Op de eerste maandag in januari beginnen veel mensen (opnieuw) met koolhydraatarm eten. Het is géén straf, dat bewijst deze voedzame courgette lasagne. Omdat traditionele pasta van meel is gemaakt bevat gewone pasta veel koolhydraten. Om een koolhydraatarm gerecht te krijgen vervangen we de lasagnevellen simpel door courgetteplakken. In dit geval hebben we die alleen even kort gegrild, zodat de smaak en structuur behouden blijft. Daardoor krijg je een heerlijk koolhydraatarme courgette lasagne. Bovendien boordevol groente en dus supergezond. Mocht je vega-gehakt gebruiken, dan moet je zelf even de extra koolhydraten erbij tellen. Met gewoon gehakt bevat dit gerecht 7.43 gram koolhydraten per portie.
Verslavend lekkere courgette lasagne
Hoewel wij voor de website niet vaak dezelfde dingen eten, gaat we deze absoluut vaker eten komend jaar. De courgette lasagne is namelijk verslavend lekker! Ik gebruikte trouwens onze zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus. Maar gebruik gerust je eigen variant of neem passata. Als je je een andere saus neemt, let dan echter wel op hoeveel koolhydraten die bevat. Sommige fabrikanten stoppen er namelijk onverwacht veel suiker in.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de courgette lasagne!
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgette lasagne
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 ml homemade tomatensaus, < klik voor recept of neem passata
- 300 g courgette
- 100 g kastanjechampignons
- 50 g paprika
- klontje roomboter
- 175 g gehakt, indien vega zelf bijtellen
- tijm
- oregano
- peper en zout
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Toplaag
- 125 g ricotta
- scheutje amandelmelk, of slagroom
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Haal 300 ml tomatensaus uit de diepvries of gebruik passata.
- Schaaf de courgette (met schil) in plakken. Bak de plakken in de grillpan kort even aan, niet te lang anders wordt je lasagne heel erg vochtig. Zet apart.
- Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Bak de champignons, al omscheppend en zonder vet, in een koekenpan op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten. Voeg een klontje boter toe en de fijngesneden paprika en een en bak nog 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak mee. (Vega gehakt hoeft niet gaar te worden, verwarmen is voldoende.)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
- Voeg als het gehakt gaar is de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en warm alles door. Proef en breng op smaak met tijm, oregano, peper en zout.
- Rasp de Parmezaan.
Laagjes bouwen
- Begin met enkele plakken courgette in de ovenschaal, vervolgens een deel van de gehaktsaus met daarover een beetje geraspte Parmezaan. Herhaal.
- Klop de ricotta los met amandelmelk en peper. Schep ricotta bovenop en dek af met het laatste beetje geraspte Parmezaan.
Bakken
- Bak de courgette lasagne 20 minuten of tot de ricotta mooi lichtbruin begint te kleuren.
- Heerlijk met een fijne salade van veldsla bijvoorbeeld. Eet ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag dit recept gemaakt met homemade tomatensaus. De helft van de courgette heb ik vervangen door aubergine (eerst 20 min. in de oven geroosterd). Tevens wat feta door de tomatensaus gedaan. Geen parmezaanse kaas over elke laag alleen bovenop. De courgette heb ik trouwens gewoon rauw gebruikt en niet eerst gebakken. Gaat ook goed. (als je voor 2 personen kookt wil je soms wat sneller haha..). Staat dit recept in een kookboek van jullie? Was echt heerlijk!
Nee, deze heeft geen van de huidige boeken gehaald.
Maak m al weken lang iedere keer 😚🤤
Zalige lasagne, zo smaakvol!
Normaal valt lasagne zwaar op mijn maag. Maar deze totaal niet.
Alle andere lasagnerecepten gaan overboord. Dank je voor het delen van dit recept.
wat een heerlijk recept, ik heb de vegetarische hamburger van eigen merk deka in de machine tot gehakt gemalen en erdoor gedaan, verse kruiden erdoor, en bovenop huttenkase met gesneden mozzarella en geraspte kaas gedaan, geen amandelmelk maar gewoon de huttenkase met peper en wat geraspte belegen kaas gemengd… top recept, we gaan dit zeker vaker op tafel zetten. bed
Vanavond deze heerlijke lasagneschotel gemaakt. Hoeveelheden verdubbeld, zodat we er twee keer van eten. Lekkere salade erbij gegeten.
