courgetti Carolina met scaloppina's

Courgetti Carolina met scaloppine, van Marloes

Vandaag stuurt Marloes ons een Italiaanse klassieker: spaghetti Carolina maar dan koolhydraatarm gemaakt. Haar versie bevat 9.45 gram koolhydraten per portie. Wij Nederlanders zouden het een voorgerecht noemen, maar courgetti Carolina met scaloppine wordt in Italië als primo piatto geserveerd, daarover later meer. Omdat de courgetti op zich niet echt veel eiwit bevat heeft Marloes er een eiwitbron in de vorm van gepaneerde kalfsschnitzel (de scaloppine) aan toegevoegd.  Ze maakt daarvoor een koolhydraatarm paneermeel met o.a. knabbelspek. Immers scaloppine (dun gesneden vlees) is ook een Italiaans gerecht dat in vele varianten voorkomt, vaak met citroensap besprenkeld net zoals Marloes doet.

Primo piatto?

Deze heerlijke courgetti Carolina met scaloppine eet je officieel als primo piatto, maar wat is dat eigenlijk precies? Een primo piatto (enkelvoud) is altijd een warm gerecht,  dus een soep, pasta of risotto. In Nederland delen we de dinergerechten grofweg in drie categorieën in. Die noemen we dan voor-, hoofd- en nagerechten. Italianen doen dat anders, die kennen vijf gangen. Op een Italiaanse menukaart tref je altijd eerst de antipasti aan, dat zijn kleine hapjes. Daarna komen dan de primi piatti, dan volgen de secondi piatti, de vlees- of visschotel. Die worden gecombineerd met bijgerechten, de contorni. En helemaal aan het eind, de favoriete maaltijdgang van velen: de dolci. 

Wij kennen in Nederlands stiekem ook veel meer gangen, maar dat lijkt alleen bij ons meer voor echte hoogtijdagen als kerst. We schreven er al eens iets over in dit artikel over een kerstdiner voorbereiden.  


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

courgetti Carolina met scaloppina's
courgetti Carolina met scaloppina's

Zo maak je courgetti Carolina met scaloppine, van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Courgetti Carolina met scaloppine

courgetti Carolina met scaloppina's
Door: Marloes
Deze verrukkelijke courgetti Carolina met scaloppine is super simpel om te maken, zeer smakelijk en snel klaar.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 596.6 kcalkoolhydraten 9.45 geiwitten 55.5 gvetten 36.55 gvezels 6.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Voor de Carolina

Voor de Scaloppine

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Voor de Carolina

  • Rooster de pijnboompitje in een droge koekenpan goudbruin. Haal uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze in een beetje olijfolie lichtbruin. Zet apart.
  • Schil de tomaten, halveer ze en verwijder de zaden, snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet apart.
  • Spiraliseer de courgette in lange slierten met een daarvoor geschikt hulpmiddel. Maak nu eerst de scaloppine.
    Roerbak vlak voor het serveren de courgetti tot de slierten net hun stijfheid verliezen, maximaal 2 minuten. Zet het vuur uit en meng de courgetti met de tomaten, de knoflook en de pijnboompitjes.

Van de Scaloppine

  • Bestuif de kalfsschnitzels eerst met een beetje kokosmeel, haal ze dan door het ei en dan door gemalen knabbelspek.
  • Bak de scaloppine in een klontje roomboter rondom in ongeveer 8 minuten gaar en bruin. (ondertussen kun je de courgetti garen zoals hierboven beschreven, dan is het allemaal tegelijk klaar).

Serveren

  • Verdeel de courgetti Carolina over de twee pastaborden en leg de rucola erbovenop en schik de scaloppine ernaast, druppel daar wat citroensap over als je daarvan houdt. Bestrooi het geheel rijkelijk met Parmezaanse kaas en maal er peper over.
  • Eet de courgetti Carolina met scaloppine onmiddellijk, smakelijk!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top