Courgetti met spinazie-dillepesto 4

Courgetti met spinazie dillepesto

Bij deze courgetti met spinazie dillepesto zie je ook paddenstoelen, spinazie en zalm, maar dat was een beetje lange titel. Uiteraard eet je geen pasta van meel als je minder koolhydraten wilt eten. Je maakt pasta van een mooie frisse courgette, die je spiraliseert tot courgetti. Geen saus met toegevoegde suikers en andere rare dingen waar je niet om had gevraagd, maar een supersnelle frisse spinazie dillepesto met verse ingrediënten. Dat is op zich al heel lekker als basis en weer eens wat anders dan courgette met tomaten gehaktsaus.

 

Goed gereedschap is het halve werk!
gefu-spirelli-xl-pakket-gobentoGebruik a.u.b. in de keuken goed gereedschap. Beter 1x  iets meer geld uitgeven aan dingen die goed zijn… Voor mijn courgetti gebruik ik de superscherpe Gefu Spirelli groenteslijper van Gobento. Blokker verkoopt ook hulpstukken voor spiraliseren, maar die vind ik niet zo stevig en veel minder duurzaam! Inmiddels heb ik zelf een kleine en een grote Spirelli XL, voor wat grotere courgettes of dikkere slierten, ideaal!  Mijn bescheiden advies: investeer in zo’n ding of vraag er een cadeau aan Sinterklaas of de Kerstman las je nog ‘gelooft’, of voor je verjaardag of jubileum? TIP: tijdelijk te koop bij Gobento een heel mooie Spirelli Gefu PREMIUM EDITION BOX samen met een ongelooflijk scherpe en degelijke dunschiller en een handig borsteltje!

Hoe maak je courgetti?
Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de  courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette in de Spirelli als een groot potlood eenvoudig in prachtige lange slierten. Tegenwoordig is courgetti ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo €1,83 en geschaafd €4,98 per kilo. Ik draai het dus veel liever even zelf: leuker, mooier, verser en goedkoper!

De courgette slierten roerbak je maar heel kort 1,5 tot 2 minuten is voldoende en voeg geen zout toe, anders worden ze heel nat op je bord.

Courgetti met spinazie dillepesto

Erbij en varieren
De spinazie dillepesto maak je in een handomdraai met een staafmixer of blender, kan makkelijk vooraf! Courgetti met alleen spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Het recept beschrijft een hoofdmaaltijd voor twee personen, met gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte spinazie, zoals op de foto. Als je niet zo van zalm of paddenstoelen houdt denk dan eens aan geitenkaas, gorgonzola, (vega) spekjes, cherrytomaatjes, feta etc. Een drupje citroensap erover en je hebt een exquise maaltijd met allemaal echte voeding! Niks geen pakjes of zakjes, puur eerlijk eten op je bord.

Meer lekkere recepten met courgette.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je courgetti met spinazie-dillepesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Courgetti met spinazie-dillepesto

Courgetti met spinazie dillepesto

Door Anna-Karina Geplaatst november 11, 2016

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 7 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Courgetti met alleen de frisse spinazie dillepesto is al verrukkelijk, het is nog lekkerder met gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte wilde spinazie!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de spinazie dille pesto volgens het recept hieronder.
  2. Snijd alles zoals aangegeven: spiraliseer de courgette en maak de spinazie schoon en droog. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze kleiner indien gewenst. Snijd de zalm in blokjes en maal er viskruiden over.
    Ik zet ook alvast de borden in heet water zodat ze straks warm zijn.
  3. Het meest lastige aan dit gerecht is dat je alles maar kort hoeft te bakken. Houd de spinazie en de paddenstoelen warm onder een bord en doe er nog geen zout op anders 'lopen ze teveel leeg'.
  4. Roerbak de wilde spinazie in een scheutje olijfolie tot het is geslonken en laat zonodig uitlekken in een vergiet. Wilde spinazie geeft bijna geen vocht af. Houd warm. Roerbak de courgetti straks in dezelfde pan!
  5. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een droge pan al omscheppend aan. Zodra ze vocht loslaten een klontje boter erbij en 5-6 minuten laten garen, houd warm. In deze pan bak je ook de zalm.
  6. Bak de zalmblokjes op hoog vuur aan tot ze lichtjes kleuren, vuur helemaal laag en houd zo warm.
  7. Roerbak dan snel al omscheppend op hoog vuur de courgetti, 1-2 minuten is meer dan genoeg en voorkomt leeglopen. Schep er een flinke lepel spinazie dillepesto door en geef de rest er apart bij voor de liefhebber.
  8. Doe pas op het laatst een klontje boter en zout door de spinazie en de paddenstoelen.
  9. Serveer op de warme -afgedroogde- borden en smullen maar!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Spinazie dillepesto, zelf maken

spinazie dillepesto, in een potje

Aantal of hoeveelheid: 200 ml

  • Koolhydraten: 3,2 gr. khd alles (200 ml uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de fijne dilleblaadjes van de dikke stelen. Pel de knoflook en snijd in stukken, rasp de kaas.
  2. Doe spinazie, dille, een flinke scheut olie, kaas, knoflook en pijnboompitjes in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Doe er beetje bij beetje zoveel olie bij tot je de gewenste dikte hebt. Roer, proef en breng verder op smaak met een beetje peper en/of zout. Doe in een schoon afsluitbaar potje en bewaar koel.
  3. Mijn beugelpotje op de foto bevat 200 ml. Te gebruiken op crackers en je broodje kaas, bij vis, door pannenkoekbeslag, als dipper met rauwkost en uiteraard door je courgetti!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Courgetti met spinazie-dillepesto