courgetti met tomaten gehaktsaus

Courgetti met tomaten gehaktsaus

Gek eigenlijk dat ik deze nog nooit met jullie heb gedeeld. Waarschijnlijk omdat deze koolhydraatarme courgetti met tomaten gehaktsaus een van de meest basale gerechten is? Nou ja beter laat dan nooit. Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehakt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Het gerecht is op deze manier koolhydraatarm want we gebruiken immers geen tarwe pasta. Onze traditionele ‘koolhydraatarme spaghetti’ bevat 9,7 gram koolhydraten per portie.

Homemade Italiaanse tomatensaus!

Onze vaste lezers weten waarschijnlijk al dat wij graag onze befaamde zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruiken. Het recept ervan staat ook in ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Ik maakte onlangs weer drie liter heerlijke kruidige basis tomatensaus waarvan het grootste deel inmiddels in de vriezer ligt. Super makkelijk als je de tomatensaus invriest in deelblokjes (mini muffinvorm). Het ontdooien is dan een fluitje van een cent en je beschikt snel over je eigen tomatensaus. Bovendien zonder troep én met relatief weinig koolhydraten. Verder is dit recept voor traditionele courgetti niet zo innovatief: champignons, wat paprika en gehakt. Gewoon enorm lekker!

Gefu

Voor courgetti, wortel of rettich gebruik ik altijd goed gereedschap. De échte Gefu groenteslijper ooit gekocht bij de lieve mensen van Gobento. Je kan bij Blokker ook iets dergelijks krijgen maar die vind ik niet zo stevig en dus veel minder duurzaam! Investeer dus in zo’n ding is mijn bescheiden advies. Je laat de courgette heel en slijpt ‘m als een groot potlood eenvoudig in lange slierten. Heb je een heel dikke courgette? Gebruik dan de Spirelli XL!

Deze Courgettepasta met champignonroomsaus en de Pasta van courgette met wortel zijn ook heel erg *nommienom*.

courgetti met tomaten gehaktsaus

courgetti met tomaten gehaktsaus

courgetti met tomaten gehaktsaus

 

Zo maak je deze traditionele courgetti

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


courgetti met tomaten gehaktsaus

Courgetti met tomaten gehaktsaus

door Anna-Karina van Denderen
Traditionele met tomaten gehaktsaus? Dat is dus spaghetti met traditionele tomatensaus, gehakt en champignons. Waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. En dat maakt het koolhydraatarm!
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

9,7 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 9.7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Ontdooi de homemade tomatensaus op tijd, bij voorkeur in de koelkast. Of gebruik passata.
  • Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur, in een droge pan. Blijf omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen, temper het vuur en voeg roomboter toe. Bak samen met de paprika 3 minuten. Bak ook het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de tomatensaus toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met johannesbroodpitmeel als het te dun is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Courgetti
  • Slijp de courgetti met behulp van de Spirelli in slierten. Wok de rauwe courgetti op hoor vuur, maar kort en zonder zout! 1 à 2 minuten, tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten kort mee in de saus. Als je de courgette te lang wokt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
  • Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en rasp er kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
  • PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nospon

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.501 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Courgetti met tomaten gehaktsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like