courgette met mozzarella en tomaat

Courgette met mozzarella en tomaat, caprese

Deze courgette met mozzarella en tomaat is een simpel receptje uit de oven, zonder poespas, maar ontzettend smaakvol. Dit recept is niet heel origineel, je hebt vast vaker een courgette caprese voorbij zien komen op internet. Maar juist omdat het zo basaal is mag het niet ontbreken op de website eigenlijk. Dus vandaar toch even onze variant nog toegevoegd aan alle andere.

Makkelijk, planning en verhuizen

Om nog een andere reden maak het mezelf vandaag graag even gemakkelijk, daar hebben jullie vast wel begrip voor want we zitten midden in een drukke verhuistijd.  We hadden voor de afgelopen 3 maanden alles vooruit gepland, dat was een hele klus. Maar alleen op die manier konden we jullie blijven voorzien van twee nieuwe recepten per week. Dit is het op een na laatste recept in de planning, als ik dit schrijf is het 17 juli en nu kunnen we verder gaan met inpakken!!! Yej!

Wie lust dit niet?

Dus zo’n simpel recept voor courgette caprese komt extra goed van pas. Over de smaak kunnen we kort zijn: mozzarella en tomaat in combinatie met verse basilicum, ik denk dat wij geen mensen kennen die dat NIET lusten! Dus deze courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me? Wij hadden ieder een hele courgette, maar dat was toch een beetje veel…

Niet te ver doorsnijden

Voor dit recept moet je de courgette net niet helemaal tot onderaan insnijden, om de plakjes ertussen te kunnen stoppen. Dat insnijden doe ik tussen twee snijplanken (zie foto’s). Zo voorkom je dat je te ver doorsnijdt. Met losse plakjes courgette kan het ook best natuurlijk, maar zo’n hele courgette met mozzarella en tomaat is wel lolliger.
Ik heb twee formaten eiersnijders een kleine en een wat grotere. Die laatste gebruik ik ook om een bol mozzarella mooi te snijden. Nog 1x doormidden en je hebt precies het juiste formaat, echt zo handig 😉

courgette met mozzarella en tomaat

Zo maak je Courgette met mozzarella en tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


courgette met mozzarella en tomaat

Courgette met mozzarella en tomaat, caprese

door Anna-Karina van Denderen
Courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me... Want wie lust die veelgebruikte super combinatie nou niet?
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente, ovengerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 45 min
Totale tijd: 1 uur

Voedingswaarden

8 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 8 g

Uit recept

2 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Leg de courgette tussen twee lage snijplanken en snijd om de 3 - 4 mm in. Niet te dik snijden, dan krijg je de vulling er moeilijk tussen.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes met een scherp gekarteld mesje. Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Meng olijfolie met peper en zout en wrijf de mozzarella ermee in.
  • Vul de openingen van de courgette om en om met tomaat en mozzarella. Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Schuif in elke opening een verse basilicumblaadje. Dat gaat handig met behulp van de stompe kant van een mes.
  • (Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee)
  • Bak 30 - 45 minuten. De tijd hangt af van hoe gaar je ze wilt. Ik vind ze oké als ze door en door warm zijn. Mijn heer Hans heeft ze graag helemaal gaar 😉
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Verdeel wat rucola over twee borden, zet op elk bord een courgette en verdeel de pijnboompitjes erover, smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 2.834 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Courgette met mozzarella en tomaat, caprese”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like