Courgette ei nestjes uit de oven

courgette ei nestjes

Nee, ik weet het, het is geen mei, maar deze courgette ei nestjes kunnen in elk jaargetijde hoor. Courgette, ei, paprika, ui en wat kruiden. Op zich heel simpele ingrediënten. Maar om nou alles saai in een pan te bakken, of er weer groente muffins van te maken, nee! Maar wat  dan wel? Omdat ik net éven wat langer nadacht, kwam dit leuke ideetje opzetten. Dat eet toch veel en veel gezelliger zo’n ei nestje op je bord? Bovendien is het heel goed voor je eigenwaarde om aandacht aan de presentatie van je eten te besteden. Dat heb ik ooit eens geleerd, en pas het graag toe. Bovendien, staan er tienduizenden mensen in onze potten mee te kijken, dat schept ook verplichtingen.  En het blijft wel mooi koolhydraatarm, want ze bevatten per stuk slechts 1.68 gram koolhydraten.

Vega, vlees en kruiden

Voor de courgette ei nestjes gebruikte ik alleen groente en een klein beetje ricotta, vegetarisch dus. Maar als je dat wilt kun je er natuurlijk chorizo, zalm, kip, ham of zoiets aan toevoegen. Geef aan het courgette ei recept lekker je eigen twist, dat geldt ook zeker voor de kruiden, maak het pittiger of milder net wat je zelf prefereert. Ik hou ervan om mijn groente ook te blijven proeven, dus Ras el Hanout, gerookte paprika, Milano, zout en peper vond ik zat smaak. (Milano is een kruidenmengsel van Pit & Pit met salie, basilicum, oregano, peterselie, rozemarijn, zeezout, gedroogde knoflook en tomaat, peper, zonnebloemolie, aanrader! #nospon)

kruidenla-met-zelgemaakte-kruidenmixen

We hebben trouwens onlangs de kruiden verhuisd. Van staand in een kastje naar liggend in een lade. Daardoor zie je alles in 1 oogopslag, zo fijn! Met inzetten van Ikea (#ook nospon) blijven alle kruidenpotjes (Dille & Kamille ook #nospon) mooi stabiel op hun plek liggen. Bovendien grijp je zo nooit meer mis! Mijn heer Hans heeft alle etiketjes opnieuw geschreven, lief hè?   

Spiraliseren

Jullie kennen inmiddels natuurlijk allemaal wel de courgetti. Daarvoor gebruik we altijd de Spirelli. Ooit gekocht bij Matthijs en Ineke van Gobento. Er is tegenwoordig ook een Spirelli XL.  Een soort groter broertje, handig voor het wat grotere werk! De courgette ei nestjes maakte ik met behulp van mijn gewone kleine Spirelli, de is ook lief.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette ei nestjes
courgette ei nestjes

Zo maak je deze Courgette ei nestjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


courgette ei nestjes

Courgette ei nestjes uit de oven

Geef het makkelijke courgette ei nestje vooral lekker je eigen wending met diverse kruiden, maak het pittiger of milder net wat je zelf prefereert. Smullen!
5 van 3 stemmen
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: eiergerecht, oven
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 83.2 koolhydraten 1.68 geiwitten 7.13 gvetten 5.38 gvezels 0.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een Yorkshire puddingvorm in. Of gebruik een muffinblik, of andere vormpjes van Ø 8-10 cm.
  • Snijd de ui, paprika en knoflook zoals aangegeven. Bak ui, paprika en knoflook samen in een koekenpan met ghee. Proef en breng op smaak met Ras el Hanout, pimentón, Italiaanse kruiden, en peper en zout.
  • Spiraliseer de courgette en schik de rauwe slierten tegen de randen van de vormpjes. Verdeel de gebakken groente over de holtes. Maak ruimte voor de eieren.
    courgette ei nestjes-koolhydraatarm recept. Maak ik een vorm vogelnestjes van de courgette
  • Breek in elke holte een ei. Meng het eiwit een beetje de groente zodat het straks aan elkaar blijft zitten als een nestje. Verbrokkel ricotta over de randen.
  • Bak de nestjes 6-8 minuten of totdat het ei voldoende gestold is. Maak de randen los met een houten spatel en schep het courgette ei nestje op je bord.

Serveren

  • Serveer de courgette ei nestje ringetjes bosui en peterselie. Serveer onmiddellijk.
  • Prima ontbijt, lunch of borrelhapje. Smullen & genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



16 gedachten over “Courgette ei nestjes uit de oven”

  1. Erg lekker dit recept!
    Ipv paprika heb ik tasty tommy tomaatjes uit eigen tuin gebruikt (niet teveel vanwege het vocht). En met uitgebakken spekjes er door een prima gerecht voor ‘s avonds! Met garnalen lijkt het me ook erg lekker.

  2. Dit is een van onze lievelingsrecepten, ik maak het in de magnetron zelfs als we met de camper onderweg zijn.

  3. Ook lekker…
    Ik heb nog een tip, (weet niet of ie al op de site staat) jij snijdt de courgette met dat best wel dure apparaat. Nou, voor wie minder duur uit wil/moet zijn is er een prima apparaatje bij de action te koop. Voor courgettini, wortelsliertjes, linten komkommer enz. enz.

    1. Ik zweer zelf bij de supergoeie Spirelli van GEFU (inderdaad kwaliteit kost wat extra), maar ik kan niet in iemands portemonnee kijken en er zijn inmiddels vele varianten op de markt.

  4. Sietske vd Veen

    Ik heb strak het recept gevolgd, behalve dan dat ik 2 eieren gebruikte en die even heb losgeklopt. Genoeg voor de 4 vullingen. Het was mijn diner met een paar reepjes foccacia brood. Echt overheerlijk!

  5. Jammer dat het printen niet lukt. Zelfs het met de hand invoeren van de webpagina kan niet. Je kunt vanaf ieder internet adres printen… Ik heb een nieuwe zeer snelle laptop en ben dit nog nooit tegengekomen. Is er een oplossing??

    1. Dat printen kan op verschillende manieren, vlak boven het recept staat een printknop voor alleen het recept, die werkt niet met alle browsers. Of bovenaan met de printknop (PrintFriendly) tussen de andere knoppen voor de hele tekst + recept, kan je per alinea wegklikken, zou met alle browsers moeten werken. Kunnen printen vanaf een apparaat ligt niet zozeer aan de hardware maar aan je instellingen en gebruikte software/browser. Daarnaast is het vaak mogelijk om te printen via het standaard menu van je eigen browser. Welke browser gebruik je?

  6. Rita van der Horst

    wat ziet dat er schattig uit. volgende week en dan doe ik er wat stukjes bacon bij.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top