Vaste pottenkijkers weten dat ik (Anna-Karina) stiekem niet zo’n zoetekauw of toetjesfanaat ben. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen. En ojee, nu heb ik er weer een bij! Want deze romige chocolade mokka mousse met slagroom is zo ontzettend lekker, vooral omdat er twee van mijn favoriete smaken inzitten. Niet alleen chocolade maar ook nog mokka. Het nagerechtje is geheel toevallig tot stand gekomen. Eigenlijk wilde ik vandaag onze populaire chocolade mousse weer eens maken. Toen ik de ingrediënten aan het verzamelen was, zag ik opeens oploskoffie staan. Vervolgens besloot ik twee laagjes met verschillende smaken in het glas te doen. Nóg veel feestelijker! Bekijk de ingrediëntenlijst en je snapt al dat het nooit vies kan zijn. Werkt ook goed als je nog aan je vetten moet werken, bevat per portie 3.7 gram koolhydraten en 43.75 gram vetten.
Marcel
Bij oploskoffie denk ik tegenwoordig altijd aan Marcel, de (geweldige!) trekzakspeler uit de band van mijn heer Hans. Marcel drinkt stiekem het allerliefst oploskoffie. Nee, doe maar niet vragen waarom. Bovendien doet hij er dan het liefst ook nog stofkoe in. Nee, vraag me nou niet waarom… Want ’t Is een me werkelijk een raadsel, hoe vaak hij het al heeft geprobeerd uit te leggen. Iets in mij wil dat gewoon niet begrijpen!! Terwijl wij in huize HAK beroemd zijn om onze heerlijke, vers getapte cappuccino! Maar goed, terug naar deze geweldige chocolade mokka mousse met slagroom, die begrijp ik tenminste wel.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je chocolade mokka mousse met slagroom
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Chocolade mokka mousse met slagroom
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 ml slagroom, opgeklopt
- zoetstof, naar keuze
- snufje zout
- 40 g mascarpone
- 2 tl cacaopoeder, + voor de garnering
- 2 tl sterke oploskoffie, of heel sterke koffie – type espresso
- amandelschaafsel, of een ander nootje
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop de slagroom met zoetstof en een snufje zout stijf, proef of dit zoet genoeg is.
- Verdeel de mascarpone over twee schaaltjes. Meng door de ene het cacaopoeder en door de andere de oploskoffie. Beide naar smaak.
- Houd van de slagroom wat achter voor de garnering. Verdeel de rest ervan over de schaaltjes en meng tot een mooie mousse. Proef nogmaals of het zoet genoeg is. Verdeel de mousse in laagjes over twee glaasjes. Schep of spuit er een dot slagroom bovenop. Garneer tot slot met een snufje cacaopoeder en/of amandelschaafsel. Puur genieten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Als je de mokka variant op de zoete taartbodem (amandelmeel met gemalen walnoten) doet en deze decoreert met hele walnoten
krijg je een verschrikkelijk lekkere taart.
Bij deze bedankt voor de 2 recepten.
Een geweldig toetje en niet moeilijk te maken groetjes Paula
Is er ook een oplossing voor iemand die absoluut geen koffie lust ????
Euhm… alleen chocomousse lijkt me het meest voor de hand liggen dan 😉
Ik heb van die sticks oploskoffie, gooi je dat er zo bij of eerst oplossen met beetje gekookt water?
Dat kan er zo bij, doe het beetje bij beetje en proef tussendoor of je het niet te sterk vindt.
En als je de sterke koffie gebruikt, alleen het poeder of de 2 theelepels van de bereide nespresso?
Ik had heel erg sterke koffie. Ik zou voorzichtig beginnen en dan toevoegen totdat je het zelf lekker vindt.
Héérlijk!!!!!!! Ik heb eigenlijk al best wel een aantal van je recepten gemaakt en ze zijn altijd erg lekker. Nu dacht ik dat ik je dat maar eens moest laten weten. Heel erg bedankt dat je dit doet, we hebben er heel veel plezier van. En ik vind het ook ontzettend knap van je dat je dat allemaal kunt bedenken.
Dank je wel voor je aardige woorden. Graag gedaan en veel plezier gewenst met ’t kokkerellen van mijn website.
Kan ik dit recept een paar uur van te voren ook maken?
Ja hoor dat kan.
Oh, wat is dit fout lekker….. Heerlijk!!!!!!
Ziet er heerlijk uit! Maar kan je in plaats van mascarpone ook gewoon naturel roomkaas gebruiken?
Ja dat moet denk ik wel kunnen, zal ietsje zachter worden misschien. Eet ze!
Wat is dit een heerlijk toetje, super bedankt voor het recept.
Deze is zóóóó lekker, maak ik ieder weekend, is elke keer nóg weer lekkerder…
Regelmatig mag ik er twee maken: Mijn heer Hans vindt de chocolade mousse lekkerder en ik ben meer fan van de mokka variant.
Ik had nog een restje van jouw beroemde witlof-zalm lasagne, maar dat was wat weinig, dus ik vond dat ik mezelf best mocht verwennen met een toetje dit weekend. Ik zag vanmiddag jouw recept en kon nog net even langs de winkel voor de mascarpone, de rest had ik al in huis. Ik was echter een beetje in een luie bui vandaag en heb alle ingrediënten bij elkaar gemikt (behalve het amandelschaafsel). Dus geen laagjes, maar een chocolade mokka mousse. Hmmmm!! Lekker het amandelschaafsel erover gedaan en heerlijk zitten snoepen! Lekker hoor! En inderdaad: best machtig. 🙂
Stouterd 😉
Ik heb de chocolademousse gemaakt en het is ronduit lekker. Ik vond het heel machtig en stevig. Dus nu dacht ik nog, zou je de mascarpone ook kunnen vervangen met geklopt eiwit? Of de slagroom, dan wordt het nog kh armer.
Ik ga dat sowieso proberen, maar ik dacht wie weet heb je dit al geprobeerd. K
Zelf niet geprobeerd. Gewoon proberen als dat jou lekker lijkt, toch? Eiwit heeft heel andere voedingswaarden (geen vet) dus het voedt minder.
Ik maak de chocolademousse alleen met slagroom, is dan minder machtig. Beetje geraspte kokos erover…..smullen maar!
Dat kan, zelf houd ik wel van die stevige mascarpone structuur.