courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Van deze courgette met reuzengarnalen kreeg ik tijdens het koken al heel erg haast om het op te eten. Die diepe, stoere knoflookgeur tijdens het bakken, dan loopt het water mij al in de mond. Wat is een mens toch een prachtig apparaat. Eerst vangt je neus een geur op, vervolgens geven je hersenen een seintje aan je speekselklieren dat ze alvast aan het werk kunnen. Gelukkig is het een super snel klaar gerecht en kan ik er onmiddellijk van gaan smullen. Want 10 minuten is voor iedereen toch wel haalbaar? 

Advertentie

Lunchportie reuzengarnalen

Ik eet de reuzengarnalen regelmatig als lunchgerecht. Deze versie is heel basaal, maar zo lekker! De hoeveelheden in dit recept zijn voor twee personen bedoeld als lunch. Dan bevat het recept 5.75 gram koolhydraten per portie. Eet je het liever als hoofdgerecht? Geen probleem, neem er bijvoorbeeld een salsa van tomaat bij. Maar je kunt ook heel eenvoudig andere groente toevoegen aan de courgetti. Bijvoorbeeld paprika, tomaat, broccoli of een paar sperzieboontjes zouden heel geschikt zijn. Een beetje Parmezaanse kaas erover raspen is ook lekker. Je merkt het al, hier valt ook weer lekker mee te experimenteren richting je eigen smaak en behoefte.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette met reuzengarnalen

Zo maak je deze courgette met reuzengarnalen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen daarvan krijg ik enorme haast om het op te eten! !! Oh tijdens het bakken loopt het water mij al echt in de mond…
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 181.25 koolhydraten 5.75 geiwitten 20 gvetten 8.05 gvezels 2.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak van de courgette met een Spirelli dunne slierten: courgetti.
  • Hak de peterselie. Snijd de citroen in partjes. Verwarm een bord voor.
  • Neem twee aparte koekenpannen. Bak in de ene pan op redelijk hoog vuur de reuzengarnalen met de uitgeperste knoflook gaar in een scheutje olie gedurende 2-5 minuten. Halverwege de garnalen omdraaien.
  • Wok in de andere pan, al omscheppend, de courgetti -zonder zout- in 1-2 minuten op hoog vuur beetgaar. Dat is totdat de courgetti-slierten net hun stijfheid verliezen. Langer doorbakken betekent een natte kledder op je bord!
  • Serveer de courgetti onmiddellijk. Schik de garnalen er bovenop. Bestrooi met fijngehakte peterselie en leg de partjes citroen ertussen. Druppel er tot slot nog wat goede olijfolie over en een draai peper.
  • En dan snel opeten want veel te lekker en het koelt redelijk snel af* (goeie smoes toch, die laatste?) Eet ze!
  • * Serveren in een diepe voorverwarmde kom helpt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Courgette met reuzengarnalen”

  1. Ik maak vaak spaghetti van de courgette, maar als het op het bord komt, verliest het altijd zoveel vocht, wat doen jullie daartegen?

    1. Korter bakken en géén zout gebruiken. Verder is daar is niets tegen te doen. Het zijn gewoon de eigenschappen van voedsel. Dat ze bij kapotte celwanden de inhoud lozen. Biologische producten bevatten minder vocht.

  2. Corrie Fortuin

    Goedemiddag.
    Ik heb gisteren de Courgette gemaakt met reuzengarnalen.
    Het smaakte Heerlijk.
    D.J.W. voor het recept

Reacties zijn gesloten.

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven