Bleekselderij courgettesoep met topping

bleekselderij courgettesoep

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings verderop in de tekst. Net zoals venkel is bleekselderij een beetje ondergewaardeerd vind ik. Terwijl het het zo’n ongelooflijk gezonde, veelzijdige en makkelijke groente is. Of je bleekselderij nu vult en lekker rauw knabbelt, verwerkt in een kostelijke knapperige salade of je maakt er een smaakvol soepje mee, met bleekselderij kun je alle kanten op. Zo heerlijk fris en kruidig! De fraaie soep bevat 4.33 gram koolhydraten per kom

Grotere of kleinere porties

Je past de porties van de Bleekselderij courgettesoep eenvoudig aan je gezelschap en maaltijdsoort aan. De soep is in een kleine hoeveelheid fantastisch als amuse in een mooi klein glaasje, handig en leuk voor grotere gezelschappen. Maar je kunt het evengoed als maaltijd-, of lunchsoep serveren met crackers of een heerlijk kaasbroodje of geroosterd sneetje omegabrood.

Variatie

In de basis kun je met deze soep alle kanten op. De topping van deze bleekselderij courgettesoep kun je vervolgens naar eigen wens en smaak aanpassen. Ik ben dol op soepen waar je zelf nog wat aan kunt knutselen. Met drie soorten toevoegingen kun je eindeloos variëren: zuivel, kruiden en een nootje. Ik serveer de soep vandaag met slagroom, blauwaderkaas, peterselie, en pistachenootjes. Maar je kunt ook denken aan kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog vlees(vervangers), kip of zelfs vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar telkens totaal anders!

Bewaren

Ook wat vooraf maken en bewaren betreft zit het met deze bleekselderij courgettesoep 100% goed. Heel makkelijk in een enorme hoeveelheid te maken en eenvoudig in porties in te vriezen.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Kijk hier voor nog veel meer lekkere soepen!

bleekselderij courgettesoep

Zo maak je bleekselderij courgettesoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


bleekselderij courgettesoep

Bleekselderij courgettesoep met topping

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping naar eigen smaak gauw eens proberen!
5 van 5 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 63

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 85.05 koolhydraten 4.33 geiwitten 3.16 gvetten 5.71 gvezels 1.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgette en bleekselderij grof, houd 2 mooie stengeltjes van de bleekselderij achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en hak de knoflook grof. Bak ze samen in een ruime soeppan met olijfolie glazig. Bak de gesneden courgette en bleekselderij samen met de oregano en tijm 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Topping

  • Maak een stevige room van slagroom en ⅔ van de blauwaderkaas. De andere ⅓ verkruimelen voor de garnering. Hak de pistachenootjes en de peterselie.
  • Schenk de soep in kommen en top af met de room, nootjes en peterselie. Steek er tot slot een selderijstengeltje in. Heerlijk en feestelijk genieten!

Variatie

  • Neem ook eens een topping van kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog (vega)vlees, kip of vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar toch telkens anders!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



25 gedachten over “Bleekselderij courgettesoep met topping”

  1. 5 sterren
    Ik maakte vandaag een bleekselderijsoep met verse basilicum en roomkaas en zwarte peper…
    Ook erg lekker.

  2. Recept kwam als geroepen. Had nog nog net bleekselderij en courgette in de groentelade en met dit warme weer zin in een soepie.

  3. Anna-Karina en Hans, de bleekselderij/courgette soep is heerlijk, dank je wel voor het recept. Fijne dag!

  4. Heerlijke soep!
    Ik heb alleen de groentebouillon vervangen voor bospaddenstoelen-bouillon.
    Heerlijk met de blauwaderkaas-room, en wat walnoten stukjes.
    De rest van de soep ligt in de vriezer te wachten op een volgende keer.

  5. Restjes courgette en bleekselderij in de koelkast en natuurlijk hebben jullie weer de oplossing. 🙂 Wat een lekker soepje!! Die blauwe-kaasroom erin is ook een vondst! En ook lekker makkelijk. Vanochtend gemaakt voor de lunch straks. Wat uitgebakken spekjes erdoor: hmmmm!

  6. Heerlijke soep. In plaats van slagroom heb ik crème fraîche gebruikt (stond nog in de koelkast). Verder heb ik er een restje parmaham doorheen gedaan, dat ik nog had liggen.

  7. Zojuist deze soep gemaakt. Had nog bleekselderij liggen dus kwam goed uit. Lekker soepje. Ik doe er wat crème fraîche door.

  8. Ine van der Heijden

    Hallo Anna-Karina,

    Vandaag de Bleekselderij courgettesoep met topping gemaakt, hij was erg lekker en smaakvol.
    Dankje voor het recept, Ine

  9. Een heerlijke soep. Staat hier vaak op tafel met zo’n heerlijk kaasbroodje erbij 🙂
    Dank je wel dat je al die lekkere gerechten met ons wilt delen!

  10. Anneke van de Kolk

    Vandaag de bleekselderij-courgettesoep gemaakt met de topping
    Ik heb in plaats van pistachenootjes gemengde noten gebruikt om dat ik
    Geen zout mag
    Het smaakte heerlijk echt een feestsoep

  11. Heb de soep gemaakt en we hebben genoten. Ik heb als topping parmezaanse kaas gebruikt en dat vonden wij super lekker. Alweer een top gerecht en echt een aanrader. Dank je wel.

  12. Naast de lekkere recepten, ook complimenten voor de presentatie. Het ziet er altijd zo mooi uit, en aantrekkelijk om te eten!

    1. Dank je wel! Ik vind dat het er wel aantrekkelijk & lekker uit mag zien, het is tenslotte eten! Maar ook weer niet té mooi want je moet wel zien dat je het zelf ook gewoon kunt maken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top