courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Van deze courgette met reuzengarnalen kreeg ik tijdens het koken al heel erg haast om het op te eten. Die diepe, stoere knoflookgeur tijdens het bakken, dan loopt het water mij al in de mond. Wat is een mens toch een prachtig apparaat. Eerst vangt je neus een geur op, vervolgens geven je hersenen een seintje aan je speekselklieren dat ze alvast aan het werk kunnen. Gelukkig is het een super snel klaar gerecht en kan ik er onmiddellijk van gaan smullen. Want 10 minuten is voor iedereen toch haalbaar? Nog leuker is dat ik het allemaal alleen mag opeten. Want mijn heer Hans houdt helemaal niet van reuzengarnalen.

Lunchportie reuzengarnalen

Ik eet de reuzengarnalen regelmatig als lunchgerecht. Deze versie is heel basaal, maar zo lekker! De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon bedoeld als lunch. Dan bevat het recept 4 gram koolhydraten per portie. Eert je het liever als hoofdgerecht? Geen probleem, neem dan een iets grotere portie of neem er bijvoorbeeld een salsa van tomaat bij. Maar je kunt ook heel eenvoudig andere groente toevoegen aan de courgetti. Bijvoorbeeld paprika, tomaat, broccoli of een paar sperzieboontjes zouden heel geschikt zijn. Een beetje Parmezaanse kaas erover raspen is ook lekker. Je merkt het al, hier valt ook weer lekker mee te experimenteren richting je eigen smaak en behoefte. Andere heerlijke recepten met reuzengarnalen.

courgette met reuzengarnalen

courgette met reuzengarnalen

 

Zo maak je deze courgette met reuzengarnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

door Anna-Karina van Denderen
Courgette met reuzengarnalen daarvan krijg ik enorme haast om het op te eten! !! Oh tijdens het bakken loopt het water mij al echt in de mond...
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak van de courgette met een Spirelli dunne slierten: courgetti.
  • Hak een handje peterselie. Snijd ⅓ citroen aan partjes. Verwarm een bord voor.
  • Neem twee aparte koekenpannen. Bak in de ene pan op redelijk hoog vuur de reuzengarnalen gaar in 2-5 minuten met de uitgeperste knoflook. Halverwege omdraaien.
  • Wok in de andere pan, al omscheppend, de courgetti -zonder zout- 2-3 minuten op hoog vuur beetgaar. Dat is totdat de courgetti-slierten net hun stijfheid verliezen. Langer doorbakken betekent een natte kledder op je bord.
  • Serveer de courgetti onmiddellijk. Schik de garnalen er bovenop. Bestrooi met fijngehakte peterselie en leg de partjes citroen ertussen. Druppel er tot slot nog wat goede olijfolie over en een draai peper.
  • En dan snel opeten want veel te lekker en het koelt heel snel af... (goeie smoes toch, die laatste?) Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 80 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Courgette met reuzengarnalen”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like