courgetti met spinazie dillepesto

Courgetti met spinazie-dillepesto

Bij deze courgetti met spinazie dillepesto zie je ook paddenstoelen, spinazie en zalm, maar dat was een beetje lange titel. Uiteraard eet je geen pasta van meel als je minder koolhydraten wilt eten. Je maakt pasta van een mooie frisse courgette, die je spiraliseert tot courgetti. Geen saus met toegevoegde suikers en andere rare dingen waar je niet om had gevraagd. Maar wel een supersnelle frisse spinazie dillepesto met verse ingrediënten. Dat is op zich al heel lekker als basis en weer eens wat anders dan courgette met tomaten gehaktsaus.

Goed gereedschap is het halve werk!

gefu-spirelli-xl-pakket-gobentoGebruik a.u.b. in de keuken goed gereedschap. Beter 1x  iets meer geld uitgeven aan dingen die goed zijn… Voor mijn courgetti gebruik ik de superscherpe Gefu Spirelli groenteslijper van Gobento. Blokker verkoopt ook hulpstukken voor spiraliseren, maar die vind ik niet zo stevig en veel minder duurzaam! Inmiddels heb ik zelf een kleine en een grote Spirelli XL, voor wat grotere courgettes of dikkere slierten, ideaal!  Mijn bescheiden advies: investeer in zo’n ding of vraag er een cadeau aan Sinterklaas of de Kerstman las je nog ‘gelooft’, of voor je verjaardag of jubileum? TIP: tijdelijk te koop bij Gobento een heel mooie Spirelli Gefu PREMIUM EDITION BOX samen met een ongelooflijk scherpe en degelijke dunschiller en een handig borsteltje!

Hoe maak je courgetti?

Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de  courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette in de Spirelli als een groot potlood eenvoudig in prachtige lange slierten. Tegenwoordig is courgetti ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo €1,83 en geschaafd €4,98 per kilo. Ik draai het dus veel liever even zelf: leuker, mooier, verser en goedkoper! De courgetteslierten roerbak je heel kort 1,5 tot 2 minuten is voldoende (tot ze nét hun stijfheid verliezen) en voeg géén zout toe, anders worden ze heel nat op je bord.

Erbij en variëren

De spinazie dillepesto maak je in een handomdraai met een staafmixer of blender, kan makkelijk vooraf! Courgetti met alleen spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Het recept beschrijft een hoofdmaaltijd voor twee personen, met gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte spinazie, zoals op de foto. Als je niet zo van zalm of paddenstoelen houdt denk dan eens aan geitenkaas, gorgonzola, (vega) spekjes, cherrytomaatjes, feta etc. Een drupje citroensap erover en je hebt een exquise maaltijd met allemaal echte voeding! Niks geen pakjes of zakjes, puur eerlijk eten op je bord.

Meer lekkere recepten met courgette.

courgetti met spinazie dillepesto

courgetti met spinazie dillepesto

Zo maak je courgetti met spinazie-dillepesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


courgetti met spinazie dillepesto

Courgetti met spinazie-dillepesto

door Anna-Karina van Denderen
Courgetti met alleen de frisse spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Maar het is nog veel en veel lekkerder met de gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte wilde spinazie!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, pesto
Voorbereiden: 15 min
Koken: 10 min
Pesto maken: 7 min
Totale tijd: 32 min

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Spinazie-dillepesto volgens dit recept

Bereiden

  • Maak de spinazie-dillepesto volgens dit recept. (7 minuten)
  • Zet de oven aan op 80 °C. Ook ideaal om de borden mee te verwarmen.
  • Spiraliseer de courgette. Maak de spinazie schoon en droog. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze zo nodig kleiner. Snijd de zalm in blokjes en maal er viskruiden over.
  • Roerbak de wilde spinazie kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Wilde spinazie geeft bijna geen vocht af. Doe over in een schaaltje en houd warm in de oven. Roerbak de courgetti straks in dezelfde pan.
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een droge pan, blijf omscheppen tot ze vocht loslaten en beetgaar zijn. Roer er dan een klontje boter door, doe over in een schaaltje en houd ook warm.
  • Bak de zalmblokjes in de pan van de champignons op hoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Houd op laag vuur warm.
  • Roerbak de courgetti 1- minuten op hoog vuur, tot ze net hun stijfheid verliezen. Schep er een flinke lepel spinazie-dillepesto door.
  • Schik de courgetti, spinazie en champignons op de voorverwarmde borden. Geef de rest van de spinazie-dillepesto er apart bij.
  • Smullen!
Courgetti voor beginners
  • Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette (zoals je met een potlood zou doen) in de Spirelli in prachtige lange slierten: courgetti!
    De courgetti roerbak je heel kort, 1,5 tot 2 minuten is echt voldoende. Tot ze nét hun stijfheid verliezen en voeg géén zout toe, anders worden ze zeker heel nat op je bord.
    Tegenwoordig is 'courgetti' ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo €1,83 en geschaafd € 4,98 per kilo. Zelf doen is dus leuker, mooier,veel verser en veel goedkoper!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 191 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Courgetti met spinazie-dillepesto”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like