Courgettepasta met champignonroomsaus

Courgettepasta met champignonroomsaus

Koolhydraatarme pasta is al uitgevonden! Vervang de spaghetti of macaroni, of welke pasta je dan ook gebruikte in je vorige leven, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgettepasta oftewel courgetti. Eerlijk gezegd vind ik deze zelfs vele malen lekkerder, het smaakt zoveel frisser en natuurlijker. Deze courgettepasta met een mooie champignonroomsaus, is heel basaal maar wel echt om je vingers bij af te likken.

Kaas, kaas en nog eens kaas

Omdat wij thuis vaak vegetarisch eten hebben we altijd verschillende soorten kaas in huis. Voor dit recept gebruik ik ook een combinatie:  belegen boerenkaas, Old Amsterdam en parmezaan (voor erover). NB: wij kopen onze kazen vrijwel altijd bij de kaasboerderij in Westzaan. De Old Amsterdam is daar een uitzondering op, die komt van onze Zaanse grootgrutter.

Tips

  1. Koop de echte Gefu Spirelli. Bijvoorbeeld bij de lieve mensen van Gobento! Ze zijn er in zwart, rood, blauw, groen en roze! Voor de grotere courgette is er ook een Spirelli XL te koop. De echte van GEFU zijn wat duurder dan de hulpstukken die je bij Blokker koopt, maar ze doen het na 1000x keer draaien ook nog, alles blijft lekker scherp.
  2. Voor warme gerechten, zoals deze Courgettepasta met champignonroomsaus, altijd crème fraîche gebruiken i.p.v. zure room, want crème fraîche schift niet of veel minder snel dan zure room, zie ook dit artikel over roomsoorten.

Courgettepasta met champignonroomsaus

 

Zo maak je de Courgettepasta met champignonroomsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Courgettepasta met champignonroomsaus

Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgetti.
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, fornuisgerecht, paddenstoel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5,3 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Was de courgette, laat de schil eraan. Gebruik een Spirelli groenteslijper of mandoline om er courgetti van te maken.
  • Rasp de kaas, gebruik liefst een beetje pittige kaas, of een combinatie van meerdere soorten.
  • Maak de kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes, en bak ze op hoog vuur zonder boter, blijf omscheppen tot ze hun vocht gaan verliezen. Zo komt de smaak het best vrij. Laat even uitlekken in een bakje.
  • Verwarm de crème fraîche en de geraspte kaas in een steelpannetje. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de kastanjechampignons erbij en laat doorwarmen.
  • Wok als laatste de courgetti op hoog vuur gedurende ongeveer 1-2 minuten tot ze net hun 'stijfheid' verliezen. Niet te lang, dan heb je een plas op je bord.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, saus erover, bestrooien met Parmezaan. Lekker met een tomatensla of halve avocado, nomnomnom, heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties op “Courgettepasta met champignonroomsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.2K Shares
Share805
Pin415
Tweet