Chocolade kokos muffins

chocolade kokos muffins

Voor de heerlijke, koolhydraatarme chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis vandaag. De combinatie chocola met kokos is nooit verkeerd eigenlijk. Wat ik in deze muffins zo lekker vind is dat ze niet zo mierzoet zijn. Ik gebruik een nul-koolhydraten zoetstof op basis van stevia en erythritol. Dat geeft voor mij het beste resultaat. Het heeft volume en een goede smaak. Zie ook ons artikel over suiker vervangen. Je kunt ook je eigen favoriete zoetstof gebruiken, maar proef dan even en pas de dosering aan je eigen smaak aan! Met onze ingrediënten bevat 1 muffin 0.24 gram koolhydraten.

Muffins bakken, zondag bakdag

Muffins bakken vind ik een leuk zondag-klusje, trek de kasten open en kijk wat er in huis is. Vandaag maakte ik zoete chocolade kokos muffins met cacao en zoetstof. Maar speculaaskruiden erin in plaats van de cacao is ook lekker. Varieer ook eens hartig, met bijvoorbeeld paprika & olijf of met geitenkaas & bieslook? Of maak een groot blik met diverse varianten. Bewaar de chocolade kokos muffins afgesloten in de koelkast dan blijven ze prima en worden minder snel droog. Baksels met amandelmeel smaken overigens de volgende dag vaak een stuk beter, wist je dat al? Dus als je net begint moet je wellicht een beetje wennen aan die structuur. Gooi in elk geval nooit (nee echt niet) je baksels direct in de kliko!

Muffins voor iedereen

Muffins zijn bij grote en kleine mensen enorm populair. Dat is heel logisch, want je kunt op muffins eindeloos variëren. Ook handig dat ze vrijwel nooit mislukken. De meeste muffin recepten zijn redelijk makkelijk om te bouwen naar een koolhydraatarme variant. Kijk ook eens bij een paar hartige varianten: Pittige kaasmuffins, knolselderij makreel of mini viskoekjes

chocolade kokos muffins

Zo maak je chocolade kokos muffin

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

Door: Anna-Karina van Denderen
Voor de zoete chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer ook eens hartig met geitenkaas en bieslook of met paprika & olijf?
4 van 3 stemmen

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 39.53 kcalkoolhydraten 0.24 geiwitten 1.65 gvetten 3.48 gvezels 0.25 g
Gang Tussendoortje (zoet)
Keuken Europees
Trefwoord gebak zoet, koek en snoep, muffins
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Hoeveelheid (aan te passen)24 minimuffins

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet de minimuffinvormen in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng cacaopoeder, amandelmeel, kokos, zoetstof, snuf zout en bakpoeder in een beslagkom door elkaar.
  • Klop de eieren los en voeg deze met de gesmolten boter toe aan de beslagkom. Meng alles tot een -vrij dun- beslag. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormen. Ietsje onder de rand.
  • Bak 10-15 minuten. Niet te lang anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Grote muffinvormen 20-25 minuten bakken.
  • Laat iets afkoelen en strooi er suikervrije icing over.

Chocolate chip?

  • Voor chocolate chip muffins roer je wat cacaonibs of stukjes chocola door het beslag.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Francisca
Francisca
1 maand geleden

3 sterren
Ik heb ze nu in de oven staan had de helft genomen omdat ik een vorm heb met 15 stuks maar had er genoeg aan goed verdeeld misschien wat lager maar dat maakt me niet uit🤔
In sommige reacties staat honing toegevoegd met de boter? Geen honing gezien bij de ingrediënten?
Gisteren weer een quiche gemaakt ik ook zo elke dag weer wat anders lekkers salade met gerookte makreel jammie en Walfdorf witlof ga zo door 😍

Marianne
Marianne
2 jaren geleden

Als je ipv chocolodemuffins muffins met speculaaskruiden wilt maken, hoeveel speculaaskruiden heb je dan nodig?

Claudia
Claudia
2 jaren geleden

Kan je de chocolade kokos muffins invriezen?

Hanny Gijsel
Hanny Gijsel
3 jaren geleden

Hoi Anna-Karina, nogmaals de muffins gemaakt. Maar om ze nóg iets smakelijker te maken: smelt een reep chocola met een hoog cacaogehalte. Laat dat over de muffins lopen. Daarover strooi je dan wat van de gemalen kokos én wat Greensweet Icing. Je proeft dan af en toe een lekker knapperig stukje chocola en het geheel is iets smakelijker. Het staat óók nog eens heel leuk!
Gisteren zo gedaan en de visite was vol lof.

