chocolade mousse met salty karamelnootjes

Chocolade mousse met salty karamelnootjes

We knallen het jaar uit met een feestelijke energiebom! Dit heerlijke koolhydraatarme toetje maak je voor het grootste deel tijdens het slapen. Want voor deze koolhydraatarme chocolade mousse met salty karamelnootjes gebruik je (zuivelvrije) ‘slagroom’ van kokosroom. Dat is het gestolde deel van de kokosmelk, nádat je die een nacht in de koelkast hebt gezet. Dus vandaar de idioot lange tijd die je bij het gerecht ziet staan, dat is 8 uur slaaptijd ;-). De vette kokosroom zal zich tijdens je welverdiende nachtrust scheiden van het waterige deel. Dat waterige deel hoef je niet weg te gooien, maar kun je prima gebruiken in een smoothie bijvoorbeeld.

Koolhydraatarme chocolade mousse

De dikke kokosroom die je na een nacht in het blikje vindt schep je eraf en klop je met een mixer tot een luchtige room met cacaopoeder en stukjes pure chocolade, tot je een soort stevige slagroom krijgt. Zo tover je een geweldig romige, koolhydraatarme chocolademousse op tafel. Je kunt de basis voor de romige chocolade mousse met salty karamelnootjes 1 à 2 dagen van te voren maken. Dat is handig voor diners, of als je vaker in 1 week dit nagerecht wilt eten! Bewaar goed afgedekt in de koelkast tot gebruik. Let wel even op want het goedje is behoorlijk machtig, dus serveer de koolhydraatarme mousse bij voorkeur in kleine glaasjes.

Salty karamelnootjes

De tropische chocolade mousse is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje salty karamelnootjes bovenop! Daarvoor roer je simpel een hoeveelheid gehakte nootjes door een mengsel van gesmolten chocola en korrelzoetstof. Je maakt natuurlijk wel wat meer dan je nodig hebt voor de vier glaasjes mousse, want dat spul is ook heerlijk in je yoghurt, over ijs etc. Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die hard ook weer uit. Daardoor komt er  een lekker crunchy laagje om je nootjes. Dus wil je dit doen met uitsluitend vloeibare zoetstof, dan moeten we je teleurstellen… dan krijg je géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes. 

chocolade mousse met salty karamelnootjes

chocolade mousse met salty karamelnootjes

 

Overschotje heerlijke salty karamelnootjes, niet alleen voor dit heerlijke dessert. Ook lekker voor in de yoghurt!

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarme chocolade mousse met salty karamelnootjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Chocolade mousse met salty karamelnootjes


chocolade mousse met salty karamelnootjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 31, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 uren 15 minuten

Opgeklopte kokosroom met cacao, stukjes chocola en heerlijke crunchy nootjes in karamel. Zo heb je een superlekkere chocolademousse met salty karamelnootjes!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dit werkt alleen met volvette kokosmelk, dus geen light variant gebruiken. Zet de blikken kokosmelk een nacht in de koelkast. Open de blikjes kokosmelk en schep het stevige deel van de kokosmelk in een kom. (gebruik de rest in een smoothie of oosters fornuisgerecht)
  2. Mix de room met zoetstof, cacaopoeder en het snufje zout, zodat je een luchtige egale substantie hebt.
  3. Hak de chocolade en schep de stukken door de mousse. Verdeel de chocolade mousse over 4 glaasjes en bewaar koel tot gebruik.
  4. @KARAMELNOOTJES
    Smelt de boter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
  5. Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal afkoelen en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
  6. Strooi over elk elk glaasjes een laagje karamelnootjes. Ook lekker op de bodem van een feestdessert in een glas of over de yoghurt!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Chocolade mousse met salty karamelnootjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

213 Shares
Share158
Pin55
Tweet