Courgette uit de oven met gehakt en paprika

Courgette uit de oven met gehakt en paprika

Het enige leuke aan de herfst vind ik dat er weer meer lekkere gerechten uit de oven op tafel komen. Neem nou deze verrukkelijke courgette uit de oven met gehakt en paprika. We hebben al een aantal keer bolcourgettes gekocht om ze te vullen, maar op de een of andee manier verdwenen ze steeds in andere koolhydraatrme gerechten met courgette. De vulling voor de bolcourgette hieleden we bewust lekker simpel, we kennen jullie inmiddels een beetje en weten dat velen dol zijn op deze smaken. Vandaar gewoon een recept voor klassiek gevulde courgette, met simpele ingrediënten. Als je huishouden uit meer personen bestaat wel zo makkelijk, toch?

Advertentie

Bolcourgette?

Ja, leuk hè? De bolcourgette is qua kleur en smaak hetzelfde als de gewone courgette. Dus ook bij ovengerecht met courgette kun je een gewone courgette nemen. Maar door z’n bolle vorm is de bolcourgette extra leuk om te vullen. De bolcourgette wordt geteeld in de kleuren donkergroen, lichtgroen en geel. De gele courgette smaakt eigenlijk hetzelfde als de groene. Let er bij aankoop op dat de schil gaaf is zonder beschadigingen en het kroontje moet heel zijn, met een klein stukje steel eraan. Onze courgette uit de oven met gehakt en paprika bevat per portie: kcal 445.65 ⋆ koolhydraten 8.5 g ⋆ eiwitten 25.57 g ⋆ vetten 33.69 g ⋆ vezels 3.7 g

Variatietips & bewaren

De vulling die we gebruiken voor de courgette uit de oven met gehakt en paprika kun je natuurlijk in diverse andere uitgeholde groente stoppen. Je kunt de bereide bolcourgette de volgende dag nog opwarmen in de oven, invriezen liever niet, eenmaal bereide courgette wordt snotterig na het invriezen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je courgette uit de oven met gehakt en paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Courgette uit de oven met gehakt en paprika

Het enige leuke aan de herfst vind ik dat er weer meer lekkere gerechten uit de oven op tafel komen. Neem nou deze verrukkelijke courgette uit de oven met gehakt en paprika.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 445.65 koolhydraten 8.5 geiwitten 25.57 gvetten 33.69 gvezels 3.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af en een miniplakje van de onderkant zodat ze straks stevig kunnen staan. (gewone courgette snijd je in de lengte doormidden) Hol ze uit m.b.v. van een meloenboortje, deels bolletjes, deels schrapen. Let op dat je niet de wand stuk maakt. Laat ongeveer een halve cm staan. De verwijderde delen gebruik je straks nog.
    Kook ondertussen ruim water en blancheer de uitgeholde courgettes 3 minuten in het kokende water. Spoel koud af en laat ze ondersteboven uitlekken.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook en paprika zoals aangegeven. Hak ook alvast de peterselie fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui in een hapjespan met olijfolie. Voeg na 1 minuut ook de gehakte knoflook, stukjes paprika en gehakt toe. Af en toe omroeren tot het gaar is. Dat duurt bij vleesgehakt langer dan bij vegagehakt. Bak op het laatst nog even de uitgenomen courgette mee, bolletjes even halveren.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180º C.
  • Meng deze vulling met de gehakte peterselie en 50 g van de geraspte kaas. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.
  • Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Leg de kapjes ernaast. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
  • Bak de gevulde courgette zo’n 20 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven