courgette met mozzarella en tomaat

Courgette met mozzarella en tomaat, caprese

Deze courgette met mozzarella en tomaat is een simpel receptje uit de oven, zonder poespas, maar ontzettend smaakvol. Oké, dit recept is niet heel erg origineel, je hebt vast vaker een courgette caprese voorbij zien komen op internet. Maar juist omdat het zo basaal is mag het niet ontbreken op onze website. Dus vandaar toch even onze koolhydraatarme variant nog toegevoegd aan alle andere. De courgette caprese bevat calorieën 507.75 kcal ⋆ koolhydraten 9.05 g ⋆ eiwitten 29 g ⋆ vetten 39.4 g ⋆ vezels 3.65 g per portie, als je alles met 2 personen  opeet. Wij hadden ieder een hele courgette, maar dat was toch een beetje teveel…

Advertentie

Makkelijk, planning en verhuizen

Om nog een andere reden maak het mezelf vandaag graag even gemakkelijk, daar hebben jullie vast wel begrip voor want we zitten midden in een drukke verhuistijd. We hadden voor de afgelopen 3 maanden alles vooruit gepland, dat was een hele klus. Maar alleen op die manier konden we jullie blijven voorzien van twee nieuwe recepten per week. Dit is het op een na laatste recept in de planning, als ik dit schrijf is het 17 juli 2018 en het recept komt op 25 september online. Dus nu kunnen we verder gaan met inpakken!!! Yej!

Wie lust dit niet?

Vanwege die drukte komt zo’n simpel recept voor courgette caprese extra goed van pas. Over de smaak kunnen we kort zijn: mozzarella en tomaat in combinatie met verse basilicum, ik denk dat wij geen mensen kennen die dat NIET lusten! Dus deze courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me? 

Niet te ver doorsnijden

Voor dit recept moet je de courgette net niet helemaal tot onderaan insnijden, om de plakjes ertussen te kunnen stoppen. Dat insnijden doe ik tussen twee snijplanken (zie foto bij het recept). Zo voorkom je dat je te ver doorsnijdt. Met losse plakjes courgette kan het ook best natuurlijk, maar zo’n hele courgette met mozzarella en tomaat is wel lolliger. Ik heb twee formaten eiersnijders een kleine en een wat grotere. Die laatste gebruik ik ook om een bol mozzarella mooi te snijden. Nog 1x doormidden en je hebt precies het juiste formaat, echt zo handig 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette met mozzarella en tomaat

Zo maak je Courgette met mozzarella en tomaat

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


courgette met mozzarella en tomaat

Courgette met mozzarella en tomaat, caprese

Courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me… Want wie lust die veelgebruikte super combinatie nou niet?
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 507.75 koolhydraten 9.05 geiwitten 29 gvetten 39.4 gvezels 3.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Schaaf over de lengte 1 lange plak van de courgette, zodat hij stabiel op die kant kan liggen. Snijd vervolgens de courgette om de 3 – 4 mm maar laat de onderkant elkaar zitten. Dat gaat makkelijker als je de courgette tussen twee snijplanken in legt, zie foto. Niet te dik snijden, dan krijg je de vulling er moeilijk tussen.
    courgette met mozzarella en tomaat
  • Snijd de tomaatjes in plakjes.
  • Snijd ook de bollen mozzarella in plakjes (ik gebruik daarvoor een stevige eiersnijder) en meng ze met de olijfolie, peper en zout.
    courgette met mozzarella en tomaat
  • Vul de insneden van de courgette om en om met plakjes tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
    courgette met mozzarella en tomaat
  • Eventueel overgebleven vulling bak je in een los schaaltje mee.
  • Bak de gevulde caprese courgette 30 – 45 minuten. De tijd hangt af van hoe gaar je ze wilt. Ik vind ze oké als ze door en door warm zijn. Mijn heer Hans heeft ze graag helemaal gaar 😉

Serveren

  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
  • Verdeel wat rucola over twee borden, zet op elk bord een courgette en verdeel de pijnboompitjes erover, smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


4 gedachten over “Courgette met mozzarella en tomaat, caprese”

  1. Nou dan ben ik wellicht de enige die dit NIET lekker vind, althans de mozzarella.
    Heb het vaak geprobeerd in allerlei variaties maar kan me niet bekoren.
    Ben wèl een kaasliefhebber, iedere andere kaas vind ik lekker.
    Wat kan ik er tussen stoppen ipv de mozzarella? Tip?

  2. Lekkere combinatie. Neem de tijd met het voorbereiden. Na de baktijd, 40 minuten, was alle mozzarella gesmolten en lagen de courgettes min of meer te koken in het vocht. Hoe kan ik dit voorkomen?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven