Courgettepasta met champignonroomsaus 32

courgettepasta met champignonroomsaus

Koolhydraatarme pasta is al uitgevonden! Vervang de spaghetti of macaroni, of welke pasta je dan ook gebruikte in je vorige leven, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgettepasta oftewel courgetti. Eerlijk gezegd vind ik deze zelfs vele malen lekkerder, het smaakt zoveel frisser en natuurlijker. Deze courgettepasta met een mooie champignonroomsaus, is heel basaal maar wel echt om je vingers bij af te likken.

 

Kaas, kaas en nog eens kaas
Omdat wij thuis vaak vegetarisch eten hebben we altijd verschillende soorten kaas in huis. Voor dit recept gebruik ik ook een combinatie:  belegen boerenkaas, Old Amsterdam en parmezaan (voor erover). NB: wij kopen onze kazen vrijwel altijd bij de kaasboerderij in Westzaan. De Old Amsterdam is daar een uitzondering op, die komt van onze Zaanse grootgrutter.

Tips

  1. Koop de echte Gefu Spirelli. Bijvoorbeeld bij de lieve mensen van Gobento! Ze zijn er in zwart, rood, blauw, groen en roze! Voor de grotere courgette is er ook een Spirelli XL te koop. De echte van GEFU zijn wat duurder dan de hulpstukken die je bij Blokker koopt, maar ze doen het na 1000x keer draaien ook nog, alles blijft lekker scherp.
  2. Voor warme gerechten, zoals deze Courgettepasta met champignonroomsaus, altijd crème fraîche gebruiken i.p.v. zure room, want crème fraîche schift niet of veel minder snel dan zure room, zie ook dit artikel over roomsoorten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Courgettepasta met champignonroomsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Courgettepasta met champignonroomsaus

courgettepasta met champignonroomsaus

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 18, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 5,3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend lekkere en snelle koolhydraatarme courgetti.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de courgette en gebruik een Spirelli groenteslijper of mandoline om er courgetti van te maken.
  2. Rasp de kaas, gebruik liefst een beetje pittige kaas, of een combinatie van meerdere soorten.
  3. Maak de kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes, en bak ze op hoog vuur zonder boter, blijf omscheppen, zo komt de smaak het best vrij. Laat even uitlekken in een bakje.
  4. Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje en smelt daar de kaas in, proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de champignons erbij en laat even doorwarmen.
  5. Wok als laatste de courgetti op hoog vuur gedurende ongeveer 1-2 minuten tot ze net hun 'stijfheid' verliezen. Niet te lang, dan heb je een plas op je bord.
  6. Opdienen op een voorverwarmd bord, saus erover, bestrooien met Parmezaan. Lekker met een tomatensla of halve avocado, nomnomnom, heerlijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 gedachten over “Courgettepasta met champignonroomsaus

  • Pien van Leeuwen

    Dat was weer smullen zojuist. De champignons moesten nodig verwerkt worden, want anders kon ik ze weggooien…..Dus: perfect receptje, zo smaakvol en makkelijk!

  • Astrid

    Wat aanpassingen (smeerkaas wegens geen roomkaas en ja, we gooien niet graag iets weg hé) gedaan: overheerlijk! Ik had voor mijn kinderen macaroni met kaas en hesp gemaakt (klassieke bechamel) en voor mij erwtenpasta met champignonroomsaus: oudste vond het mijne lekkerder (ik eigenlijk ook!).
    Roomkaas staat nu op mijn lijstje want vond de smeerkaassmaak wat te scherp. Maar lekker! Die blijft erin (weeral). En volgende keer leid ik de andere 3 kinderen om de tuin en maak ik gewoon één saus 🙂

  • Cona

    Geen idee waar ik met mijn hoofd was toen ik de ingrediënten voor dit recept las en mijn boodschappenlijstje maakte…..Maar toen ik het net wilde maken en me afvroeg hoeveel blauwe kaas er in moest…..geen blauwe kaas…. In ieder geval: ik heb het dus gemaakt met dana blue en roquefort. Resultaat: ook heeeeel erg lekker! 🙂 Ik heb wel het zout achterwege gelaten, want die blauwe kazen zijn zout genoeg!

