De courgette pappardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat vlug op tafel. Daar hebben jullie tenslotte om gevraagd. Ik heb echt geen hekel aan wat uitgebreider kokkerellen, maar soms is het wel fijn als je heel snel een gerecht kan maken. Als je de olijven tapenade al een dagje van tevoren maakt ben je helemaal snel klaar en dat is nog lekkerder ook, omdat de smaken dan fijn gaan mengen. Ik maakte vandaag een courgette pappardelle met stukjes gerookte zalmmoot maar je kan ‘m natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden of er wat kaas over raspen. In deze vorm met de zalm bevat het 5.85 gram koolhydraten per portie.
Courgette Papardelle?
Pappardelle is oorspronkelijk een Italiaanse pastasoort gemaakt van deeg. Het zijn behoorlijk brede pastalinten (2 cm) die vooral geserveerd worden bij rijke of zware sauzen, dus in het geval van onze courgette pasta ook prima geschikt. Het woord Pappardelle komt hoogstwaarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken betekent. Dan weet je wat je doen staat!
Olijventapenade
Deze olijven tapenade van zwarte olijven maken we heel regelmatig op feestjes als (koud) smeersel voor op toastjes en broodjes. Meestal is het schaaltje in een mum van tijd helemaal leeg, zelfs als we een dubbele hoeveelheid maken. Zelf zijn we ook fan van de tapenade vandaar dat we ‘m wel aandurven in warme vorm in deze courgette pappardelle.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Courgette pappardelle met olijven tapenade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgette pappardelle met olijven tapenade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 6 cherrytomaatje, aan de tros
Olijven tapenade (hou je veel van over!)
- 150 g olijf, 1 blikje uitgelekt, zwarte zonder pit
- 2 el kappertjes
- 50 ml olijfolie, voor de tapenade
- 1 teentje knoflook, geraspt
- Italiaanse kruiden, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Extra
- 100 g zalm, of gerookte kip
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Was de trostomaatjes en leg ze met takje en al in een ovenvast schaaltje, zet ze 5-8 minuten onder een hete gril. Houd ze warm in de oven, tot de maaltijd geserveerd kan worden.
- Hak de rucola fijn.
Olijven tapenade, vooraf maken kan uitstekend!
- Maal olijven, kappertjes en knoflook met de staafmixer grof, meng de olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met de kruiden en een draai peper en eventueel zout. Je gebruikt ongeveer de helft.
Pappardelle
- Schaaf de courgette in plakken, maak daar smalle linten van. Wok de courgettelinten 1-2 minuten in wat olie op hoog vuur. Blijf omscheppen tot ze net wat slap worden en beetgaar zijn. Warm de helft van de tapenade en de rucola even mee met de courgette.
- Serveer op warme borden, bestrooi met de rest van de rucola en leg de tomaatjes erbij. Optioneel met stukjes gerookte zalm of kip!
Tips
- Je houdt de helft van de tapenade over, dat is ook heerlijk op een paar crackers als tussendoortje! Of als meeneem lunch met sla en een avocado.
- Muziektip van Hans: Paolo Conte. Puur genieten, eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
lekkere pasta, ik gebruik ook regelmatig konjac noedels, ook heel lekker.
Zijn de hoeveelheden voor 1 of 2 personen?
Deze hoeveelheid is voor 2 personen, bovenaan elk receptkader (grijs gedeelte) zie je altijd beschreven wat ik heb gemaakt en hoe ik heb geteld. Stuks, sneetjes, kommen, porties etc.
Bedankt voor je snelle reactie. Ik zie het staan: 2 porties.
Dit recept maak ik wel 1x in de week. Lekker gemakkelijk en erg lekker.
Doe je het ook met zalm? Sommige mensen eten het ook wel met kip namelijk.
Eerlijk gezegd, doe ik het met gerookte zalm. Ook wel met quorn of hamblokjes. Erg lekker allemaal.
Hoi,
Wij eten geen vis. Heb je een idee wat ik in plaats van vis kan doen bij dit recept?
Groet Marieta
De zalm is OPTIONEEL, je kan het dus weglaten. Als je wel vlees eet is gerookte kip in stukjes misschien lekker. Wil je een vega-vulling, neem dan bijvoorbeeld kastanje champignons en/of meer tomaatjes aan het trosje. Eet ze!