Eigenlijk was ik van plan om vandaag hartige cakepops te maken. Op basis van deze geitenkaas bieslook cakepops maar dan met amandelmeel, verse pesto en Parmezaanse kaas. Totdat bleek dat mijn verse basilicum vol met beestjes zat. Ah, jammer… De teleurstelling draaide uit op 34 super koolhydraatarme en heerlijk luchtige chocolade cakepops. Een soort brownie maar dan anders. Ze bevatten slechts 0,15 gram koolhydraten per stuk, exclusief de vulling. Bovendien zijn ze ook ideaal om mee te nemen als tussendoortje op je werk, uitdelen aan je collega’s mag ook.
Geen cakepops vorm?
Een recept met maar een paar ingrediënten en ongelooflijk makkelijk om te maken. Als je geen cakepopvorm hebt dan kunnen de chocolade cakepops ook prima in een mini muffinvorm. Het versieren laat ik geheel aan je eigen fantasie over. Geen fantasie? Psst… Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos. Of neem pistachenootjes! Of snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei tussen en/of slagroom zoals ik deed…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je chocolade cakepops
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Chocolade cakepops
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 g Griekse yoghurt
- snufje zout
- 6 g cacaopoeder, 1 el
- 1 tl bakpoeder
- zoetstof, naar smaak kan ook vloeibaar zijn
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet de holtes in. (cakepops of mini muffin, gebruik eventueel een lage ovenschaal en snijd de koek in stukjes)
- Klop de eieren los met Griekse yoghurt en een snuf zout. Meng dit met het cacaopoeder en bakpoeder tot een schenkbaar beslag. Proef en voeg zoetstof naar smaak toe.
- Vul de holtes tot een stukje onder de rand. Indien je een cakepopvorm gebruikt: druk het deksel van de cakepopvorm er goed op.
- Bak de chocolade cakepops 20-25 minuten of tot ze gaar zijn.
Versieren?
- Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos of pistachenootjes.Snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei en/of slagroom tussen, zoals ik deed. Hoe dan ook: smul ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Moet er geen amandelmeel oid in? Ze zijn niet echt goed geworden bij mij
Klopt helemaal: geen meel. Wat is er niet goed? Misschien toch iets langer bakken?
Goedemorgen,
Wanneer je geen chocolade pops wil, maar een neutrale kleur of vanille popcakes, wat kun je dan gebruiken om het beslag te binden i.p.v cacao? Heb jij daar ervaring mee? Ik wil regenboog popcakes maken voor een traktatie op school m.b.v. kleurstof maar dan kan ik geen cacoa gebruiken. Ik zat te denken aan amandelmeel maar dan wordt het niet zo luchtig denk ik.
Ik zou wat roomkaas ofzo toevoegen.
Roomkaas, daar had ik niet aan gedacht. Ik ga het proberen. Bedankt voor je reactie.
Worden ze niet luchtiger als je eiwit apart opklopt? Deed ik altijd zo voor gewone cakejes? Of storten deze dan in?
Misschien wel, maar ze zijn best luchtig. Als je ze luchtiger wil kun je het proberen, toch?
Zou je voor dit recept ook kwark kunnen gebruiken?
Dat is zeker te proberen, maar kwark is wel minder vet en bevat meer water. Als je het experiment aangaat, hoor ik graga hoe het afloopt! Succes!
Ik heb het inderdaad met kwark geprobeerd, en vervolgens in de cakepop maker. Ging helemaal goed! Lekker met slagroom en frambozen?
Dus een geslaagde en smaakvolle experiment. Zeker voor herhaling vatbaar.
Wederom Dank voor al je lekkere recepten.
Gr. Medi
Oh mooi, dank voor het doorgeven! Je hebt dan dezelfde hoeveelheden genomen denk ik?
groetje, AK
Klinkt lekker maar kan dit ook een een zgn. Cakepopmaker? Als je daar cakepops in bakt duurt dat meestal maar 4 minuten maar werkt dat ook met dit beslag?
Zelf geen ervaring mee, maar ik zou het gewoon proberen.