  • Linda

    Ik heb dit recept vanavond gemaakt en had er nog kipfilet bij gedaan maar dat was eigenlijk niet nodig! Volgende keer doen we het zonder. Het was heerlijk.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik ben zelf enorme fan van vers maken. Cougette heeft snel de neiging het vocht los te laten, dus die zou ik echt even vers wokken, kort, 2 minuten is prima. De saus zou je eventueel wel dubbel kunnen maken.

  • miranda

    Hoi, ik heb deze net gemaakt en het was heerlijk! Ga ik zeker vaker maken. Ik heb alleen een vraagje over de courgette, iedere keer als ik courgette gebruik ipv pasta is het zeiknat. Ik dacht nu dat door wokken misschien het overtollig vocht eruit zou verdampen maar dat doet het niet. Is dit altijd of heb je een manier om dit te voorkomen ofzo?

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Zeker niet te lang verwarmen! Dan wordt het net snot, *yek*. Ik doe het meestal op redelijk hoog vuur, blijven scheppen, tot het net een beetje slap begint te worden (2 minuten hooguit). Anderen roeren het eenvoudig even door de saus tot het warm is. Verder is daar geen remedie tegen, het bevat nu eenmaal veel vocht dat komt vrij bij verhitting net als bij witlof en andere water bevattende groente. Overigens bevat biologische meestal minder vocht, die worden minder opgejaagd tijdens de groei…

    • Anna-Karina Bericht auteur

      En makkelijk, deze eten we ook regelmtig als we ergens met vakantie zijn. Eenvoudige ingrediënten en makkelijk klaar te maken, zelfs op 1 illegaal (camping)pitje op een hotelkamer 😉

  • Karin

    Vandaag mijn eerste low carb dag met dit als eerste lunch. Wat een feest, zeg! Een grote traktatie!

    Ik had gisteren jouw site ontdekt en wat ben ik daar blij mee!! Nu op naar een lagere bloedsuikerwaarde! (Heb diabetes 2, moeilijk instelbaar.)

    Ik was eerst bij Atkins terechtgekomen en werd als vegetariër niet goed van al die vleesrecepten.

    Geweldig bedankt, Anna-Karina!!!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja heel veel vlees in plaats van koolhydraten. Eet je ook geen vis? Wij eten zelf wel af en toe vis, maar bij veel recepten kan je dat ook nog makkelijk vervangen of weglaten anders. Er staan in elk geval genoeg vegetarische gerechten op mijn website. Wees welkom om ze allemaal uit te proberen! (en zegt het voort!)
      Groetje,
      AK

  • Ineke

    Ik heb deze zojuist gegeten; super lekker!! Ik had er extra nog wat gebakken spekblokjes door gedaan.

    Heerlijk. Ik had nog wat saus over en ik denk dat het niet zo lekker is om dat in te vriezen dus dat ga ik morgen of overmorgen nog op eten.

  • Jacqueline Vroomen

    Hoi,

    De Gefuspirelli had ik mij ook aangeschaft, maar hier heb je echt het gebruik van 2 handen voor nodig (en dat heb ik  niet). Voor mij is de aankoop van dit jaar de Lurch Spirali Spiraalsnijder geweest (misschien een tip voor mensen met hetzelfde probleem?). Ik wil niet echt afvallen maar kreeg aangeraden om wat op mijn koolhydraten te letten omdat mijn bloedsuiker iets aan de hoge kant is. Nu ben ik dus op zoek naar lekkere recepten en zo kwam ik op jouw site terecht. Wat een openbaring zeg! Hier ga ik me vast weken mee amuseren. Morgen wordt het dus dit recept.