Courgettepasta met champignonroomsaus

Courgettepasta met champignonroomsaus

Koolhydraatarme pasta is al uitgevonden! Vervang de spaghetti of macaroni, of welke pasta je dan ook gebruikte in je vorige leven, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgettepasta oftewel courgetti. Eerlijk gezegd vind ik deze zelfs vele malen lekkerder, het smaakt zoveel frisser en natuurlijker. Deze courgettepasta met champignonroomsaus, is heel basaal maar wel echt om je vingers bij af te likken. Het gerecht bevat 7.1 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Kaas, kaas en nog eens kaas

Omdat wij thuis vaak vegetarisch eten hebben we altijd verschillende soorten kaas in huis. Voor dit recept gebruik ik ook een combinatie:  belegen boerenkaas, Old Amsterdam en Parmezaan (voor erover). NB: wij kopen onze kazen vrijwel altijd bij de kaasboerderij in Westzaan. De Old Amsterdam is daar een uitzondering op, die komt van onze Zaanse grootgrutter.

Tips

  1. Koop de echte Gefu Spirelli. Bijvoorbeeld bij de lieve mensen van Gobento! Ze zijn er in zwart, rood, blauw, groen en roze! Voor de grotere courgette is er ook een Spirelli XL te koop. De echte van GEFU zijn wat duurder dan de hulpstukken die je bij Blokker koopt, maar ze doen het na 1000x keer draaien ook nog, alles blijft lekker scherp.
  2. Voor warme gerechten, zoals deze Courgettepasta met champignonroomsaus, altijd crème fraîche gebruiken i.p.v. zure room, want crème fraîche schift niet of veel minder snel dan zure room, zie ook dit artikel over roomsoorten.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Courgettepasta met champignonroomsaus

Zo maak je de Courgettepasta met champignonroomsaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Courgettepasta met champignonroomsaus

Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgetti.
4.56 van 9 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 105
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 568.5 koolhydraten 7.1 geiwitten 22.6 gvetten 49.25 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de courgette, laat de schil eraan. Gebruik een Spirelli groenteslijper of mandoline om er courgetti van te maken.
  • Rasp de kaas, gebruik liefst een beetje pittige kaas, of een combinatie van meerdere soorten.
  • Maak de kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes, en bak ze op hoog vuur zonder boter, blijf omscheppen tot ze hun vocht gaan verliezen. Zo komt de smaak het best vrij. Laat even uitlekken in een bakje.
  • Verwarm de crème fraîche en de geraspte kaas in een steelpannetje. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de kastanjechampignons erbij en laat doorwarmen.
  • Wok als laatste de courgetti op hoog vuur gedurende ongeveer 1-2 minuten tot ze net hun ‘stijfheid’ verliezen. Niet te lang, dan heb je een plas op je bord.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, saus erover, bestrooien met Parmezaan. Lekker met een tomatensla of halve avocado, nomnomnom, heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




36 gedachten over “Courgettepasta met champignonroomsaus”

  1. 4 sterren
    Ik ben deze week begonnen met koolhydraat arme maaltijden. Ik heb deze vandaag gemaakt en hij is heerlijk. Dit is zeker een blijvertje

  2. Heb het recept gemaakt en het was heerlijk. Hartelijk dank voor het recept.

  3. Pien van Leeuwen

    Dat was weer smullen zojuist. De champignons moesten nodig verwerkt worden, want anders kon ik ze weggooien…..Dus: perfect receptje, zo smaakvol en makkelijk!

  4. Wat aanpassingen (smeerkaas wegens geen roomkaas en ja, we gooien niet graag iets weg hé) gedaan: overheerlijk! Ik had voor mijn kinderen macaroni met kaas en hesp gemaakt (klassieke bechamel) en voor mij erwtenpasta met champignonroomsaus: oudste vond het mijne lekkerder (ik eigenlijk ook!).
    Roomkaas staat nu op mijn lijstje want vond de smeerkaassmaak wat te scherp. Maar lekker! Die blijft erin (weeral). En volgende keer leid ik de andere 3 kinderen om de tuin en maak ik gewoon één saus 🙂

  5. Geen idee waar ik met mijn hoofd was toen ik de ingrediënten voor dit recept las en mijn boodschappenlijstje maakte…..Maar toen ik het net wilde maken en me afvroeg hoeveel blauwe kaas er in moest…..geen blauwe kaas…. In ieder geval: ik heb het dus gemaakt met dana blue en roquefort. Resultaat: ook heeeeel erg lekker! 🙂 Ik heb wel het zout achterwege gelaten, want die blauwe kazen zijn zout genoeg!

  6. Ik heb dit recept vanavond gemaakt en had er nog kipfilet bij gedaan maar dat was eigenlijk niet nodig! Volgende keer doen we het zonder. Het was heerlijk.

