chocolade mokka mousse met slagroom

Chocolade mokka mousse met slagroom

Vaste pottenkijkers weten dat ik (AK) van origine niet zo’n zoetekauw of toetjesfanaat ben. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen. En ojee, nu heb ik er weer een bij! Want deze romige chocolade mokka mousse met slagroom is zo ontzettend lekker, vooral omdat er twee van mijn favoriete smaken inzitten. Niet alleen chocolade maar ook nog mokka. Het nagerechtje is geheel toevallig tot stand gekomen. Eigenlijk wilde ik vandaag onze populaire chocolade mousse weer eens maken. Toen ik de ingrediënten aan het verzamelen was, zag ik opeens oploskoffie staan. Vervolgens besloot ik twee laagjes met verschillende smaken in het glas te doen. Het werden er er eigenlijk drie, nóg veel feestelijker! Bekijk de ingrediëntenlijst en je snapt al dat het nooit vies kan zijn.

Marcel

Bij oploskoffie denk ik tegenwoordig altijd aan Marcel, de (geweldige!) trekzakspeler uit de band van mijn heer Hans. Marcel drinkt stiekem het allerliefst oploskoffie. Nee, doe maar niet vragen waarom. Bovendien doet hij er dan het liefst ook nog stofkoe in. Nee, vraag me nou niet waarom… Want ‘t Is een me werkelijk een raadsel, hoe vaak hij het al heeft geprobeerd uit te leggen. Iets in mij wil dat gewoon niet begrijpen!! Terwijl wij beroemd zijn om onze cappuccino!  Maar goed, terug naar deze geweldige chocolade mokka mousse met slagroom, die begrijp ik tenminste wel.

chocolade mokka mousse met slagroom

Zo maak je chocolade mokka mousse met slagroom

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


chocolade mokka mousse met slagroom

Chocolade mokka mousse met slagroom

Heerlijke romige chocolade mokka mousse met slagroom is een afgeleide van de al ook niet te versmaden koolhydraatarme chocolade mousse.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: zuivel
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,6 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Klop de slagroom met zoetstof en een snufje zout stijf, proef of dit zoet genoeg is.
  • Verdeel de mascarpone over twee schaaltjes. Meng door de ene het cacaopoeder en door de andere oploskoffie.
  • Houd van de slagroom wat achter voor de garnering. Verdeel de rest ervan over de schaaltjes. Meng beide tot een mooie mousse. Proef of het zoet genoeg is. Verdeel de mousse over twee glaasjes in laagjes en schep er een dot slagroom bovenop. Garneer tot slot met een snufje cacaopoeder en/of amandelschaafsel. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties op “Chocolade mokka mousse met slagroom”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.3K Shares
Share851
Pin483
Tweet