courgetti met tomaten gehaktsaus

Courgetti met tomaten gehaktsaus

Gek eigenlijk dat ik deze nog nooit met jullie heb gedeeld. Waarschijnlijk omdat deze koolhydraatarme courgetti met tomaten gehaktsaus een van de meest basale gerechten is? Nou ja beter laat dan nooit. Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehakt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Het gerecht is op deze manier koolhydraatarm want we gebruiken immers geen tarwe pasta. Onze traditionele ‘koolhydraatarme spaghetti’ bevat 11 gram koolhydraten per portie. Een gewone -tarwe-spaghetti bolognese zou al snel 75 gram per portie bevatten, ’t is maar een weetje. Eet smakelijk!

Advertentie

Homemade Italiaanse tomatensaus!

Onze vaste lezers weten waarschijnlijk al dat wij graag onze befaamde zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruiken. Het recept ervan staat ook in ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Ik maakte onlangs weer drie liter heerlijke kruidige basis tomatensaus waarvan het grootste deel inmiddels in de vriezer ligt. Super makkelijk als je de tomatensaus invriest in deelblokjes (mini muffinvorm). Het ontdooien is dan een fluitje van een cent en je beschikt snel over je eigen tomatensaus. Bovendien zonder troep én met relatief weinig koolhydraten. Verder is dit recept voor traditionele courgetti niet zo innovatief: champignons, wat paprika en gehakt. Gewoon enorm lekker!

Gefu

Voor courgetti, wortel of rettich gebruik ik altijd goed gereedschap. De échte Gefu groenteslijper ooit gekocht bij de lieve mensen van Gobento. Je kan bij Blokker ook iets dergelijks krijgen maar die vind ik niet zo stevig en dus veel minder duurzaam! Investeer dus in zo’n ding is mijn bescheiden advies. Je laat de courgette heel en slijpt ‘m als een groot potlood eenvoudig in lange slierten. Heb je een heel dikke courgette? Gebruik dan de Spirelli XL!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgetti met tomaten gehaktsaus
courgetti met tomaten gehaktsaus

Zo maak je deze traditionele courgetti

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


courgetti met tomaten gehaktsaus

Courgetti met tomaten gehaktsaus

Traditionele met tomaten gehaktsaus? Dat is dus spaghetti met traditionele tomatensaus, gehakt en champignons. Waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. En dat maakt het koolhydraatarm!
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 333.9 koolhydraten 11 geiwitten 27.35 gvetten 18.5 gvezels 4.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de homemade tomatensaus op tijd, bij voorkeur in de koelkast. Of gebruik passata.
  • Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur, in een droge pan. Blijf omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen, temper het vuur en voeg roomboter toe. Bak samen met de paprika 3 minuten. Bak ook het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de tomatensaus toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met johannesbroodpitmeel als het te dun is. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Courgetti

  • Slijp de courgetti met behulp van de Spirelli in slierten. Wok de rauwe courgetti op hoor vuur, maar kort en zonder zout! 1 à 2 minuten, tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten kort mee in de saus. Als je de courgette te lang wokt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
  • Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en rasp er kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
  • PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nospon

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Courgetti met tomaten gehaktsaus”

  1. Hallo Anna-Karina

    Wederom mijn complimenten ,we hebben hier van gesmuld,
    Voor ons de eerste keer pasta zo te vervangen, wat een heerlijkheid,

    dank je wel
    Janoja

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven