Bij deze courgetti met spinazie dille pesto zie je ook paddenstoelen, spinazie en zalm, maar dat was een beetje lange titel. Uiteraard eet je geen pasta van meel als je minder koolhydraten wilt eten. Je maakt pasta van een mooie frisse courgette, die je spiraliseert tot courgetti. Geen saus met toegevoegde suikers en andere rare dingen waar je niet om had gevraagd. Maar wel een supersnelle frisse spinazie dillepesto met verse ingrediënten. Dat is op zich al heel lekker als basis en weer eens wat anders dan courgette met tomaten gehaktsaus. Dit zalige gerecht bevat slechts 7 gram koolhydraten per portie.
Goed gereedschap is het halve werk!
Gebruik a.u.b. in de keuken goed gereedschap. Vroeger kocht ik goedkope spullen, tegenwoordig heef ik mijn geld liever uit aan spullen die gewoon goed zijn en daarom ook langer mee gaan. Voor courgetti gebruik ik altijd de superscherpe Gefu Spirelli groenteslijper. Blokker verkoopt ook hulpstukken voor spiraliseren, maar die vind ik niet zo stevig en veel minder duurzaam. Inmiddels heb ik een gewone Spirelli en de XL versie. Die XL is voor wat grotere courgettes of dikkere slierten, ideaal! Mijn bescheiden advies: investeer in zo’n ding of vraag er een cadeau voor je verjaardag of jubileum! Vaderdag, Moederdag, Sinterklaas of de Kerstman? Of aan jezelf omdat je deze leefstijl doet!
Hoe maak je courgetti?
Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette in de Spirelli als een groot potlood eenvoudig in prachtige lange slierten. Tegenwoordig is courgetti ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo € 1,83 en geschaafd € 4,98 per kilo (2016). Ik draai het dus veel liever even zelf: leuker, mooier, verser en goedkoper! De courgetteslierten roerbak je heel kort 1,5 tot 2 minuten is voldoende (tot ze nét hun stijfheid verliezen) en voeg géén zout toe, anders worden ze heel nat op je bord.
Erbij en variëren
De spinazie dillepesto maak je in een handomdraai met een staafmixer of blender, kan makkelijk vooraf! Courgetti met alleen spinazie dillepesto is al verrukkelijk. Het recept beschrijft een hoofdmaaltijd voor twee personen, met gemengde paddenstoelen, zalm en geroerbakte spinazie, zoals op de foto. Als je niet zo van zalm of paddenstoelen houdt denk dan eens aan geitenkaas, gorgonzola, (vega) spekjes, cherrytomaatjes, feta etc. Een drupje citroensap erover en je hebt een exquise maaltijd met allemaal echte voeding! Niks geen pakjes of zakjes, puur eerlijk eten op je bord.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je courgetti met spinazie dille pesto
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgetti met spinazie-dillepesto
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Spinazie-dillepesto
- 2 el spinazie dille pesto, < recept
Courgetti
- 400 g courgette, gespiraliseerd
- 350 g spinazie (wilde), vers
- 200 g kastanjechampignons, of gemengde paddenstoelen
- 10 ml olijfolie
- roomboter
- 1 moot zalm, in blokjes
- viskruiden
- zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spinazie-dillepesto volgens dit recept. (7 minuten)
- Zet de oven aan op 80 °C, ook ideaal om de borden mee te verwarmen.
- Spiraliseer de courgette. Maak de spinazie schoon en droog. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze zo nodig kleiner. Snijd de zalm in blokjes en maal er viskruiden over.
- Roerbak de wilde spinazie kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Wilde spinazie geeft bijna geen vocht af. Doe over in een schaaltje en houd warm in de oven. (Roerbak de courgetti straks in dezelfde pan)
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een droge pan, blijf omscheppen tot ze vocht loslaten en beetgaar zijn. Roer er dan een klontje boter door, doe over in een schaaltje en houd ook warm.
- Bak de zalmblokjes in de pan van de champignons op hoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Houd op laag vuur warm.
- Roerbak de courgetti 1- minuten op hoog vuur, tot ze net hun stijfheid verliezen. Schep de spinazie-dillepesto door.
- Schik de courgetti, spinazie en champignons op de voorverwarmde borden. Geef de rest van de spinazie-dillepesto er apart bij.
- Smullen!
Courgetti voor beginners
- Als je op de kleuterschool goed hebt opgelet bij de les over puntenslijpen dan kun je dit ook. Was de courgette, schillen hoeft niet, in de schil zitten vooral vezels en die wil je! Slijp de courgette (zoals je met een potlood zou doen) in de Spirelli in prachtige lange slierten: courgetti!De courgetti roerbak je heel kort, 1,5 tot 2 minuten is echt voldoende. Tot ze nét hun stijfheid verliezen en voeg géén zout toe, anders worden ze zeker heel nat op je bord.Tegenwoordig is 'courgetti' ook kant en klaar te koop. Maar dat is relatief enorm duur en het zijn meer staafjes dan mooie spaghettislierten. Gewone courgette: per kilo €1,83 en geschaafd € 4,98 per kilo. Zelf doen is dus leuker, mooier,veel verser en veel goedkoper!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een heerlijk recept!! We hebben genoten. Inclusief onze dochter van ruim anderhalf. De zalm hebben we vervangen door pangasiusfilet en omdat de bospadestoelen uitverkocht waren hebben wij gewone grote champignons gebruikt.
Aha, jong geleerd is oud gedaan!
Het was verrukkelijk! Bedankt voor het recept. Ik heb een link naar je recept op mijn weblog gezet.
Hoi Erika,
Wat een enthousiast verhaal, dank je wel. “Genoeg is genoeg. Je hoeft je niet perse vol te vreten.” Dat is inderdaad zo tegen Kerst een mooi inzicht. Ik wens je heel veel gezelligheid en veel nieuwe mooie inzichten voor 2017!