bleekselderij courgettesoep

Bleekselderij courgettesoep met topping

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings verderop in de tekst. Net zoals venkel is bleekselderij een beetje ondergewaardeerd vind ik. Terwijl het het zo’n ongelooflijk gezonde, veelzijdige en makkelijke is. Of je bleekselderij nu vult en lekker rauw knabbelt, verwerkt in een kostelijke knapperige salade of je maakt er een smaakvol soepje mee, met bleekselderij kun je alle kanten op. Zo heerlijk fris en kruidig! De fraaie soep bevat 4.33 gram koolhydraten per kom

Grotere of kleinere porties

Je past de porties van de Bleekselderij courgettesoep eenvoudig aan je gezelschap en maaltijdsoort aan. De soep is in een kleine hoeveelheid fantastisch als in een mooi klein glaasje, handig en leuk voor grotere gezelschappen. Maar je kunt het evengoed als maaltijd-, of lunchsoep serveren met crackers of een heerlijk kaasbroodje of geroosterd sneetje omegabrood.

Variatie

In de basis kun je met deze soep alle kanten op. De topping van deze bleekselderij courgettesoep kun je vervolgens naar eigen wens en smaak aanpassen. Ik ben dol op soepen waar je zelf nog wat aan kunt knutselen. Met drie soorten toevoegingen kun je eindeloos variëren: zuivel, kruiden en een nootje. Ik serveer de soep vandaag met slagroom, blauwaderkaas, peterselie, en pistachenootjes. Maar je kunt ook denken aan kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog vlees(vervangers), kip of zelfs vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar telkens totaal anders!

Bewaren

Ook wat vooraf maken en bewaren betreft zit het met deze bleekselderij courgettesoep 100% goed. Heel in een enorme hoeveelheid te maken en eenvoudig in porties in te vriezen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Kijk hier voor nog veel meer lekkere soepen!

bleekselderij courgettesoep

Zo maak je bleekselderij courgettesoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bleekselderij courgettesoep met topping

bleekselderij courgettesoep
Door: Anna-Karina van Denderen
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping naar eigen smaak gauw eens proberen!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 63

5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 85.05 kcalkoolhydraten 4.33 geiwitten 3.16 gvetten 5.71 gvezels 1.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgette en bleekselderij grof, houd 2 mooie stengeltjes van de bleekselderij achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en hak de knoflook grof. Bak ze samen in een ruime soeppan met olijfolie glazig. Bak de gesneden courgette en bleekselderij samen met de oregano en tijm 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Topping

  • Maak een stevige room van slagroom en ⅔ van de blauwaderkaas. De andere ⅓ verkruimelen voor de garnering. Hak de pistachenootjes en de peterselie.
  • Schenk de soep in kommen en top af met de room, nootjes en peterselie. Steek er tot slot een selderijstengeltje in. Heerlijk en feestelijk genieten!

Variatie

  • Neem ook eens een topping van kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog (vega)vlees, kip of vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar toch telkens anders!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top