Chocolade mousse met salty karamelnootjes

chocolade mousse met salty karamelnootjes

We knallen het jaar uit met een feestelijke energiebom! Een klusje van niks, want dit heerlijke koolhydraatarme toetje maak je voor het grootste deel tijdens het slapen. Want voor deze koolhydraatarme chocolade mousse met salty karamelnootjes gebruik je  namelijk (zuivelvrije) ‘slagroom’ van kokosroom. Dat is het gestolde deel van de kokosmelk, dus de kokosroom, nadat je die een nacht in de koelkast hebt gezet. Van de 540 ml gebruik je slechts een deel. Het gerecht hebben we berekend op 2,15 gram koolhydraten per portie. Dus vandaar de idioot lange tijd die je bij het gerecht ziet staan, dat is bijna allemaal pure slaaptijd. De vette kokosroom zal zich tijdens je welverdiende nachtrust scheiden van het waterige deel. Dat waterige deel hoef je niet weg te gooien, maar kun je prima gebruiken in een smoothie bijvoorbeeld.

Koolhydraatarme chocolade mousse

De dikke kokosroom die je na een nacht in het blikje vindt schep je eraf en klop je met een mixer. Net zolang mixen totdat je een luchtige, stevige room hebt. Heerlijk met met cacaopoeder en stukjes pure chocolade erdoor! Op die manier tover je een geweldig romige, koolhydraatarme chocolademousse op tafel. Je kunt de basis voor de romige chocolade mousse 1 à 2 dagen van te voren maken. Dat is handig voor diners, of als je vaker in één week dit nagerecht wilt eten! Bewaar goed afgedekt in de koelkast tot gebruik. Let wel even op want omdat het goedje behoorlijk machtig is, serveer je de koolhydraatarme mousse dus bij voorkeur in kleine glaasjes.

Salty karamelnootjes bovenop

De tropische chocolade mousse is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje van deze geweldige salty karamelnootjes bovenop. Die nootjes lijken een beetje op nougatine, dus ja dat is lekker hoor!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chocolade mousse met salty karamelnootjes
chocolade mousse met salty karamelnootjes

Zo maak je koolhydraatarme chocolade mousse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

chocolade mousse met salty karamelnootjes

Chocolade mousse met salty karamelnootjes

Opgeklopte kokosroom met cacao, stukjes chocola en heerlijke crunchy nootjes in karamel. Zo heb je een superlekkere chocolademousse met salty karamelnootjes!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Nachtje in de koelkast 10 uur
Totale tijd 10 uur 15 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 129.1 koolhydraten 2.15 geiwitten 1.4 gvetten 12.35 gvezels 0.08 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Chocolade mousse

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Dit werkt alleen met volvette dikke kokosmelk, dus géén light variant gebruiken.

  • Zet eerst de blikken kokosmelk een nacht in de koelkast. Open de volgende dag de blikjes kokosmelk en schep het stevige deel, de room dus, van de kokosmelk dat is ongeveer ⅓. Doe de room in een kom. (gebruik het overgebleven kokoswater in een smoothie of oosters fornuisgerecht)
  • Mix vervolgens de kokosroom met zoetstof, cacaopoeder en het snufje zout, totdat je een luchtige egale mousse hebt.
  • Hak de chocolade grof en schep het door de mousse. Verdeel de chocolade mousse tot slot over 4 glaasjes en bewaar koel tot gebruik.
  • Extra feestelijk met deze salty karamelnootjes erop!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


8 gedachten over “Chocolade mousse met salty karamelnootjes”

  1. Hoi Anna-Karina en Hans,
    Vlak voor kerst in het ziekenhuis beland. Nu ook nog. Maar jullie mail lees ik natuurlijk. Met kerst heeft mijn man de koolhydraatarme chocolademousse gemaakt. ( en voor mij een bakje in de vriezer gezet)Wat is die toch ook lekker. Maar dit recept ga ik proberen zodra ik weer thuis ben. Ik wens jullie nog veel goede recept ideeën voor 2020. En vooral veel gezondheid toe. Dát blijft toch wens nr 1!

  2. Goedemorgen.
    Dit ziet er weer zalig uit. Ik snap alleen niet waar je en wat je met het zout doet. De naam doet vermoeden, dat de nootjes zoutig zijn. Maar in het beschreven recept, vind ik zout niet terug, wel bij de ingrediënten. Vanaf deze reactie, wens ik jullie beiden, een goed, gezellig en vooral gezond 2020

    1. Dank voor de goede wensen! Bij de voorlaatste stap staat: “Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over.”

  3. Wow, dit klinkt al helemaal verrukkelijk, dus als het ook zo smaakt: ik ga het proberen!! En ik wens jullie (en iedereen die dit leest) een heel fijne jaarwisseling en een fantastisch 2020!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven