Courgettepasta met champignonroomsaus

Courgettepasta met champignonroomsaus

Koolhydraatarme pasta is al uitgevonden! Vervang de spaghetti of macaroni, of welke pasta je dan ook gebruikte in je vorige leven, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgettepasta oftewel courgetti. Eerlijk gezegd vind ik deze zelfs vele malen lekkerder, het smaakt zoveel frisser en natuurlijker. Deze courgettepasta met champignonroomsaus, is heel basaal maar wel echt om je vingers bij af te likken. Het gerecht bevat 7.1 gram koolhydraten per portie.

Kaas, kaas en nog eens kaas

Omdat wij thuis vaak vegetarisch eten hebben we altijd verschillende soorten kaas in huis. Voor dit recept gebruik ik ook een combinatie:  belegen boerenkaas, Old Amsterdam en Parmezaan (voor erover). NB: wij kopen onze kazen vrijwel altijd bij de kaasboerderij in Westzaan. De Old Amsterdam is daar een uitzondering op, die komt van onze Zaanse grootgrutter.

Tips

  1. Koop de echte Gefu Spirelli. Bijvoorbeeld bij de lieve mensen van Gobento! Ze zijn er in zwart, rood, blauw, groen en roze! Voor de grotere courgette is er ook een Spirelli XL te koop. De echte van GEFU zijn wat duurder dan de hulpstukken die je bij Blokker koopt, maar ze doen het na 1000x keer draaien ook nog, alles blijft lekker scherp.
  2. Voor warme gerechten, zoals deze Courgettepasta met champignonroomsaus, altijd crème fraîche gebruiken i.p.v. zure room, want crème fraîche schift niet of veel minder snel dan zure room, zie ook dit artikel over roomsoorten.

Courgettepasta met champignonroomsaus

 

Zo maak je de Courgettepasta met champignonroomsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Courgettepasta met champignonroomsaus

Door: Anna-Karina van Denderen
Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgetti.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 105

4.5 van 4 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 568.5 kcalkoolhydraten 7.1 geiwitten 22.6 gvetten 49.25 gvezels 3.6 g
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mediterraan
Trefwoord foodswap, fornuisgerecht, paddenstoel
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de courgette, laat de schil eraan. Gebruik een Spirelli groenteslijper of mandoline om er courgetti van te maken.
  • Rasp de kaas, gebruik liefst een beetje pittige kaas, of een combinatie van meerdere soorten.
  • Maak de kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes, en bak ze op hoog vuur zonder boter, blijf omscheppen tot ze hun vocht gaan verliezen. Zo komt de smaak het best vrij. Laat even uitlekken in een bakje.
  • Verwarm de crème fraîche en de geraspte kaas in een steelpannetje. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de kastanjechampignons erbij en laat doorwarmen.
  • Wok als laatste de courgetti op hoog vuur gedurende ongeveer 1-2 minuten tot ze net hun 'stijfheid' verliezen. Niet te lang, dan heb je een plas op je bord.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, saus erover, bestrooien met Parmezaan. Lekker met een tomatensla of halve avocado, nomnomnom, heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annie
Annie
1 jaar geleden

Heb het recept gemaakt en het was heerlijk. Hartelijk dank voor het recept.

Ron
Ron
2 jaren geleden

Zojuist gegeten. Nog net niet de vingers er bij opgemaakt, wat hééééérlijk.

Pien van Leeuwen
Pien van Leeuwen
2 jaren geleden

Dat was weer smullen zojuist. De champignons moesten nodig verwerkt worden, want anders kon ik ze weggooien…..Dus: perfect receptje, zo smaakvol en makkelijk!

Trudy
Trudy
2 jaren geleden

Wat is dit heerlijk!

Een fijn weekend!

Astrid
Astrid
3 jaren geleden

Wat aanpassingen (smeerkaas wegens geen roomkaas en ja, we gooien niet graag iets weg hé) gedaan: overheerlijk! Ik had voor mijn kinderen macaroni met kaas en hesp gemaakt (klassieke bechamel) en voor mij erwtenpasta met champignonroomsaus: oudste vond het mijne lekkerder (ik eigenlijk ook!).
Roomkaas staat nu op mijn lijstje want vond de smeerkaassmaak wat te scherp. Maar lekker! Die blijft erin (weeral). En volgende keer leid ik de andere 3 kinderen om de tuin en maak ik gewoon één saus 🙂

Cona
Cona
3 jaren geleden

Geen idee waar ik met mijn hoofd was toen ik de ingrediënten voor dit recept las en mijn boodschappenlijstje maakte…..Maar toen ik het net wilde maken en me afvroeg hoeveel blauwe kaas er in moest…..geen blauwe kaas…. In ieder geval: ik heb het dus gemaakt met dana blue en roquefort. Resultaat: ook heeeeel erg lekker! 🙂 Ik heb wel het zout achterwege gelaten, want die blauwe kazen zijn zout genoeg!

