Courgette pappardelle met olijven tapenade

 De courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat vlug op tafel. Daar hebben jullie tenslotte om gevraagd. Ik heb echt geen hekel aan wat uitgebreider kokkerellen, maar soms is het wel fijn als je heel snel een gerecht kan maken. Als je de olijven tapenade al een dagje van tevoren maakt ben je helemaal snel klaar en dat is nog lekkerder ook, omdat de smaken dan fijn gaan mengen. Ik maakte vandaag een courgette pappardelle met stukjes gerookte zalmmoot maar je kan ‘m natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden of er wat kaas over raspen.

Courgette Papardelle?

Pappardelle is oorspronkelijk een Italiaanse pastasoort gemaakt van deeg. Het zijn behoorlijk brede pastalinten (2 cm) die vooral geserveerd worden bij rijke of zware sauzen, dus in het geval van onze courgette pasta ook prima geschikt. Het woord Pappardelle komt hoogstwaarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken betekent. Dan weet je wat je doen staat!

Olijventapenade

Deze olijven tapenade van zwarte olijven maken we heel regelmatig op feestjes als (koud) smeersel voor op toastjes en broodjes. Meestal is het schaaltje in een mum van tijd helemaal leeg, zelfs als we een dubbele hoeveelheid maken. Zelf zijn we ook fan van de tapenade vandaar dat we ‘m wel aandurven in warme vorm in deze courgette pappardelle.

courgette pappardelle met olijven tapenade

courgette pasta met olijven tapenade

Ook lekker:

Zo maak je Courgette pappardelle met olijven tapenade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

 

courgette pappardelle met olijven tapenade

Courgette papardelle met olijven tapenade

Deze courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat snel op tafel. Vegetarisch of met stukjes gerookte zalmmoot.
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: snel, super makkelijk
Voorbereiden: 15 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 22 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,7 gram koolhydraten per persoon
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Tapenade
Overig
Optioneel
  • gerookte zalm - of gerookte kip

Bereiden

  • Was de trostomaatjes en leg ze met takje en al in een ovenvast schaaltje, zet ze 5-8 minuten onder een hete gril. Houd ze warm in de oven, tot de maaltijd geserveerd kan worden.
  • Hak de rucola fijn.
TAPENADE, vooraf maken kan uitstekend!
  • Maal olijven, kappertjes en knoflook met de staafmixer grof, meng de olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met de kruiden en een draai peper en eventueel zout.
Pappardelle
  • Schaaf de courgette in plakken, maak daar smalle linten van. Wok de courgettelinten 1-2 minuten in wat olie op hoog vuur. Blijf omscheppen tot ze net wat slap worden en beetgaar zijn. Warm de helft van de tapenade en de rucola even mee met de courgette.
  • Serveer op warme borden, bestrooi met de rest van de rucola en leg de tomaatjes erbij. Optioneel met stukjes gerookte zalm of kip!
Tips
  • Je houdt de helft van de tapenade over, dat is ook heerlijk op een paar crackers als tussendoortje! Of als meeneem lunch met sla en een avocado.
  • Muziektip van Hans: Paolo Conte. Puur genieten, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Courgette pappardelle met olijven tapenade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

57 Shares
Share40
Pin17
Tweet