Bleekselderij courgettesoep met topping 16

bleekselderij courgettesoep

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings verderop in de tekst. Net zoals venkel is bleekselderij een beetje ondergewaardeerd vind ik. Terwijl het het zo’n ongelooflijk gezonde, veelzijdige en makkelijke groente is. Of je bleekselderij nu vult en lekker rauw opknabbelt, verwerkt in een kostelijke knapperige salade of je maakt er een smaakvol soepje mee, met bleekselderij kun je alle kanten op. Zo heerlijk fris en kruidig!

 

 

Serveren in grotere of kleinere porties
Je past de porties van de Bleekselderij courgettesoep eenvoudig aan je gezelschap en maaltijdsoort aan. De soep is in een kleine hoeveelheid fantastisch als amuse in een mooi klein glaasje, handig en leuk voor grotere gezelschappen. Maar je kunt het evengoed als maaltijd-, of lunchsoep serveren met crackers of een heerlijk kaasbroodje.

bleekselderij courgettesoep

 

Basis + topping
In de basis kun je met deze soep alle kanten op. De topping van deze Bleekselderij courgettesoep kun je vervolgens naar eigen wens en smaak aanpassen. Ik ben dol op soepen waar je zelf nog wat aan kunt knutselen. Met drie soorten toevoegingen kun je eindeloos variëren: zuivel, kruiden en een nootje. Ik serveer de soep vandaag met slagroom, blauwaderkaas, peterselie, en pistachenootjes. Maar je kunt ook denken aan kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog vlees(vervangers), kip of zelfs vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar telkens totaal anders!

bleekselderij courgettesoep

Bewaren
Ook wat vooraf maken en bewaren betreft zit het met deze Bleekselderij courgettesoep 100% goed. Heel makkelijk in een enorme hoeveelheid te maken en eenvoudig in porties in te vriezen.

Kijk hier voor nog veel meer lekkere soepen!

Klik hier voor vergrotingen

Zo maak je Bleekselderij courgettesoep

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Bleekselderij courgettesoep met topping

bleekselderij courgettesoep

Door Anna-Karina Geplaatst april 7, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 2 liter/8 porties

  • Koolhydraten: 2,8 gr khd per portie (incl. deze topping) (2 liter/8 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping naar eigen smaak gauw eens proberen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook grof. Bak dit samen in een ruime soeppan aan in wat olijfolie.
  2. Snijd de courgette en bleekselderij grof, houd 2 mooie stengeltjes van de bleekselderij achter voor de garnering. Bak de gesneden groenten samen met de kruiden 5 minuten mee met het uitje en de knoflook.
  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten heel zachtjes koken of tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
  4. TOPPING
    Maak een mooie stevige room van slagroom en blauwaderkaas. Verkruimel ook wat kaas voor de garnering. Hak de nootjes en de peterselie.
  5. Schenk de soep in kommen, borden of glazen en maak af met de topping en steek er een selderijstengel in. Heerlijk en feestelijk genieten!
  6. Voor andere toppings dan in het recept genoemd zie de tekst boven!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 gedachten over “Bleekselderij courgettesoep met topping