Courgette pappardelle met olijven tapenade

De courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat vlug op tafel. Daar hebben jullie tenslotte om gevraagd. Ik heb echt geen hekel aan wat uitgebreider kokkerellen, maar soms is het wel fijn als je heel snel een gerecht kan maken. Als je de olijven tapenade al een dagje van tevoren maakt ben je helemaal snel klaar en dat is nog lekkerder ook, omdat de smaken dan fijn gaan mengen. Ik maakte vandaag een courgette pappardelle met stukjes gerookte zalmmoot maar je kan ‘m natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden of er wat kaas over raspen. In deze vorm met de zalm bevat het 5.85 gram koolhydraten per portie.

Courgette Papardelle?

Pappardelle is oorspronkelijk een Italiaanse pastasoort gemaakt van deeg. Het zijn behoorlijk brede pastalinten (2 cm) die vooral geserveerd worden bij rijke of zware sauzen, dus in het geval van onze courgette pasta ook prima geschikt. Het woord Pappardelle komt hoogstwaarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken betekent. Dan weet je wat je doen staat!

Olijventapenade

Deze olijven tapenade van zwarte olijven maken we heel regelmatig op feestjes als (koud) smeersel voor op toastjes en broodjes. Meestal is het schaaltje in een mum van tijd helemaal leeg, zelfs als we een dubbele hoeveelheid maken. Zelf zijn we ook fan van de tapenade vandaar dat we ‘m wel aandurven in warme vorm in deze courgette pappardelle.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


courgette pappardelle met olijven tapenade

Zo maak je Courgette pappardelle met olijven tapenade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


courgette pappardelle met olijven tapenade

Courgette pappardelle met olijven tapenade

Deze courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat snel op tafel. Vegetarisch of met stukjes gerookte zalmmoot.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 22 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 458.9 koolhydraten 5.85 geiwitten 13.2 gvetten 40.8 gvezels 8.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Olijven tapenade (hou je veel van over!)

Overig

Extra

  • 100 g zalm, of gerookte kip

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de trostomaatjes en leg ze met takje en al in een ovenvast schaaltje, zet ze 5-8 minuten onder een hete gril. Houd ze warm in de oven, tot de maaltijd geserveerd kan worden.
  • Hak de rucola fijn.

Olijven tapenade, vooraf maken kan uitstekend!

  • Maal olijven, kappertjes en knoflook met de staafmixer grof, meng de olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met de kruiden en een draai peper en eventueel zout. Je gebruikt ongeveer de helft.

Pappardelle

  • Schaaf de courgette in plakken, maak daar smalle linten van. Wok de courgettelinten 1-2 minuten in wat olie op hoog vuur. Blijf omscheppen tot ze net wat slap worden en beetgaar zijn. Warm de helft van de tapenade en de rucola even mee met de courgette.
  • Serveer op warme borden, bestrooi met de rest van de rucola en leg de tomaatjes erbij. Optioneel met stukjes gerookte zalm of kip!

Tips

  • Je houdt de helft van de tapenade over, dat is ook heerlijk op een paar crackers als tussendoortje! Of als meeneem lunch met sla en een avocado.
  • Muziektip van Hans: Paolo Conte. Puur genieten, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


9 gedachten over “Courgette pappardelle met olijven tapenade”

      1. Eerlijk gezegd, doe ik het met gerookte zalm. Ook wel met quorn of hamblokjes. Erg lekker allemaal.

  1. Marieta Malagride

    Hoi,

    Wij eten geen vis. Heb je een idee wat ik in plaats van vis kan doen bij dit recept?

    Groet Marieta

    1. De zalm is OPTIONEEL, je kan het dus weglaten. Als je wel vlees eet is gerookte kip in stukjes misschien lekker. Wil je een vega-vulling, neem dan bijvoorbeeld kastanje champignons en/of meer tomaatjes aan het trosje. Eet ze!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top