Courgette lasagne, oh my!

courgette lasagne

Op de eerste maandag in januari beginnen veel mensen (opnieuw) met koolhydraatarm eten. Het is géén straf, dat bewijst deze voedzame courgette lasagne. Omdat traditionele pasta van meel is gemaakt bevat gewone pasta veel koolhydraten. Om een koolhydraatarm gerecht te krijgen vervangen we de lasagnevellen simpel door courgetteplakken. In dit geval hebben we die alleen even kort gegrild, zodat de smaak en structuur behouden blijft.  Daardoor krijg je een heerlijk koolhydraatarme courgette lasagne. Bovendien boordevol groente en dus supergezond. Mocht je vega-gehakt gebruiken, dan moet je zelf even de extra koolhydraten erbij tellen. Met gewoon gehakt bevat dit gerecht 7.43 gram koolhydraten per portie.

Verslavend lekkere courgette lasagne

Hoewel wij voor de website niet vaak dezelfde dingen eten, gaat we deze absoluut vaker eten komend jaar. De courgette lasagne is namelijk verslavend lekker! Ik gebruikte trouwens onze zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus. Maar gebruik gerust je eigen variant of neem passata.  Als je je een andere saus neemt, let dan echter wel op hoeveel koolhydraten die bevat. Sommige fabrikanten stoppen er namelijk onverwacht veel suiker in.

 

courgette lasagne

 

Zo maak je de courgette lasagne

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk erg leuk & alvast dank!

courgette lasagne

Courgette lasagne

Door: Anna-Karina van Denderen
De lasagnevellen vervang je door gegrilde courgetteplakken die je eerst kort grilt, je krijgt dan een heerlijk voedzame courgette lasagne.
5 van 8 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 416.03 kcalkoolhydraten 7.43 geiwitten 29.43 gvetten 29.2 gvezels 2.53 g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord foodswap, lasagne
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

Toplaag

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Haal 300 ml tomatensaus uit de diepvries of gebruik passata.
  • Schaaf de courgette (met schil) in plakken. Bak de plakken in de grillpan kort even aan, niet te lang anders wordt je lasagne heel erg vochtig. Zet apart.
  • Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Bak de champignons, al omscheppend en zonder vet, in een koekenpan op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Voeg een klontje boter toe en de fijngesneden paprika en een en bak nog 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak mee. (Vega gehakt hoeft niet gaar te worden, verwarmen is voldoende.)
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Voeg als het gehakt gaar is de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en warm alles door. Proef en breng op smaak met tijm, oregano, peper en zout.
  • Rasp de Parmezaan.

Laagjes bouwen

  • Begin met enkele plakken courgette in de ovenschaal, vervolgens een deel van de gehaktsaus met daarover een beetje geraspte Parmezaan. Herhaal.
  • Klop de ricotta los met amandelmelk en peper. Schep ricotta bovenop en dek af met het laatste beetje geraspte Parmezaan.

Bakken

  • Bak de courgette lasagne 20 minuten of tot de ricotta mooi lichtbruin begint te kleuren.
  • Heerlijk met een fijne salade van veldsla bijvoorbeeld. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

46 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jose
jose
2 maanden geleden

5 sterren
wat een heerlijk recept, ik heb de vegetarische hamburger van eigen merk deka in de machine tot gehakt gemalen en erdoor gedaan, verse kruiden erdoor, en bovenop huttenkase met gesneden mozzarella en geraspte kaas gedaan, geen amandelmelk maar gewoon de huttenkase met peper en wat geraspte belegen kaas gemengd… top recept, we gaan dit zeker vaker op tafel zetten. bed

Tineke
Tineke
1 jaar geleden

5 sterren
Vanavond deze heerlijke lasagneschotel gemaakt. Hoeveelheden verdubbeld, zodat we er twee keer van eten. Lekkere salade erbij gegeten.
Een blijvertje!

Mariska van Leusden
Mariska van Leusden
2 jaren geleden

Vandaag gemaakt en het was héérlijk! Al moet ik bekennen dat ik niet de saus zelf heb gemaakt maar biologische tomatensalsa zonder conserveermiddelen of toevoegingen heb gekocht ivm tijd gebrek..
Thnx voor de lekkere recepten ??

Karina
Karina
3 jaren geleden

Je bent wel even bezig, maar dan eet je wel heerlijk! Zelfs m’n man die meer van de ‘gewone’ Hollandse pot is vond het lekker.

Loes
Loes
3 jaren geleden

Wat een superlekkere lasagne, die saus is echt verrukkelijk. Ik dacht altijd dat ik goed kon koken en zo sta ik ook bekend, maar ik heb hier alweer veel van geleerd (eigenlijk deed ik altijd best veel uit zakjes en pakjes, maar zelf maken blijkt veel lekkerder!). Die champignons gewoon in een droge koekenpan en dan met versgemalen peper, heel erg lekker. Mijn man en (tiener)kinderen vonden de saus ook erg lekker, maar ze vonden het te courgetterig. Volgende keer maak ik wel een stukje met gegrilde courgette en de rest met gewone lasagnebladen. Er gaat een wereld voor me open met deze manier van koken!

Bianca
Bianca
3 jaren geleden

Het was heerlijk. Ik heb zelf nog zongedroogde tomaatjes in olie toe gevoegd.

