Courgettemaantjes-met-citroen-en-amandel

Courgettemaantjes met citroen & amandel

In ons boek Verrukkelijk Koolhydraatarm hebben we ook diverse keto bijgerechten opgenomen. Een daarvan is deze zalige courgettemaantjes met citroen & amandel. Courgette is een makkelijke en dus veel gegeten groente. Wij eten het zelf super graag want het is ook nog eens snel klaar! Deze week delen we maar liefst vijf van onze favoriete courgette combinaties. Alle combinaties zijn binnen 7 minuten klaar! De bijgerechten met courgette kunnen allemaal op het fornuis worden bereid, dat is ook makkelijk voor de kampeerders onder ons! Dit keto courgette bijgerecht bevat per portie: kcal 99.93 ⋆ koolhydraten 3.1 g ⋆ eiwitten 2.17 g ⋆ vetten 8.47 g ⋆ vezels 1.3 g en smaakt uitstekend bij onze Indiase curry met kipstukjes!

Advertentie

Courgettes, zelf kweken

Courgette is een echte alleskunner en allemansvriend! Dus ook heel leuk om, als je een geschikte plek hebt, zelf te kweken! Het voorzaaien (binnen) doe je het best vanaf april/mei. Buiten, dus in de volle grond, zaaien kan eigenlijk pas goed vanaf juni omdat de kiemtemperatuur voor courgette nogal hoog ligt, namelijk boven de 20 ℃. Dan kiemt de courgetteplant in ongeveer een week.

Verpotten en verzorgen

Een courgetteplant heeft echt behoorlijk wat ruimte en zon nodig, plant één plant per vierkante meter. De courgette kan pas naar buiten als het babyplantje minstens drie blaadjes heeft. Geef je courgetteplant bij het verpotten een schep compost/bemeste potgrond mee, daar zal het plantje je zeer dankbaar voor zijn.

Plant ze ook pas ná 15 mei (ijsheiligen). Want de kleine plantjes kunnen echt niet tegen vorst. Gaat het toch nog vriezen? bescherm de plantjes door er ’s nachts een grote jampot overheen te zetten.

Daarnaast een ruime zonnige standplaats heeft de courgetteplant behoefte aan een voedselrijke bodem en drinkt hij veel. Dus extra compost geven en veel water geven is bijzonder raadzaam. Morgen meer over de oogst van de courgettes!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je courgettemaantjes met citroen & amandel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Courgettemaantjes-met-citroen-en-amandel

Courgettemaantjes met citroen en amandel

Deze courgettemaantjes smaken uitstekend bij deze Indiase curry met kipstukjes
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 99.93 koolhydraten 3.1 geiwitten 2.17 gvetten 8.47 gvezels 1.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de courgette in de lengte doormidden. Verwijder de zaden met een lepel (dit kan door een smoothie) en snijd de helften vervolgens in plakken zodat je courgettemaantjes krijgt.
  • Roerbak (dus op hoog vuur) de courgette met een snufje zout in een koekenpan met olijfolie, in maximaal 5 minuten beetgaar. Rasp citroenschil -naar smaak- over de courgette en roer door.
  • Rooster het amandelschaafsel, strooi over het gerecht en serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven