bleekselderij courgettesoep

Bleekselderij courgettesoep met topping

Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings verderop in de tekst. Net zoals venkel is bleekselderij een beetje ondergewaardeerd vind ik. Terwijl het het zo’n ongelooflijk gezonde, veelzijdige en makkelijke groente is. Of je bleekselderij nu vult en lekker rauw opknabbelt, verwerkt in een kostelijke knapperige salade of je maakt er een smaakvol soepje mee, met bleekselderij kun je alle kanten op. Zo heerlijk fris en kruidig!

Grotere of kleinere porties

Je past de porties van de Bleekselderij courgettesoep eenvoudig aan je gezelschap en maaltijdsoort aan. De soep is in een kleine hoeveelheid fantastisch als amuse in een mooi klein glaasje, handig en leuk voor grotere gezelschappen. Maar je kunt het evengoed als maaltijd-, of lunchsoep serveren met crackers of een heerlijk kaasbroodje of geroosterd sneetje omegabrood.

Variatie

In de basis kun je met deze soep alle kanten op. De topping van deze bleekselderij courgettesoep kun je vervolgens naar eigen wens en smaak aanpassen. Ik ben dol op soepen waar je zelf nog wat aan kunt knutselen. Met drie soorten toevoegingen kun je eindeloos variëren: zuivel, kruiden en een nootje. Ik serveer de soep vandaag met slagroom, blauwaderkaas, peterselie, en pistachenootjes. Maar je kunt ook denken aan kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog vlees(vervangers), kip of zelfs vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar telkens totaal anders!

Bewaren

Ook wat vooraf maken en bewaren betreft zit het met deze bleekselderij courgettesoep 100% goed. Heel makkelijk in een enorme hoeveelheid te maken en eenvoudig in porties in te vriezen.

Kijk hier voor nog veel meer lekkere soepen!

bleekselderij courgettesoep

bleekselderij courgettesoep

Zo maak je bleekselderij courgettesoep

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


bleekselderij courgettesoep

Bleekselderij courgettesoep met topping

door Anna-Karina van Denderen
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping naar eigen smaak gauw eens proberen!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 63

5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, snel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

2,8 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.8 g

Uit recept

8 kommen

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Snijd de courgette en bleekselderij grof, houd 2 mooie stengeltjes van de bleekselderij achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en hak de knoflook grof. Bak ze samen in een ruime soeppan met olijfolie glazig. Bak de gesneden courgette en bleekselderij samen met de oregano en tijm 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Topping
  • Maak een stevige room van slagroom en ⅔ van de blauwaderkaas. De andere ⅓ verkruimelen voor de garnering. Hak de pistachenootjes en de peterselie.
  • Schenk de soep in kommen en top af met de room, nootjes en peterselie. Steek er tot slot een selderijstengeltje in. Heerlijk en feestelijk genieten!
Variatie
  • Neem ook eens een topping van kokosroom, koriander en amandelen. Of bosui, kleingesneden tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Of mosterdcrème met oude kaas! Uiteraard kun je er als extraatje nog (vega)vlees, kip of vis aan toevoegen. Steeds dezelfde soep maar toch telkens anders!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 2.599 keer, 28 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties op “Bleekselderij courgettesoep met topping”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like