaktsaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Traditionele met tomaten gehaktsaus? Dat is dus spaghetti met traditionele tomatensaus, gehakt en champignons. Waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. En dat maakt het koolhydraatarm!
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 333.9 kcalkoolhydraten 11 geiwitten 27.35 gvetten 18.5 gvezels 4.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de homemade tomatensaus op tijd, bij voorkeur in de koelkast. Of gebruik passata.
  • Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur, in een droge pan. Blijf omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen, temper het vuur en voeg roomboter toe. Bak samen met de paprika 3 minuten. Bak ook het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de tomatensaus toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met johannesbroodpitmeel als het te dun is. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Courgetti

  • Slijp de courgetti met behulp van de Spirelli in slierten. Wok de rauwe courgetti op hoor vuur, maar kort en zonder zout! 1 à 2 minuten, tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten kort mee in de saus. Als je de courgette te lang wokt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
  • Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en rasp er kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
  • PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nospon

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top