Choco vanille mousse met crunch

We eten niet zo heel vaak een toetje, zeker niet thuis. Eerder als we uit eten gaan. Maar als we er een maken, dan willen we wel dat het iets bijzonders is: mooi om te zien en verrukkelijk om te eten. Daaraan voldoet deze choco vanille mousse met crunch zeker! Als basis gebruikten we – voor de onderste laag – de koolhydraatarme arme chocolade mousse die we al eerder met jullie deelden. Daar bovenop plaatsten we een laagje vanille mousse, om het geheel af te maken met gekarameliseerde pecannoten. Het is een soort vetbom, dus machtig, maar superlekker en ook nog eens uitstekend ruim vooraf te maken. Hoewel je een paar verschillende handelingen moet verrichten, ben je er toch relatief weinig tijd mee kwijt. Zo kun je een geweldig dessert serveren bij een feestelijke gebeurtenis! 1 portie bevat 3.13 gram koolhydraten.

Budgetvriendelijk met roomkaas

De mascarpone (Galbani AH/Lidl 250 g € 2,35/€1,59) in het recept kun je eventueel vervangen door blanke roomkaas (€ 0,69 200 g AH of Lidl). Dat is budgettair gezien ook een goede keuze. Natuurlijk heeft het wel wat invloed op de smaak, roomkaas smaakt wat zoutiger. Anna-Karina vindt dat eigenlijk lekkerder… Als je nog geen cacaopoeder in huis hebt, dan kun je tegenwoordig kiezen uit de meest exotische en dure varianten. Wij namen zelf de tamelijk eenvoudige doos van 250 gram van Blooker, die ook bijzonder betaalbaar is. Zo kun je vrij makkelijk een beetje spelen met merken om binnen je budget toch een fantastisch lekker dessert te eten. 

Ook lekker:

Zo maak je choco vanille mousse met crunch

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Choco vanille mousse met crunch

door Hans van Deelen
Deze choco vanille mousse met crunch is mooi om te zien en verrukkelijk om te eten. Verras je vrienden bij een genoeglijk diner!
5 van 8 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken, mousse, spektakel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 351.1 kcal
Koolhydraten 3.13 g
Eiwit 3.65 g
Vet 35.57 g
Vezels 0.75 g

Uit recept

4 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Gekarameliseerde pecannoten
Slagroom
  • 200 ml slagroom - ¾ voor de chocolade mousse ¼ voor de vanille mousse
  • zoetstof - naar smaak, vergelijkbaar met 2-3 schepjes suiker
Chocolade mousse
Vanille mousse

Bereiden

  • Neem een steelpannetje met een dikke bodem en verwarm op redelijk hoog vuur met de Steviala Ery-bronze. Neem zodra de zoetstof gaat smelten de pan van het vuur en roer de stukjes pecannoot erdoor zodat overal een 'karamellaagje' omheen zit. Laat afkoelen.
Slagroom kloppen en splitsen
  • Klop 200 ml slagroom stijf met zoetstof. Splits de geklopte slagroom over 2 schaaltjes: ¾ voor in de chocolademousse en ¼ voor in de vanillemousse.
Chocolade mousse
  • (gebruik het schaaltje met ¾ van de slagroom)
    Roer eerst de 30 g mascarpone met de cacaopoeder en twee eetlepels geklopte slagroom. Roer dan de rest van de slagroom erdoor. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zoetstof (wij gebruikten 5 druppels Green Sweet Chocolade). Verdeel de chocolademousse over 4 glazen coupes.
Vanille mousse
  • (gebruik het schaaltje met ¼ van de slagroom)
    Meng de 100 g mascarpone met het vanille extract en de slagroom. Verdeel deze vanille mousse over de chocolade mousse in de coupes.
Garneren
  • Verdeel de gekarameliseerde pecannoten over de glazen.
    Schaaf eventueel nog wat pure chocolade over de choco vanille mousse met crunch. Als dat niet feestelijk is?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Onze kookboeken

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 6.028 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Choco vanille mousse met crunch”