Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Bezoekersrecept van de maand (juli 2020). Hetereí! Fernanda maakte voor jullie deze geweldige coli guazú oftewel Paraguayaanse bloemkooltaart. De bereiding van dit bijgerecht is heel simpel, maar het resultaat zo zalig én koolhydraatarm. Één blokje is best machtig en bevat 1.47 gram koolhydraten. Dit vertelt  Fernanda er zelf over: “Het recept komt uit Paraguay, het is een typisch Paraguayaans gerecht, maar natuurlijk heeft het origineel maïs. Dit recept met bloemkool heeft bijna dezelfde smaak als het origineel. Ik maak het meestal op speciale dagen en we eten het met vlees. Ik eet meestal 2 blokjes met een stukje vlees, als ik er geen vlees bij eet dan 3 of 4. De oorspronkelijke naam is chipa guazú, maar aangezien het bloemkool heeft noem ik het coli guazú. Chipa betekent cake of brood en guazú is groot. Het is niet in het Spaans maar in Guaraní, een inheemse taal die nog steeds wordt gesproken in Paraguay.

Coli guazú met vlees of salade

De chipa guazú of chipa guasú is een typische maïstaart van de Guaraní. In Paraguay wordt de taart geserveerd bij bijna elke maaltijd. Echter er vindt zeker geen feest plaats zonder dit traditionele, meestal in blokjes gesneden, bijgerecht. Bijvoorbeeld tijdens de asados, dat is de Paraguayaanse versie van onze barbecue. Het wordt vrijwel altijd gegeten bij vleesgerechten: worsten, varkensribbetjes of prachtige stukken gegrild rundvlees.

Deze koolhydraatarme versie met bloemkool coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Misschien de tweede keer met een frisse salade erbij, want dat kan natuurlijk ook prima. Hoe dan ook: Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

Bewaar de taart in de koelkast.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Zo maak je coli guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Coli Guazú – Paraguayaanse bloemkooltaart van Fernanda

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda
Door: Fernanda D’Oliveira
Deze bloemkoolversie coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Lekker met alles.
4.75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min

Voedingswaarde

Per blokje
kcal 201.77 koolhydraten 1.47 geiwitten 10.75 gvetten 16.75 gvezels 0.83 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 blokjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
  • Maal de bloemkoolrijst extra fijn in de keukenmachine.
  • Fruit de gesnipperde uien in de boter. Meng het met de fijne bloemkoolrijst, slagroom, eieren en geraspte kaas. Breg op smaak met peper en zout.
  • Bak de coli guazú in 1 uur gaar.
  • Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top