Chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

Voor de heerlijke, koolhydraatarme chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis vandaag. Het formaat is bewust klein gehouden, ik gebruikte een minimuffinvorm. De combinatie chocola met kokos is nooit verkeerd eigenlijk. Je maakt de muffins zo zoet als je wilt. Maar let wel op want sommige kunstmatige zoetstoffen verliezen hun zoetkracht tijden het bakken een beetje, zodat je het beslag voor de chocomuffins net wat zoeter moet maken. Ik gebruik druppels vanille van Greensweet, heerlijk! Zie ook ons artikel over suiker vervangen.  Met onze ingrediënten bevat 1 muffin slechts 0.24 gram koolhydraten.

Muffins bakken, zondag bakdag

Muffins bakken vind ik een leuk zondag-klusje, trek de kasten open en kijk wat er in huis is. Vandaag maakte ik deze zoete chocolade kokos muffins met cacao en zoetstof. Maar speculaaskruiden erin in plaats van de cacao is ook lekker. Varieer ook eens met hartige ingrediënten. Bijvoorbeeld paprika & olijf of met geitenkaas & bieslook? Of maak een groot blik met diverse varianten. Bewaar de chocolade kokos muffins afgesloten in de koelkast dan blijven ze prima en worden minder snel droog.

Droog?

De meest gehoorde ‘klacht’ is dat baksels met amandelmeel een droger mondgevoel geven. Op zich klopt dat wel, maar je kunt er zelf ook echt wel veel aan doen. Als je net begint moet je wellicht een beetje wennen dat nieuwe bakken. Gooi in elk geval nooit (nee echt niet) je baksels direct in de kliko! Baksels met amandelmeel smaken om te beginnen de volgende dag vaak een stuk beter, wist je dat? De smaken trekken wat meer naar elkaar toe en zo’n baksel geeft een dagje later altijd een minder droog mondgevoel. Ook bak je met amandelmeel op lagere temperaturen en je mag echt een kortere baktijd rekenen dan voor baksels met tarwemeel. Deze chocolade kokos muffins kun je ook leuk vullen met roomkaas en een plakje aardbei. 

Muffins voor iedereen

Muffins zijn bij grote en kleine mensen enorm populair. Dat is heel logisch, want je kunt op muffins eindeloos variëren. Ook handig dat ze vrijwel nooit mislukken. De meeste muffin recepten zijn redelijk makkelijk om te bouwen naar een koolhydraatarme variant.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Chocolade kokos muffins
Chocolade kokos muffins

Zo maak je chocolade kokos muffin

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins
Door: Anna-Karina van Denderen
Voor de zoete chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer ook eens hartig met geitenkaas en bieslook of met paprika & olijf?
4.74 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 39.53 kcalkoolhydraten 0.24 geiwitten 1.65 gvetten 3.48 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)24 minimuffins

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • NB: op de foto's zie je de helft van het recept!
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet de mini-muffinvormen in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng cacaopoeder, amandelmeel, gemalen kokos, zout en bakpoeder in een beslagkom door elkaar.
  • Klop de eieren los met de vloeibare zoetstof en voeg deze samen met -alle- gesmolten boter toe aan de beslagkom. Meng alles tot een egaal beslag. Proef en voeg zo nodig meer zoetstof toe.
  • Verdeel het beslag over de mini-muffinvormen. Ietsje onder de rand.
  • Bak 10-12 minuten. Zeker niet te lang bakken anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Grote muffinvormen 20-25 minuten bakken.
  • Laat iets afkoelen en strooi er suikervrije icing over. Of 'n drizzle chocola en wat extra kokosrasp.

Chocolate chip?

  • Voor chocolate chip muffins roer je wat cacaonibs of stukjes chocola door het beslag.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top