Een blijvertje!
Vandaag gemaakt en het was héérlijk! Al moet ik bekennen dat ik niet de saus zelf heb gemaakt maar biologische tomatensalsa zonder conserveermiddelen of toevoegingen heb gekocht ivm tijdgebrek..
Thnx voor de lekkere recepten 😛
Je bent wel even bezig, maar dan eet je wel heerlijk! Zelfs m’n man die meer van de ‘gewone’ Hollandse pot is vond het lekker.
Volgende keer mag hij helpen 😉
Wat een superlekkere lasagne, die saus is echt verrukkelijk. Ik dacht altijd dat ik goed kon koken en zo sta ik ook bekend, maar ik heb hier alweer veel van geleerd (eigenlijk deed ik altijd best veel uit zakjes en pakjes, maar zelf maken blijkt veel lekkerder!). Die champignons gewoon in een droge koekenpan en dan met versgemalen peper, heel erg lekker. Mijn man en (tiener)kinderen vonden de saus ook erg lekker, maar ze vonden het te courgetterig. Volgende keer maak ik wel een stukje met gegrilde courgette en de rest met gewone lasagnebladen. Er gaat een wereld voor me open met deze manier van koken!
Hoi Loes, Wat geinig om te horen. Vooral belangrijk dat andere gezinsleden ook makkelijk mee kunnen doen, met of zonder kleine aanpassing. Er staat nog genoeg om te ontdekken, ga je gang!
Het was heerlijk. Ik heb zelf nog zongedroogde tomaatjes in olie toe gevoegd.
Wat is deze courgette lasagne lekker ,ik had alleen een te grote schaal gebruikt
Dag Anna-Karina, vanavond dus je courgette lasagne gegeten. Wat een hemels gerecht. Ik schreef je al dat ik nog een recept heb van courgette lasagne maar die háált het niet bij deze. Die gaat nu ook niet meer gemaakt worden want wanneer je deze courgette lasagne eenmaal geproefd heb wil je niet anders meer. en het handige is dat je de tomatensaus (die superrrrrrr lekker is) gewoon van te voren kunt maken.dat scheelt dus op het moment van maken een heleboel tijd. Dank je wel!!!!
Zojuist de tomatensaus gemaakt. Morgen wil ik de lasagne met courgette proberen.
Ik maak vaker lasagne met courgettes als bladen. Heerlijk. Ben heel benieuwd naar deze variant.
Enne de saus vries ik niet in denk ik. Ik zat wat te zoeken en kwam je recept van de eieren in kokoscurry tegen mét ook de tomatensaus. Die komt deze week dus ook op tafel.
Ik ben geen ster in het koken maar jouw recepten zijn toppie 😉
Ik ben er heel blij mee (heb je kookboek ook!!!)
Leuk om te horen, en weet je … ik ben zelf ook eigenlijk helemaal geen kookSTER!
Deze vandaag voor het eerst gemaakt en hij is super lekker. Zeker een blijvertje! Bedankt voor al die lekkere recepten en wat een fantastisch boek heb je geschreven. Zelfs lasagne op nog 2 andere manieren, die ga ik ook zeker maken. Groetjes, Gonny
Heerlijk!!! Heb al verschillende recepten van je gemaakt. Dank hiervoor. Ben zelf niet zo creatief om koolhydraatarme recepten te bedenken die ook smakelijk in ekaar gezet zijn. Maar wil graag koolhydraatarm eten want ik verlies (naast dagelijks een gezond portie beweging= minimaal een half uurtje stevig wandelen) ook gewicht. Ben al 14 kilo kwijt!
Geweldig Janny! Graag gedaan hoor.
Hoi hoi, ik heb dit vanavond gemaakt, wat heb ik zitten smullen zeg, héérlijk!! Dank je wel voor al die lekkere recepten!
Het is inderdaad lasagne o my. Wat is dit heerlijk. We missen de lasagne bladen niet. Het is puur wat je proeft. Dit gaan we vaker maken.
Echt heerlijk recept!! Ik maakte dit recept een apart kleine schotel voor mijzelf en ander grote schotel nog met vers lasagne voor hele gezin. Smullen!! Volgende week weer!!
Wat een heerlijk recept, ik heb het een beetje naar eigen idee aangepast maar dit is wel een blijvertje. Veel lekkerder als “gewone” lasagne.
