courgette met mozzarella en tomaat

Courgette met mozzarella en tomaat

Deze courgette met mozzarella en tomaat is een simpel receptje uit de oven, zonder poespas, maar ontzettend smaakvol. Dit recept is niet heel origineel, je hebt het vast vaker voorbij zien komen op internet. Maar juist omdat het zo basaal is mag het niet ontbreken op de website eigenlijk. Dus vandaar toch even onze variant nog toegevoegd aan alle andere.

Makkelijk, planning en verhuizen

Om nog een andere reden maak het mezelf vandaag graag even gemakkelijk, daar hebben jullie vast wel begrip voor want we zitten midden in een drukke verhuistijd.  We hadden voor de afgelopen 3 maanden alles vooruit gepland, dat was een hele klus. Maar alleen op die manier konden we jullie blijven voorzien van twee nieuwe recepten per week. Dit is het op een na laatste recept in de planning, als ik dit schrijf is het 17 juli en nu kunnen we verder gaan met inpakken!!! Yej!

Dus zo’n simpel recept komt extra goed van pas. Over de smaak kunnen we kort zijn: mozzarella en tomaat in combinatie met verse basilicum, ik denk dat wij geen mensen kennen die dat NIET lusten! Dus deze courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me? Wij hadden ieder een hele courgette, maar dat was toch een beetje veel… 

courgette met mozzarella en tomaat

De courgette net niet helemaal tot onderaan insnijden en de plakjes ertussen stoppen.  Dat insnijden doe ik tussen twee snijplanken (zie foto’s) zo voorkom je dat je te ver doorsnijdt. Met losse plakjes courgette kan het ook best natuurlijk, maar zo’n hele courgette met mozzarella en tomaat is wel lolliger. Ik heb twee formaten eiersnijders een kleine en een wat grotere. Die laatste gebruik ik ook om een bol mozzarella mooi te snijden. Nog 1x doormidden en je hebt precies het juiste formaat, echt zo handig 😉

Zo maak je Courgette met mozzarella en tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Courgette met mozzarella en tomaat

courgette met mozzarella en tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst september 25, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 courgettes
  • Koolhydraten: ca. 8 gr khd per stuk (2 courgettes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar in: 60 minuten

Courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me... Want wie lust die veelgebruikte super combinatie nou niet?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar..
  2. Leg de courgette tussen twee lage snijplanken en snijd om de 3-4 mm in. Niet te dik snijden dan krijg je de vulling er moeilijk tussen.
  3. Snijd de tomaatjes in plakjes met een scherp gekarteld mesje. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. Meng olijfolie met peper en zout en wrijf de mozzarella ermee in.
  5. Vul de openingen van de courgette om en om met tomaat en en mozzarella. Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Schuif in elke opening een verse basilicumblaadje. Dat gaat handig met behulp van de stompe kant van een een mes.
    (Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee)
  6. Bak 30-45 minuten. De tijd hangt af van hoe gaar je ze wilt. Ik vind ze oké als ze door en door warm zijn, mijn heer Hans heeft ze graag helemaal gaar 😉
  7. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  8. Verdeel wat rucola over twee borden, zet op elk bord een courgette en verdeel de pijnboompitjes erover, smul ze!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Courgette met mozzarella en tomaat”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm