Courgette met kaas en ei van Ilse

courgette met kaas en ei van Ilse

Ilse stuurde een even eenvoudig als lekker recept in. Haar bijgerecht van courgette met kaas en ei zet je in 35 minuten op tafel. Ik denk dat dat vrij ruim gerekend is. Het recept is berekend op 3 personen en dan bevat het volgens onze berekening 8.23 gram koolhydraten per portie. Dat zal heerlijk smaken bij diverse soorten gegrild vlees, maar even goed bij geroosterde kip of een stukje vis.  Zie voor onze verschillende bereidingen voor courgettemaantjes ook ons kookboek, blz. 185 Verrukkelijk Koolhydraatarm.

Veelzijdige courgette

Ilse schaafde de courgette voor haar recept van courgette met kaas en ei redelijk fijn. Zelf houden wij van iets grover gesneden groente. Juist daarom ook vinden wij die bezoekersrecepten zo leuk. Andere mensen komen weer met andere ideetjes. Zo ontstaat er nóg meer variatie in de recepten. Leuk toch!?


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

courgette met kaas en ei van Ilse

Zo maak je courgette met kaas en ei van Ilse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Courgette met kaas en ei van Ilse

4 van 4 stemmen
courgette met kaas en ei van Ilse
Door: Ilse
Deze courgette met kaas en ei is super makkelijk om te maken, maar heel erg lekker! Je kunt er optioneel ui aan toevoegen tel dan wel 2 gram koolhydraten extra per portie.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie 
kcal 276.3 koolhydraten 8.23 geiwitten 13.5 gvetten 20.37 gvezels 3.37 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de uien.
    Rasp de courgettes met een kaasrasp in dunne plakjes. Bak de geraspte courgette (en ui) in wat olie met peper.
  • Roer er geraspte kaas door en laat smelten.
  • 2 eieren erdoor roeren en laten garen. Proef of het zout genoeg is.
  • Heel simpel, maar o zo lekker. 

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptKlik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top