Ik heb dit zondag gemaakt en we hebben genoten! Wat heerlijk, dat gaan we zeker veel vaker eten!
Dank je, altijd goed om te weten!
Even moeilijk doen, maar Nevo bvb geeft voor courgette 5 khd per 100 gram. Andere websites variëren tussen 1 khd en 3,5 khd… Ik zie door de bomen even het bos niet meer: welke website geeft de juist voedingswaardes voor producten?
Tja heel lastig en verwarrend is dat als je net begint. Ik heb het ook niet verzonnen…, in mijn artikel “Hoeveel koolhydraten in…” leg ik er nog een en ander over uit. Ook bij de Boerenkoolsoep vind je een stukje over het tellen. Op een gegeven moment weet je hoeveel ergens ongeveer inzit, en moet je dat tellen ook weer loslaten. Tenzij je het heel erg leuk vindt! Klik even op de ingrediënten om te zien welke aantallen ik aanhoud.
Ik geniet alle dagen weer van die heerlijke recepten
Dat is precies de bedoeling Nel!
Super heerlijk vandaag gemaakt. Wat een leuke site heb je, ik heb al heel veel ideeën opgedaan. Maar de lasagne is een blijvertje!!!
Zo!!! Wat was dit lekker!!! Dilemma, ga ik de rest invriezen of voor morgen bij de lunch….. Omdat ik ‘m vandaag voor het eerst maak, vries ik de rest in. Dan weet ik de volgende keer of ik een dubbele portie kan maken om wel/niet in te vriezen.?
Zo makkelijk zijn ‘dilemma’s ‘ nou op te lossen 😉
Kan ik deze lwkker lasagne al een dag van tevoren maken?
Het is al een vrij vochtige schotel, dat zal niet verminderen als de ingrediënten langer staan vermoed ik, maar sommige mensen vinden dat geen probleem.
Hallo,
Ik zie dat er bij de ingrediënten amandelmelk (of slagroom) staat. In de bereiding zie ik dat nergens terug komen (tenzij ik er helemaal overheen kijk). Op welk punt moet dit worden toegevoegd?
Groetjes Kirsten
“…de ricotta even los kloppen met wat melk en peper.”, stond er. Ik heb van ‘melk’ nu amandelmelk gemaakt, dan is het helemaal duidelijk toch?
Heb de courgette lasagne vandaag gemaakt, super lekker.
Ook heb ik de tomatensaus gemaakt, heerlijk.
Goed om te horen & geniet ervan!
Ik heb deze nu al een paar keer gemaakt… soms beetje aangepast. De ricotta vervangen door mascarpone en de Parmezaanse kaas door verschillende soorten geraspte kaas (Old Amsterdam en rijpe cheddar )… Ontzettend lekker!
Wat een heerlijk recept! We hebben er met heel het gezin van zitten smullen!
Dat klinkt gezellig! Op naar de volgende?
Hallo,
We hebben vanavond de courgette lasagne gegeten met ook de zelfgemaakte saus, we vonden het heerlijk. Deze mag blijven zei mijn man. Bedankt voor de lekkere recepten.
Goed nieuws, dank jullie wel!
Heeeeerlijk
Vandaag een variant op deze lasagne gemaakt en heerlijk gegeten!
ik verheug me nu al op de maaltijd van morgen, dan eet ik de rest op!
Ik heb hem vandaag gemaakt en hij was heerlijk!
Join the club!
Hoi!
Ik heb nu een paar gerechten van je gemaakt en steeds een groot succes! Nu ben ik wel telkens op zoek naar de oven temperaturen.. Die kan ik nergens vinden jammer genoeg. Iedere oven is anders natuurlijk, maar zou je een inschatting kunnen geven? Ik ben geen ovenschotelheld, wel een stoofpottenheld ;-).
Groetjes!!!
Naomi
De oventemperaturen staan toch overal gewoon bij? Ik verwarm de oven ALTIJD voor dus staat het meestal eerder in de beschrijving vermeld. Of bedoel je om om te rekenen naar andersoortige ovens, ik gebruik namelijk zelf een heteluchtoven. Kijk daarvoor op de pagina met een omrekentabel voor temperaturen.
Hoi!
Het staat in de tekst inderdaad. Blijkbaar lees ik er steeds overheen.. Oeps!
In elk geval, je gerechten zijn echt een groot succes hier, dus ik ben sowieso erg blij met je initiatief.
Groetjes,
Naomi