Linda
Linda
3 jaren geleden

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en had er nog kipfilet bij gedaan maar dat was eigenlijk niet nodig! Volgende keer doen we het zonder. Het was heerlijk.

Heidy
Heidy
3 jaren geleden

Heerlijk! Ik heb dit gisteren gemaakt. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Heleen
Heleen
4 jaren geleden

Ik heb dit zonet gemaakt het was heerlijk gebakken eitje er bij het was helemaal compleet.

laurentina
laurentina
4 jaren geleden

kan ik dit voor 2 dagen maken en de volgende dag opwarmen in de oven  of of beter niet?

Riet vd Voort
Riet vd Voort
4 jaren geleden

Courgette met champignonroomsaus, een makkelijk en een overheerlijk recept, wordt zeker nog vaker gegeten! Jammie!

miranda
miranda
4 jaren geleden

Hoi, ik heb deze net gemaakt en het was heerlijk! Ga ik zeker vaker maken. Ik heb alleen een vraagje over de courgette, iedere keer als ik courgette gebruik ipv pasta is het zeiknat. Ik dacht nu dat door wokken misschien het overtollig vocht eruit zou verdampen maar dat doet het niet. Is dit altijd of heb je een manier om dit te voorkomen ofzo?

Yvonne
Yvonne
4 jaren geleden

Wat een vooruitzicht, deze staat voor morgen op het programma. 🙂

 

Miriam
Miriam
4 jaren geleden

Dit heb ik ook vandaag klaargemaakt.

Snel, gemakkelijk, gezond en heerlijk!! Wat willen we nog meer ☺☺☺?

Bedankt.

Morganne
Morganne
4 jaren geleden

Courgettepasta ???

Nooit van gehoord, tot nu 🙂

Dat was heerlijk, een snel, gezond recept op een drukke dag, bedankt!

Milly
Milly
4 jaren geleden

Hij is heerlijk! Ik had er nog een broccoli-pureetje bij gemaakt. Zelfs hubby kan het waarderen 😀
Dit is een blijvertje!

Emmy van Wijk
Emmy van Wijk
4 jaren geleden

Dit eten we iedere 14 dagen wel. Heerlijk, heerlijk en nog eens… HÉÉRLIJK!!!!!

Karin
Karin
4 jaren geleden

Vandaag mijn eerste low carb dag met dit als eerste lunch. Wat een feest, zeg! Een grote traktatie!

Ik had gisteren jouw site ontdekt en wat ben ik daar blij mee!! Nu op naar een lagere bloedsuikerwaarde! (Heb diabetes 2, moeilijk instelbaar.)

Ik was eerst bij Atkins terechtgekomen en werd als vegetariër niet goed van al die vleesrecepten.

Geweldig bedankt, Anna-Karina!!!

Francisca
Francisca
1 maand geleden
Antwoord aan  Karin

Karin ik reageer even op jouw bericht dit is echt z’on fijne site ik maak hier sinds een jaar gebruik van omdat mijn man diabetes type 2 heeft en hij is van 50 eenheden naar alleen nog 10 eenheden in de avond gegaan geweldig toch ik doe lekker mee want alles is zo lekker dus dat wou ik even als steun geven succes van Francisca

Ineke
Ineke
4 jaren geleden

Ik heb deze zojuist gegeten; super lekker!! Ik had er extra nog wat gebakken spekblokjes door gedaan.

Heerlijk. Ik had nog wat saus over en ik denk dat het niet zo lekker is om dat in te vriezen dus dat ga ik morgen of overmorgen nog op eten.

Jacqueline Vroomen
Jacqueline Vroomen
5 jaren geleden

Hoi,

De Gefuspirelli had ik mij ook aangeschaft, maar hier heb je echt het gebruik van 2 handen voor nodig (en dat heb ik  niet). Voor mij is de aankoop van dit jaar de Lurch Spirali Spiraalsnijder geweest (misschien een tip voor mensen met hetzelfde probleem?). Ik wil niet echt afvallen maar kreeg aangeraden om wat op mijn koolhydraten te letten omdat mijn bloedsuiker iets aan de hoge kant is. Nu ben ik dus op zoek naar lekkere recepten en zo kwam ik op jouw site terecht. Wat een openbaring zeg! Hier ga ik me vast weken mee amuseren. Morgen wordt het dus dit recept.

Marieta
Marieta
5 jaren geleden

ik heb alleen nog dat apparaatje nodig om de spaghetti te maken.
We hebben we genoten van het recept, snel voedzaam en erg lekker.