Bezoekersrecept van de maand (juli 2020). Hetereí! Fernanda maakte voor jullie deze geweldige coli guazú oftewel Paraguayaanse bloemkooltaart. De bereiding van dit bijgerecht is heel simpel, maar het resultaat zo zalig én koolhydraatarm. Één blokje is best machtig en bevat 1.47 gram koolhydraten. Dit vertelt Fernanda er zelf over: “Het recept komt uit Paraguay, het is een typisch Paraguayaans gerecht, maar natuurlijk heeft het origineel maïs. Dit recept met bloemkool heeft bijna dezelfde smaak als het origineel. Ik maak het meestal op speciale dagen en we eten het met vlees. Ik eet meestal 2 blokjes met een stukje vlees, als ik er geen vlees bij eet dan 3 of 4. De oorspronkelijke naam is chipa guazú, maar aangezien het bloemkool heeft noem ik het coli guazú. Chipa betekent cake of brood en guazú is groot. Het is niet in het Spaans maar in Guaraní, een inheemse taal die nog steeds wordt gesproken in Paraguay.“
Coli guazú met vlees of salade
De chipa guazú of chipa guasú is een typische maïstaart van de Guaraní. In Paraguay wordt de taart geserveerd bij bijna elke maaltijd. Echter er vindt zeker geen feest plaats zonder dit traditionele, meestal in blokjes gesneden, bijgerecht. Bijvoorbeeld tijdens de asados, dat is de Paraguayaanse versie van onze barbecue. Het wordt vrijwel altijd gegeten bij vleesgerechten: worsten, varkensribbetjes of prachtige stukken gegrild rundvlees.
Deze koolhydraatarme versie met bloemkool coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Misschien de tweede keer met een frisse salade erbij, want dat kan natuurlijk ook prima. Hoe dan ook: Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)
Bewaar de taart in de koelkast.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je coli guazú, bloemkooltaart van Fernanda
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Coli Guazú – Paraguayaanse bloemkooltaart van Fernanda
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 ui, gesnipperd
- 50 g roomboter
- 400 g bloemkoolrijst
- 50 ml slagroom
- 2 eieren
- 200 – 400 g kaas, zelf geraspt
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
- Maal de bloemkoolrijst extra fijn in de keukenmachine.
- Fruit de gesnipperde uien in de boter. Meng het met de fijne bloemkoolrijst, slagroom, eieren en geraspte kaas. Breg op smaak met peper en zout.
- Bak de coli guazú in 1 uur gaar.
- Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ook gisteren gemaakt, vreselijk lekker, zelfs kinderen vinden dit heerlijk !
Lekker en makkelijk recept! Bedankt! Volgende keer gaan er nog wat spekjes doorheen 😉
Coli Guazú, Paraquyaanse bloemkooltaart van Fernanda.
Dit is werkelijk heerlijk, en na twee dagen haast nog smaakvoller! Dank voor het recept; het is een ‘blijvertje!
Heb hem net gemaakt en hij staat nu in de oven, dus nog geen reactie over de smaak. Maar had nog wel vraagje. De eieren doe je die door het mengsel van bloemkoolrijst/slagroom en geraspte kaas of voeg je die op een andere manier toe, Geef nog even door hoe de smaak was.
Groet Henny
De eieren waren even in een donker hoekje, maar nu staat ze er netjes tussen hoor! Dank voor de waarschuwing. Inderdaad alles tegelijk mengen.
Had het laatste bloemkooltje uit de tuin Die maar direct verwerkt aan de hand van dit recept. Om het niet te machtig te maken heb ik 200 kaas gebruikt. . Heel lekker recept
Ik zag je geweldige foto op Facebook, die zag er heerlijk uit hoor!