  7. Ik heb dit zonet gemaakt het was heerlijk gebakken eitje er bij het was helemaal compleet.

  8. kan ik dit voor 2 dagen maken en de volgende dag opwarmen in de oven  of of beter niet?

    1. Ik ben zelf enorme fan van vers maken. Cougette heeft snel de neiging het vocht los te laten, dus die zou ik echt even vers wokken, kort, 2 minuten is prima. De saus zou je eventueel wel dubbel kunnen maken.

  9. Riet vd Voort

    Courgette met champignonroomsaus, een makkelijk en een overheerlijk recept, wordt zeker nog vaker gegeten! Jammie!

  10. Hoi, ik heb deze net gemaakt en het was heerlijk! Ga ik zeker vaker maken. Ik heb alleen een vraagje over de courgette, iedere keer als ik courgette gebruik ipv pasta is het zeiknat. Ik dacht nu dat door wokken misschien het overtollig vocht eruit zou verdampen maar dat doet het niet. Is dit altijd of heb je een manier om dit te voorkomen ofzo?

    1. Zeker niet te lang verwarmen! Dan wordt het net snot, *yek*. Ik doe het meestal op redelijk hoog vuur, blijven scheppen, tot het net een beetje slap begint te worden (2 minuten hooguit). Anderen roeren het eenvoudig even door de saus tot het warm is. Verder is daar geen remedie tegen, het bevat nu eenmaal veel vocht dat komt vrij bij verhitting net als bij witlof en andere water bevattende groente. Overigens bevat biologische meestal minder vocht, die worden minder opgejaagd tijdens de groei…

  11. Dit heb ik ook vandaag klaargemaakt.

    Snel, gemakkelijk, gezond en heerlijk!! Wat willen we nog meer ☺☺☺?

    Bedankt.

  12. Courgettepasta ???

    Nooit van gehoord, tot nu 🙂

    Dat was heerlijk, een snel, gezond recept op een drukke dag, bedankt!

  13. Hij is heerlijk! Ik had er nog een broccoli-pureetje bij gemaakt. Zelfs hubby kan het waarderen 😀
    Dit is een blijvertje!

  14. Emmy van Wijk

    Dit eten we iedere 14 dagen wel. Heerlijk, heerlijk en nog eens… HÉÉRLIJK!!!!!

    1. En makkelijk, deze eten we ook regelmtig als we ergens met vakantie zijn. Eenvoudige ingrediënten en makkelijk klaar te maken, zelfs op 1 illegaal (camping)pitje op een hotelkamer 😉

  15. Vandaag mijn eerste low carb dag met dit als eerste lunch. Wat een feest, zeg! Een grote traktatie!

    Ik had gisteren jouw site ontdekt en wat ben ik daar blij mee!! Nu op naar een lagere bloedsuikerwaarde! (Heb diabetes 2, moeilijk instelbaar.)

    Ik was eerst bij Atkins terechtgekomen en werd als vegetariër niet goed van al die vleesrecepten.

    Geweldig bedankt, Anna-Karina!!!

    1. Ja heel veel vlees in plaats van koolhydraten. Eet je ook geen vis? Wij eten zelf wel af en toe vis, maar bij veel recepten kan je dat ook nog makkelijk vervangen of weglaten anders. Er staan in elk geval genoeg vegetarische gerechten op mijn website. Wees welkom om ze allemaal uit te proberen! (en zegt het voort!)
      Groetje,
      AK

    2. Karin ik reageer even op jouw bericht dit is echt z’on fijne site ik maak hier sinds een jaar gebruik van omdat mijn man diabetes type 2 heeft en hij is van 50 eenheden naar alleen nog 10 eenheden in de avond gegaan geweldig toch ik doe lekker mee want alles is zo lekker dus dat wou ik even als steun geven succes van Francisca

  16. Ik heb deze zojuist gegeten; super lekker!! Ik had er extra nog wat gebakken spekblokjes door gedaan.

    Heerlijk. Ik had nog wat saus over en ik denk dat het niet zo lekker is om dat in te vriezen dus dat ga ik morgen of overmorgen nog op eten.

  17. Jacqueline Vroomen

    Hoi,

    De Gefuspirelli had ik mij ook aangeschaft, maar hier heb je echt het gebruik van 2 handen voor nodig (en dat heb ik  niet). Voor mij is de aankoop van dit jaar de Lurch Spirali Spiraalsnijder geweest (misschien een tip voor mensen met hetzelfde probleem?). Ik wil niet echt afvallen maar kreeg aangeraden om wat op mijn koolhydraten te letten omdat mijn bloedsuiker iets aan de hoge kant is. Nu ben ik dus op zoek naar lekkere recepten en zo kwam ik op jouw site terecht. Wat een openbaring zeg! Hier ga ik me vast weken mee amuseren. Morgen wordt het dus dit recept.

  18. ik heb alleen nog dat apparaatje nodig om de spaghetti te maken.
    We hebben we genoten van het recept, snel voedzaam en erg lekker.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven