courgetti met spinazie dillepesto

Courgetti met spinazie dille pesto

Bij deze courgetti met spinazie dille pesto zie je ook paddenstoelen, spinazie en zalm, maar dat was een beetje lange titel. Uiteraard eet je geen pasta van meel als je minder koolhydraten wilt eten. Je maakt pasta van een mooie frisse courgette, die je spiraliseert tot courgetti. Geen saus met toegevoegde suikers en andere rare dingen waar je niet om had gevraagd. Maar wel een supersnelle frisse spinazie dillepesto met verse ingrediënten. Dat is op zich al heel lekker als basis en weer eens wat anders dan courgette met tomaten gehaktsaus. Dit zalige gerecht bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie.

Goed gereedschap is het halve werk!

Gebruik a.u.b. in de keuken goed gereedschap. Vroeger kocht ik goedkope troep, tegenwoordig heef ik zijn geld liever uit aan spullen die gewoon goed zijn en daarom lang mee gaan. Voor courgetti gebruik ik altijd de superscherpe Gefu Spirelli groenteslijper. (Gekocht bij Gobento). Blokker verkoopt ook hulpstukken voor spiraliseren, maar die vind ik niet zo stevig en veel minder duurzaam! Inmiddels heb ik een gewone Spirelli en de XL versie. Die XL is voor wat grotere courgettes of dikkere slierten, ideaal!  Mijn bescheiden advies: investeer in zo’n ding of vraag er een cadeau aan Sinterklaas of de Kerstman of voor je verjaardag of jubileum? 

Hoe maak je courgetti?

Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de  courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette in de Spirelli als een groot potlood eenvoudig in prachtige lange slierten. Tegenwoordig is courgetti ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo € 1,83 en geschaafd € 4,98 per kilo (2016). Ik draai het dus veel liever even zelf: leuker, mooier, verser en goedkoper! De courgetteslierten roerbak je heel kort 1,5 tot 2 minuten is voldoende (tot ze nét hun stijfheid verliezen) en voeg géén zout toe, anders worden ze heel nat op je bord.

Erbij en variëren

De spinazie dillepesto maak je in een handomdraai met een staafmixer of blender, kan makkelijk vooraf! Courgetti met alleen spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Het recept beschrijft een hoofdmaaltijd voor twee personen, met gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte spinazie, zoals op de foto. Als je niet zo van zalm of paddenstoelen houdt denk dan eens aan geitenkaas, gorgonzola, (vega) spekjes, cherrytomaatjes, feta etc. Een drupje citroensap erover en je hebt een exquise maaltijd met allemaal echte voeding! Niks geen pakjes of zakjes, puur eerlijk eten op je bord.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgetti met spinazie dillepesto
courgetti met spinazie dillepesto

Zo maak je courgetti met spinazie dille pesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Courgetti met spinazie-dillepesto

courgetti met spinazie dillepesto
Door: Anna-Karina van Denderen
Courgetti met alleen de frisse spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Maar het is nog veel en veel lekkerder met de gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte wilde spinazie!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Pesto maken 7 min
Totale tijd 32 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 390.35 kcalkoolhydraten 7 geiwitten 26.25 gvetten 26.75 gvezels 7.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Spinazie-dillepesto

Courgetti

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spinazie-dillepesto volgens dit recept. (7 minuten)
  • Zet de oven aan op 80 °C, ook ideaal om de borden mee te verwarmen.
  • Spiraliseer de courgette. Maak de spinazie schoon en droog. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze zo nodig kleiner. Snijd de zalm in blokjes en maal er viskruiden over.
  • Roerbak de wilde spinazie kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Wilde spinazie geeft bijna geen vocht af. Doe over in een schaaltje en houd warm in de oven. (Roerbak de courgetti straks in dezelfde pan)
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een droge pan, blijf omscheppen tot ze vocht loslaten en beetgaar zijn. Roer er dan een klontje boter door, doe over in een schaaltje en houd ook warm.
  • Bak de zalmblokjes in de pan van de champignons op hoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Houd op laag vuur warm.
  • Roerbak de courgetti 1- minuten op hoog vuur, tot ze net hun stijfheid verliezen. Schep de spinazie-dillepesto door.
  • Schik de courgetti, spinazie en champignons op de voorverwarmde borden. Geef de rest van de spinazie-dillepesto er apart bij.
  • Smullen!

Courgetti voor beginners

  • Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette (zoals je met een potlood zou doen) in de Spirelli in prachtige lange slierten: courgetti!
    De courgetti roerbak je heel kort, 1,5 tot 2 minuten is echt voldoende. Tot ze nét hun stijfheid verliezen en voeg géén zout toe, anders worden ze zeker heel nat op je bord.
    Tegenwoordig is 'courgetti' ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo €1,83 en geschaafd € 4,98 per kilo. Zelf doen is dus leuker, mooier,veel verser en veel goedkoper!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top