chocolade cakepops

Chocolade cakepops

Eigenlijk was ik van plan om vandaag hartige cakepops te maken. Op basis van de Geitenkaas bieslook cakepops maar dan met amandelmeel, verse pesto en Parmezaanse kaas, totdat bleek dat mijn verse basilicum vol met beestjes zat. Ah, jammer… De teleurstelling draaide uit op 34 superkoolhydraatarme (0, 15 gr. khd per stuk exclusief de vulling) en heerlijk luchtige chocolade cakepops. Een soort brownie maar dan anders. Ook ideaal om mee te nemen als tussendoortje op je werk, uitdelen aan je collega’s mag ook.

Een recept met weinig ingrediënten en ongelooflijk makkelijk te maken. Als je geen cakepop vorm hebt dan kunnen ze ook prima in een mini muffinvorm. Het versieren laat ik geheel aan je eigen fantasie over. Geen fantasie? Psst… Doop ze in chocola en bestrooi ze met kokos of pistachenootjes of snijd ze doormidden en doe er een plakje aardbei tussen en/of slagroom etc.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je zelf chocolade cakepops

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Chocolade cakepops

chocolade cakepops

Door Anna-Karina Geplaatst mei 17, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 34 stuks
  • Koolhydraten: 0,15 p/st zonder vulling (34 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Heerlijke chocolade cakepops, met weinig ingrediënten en ongelooflijk makkelijk te maken. Geen cakepop vorm? Ze kunnen ook prima in een mini muffinvorm.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
    Leg de cakepopvorm alvast klaar. Of als je die niet hebt je mini muffinvorm.
  2. Klop de eieren los met een snuf zout.
  3. Meng cacao door de yoghurt en meng dat samen met de rest van de ingrediënten grondig door het eimengsel. Je hebt nu een schenkbaar beslag. Proef je mengsel en voeg desgewenst wat zoetstof toe.
  4. Vul de vormpjes tot een stukje onder de rand. Druk het deksel van de cakepopvorm er goed op. Bak de cakepops 20-25 minuten in de oven. Voor vul- en versiertips zie de tekst.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 gedachten over “Chocolade cakepops”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

74 Shares
Share53
Pin21
Tweet