chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

Voor de chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis vandaag. De combinatie chocola met kokos is nooit verkeerd eigenlijk. Wat ik in deze muffins zo lekker vind is dat het niet zo mierzoet zijn. Ik gebruik een zoetstof op basis van stevia en erythritol. Dat geeft voor mij het beste resultaat. Het heeft volume en een goede smaak. Zie ook ons artikel over suiker vervangen. Je kunt je eigen favoriete zoetstof gebruiken.

Muffins bakken, zondag bakdag

Muffins bakken vind ik een leuk zondag-klusje, trek de kasten open en kijk wat er in huis is. Vandaag maakte ik zoete chocolade kokos muffins met cacao en zoetstof. Maar speculaaskruiden erin in plaats van de cacao is ook lekker. Varieer ook eens hartig, met bijvoorbeeld paprika & olijf of met geitenkaas & bieslook? Of maak een groot blik met diverse varianten. Bewaar de chocolade kokos muffins afgesloten in de koelkast dan blijven ze prima en worden minder snel droog. Baksels met amandelmeel smaken overigens de volgende dag vaak een stuk beter, wist je dat al? Dus als je net begint moet je wellicht een beetje wennen aan die structuur. Gooi in elk geval nooit (nee echt niet) je baksels direct in de kliko!

Muffins voor iedereen

Muffins zijn bij grote en kleine mensen enorm populair. Dat is heel logisch, want je kunt op muffins eindeloos variëren. Ook handig dat ze vrijwel nooit mislukken. De meeste muffin recepten zijn redelijk makkelijk om te bouwen naar een koolhydraatarme variant. Kijk ook eens bij een paar hartige varianten: Pittige kaasmuffins, knolselderij makreel of mini viskoekjes

chocolade kokos muffins

Zo maak je chocolade kokos muffin

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

chocolade kokos muffins

Chocolade kokos muffins

door Anna-Karina van Denderen
Voor de zoete chocolade kokos muffins heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer ook eens hartig met geitenkaas en bieslook of met paprika & olijf?
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, muffins
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

0,3 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

24 minimuffins

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet de minimuffinvormen in.
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng cacaopoeder, amandelmeel, kokos, zoetstof, snuf zout en bakpoeder in een beslagkom door elkaar.
  • Klop de eieren los en voeg deze met de gesmolten boter toe aan de beslagkom. Meng alles tot een -vrij dun- beslag. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormen. Ietsje onder de rand.
  • Bak 10-15 minuten. Niet te lang anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Grote muffinvormen 20-25 minuten bakken.
  • Laat iets afkoelen en strooi er suikervrije icing over.
Chocolate chip?
  • Voor chocolate chip muffins roer je wat cacaonibs of stukjes chocola door het beslag.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 417 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 reacties op “Chocolade kokos muffins”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like