Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Bezoekersrecept van de maand (juli 2020). Hetereí! Fernanda maakte voor jullie deze geweldige coli guazú oftewel Paraguayaanse bloemkooltaart. De bereiding van dit bijgerecht is heel simpel, maar het resultaat zo zalig én koolhydraatarm. Één blokje is best machtig en bevat 1.47 gram koolhydraten. Dit vertelt  Fernanda er zelf over: “Het recept komt uit Paraguay, het is een typisch Paraguayaans gerecht, maar natuurlijk heeft het origineel maïs. Dit recept met bloemkool heeft bijna dezelfde smaak als het origineel. Ik maak het meestal op speciale dagen en we eten het met vlees. Ik eet meestal 2 blokjes met een stukje vlees, als ik er geen vlees bij eet dan 3 of 4. De oorspronkelijke naam is chipa guazú, maar aangezien het bloemkool heeft noem ik het coli guazú. Chipa betekent cake of brood en guazú is groot. Het is niet in het Spaans maar in Guaraní, een inheemse taal die nog steeds wordt gesproken in Paraguay.

Coli guazú met vlees of salade

De chipa guazú of chipa guasú is een typische maïstaart van de Guaraní. In Paraguay wordt de taart geserveerd bij bijna elke maaltijd. Echter er vindt zeker geen feest plaats zonder dit traditionele, meestal in blokjes gesneden, bijgerecht. Bijvoorbeeld tijdens de asados, dat is de Paraguayaanse versie van onze barbecue. Het wordt vrijwel altijd gegeten bij vleesgerechten: worsten, varkensribbetjes of prachtige stukken gegrild rundvlees.

Deze koolhydraatarme versie met bloemkool coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Misschien de tweede keer met een frisse salade erbij, want dat kan natuurlijk ook prima. Hoe dan ook: Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

Bewaar de taart in de koelkast.


Heb je ook een lekker (voor ons onbekend) eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Zo maak je coli guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda
Recept afdrukken Bewaren
4.8 van 5 stemmen

Coli Guazú - Paraguayaanse bloemkooltaart van Fernanda

Bezoekersrecept

Door: Fernanda D'Oliveira
Deze bloemkoolversie coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Lekker met alles.
Voorbereiden10 min
Koken/oven1 uur
Totaal1 uur 10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

Per blokje
Calorieën 201.77 kcal
Koolhydraten 1.47 g
Eiwit 10.75 g
Vetten 16.75 g
Vezels 0.83 g

Uit recept:

15 blokjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
  • Maal de bloemkoolrijst extra fijn in de keukenmachine.
  • Fruit de gesnipperde uien in de boter. Meng het met de fijne bloemkoolrijst, slagroom, eieren en geraspte kaas. Breg op smaak met peper en zout.
  • Bak de coli guazú in 1 uur gaar.
  • Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 4.708 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda”