Courgetti met groene asperges 5


Oei, wat hebben we gesmuld van deze courgetti met fantastische frisse groene asperges! Het is ongelooflijk simpel om te maken en snel klaar, daar maken we geen bezwaar tegen toch? Het is gelukt om weer een heel andere courgetti te maken dan die jullie al van me kennen. Beslist proberen als je van een lekker voorjaarsgerecht houdt! Ik ben sowieso dol op asperges, zeker in het aspergeseizoen eten we misschien wel 2x per week witte asperges. Zie ook onder voor een link met meer aspergerecepten. Asperges bevatten relatief heel veel voedingsstoffen en veel vitamines en mineralen. Bovendien zitten er weinig calorieën in asperges, heel handig dus als je wilt afvallen.

 

Verschil tussen witte en groene asperges
Groene asperges zijn groen omdat ze boven de grond groeien. Witte asperges blijven zo mooi wit omdat ze onder de grond groeien. Groene asperges zijn sneller gaar en hoef je ook niet te schillen. De malse groene asperges zijn ook heel geschikt om te grillen met wat kaas of kort te wokken. Ook de smaak verschilt. Witte asperges smaken veel verfijnder dan de groene.

courgetti met groene asperges

De witte asperges komen dus beter tot hun recht met subtiele sauzen. Een klassieker is natuurlijk Asperges met  hollandaisesaus en ei. Of gekookte ham en roomboter. Groene asperges kun je beter combineren met wat steviger smaken zoals zwaardere sauzen, Parmezaanse kaas, of droge ham.

Kijk hier voor meer lekkere asperge recepten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze Courgetti met groene asperges

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Courgetti met groene asperges

Door Anna-Karina Geplaatst maart 12, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 6,5 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Smullen van deze courgetti met frisse groene asperges! Ongelooflijk simpel om te maken en snel klaar, daar maken we geen bezwaar tegen toch?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui. Maak de asperges schoon, groene asperges hoef je niet te schillen. Verwijder wel even de houtige onderkant van de groene asperges en gooi die weg of bewaar ze om er een soepje van te maken. Snijd de toppen eraf en de rest in stukjes van 2-3 cm.
  2. Fruit de ui samen met de aspergestukjes en de toppen even aan op matig vuur in wat roomboter. Schenk de bouillon erbij, breng het aan de kook en laat de asperges 3-5 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn.
  3. Spiraliseer ondertussen de courgette.
  4. Haal de aspergetoppen uit de pan en houd ze apart. Pureer de gare aspergestukjes en ui met een handje geraspte Parmezaanse kaas met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de courgetti door de saus en warm alles snel en goed door. Verdeel de courgetti met aspergesaus over twee diepe borden en schik de aspergetoppen er op. Rasp er ten slotte wat Parmezaanse kaas over. Serveer direct, buon appetito!
  5. Voor erbij: simpele trostomaatjes uit de oven. Leg trostomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel ze met 1 tl balsamico azijn en wat olie. Bak ze 10 minuten op 200 graden of tot ze zacht zijn.
  6. VARIATIE: voeg ook eens uitgebakken (vega) spekjes toe of gedroogde ham als je vlees eet.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Courgetti met groene asperges

  • Wendy

    Mijn man wil op dieet, dus ik ben nu bezig om koolhydraatarm te koken.
    Van de week dit recept al gemaakt en de tomatensoep, heerlijk was het.
    Nu zitten de broodjes in de oven, ben benieuwd.
    Super bedankt voor deze geweldige recepten, ik ga hier dagelijks gebruik van maken.

  • Veldbloem

    Heerlijk! Ik vond t in 1e instantie zonde van de dure groente te pureren… maar t was echt heerlijk.
    De volgende dag de rest opgegeten… dat was nog smakelijker. 25 gr rauwe ham aan plakjes beetje uitgebakken aan toe gevoegd.

  • Pien van Leeuwen

    Vanavond gegeten, en …… het smaakte voortreffelijk! Ook inderdaad spekjes en tomaatjes toegevoegd. Bedankt voor dit heerlijke recept: komt boven aan de favorietenlijst.

Pagina 1 van 11