Joke van der Vliet
Joke van der Vliet
3 jaren geleden

Wat is deze courgette lasagne lekker ,ik had alleen een te grote schaal gebruikt

Hanny Gijsel
Hanny Gijsel
3 jaren geleden

Dag Anna-Karina, vanavond dus je courgette lasagne gegeten. Wat een hemels gerecht. Ik schreef je al dat ik nog een recept heb van courgette lasagne maar die háált het niet bij deze. Die gaat nu ook niet meer gemaakt worden want wanneer je deze courgette lasagne eenmaal geproefd heb wil je niet anders meer. en het handige is dat je de tomatensaus (die superrrrrrr lekker is) gewoon van te voren kunt maken.dat scheelt dus op het moment van maken een heleboel tijd. Dank je wel!!!!

hanny Gijsel
hanny Gijsel
3 jaren geleden

Zojuist de tomatensaus gemaakt. Morgen wil ik de lasagne met courgette proberen.
Ik maak vaker lasagne met courgettes als bladen. Heerlijk. Ben heel benieuwd naar deze variant.
Enne de saus vries ik niet in denk ik. Ik zat wat te zoeken en kwam je recept van de eieren in kokoscurry tegen mét ook de tomatensaus. Die komt deze week dus ook op tafel.
Ik ben geen ster in het koken maar jouw recepten zijn toppie 😉
Ik ben er heel blij mee (heb je kookboek ook!!!)

Gonny
Gonny
3 jaren geleden

Deze vandaag voor het eerst gemaakt en hij is super lekker. Zeker een blijvertje! Bedankt voor al die lekkere recepten en wat een fantastisch boek heb je geschreven. Zelfs lasagne op nog 2 andere manieren, die ga ik ook zeker maken. Groetjes, Gonny

Janny
Janny
3 jaren geleden

Heerlijk!!! Heb al verschillende recepten van je gemaakt. Dank hiervoor. Ben zelf niet zo creatief om koolhydraatarme recepten te bedenken die ook smakelijk in ekaar gezet zijn. Maar wil graag koolhydraatarm eten want ik verlies (naast dagelijks een gezond portie beweging= minimaal een half uurtje stevig wandelen) ook gewicht. Ben al 14 kilo kwijt!

Arjette
Arjette
3 jaren geleden

Hoi hoi, ik heb dit vanavond gemaakt, wat heb ik zitten smullen zeg, héérlijk!! Dank je wel voor al die lekkere recepten!

Marieke
Marieke
3 jaren geleden

Het is inderdaad lasagne o my. Wat is dit heerlijk. We missen de lasagne bladen niet. Het is puur wat je proeft. Dit gaan we vaker maken.

EvitaGold
EvitaGold
3 jaren geleden

Echt heerlijk recept!! Ik maakte dit recept een apart kleine schotel voor mijzelf en ander grote schotel nog met vers lasagne voor hele gezin. Smullen!! Volgende week weer!!

Maria
Maria
3 jaren geleden

Wat een heerlijk recept, ik heb het een beetje naar eigen idee aangepast maar dit is wel een blijvertje. Veel lekkerder als “gewone” lasagne.

Ingeborg
Ingeborg
3 jaren geleden

Ik heb dit zondag gemaakt en we hebben genoten! Wat heerlijk, dat gaan we zeker veel vaker eten!

Heidi
Heidi
3 jaren geleden

Even moeilijk doen, maar Nevo bvb geeft voor courgette 5 khd per 100 gram. Andere websites variëren tussen 1 khd en 3,5 khd… Ik zie door de bomen even het bos niet meer: welke website geeft de juist voedingswaardes voor producten?

Nel Kabel
Nel Kabel
4 jaren geleden

Ik geniet alle dagen weer van die heerlijke recepten

Kim
Kim
4 jaren geleden

Super heerlijk vandaag gemaakt. Wat een leuke site heb je, ik heb al heel veel ideeën opgedaan. Maar de lasagne is een blijvertje!!!

Elly
Elly
4 jaren geleden

Zo!!! Wat was dit lekker!!! Dilemma, ga ik de rest invriezen of voor morgen bij de lunch….. Omdat ik ‘m vandaag voor het eerst maak, vries ik de rest in. Dan weet ik de volgende keer of ik een dubbele portie kan maken om wel/niet in te vriezen.?

Arnella
Arnella
4 jaren geleden

Kan ik deze lwkker lasagne al een dag van tevoren maken?

Kirsten
Kirsten
4 jaren geleden

Hallo,
Ik zie dat er bij de ingrediënten amandelmelk (of slagroom) staat. In de bereiding zie ik dat nergens terug komen (tenzij ik er helemaal overheen kijk). Op welk punt moet dit worden toegevoegd?
Groetjes Kirsten

Julie
Julie
4 jaren geleden

Heb de courgette lasagne vandaag gemaakt, super lekker.
Ook heb ik de tomatensaus gemaakt, heerlijk.

Almanda
Almanda
4 jaren geleden

Ik heb deze nu al een paar keer gemaakt… soms beetje aangepast. De ricotta vervangen door mascarpone en de Parmezaanse kaas door verschillende soorten geraspte kaas (Old Amsterdam en rijpe cheddar )… Ontzettend lekker!

Nicole
Nicole
4 jaren geleden

Wat een heerlijk recept! We hebben er met heel het gezin van zitten smullen!