Chocolade mokka mousse met slagroom

chocolade mokka mousse

Vaste pottenkijkers weten dat ik van origine niet echt een zoetekauw of toetjesfanaat ben. Er zijn een paar uitzonderingen en ojee, nu heb ik er weer een bij! Deze romige chocolade mokka mousse met slagroom is geheel toevallig tot stand gekomen. Eigenlijk wilde ik vandaag mijn lekkere chocolade mousse weer eens maken. Toen ik de ingrediënten aan het verzamelen was, zag ik de oploskoffie staan en bedacht dat ik net zo goed twee laagjes in het glas kon doen. Het werden er drie, nog veel feestelijker! Bekijk de ingrediëntenlijst en je snapt al dat het nooit vies kan zijn.

Bij oploskoffie denk ik tegenwoordig altijd aan Marcel, de (geweldige!) trekzakspeler uit de band van mijn heer Hans. Marcel drinkt stiekem het allerliefst oploskoffie, nee niet vragen waarom. Daar doet hij dan het liefst ook nog stofkoe in. Nee, vraag me nou niet waarom… ‘t Is een me werkelijk een raadsel, hoe vaak hij het al heeft geprobeerd uit te leggen, iets in mij wil dat gewoon niet begrijpen!! En dat terwijl wij beroemd zijn om onze cappuccino!  Maar goed terug naar dat geweldige romige toetje, dat begrijp ik tenminste.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze chocolade mokka mousse met slagroom

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Chocolade mokka mousse met slagroom


chocolade mokka mousse

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 23, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,6 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Heerlijke romige chocolade mokka mousse met slagroom is een afgeleide van de al ook niet te versmaden koolhydraatarme chocolade mousse.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop alle slagroom met zoetmiddel stijf.
  2. Meng in een bakje 20 gram mascarpone met de cacao. Meng in een ander bakje 20 gram mascarpone met de oploskoffie (of sterke koffie kan ook). Je hebt nu 2x de basis voor een heerlijke mousse.
  3. Houd van de slagroom wat achter voor de garnering en meng de helft van de slagroom door het koffiemengsel, de andere helft meng je door het cacaomengsel. Goed doorroeren tot je een mooi egaal gekleurde massa hebt. Schep of spuit beide mousses in laagjes in een glaasje en schep er een dot slagroom bovenop, garneer met wat cacao en/of amandelschaafsel. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Chocolade mokka mousse met slagroom”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.3K Shares
Share851
Pin483
Tweet