Hanny Gijsel
Hanny Gijsel
3 jaren geleden

Goedemorgen Anna-Karina, vanmorgen ontbeten met de hartige kaasmuffins. Mmmmmm
Gisteren voor de tweede keer de chocolade muffins gebakken. Het was even uitproberen hoeveel Stevia erin moest wat ons betreft. Dat weet ik nu ongeveer ( blijf toch elke keer even proeven uit het beslag hoor). Ze zijn heerlijk en staan zo vrolijk op een schaaltje.
Vanavond ga ik de eieren in kokoscurry proberen. Heb nog tomatensaus over van je overheerlijke lasagne.
Je hoort nog hoe het ons smaakte. Fijne dag vandaag.

Jolande
Jolande
4 jaren geleden

Ze roken lekker, maar smaakten eerlijk gezegd nergens naar. Ik heb geen steviapoeder. Kun je het ook met andere zoetstoffen maken? Waar kan ik de steviapoeder krijgen en hoeveel moet er dan precies van in?

Anna
Anna
4 jaren geleden

Ik heb de muffins gemaakt. Ik dacht ik wil er maar 12 dus ik halveer de hoeveelheden in het recept.

De hoeveelheid beslag die je uiteindelijk krijgt is veel te weinig.

Als ik op de foto kijk met de ingrediënten zijn de hoeveelheden ook veel meer zo te zien.

Kloppen de hoeveelheden wel zoals aangegeven in het recept of heb ik het niet gesnapt ?

claria
claria
4 jaren geleden

mijn baksels met amandelmeel willen niet rijzen. Hoe doen jullie dat?

grt, Claria

Marit
Marit
4 jaren geleden

Net voor het eerst gemaakt, ik ben wat te zuinig met zoetstof geweest. Man en dochter vonden ze weinig smaak hebben. Gelukkig heb ik nog tijd om ze opnieuw te maken voor ik ze ga trakteren op het werk, ze moeten wel goed smaken ?.

ben erg benieuwd naar de reacties van collega’s!

ayetta
ayetta
4 jaren geleden

Omdat ik echt soms zo’n zoete trek heb staan ze nu in de oven, ben benieuwd 🙂

Sylvia
Sylvia
5 jaren geleden

Heb de chocolade kokos muffins gisteren voor de tweede keer gemaakt. Heb de boter met de zoetstof au bain marie verwarmd. Daardoor bleef het eiermengsel luchtig en zijn de muffins nog lekkerder dan de vorige keer. Dit is echt een blijvertje … te lekker!

Elisa
Elisa
5 jaren geleden

Wowwieee, wat is dat lekker! Ik ben nog maar een week aan het koolhydraatarm aan het eten en had er wel vrede mee dat koekjes en cakejes nu even van de baan zijn, maar nu dit!

Nadat ik de muffins de oven in schoof nam ik even een achteloze lik uit de beslagkom en ik stond perplex… verrukkelijk. Ook nadat ze uit de oven kwamen. Dit is een blijvertje!

Elisa
Elisa
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anna-Karina

Ik hoef maar zo’n 5 kilo kwijt en eet ook koolhydraatarm omdat het gewoon gezond is.

Ja ik eet ze met mate. Eentje per dag. Ik heb in eerste instantie ook maar het halve recept gemaakt.

Inge
Inge
5 jaren geleden
Antwoord aan  Anna-Karina

Hoi,

Als één zo’n plakje maar 1.1 khd bevat, dan hoef je er toch niet heel goed mee uit te kijken? Iemand zei, dat ze er 1 plakje per dag van at, is dat dan te veel?

Groetjes,

Inge

vanita
vanita
5 jaren geleden

ik vind ze heerlijk,

 

enig idee hoeveel calorieën per cakeje het is?

 

 

Rianne
Rianne
5 jaren geleden

Ik zag er vreselijk naar uit, deze heerlijke muffins, eenmaal uit de oven, eindelijk klaar om te proeven….. oef. Niet lekker. Ik proef veel teveel ei. Helaas, op zoek naar iets anders lekkers

Angenita
Angenita
5 jaren geleden

Hmmmm ik vind ze heel lekker!! M’n dochters vinden ze overigens niet zo lekker, ze missen het zoet. Ik heb er geen stevia in gedaan omdat ik dat niet in huis heb.

Sowieso word ik erg blij van al je recepten, fijn dat je alles zo voor ons uitzoekt en op je site zet, dankjewel!!!

Monique
Monique
5 jaren geleden

Die zien er heerlijk uit zeg! En echt maar 1, 1 koolhydraat per stuk? Ondanks de amandelmeel en kokos? (en de poedersuiker?) Als dat waar is ga ik van de week gelijk de nodige ingredienten halen…lekker hoor!

ineke blom
ineke blom
5 jaren geleden

Hallo
Zijn deze Tussendoortje allemaal koolhydraatarm het ziet er allemaal zo lekker uit.
U heb echt hele goede ideeen.

Groetjes ineke