chocolade kokos muffin

Chocolade kokos muffin

Voor de chocolade kokos muffin heb ik alle ingrediënten in huis vandaag. De combinatie chocola met kokos is nooit verkeerd eigenlijk. Wat ik in deze chocolade kokos muffin zo lekker vind is dat het niet zo mierzoet is. Ik gebruik een zoetstof op basis van stevia en erythritol. Dat geeft voor mij het beste resultaat. Het heeft volume en een goede smaak. Zie ook ons artikel over suiker vervangen. Je kunt je eigen favoriete zoetstof gebruiken.

 

Muffins bakken, Populair klusje

Muffins bakken vind ik een leuk zondagmiddagklusje, trek de kasten open en kijk wat er in huis is. Vandaag maakte ik ze met cacao en zoetstof, speculaaskruiden erin in plaats van de cacao is ook lekker. Maar varieer ook eens hartig met paprika & olijf of met geitenkaas & bieslook? Of maak een groot blik met diverse varianten. Bewaar de muffins afgesloten in de koelkast dan blijven ze prima en worden minder snel droog. Baksels met amandelmeel smaken overigens de volgende dag vaak een stuk beter wist je dat? Dus als je net begint moet je wellicht een beetje wennen aan die structuur. Gooi in elk geval nooit (nee echt niet) je baksels direct in de kliko!

chocolade kokos muffin

 

Muffins zijn bij grote en kleine mensen enorm populair. Dat is heel logisch, want je kunt er eindeloos mee variëren. Ook handig dat ze vrijwel nooit mislukken. De meeste muffin recepten zijn redelijk makkelijk om te bouwen naar een koolhydraatarme variant. Kijk ook eens bij een paar hartige varianten: Pittige kaasmuffins, knolselderij makreel of mini viskoekjes

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je chocolade kokos muffin

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Chocolade kokos muffin


chocolade kokos muffin

Door Anna-Karina Geplaatst december 25, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 24 minimuffins
  • Koolhydraten: 0,3 gr khd per stuk (24 minimuffins uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 27 minuten

Voor de chocolade kokos muffin heb ik alle ingrediënten in huis. Varieer met geitenkaas en bieslook, speculaaskruiden of maak hartige met paprika & olijf?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
  2. Meng de droge bestanddelen door elkaar: cacaopoeder, amandelmeel, kokos, zoetstof, snuf zout en bakpoeder.
  3. Klop de eieren met een mixer ongeveer 2 minuten, tot ze lekker schuimig zijn. Voeg overige vochtige bestanddelen toe en mix erdoor.
  4. Spatel de droge bestanddelen door het eimengsel. Proef en voeg zonodig zoetstof toe!
  5. Je hebt nu een vrij dun beslag, giet dat in de - siliconen - 24 mini muffinvormen. Ik gebruik vormpjes van 24 x 17,5 x 2 cm voor 12 mini muffins. Dit recept is ruim voldoende voor 2 van die vormen. Vul de vormpjes tot iets onder de rand.
  6. Schuif de vormen in het midden van de oven en bak 10-15 minuten (grotere muffinvormen langer: 20-25 minuten) Niet te lang anders worden ze te droog. Controleer de gaarheid: Je muffins zijn gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
  7. Laat iets afkoelen en strooi er ter garnering nog wat kokos over. Of een suikervrije icing. Ook leuk om brokjes chocola door het beslag te roeren.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “Chocolade kokos muffin”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

237 Shares
Share143
Pin94
Tweet