courgette ei nestjes

Courgette ei nestjes uit de oven

Nee, ik weet het, het is geen mei, maar deze courgette ei nestjes kunnen in elk jaargetijde hoor. Courgette, ei, paprika, ui en wat kruiden. Op zich heel simpele ingrediënten. Maar om nou alles saai in een pan te bakken, of er weer groente muffins van te maken, nee! Maar wat  dan wel? Omdat ik net éven wat langer nadacht, kwam dit leuke ideetje opzetten. Dat eet toch veel en veel gezelliger zo’n ei nestje op je bord? Bovendien is het heel goed voor je eigenwaarde om aandacht aan de presentatie van je eten te besteden. Dat heb ik ooit eens geleerd, en pas het graag toe. Bovendien, staan er tienduizenden mensen in onze potten mee te kijken, dat schept ook verplichtingen.  En het blijft wel mooi koolhydraatarm, want ze bevatten per stuk slechts 1.68 gram koolhydraten.

Vega, vlees en kruiden

Voor de courgette ei nestjes gebruikte ik alleen groente en een klein beetje ricotta, vegetarisch dus. Maar als je dat wilt kun je er natuurlijk chorizo, zalm, kip, ham of zoiets aan toevoegen. Geef aan het courgette ei recept lekker je eigen twist, dat geldt ook zeker voor de kruiden, maak het pittiger of milder net wat je zelf prefereert. Ik hou ervan om mijn groente ook te blijven proeven, dus Ras el Hanout, gerookte paprika, Milano, zout en peper vond ik zat smaak. (Milano is een kruidenmengsel van Pit & Pit met salie, basilicum, oregano, peterselie, rozemarijn, zeezout, gedroogde knoflook en tomaat, peper, zonnebloemolie, aanrader! #nospon)

kruidenla-met-zelgemaakte-kruidenmixen

We hebben trouwens onlangs de kruiden verhuisd. Van staand in een kastje naar liggend in een lade. Daardoor zie je alles in 1 oogopslag, zo fijn! Met inzetten van Ikea (#ook nospon) blijven alle kruidenpotjes (Dille & Kamille ook #nospon) mooi stabiel op hun plek liggen. Bovendien grijp je zo nooit meer mis! Mijn heer Hans heeft alle etiketjes opnieuw geschreven, lief hè?   

Spiraliseren

Jullie kennen inmiddels natuurlijk allemaal wel de courgetti. Daarvoor gebruik we altijd de Spirelli. Ooit gekocht bij Matthijs en Ineke van Gobento. Er is tegenwoordig ook een Spirelli XL.  Een soort groter broertje, handig voor het wat grotere werk! De courgette ei nestjes maakte ik met behulp van mijn gewone kleine Spirelli, de is ook lief.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette ei nestjes
courgette ei nestjes

Zo maak je deze Courgette ei nestjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Courgette ei nestjes uit de oven

courgette ei nestjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Geef het makkelijke courgette ei nestje vooral lekker je eigen wending met diverse kruiden, maak het pittiger of milder net wat je zelf prefereert. Smullen!
5 van 3 stemmen
Trefwoord eiergerecht, oven
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 83.2 kcalkoolhydraten 1.68 geiwitten 7.13 gvetten 5.38 gvezels 0.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een Yorkshire puddingvorm in. Of gebruik een muffinblik, of andere vormpjes van Ø 8-10 cm.
  • Snijd de ui, paprika en knoflook zoals aangegeven. Bak ui, paprika en knoflook samen in een koekenpan met ghee. Proef en breng op smaak met Ras el Hanout, pimentón, Italiaanse kruiden, en peper en zout.
  • Spiraliseer de courgette en schik de rauwe slierten tegen de randen van de vormpjes. Verdeel de gebakken groente over de holtes. Maak ruimte voor de eieren.
    courgette ei nestjes-koolhydraatarm recept. Maak ik een vorm vogelnestjes van de courgette
  • Breek in elke holte een ei. Meng het eiwit een beetje de groente zodat het straks aan elkaar blijft zitten als een nestje. Verbrokkel ricotta over de randen.
  • Bak de nestjes 6-8 minuten of totdat het ei voldoende gestold is. Maak de randen los met een houten spatel en schep het courgette ei nestje op je bord.

Serveren

  • Serveer de courgette ei nestje ringetjes bosui en peterselie. Serveer onmiddellijk.
  • Prima ontbijt, lunch of borrelhapje. Smullen & genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top