courgette papardelle met olijven tapenade

Courgette papardelle met olijven tapenade

De courgette papardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat vlug op tafel. Daar hebben jullie tenslotte om gevraagd. Ik heb echt geen hekel aan wat uitgebreider kokkerellen, maar soms is het wel fijn als je heel snel een gerecht kan maken. Als je de olijven tapenade al een dagje van tevoren maakt ben je helemaal snel klaar en dat is nog lekkerder ook, omdat de smaken dan fijn gaan mengen. Ik maakte vandaag een courgette papardelle met stukjes gerookte zalmmoot maar je kan ‘m natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden of er wat kaas over raspen.

Courgette Papardelle?

Papardelle is oorspronkelijk een Italiaanse pastasoort gemaakt van deeg. Het zijn behoorlijk brede pastalinten (2 cm) die vooral geserveerd worden bij rijke of zware sauzen, dus in het geval van onze courgette papardelle ook prima geschikt.

Het woord Papardelle komt hoogstwaarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken betekent. Dan weet je wat je doen staat!

Olijventapenade

Deze olijven tapenade van zwarte olijven maken we heel regelmatig op feestjes als (koud) smeersel voor op toastjes en broodjes. Meestal is het schaaltje in een mum van tijd helemaal leeg, zelfs als we een dubbele hoeveelheid maken. Zelf zijn we ook fan van de tapenade vandaar dat we ‘m wel aandurven in warme vorm in deze courgette papardelle.

Ook lekker:

Zo maak je Courgette papardelle met olijventapenade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Courgette papardelle met olijven tapenade


courgette papardelle met olijven tapenade

Door Anna-Karina Geplaatst september 13, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,9 gr khd per persoon (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten
  • Klaar in: 17 minuten

De courgette papardelle met olijven tapenade is bizar eenvoudig eigenlijk en staat vlug op tafel. Daar hebben jullie tenslotte om …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de tomaatjes en leg ze met takje in een ovenvast schaaltje, zet ze 5-8 minuten onder een hete gril, zodat ze enigszins barsten en warm worden, maar laat ze niet verbranden. Houd ze warm in de oven, tot de maaltijd geserveerd kan worden.
  2. TAPENADE, vooraf maken kan uitstekend!
    Maal olijven, kappertjes en knoflook met de staafmixer grof, meng olijfolie erdoor en breng op smaak met de kruiden en een draai peper en eventueel zout.
  3. Snijd de courgette met de mandoline of kaasschaaf in plakken, maak daar smalle linten van. Wok de courgettelinten in wat olie rustig omscheppend tot ze net wat slap worden en beetgaar zijn.
    Hak ondertussen de rucola in kleinere stukjes. Warm de helft van de tapenade en de rucola even mee met de courgette.
  4. Schep op warme borden (indien gewenst met stukjes gerookte zalmmoot) en strooi er nog een beetje rucola over en leg de tomaatjes erbij. Muziektip van Hans: Paolo Conte. Puur genieten, eet smakelijk!
  5. Je houdt de helft van de tapenade over, lekker op een paar crackers als tussendoortje! Of als meeneem lunch met sla en een avocado.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties op “Courgette papardelle met olijven tapenade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

56 Shares
Share40
Pin16
Tweet