Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Bezoekersrecept van de maand (juli 2020). Hetereí! Fernanda maakte voor jullie deze geweldige coli guazú oftewel Paraguayaanse bloemkooltaart. De bereiding van dit bijgerecht is heel simpel, maar het resultaat zo zalig én koolhydraatarm. Één blokje is best machtig en bevat 1.47 gram koolhydraten. Dit vertelt  Fernanda er zelf over: “Het recept komt uit Paraguay, het is een typisch Paraguayaans gerecht, maar natuurlijk heeft het origineel maïs. Dit recept met bloemkool heeft bijna dezelfde smaak als het origineel. Ik maak het meestal op speciale dagen en we eten het met vlees. Ik eet meestal 2 blokjes met een stukje vlees, als ik er geen vlees bij eet dan 3 of 4. De oorspronkelijke naam is chipa guazú, maar aangezien het bloemkool heeft noem ik het coli guazú. Chipa betekent cake of brood en guazú is groot. Het is niet in het Spaans maar in Guaraní, een inheemse taal die nog steeds wordt gesproken in Paraguay.

Advertentie

Coli guazú met vlees of salade

De chipa guazú of chipa guasú is een typische maïstaart van de Guaraní. In Paraguay wordt de taart geserveerd bij bijna elke maaltijd. Echter er vindt zeker geen feest plaats zonder dit traditionele, meestal in blokjes gesneden, bijgerecht. Bijvoorbeeld tijdens de asados, dat is de Paraguayaanse versie van onze barbecue. Het wordt vrijwel altijd gegeten bij vleesgerechten: worsten, varkensribbetjes of prachtige stukken gegrild rundvlees.

Deze koolhydraatarme versie met bloemkool coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Misschien de tweede keer met een frisse salade erbij, want dat kan natuurlijk ook prima. Hoe dan ook: Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

Bewaar de taart in de koelkast.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Zo maak je coli guazú, bloemkooltaart van Fernanda

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Coli Guazú – Paraguayaanse bloemkooltaart van Fernanda

4.78 van 9 stemmen
Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda
Door: Fernanda D’Oliveira
Deze bloemkoolversie coli guazú is niet alleen warm super lekker, maar ook koud blijft de smaak van de koolhydraatarme bloemkooltaart overeind. Dus ook heel geschikt om de volgende dag het restje op te peuzelen. Lekker met alles.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Voedingswaarde

Per blokje
kcal 201.77 koolhydraten 1.47 geiwitten 10.75 gvetten 16.75 gvezels 0.83 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 blokjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C en vet een ovenschaal in.
  • Maal de bloemkoolrijst extra fijn in de keukenmachine.
  • Fruit de gesnipperde uien in de boter. Meng het met de fijne bloemkoolrijst, slagroom, eieren en geraspte kaas. Breg op smaak met peper en zout.
  • Bak de coli guazú in 1 uur gaar.
  • Hetereí! (Heerlijk in Guaraní)

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Coli Guazú, bloemkooltaart van Fernanda”

  1. Coli Guazú, Paraquyaanse bloemkooltaart van Fernanda.
    Dit is werkelijk heerlijk, en na twee dagen haast nog smaakvoller! Dank voor het recept; het is een ‘blijvertje!

  2. Henny Eizenga

    Heb hem net gemaakt en hij staat nu in de oven, dus nog geen reactie over de smaak. Maar had nog wel vraagje. De eieren doe je die door het mengsel van bloemkoolrijst/slagroom en geraspte kaas of voeg je die op een andere manier toe, Geef nog even door hoe de smaak was.
    Groet Henny

  3. Had het laatste bloemkooltje uit de tuin Die maar direct verwerkt aan de hand van dit recept. Om het niet te machtig te maken heb ik 200 kaas gebruikt. . Heel lekker recept

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven