Deze courgette met mozzarella en tomaat is een simpel receptje uit de oven, zonder poespas, maar ontzettend smaakvol. Oké, dit recept is niet heel erg origineel, je hebt vast vaker een courgette caprese voorbij zien komen op internet. Maar juist omdat het zo basaal is mag het niet ontbreken op onze website. Dus vandaar toch even onze koolhydraatarme variant nog toegevoegd aan alle andere. De courgette caprese bevat calorieën 507.75 kcal ⋆ koolhydraten 9.05 g ⋆ eiwitten 29 g ⋆ vetten 39.4 g ⋆ vezels 3.65 g per portie, als je alles met 2 personen opeet. Wij hadden ieder een hele courgette, maar dat was toch een beetje teveel…
Makkelijk, planning en verhuizen
Om nog een andere reden maak het mezelf vandaag graag even gemakkelijk, daar hebben jullie vast wel begrip voor want we zitten midden in een drukke verhuistijd. We hadden voor de afgelopen 3 maanden alles vooruit gepland, dat was een hele klus. Maar alleen op die manier konden we jullie blijven voorzien van twee nieuwe recepten per week. Dit is het op een na laatste recept in de planning, als ik dit schrijf is het 17 juli 2018 en het recept komt op 25 september online. Dus nu kunnen we verder gaan met inpakken!!! Yej!
Wie lust dit niet?
Vanwege die drukte komt zo’n simpel recept voor courgette caprese extra goed van pas. Over de smaak kunnen we kort zijn: mozzarella en tomaat in combinatie met verse basilicum, ik denk dat wij geen mensen kennen die dat NIET lusten! Dus deze courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me?
Niet te ver doorsnijden
Voor dit recept moet je de courgette net niet helemaal tot onderaan insnijden, om de plakjes ertussen te kunnen stoppen. Dat insnijden doe ik tussen twee snijplanken (zie foto bij het recept). Zo voorkom je dat je te ver doorsnijdt. Met losse plakjes courgette kan het ook best natuurlijk, maar zo’n hele courgette met mozzarella en tomaat is wel lolliger. Ik heb twee formaten eiersnijders een kleine en een wat grotere. Die laatste gebruik ik ook om een bol mozzarella mooi te snijden. Nog 1x doormidden en je hebt precies het juiste formaat, echt zo handig 😉
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
![](https://www.koolhydraatarmrecept.nl/wp-content/uploads/2023/05/Verrukkelijk-Koolhydraatarm-9789082659870-3D-300x457-1.jpg)
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
![](https://www.koolhydraatarmrecept.nl/wp-content/uploads/2023/05/Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek-3d-352x500-300x457-1.png)
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
![](https://www.koolhydraatarmrecept.nl/wp-content/uploads/2023/05/Lekker-makkelijk-Koolhydraatarm-Kookoek-3d-300x457-1.png)
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
![courgette met mozzarella en tomaat](https://www.koolhydraatarmrecept.nl/wp-content/uploads/2018/07/courgette-met-mozzarella-en-tomaat-10-koolhydraatarm-recept-800x1200.jpg)
Zo maak je Courgette met mozzarella en tomaat
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgette met mozzarella en tomaat, caprese
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g courgette, 2 kleine, rechte
- 80 g cherrytomaatje, 8 stuks
- 250 g mozzarella
- handje basilicum, vers
- peper en zout
- 20 ml olijfolie
Serveren
- 15 g pijnboompitjes
- 50 g rucola
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Schaaf over de lengte 1 lange plak van de courgette, zodat hij stabiel op die kant kan liggen. Snijd vervolgens de courgette om de 3 – 4 mm maar laat de onderkant elkaar zitten. Dat gaat makkelijker als je de courgette tussen twee snijplanken in legt, zie foto. Niet te dik snijden, dan krijg je de vulling er moeilijk tussen.
- Snijd de tomaatjes in plakjes.
- Snijd ook de bollen mozzarella in plakjes (ik gebruik daarvoor een stevige eiersnijder) en meng ze met de olijfolie, peper en zout.
- Vul de insneden van de courgette om en om met plakjes tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
- Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee.
- Bak de gevulde caprese courgette 30 – 45 minuten. De tijd hangt af van hoe gaar je ze wilt. Ik vind ze oké als ze door en door warm zijn. Mijn heer Hans heeft ze graag helemaal gaar 😉
Serveren
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
- Verdeel wat rucola over twee borden, zet op elk bord een courgette en verdeel de pijnboompitjes erover, smul ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Nou dan ben ik wellicht de enige die dit NIET lekker vind, althans de mozzarella.
Heb het vaak geprobeerd in allerlei variaties maar kan me niet bekoren.
Ben wèl een kaasliefhebber, iedere andere kaas vind ik lekker.
Wat kan ik er tussen stoppen ipv de mozzarella? Tip?
Andere kaas nemen, mild of pittiger net wat je wilt. Ricotta, Provolone of gewone kaas. Je zou zelfs schimmelkaas kunnen nemen.
Lekkere combinatie. Neem de tijd met het voorbereiden. Na de baktijd, 40 minuten, was alle mozzarella gesmolten en lagen de courgettes min of meer te koken in het vocht. Hoe kan ik dit voorkomen?
Dat valt niet echt te voorkomen, tenzij je de courgette half rauw eet. Dat kan op zich ook.