courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Van deze courgette met reuzengarnalen krijg ik tijdens het koken heel erg haast om het op te eten! Die diepe gerookte knoflookgeur tijdens het bakken, oh dan loopt het water mij echt in de mond… Gelukkig is het een ‘super-snel-klaar-gerecht’ en kan ik er binnen no-time van gaan smullen. Nog leuker is dat ik het allemaal alleen mag opeten want mijn Hans houdt helemaal niet van reuzengarnalen. Ik eet de reuzen garnalen regelmatig als lunchgerecht, deze versie is eigenlijk de meest basale.

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 persoon bedoeld als lunch, wil je het als hoofdgerecht neem dan een grotere portie. Of neem er bijvoorbeeld een salsa van tomaat bij of voeg eenvoudig meer groente toe aan de courgetti, denk aan paprika, tomaat, broccoli of een paar sperzieboontjes. Een beetje Parmezaanse kaas erover raspen is ook lekker. Je merkt het al, hier valt ook weer lekker mee te experimenteren richting je eigen smaak en behoefte.

Andere heerlijke recepten met reuzengarnalen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze courgette met reuzengarnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Courgette met reuzengarnalen


courgette met reuzengarnalen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 12, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 4 khd pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 3 minuten
  • Klaar in: 6 minuten

Courgette met reuzengarnalen daarvan krijg ik enorme haast om het op te eten! !! Oh tijdens het bakken loopt het water mij al echt in de mond...

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak m.b.v. een Spirelli dunne slierten van de courgette, dat heet dan courgetti.
  2. Hak een klein handje peterselie fijn en snijd een derde citroen aan partjes.
  3. Doe wat kokosolie in twee aparte koekenpannen. Bak in de ene pan op redelijk hoog vuur de reuzengarnalen gaar in 2-5 minuten met knoflook. Halverwege omdraaien. Ik bak ze snel en heel kort, des knapperiger blijven ze! In de andere pan, al omscheppend, de courgetti met een klein snufje zout 2-3 minuten tot de slierten hun stijfheid verliezen.
  4. Serveer de courgetti met de garnalen er bovenop, bestrooi met fijngehakte peterselie en leg de partjes citroen ertussen. Druppel er nog wat goede olijfolie over. Maal er nog peper over als je wilt. En dan gauw opeten want veel te lekker en het koelt heel snel af... (goeie smoes toch, die laatste?) Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Courgette met reuzengarnalen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

188 Shares
Share170
Pin18
Tweet