Choco vanille mousse met crunch

We eten niet zo heel vaak een toetje, zeker niet thuis. Eerder als we uit eten gaan. Maar als we er een maken, dan willen we wel dat het iets bijzonders is: mooi om te zien en verrukkelijk om te eten. Daaraan voldoet deze choco vanille mousse met crunch zeker! Als basis gebruikten we – voor de onderste laag – de koolhydraatarme arme chocolade mousse die we al eerder met jullie deelden. Daar bovenop plaatsten we een laagje vanille mousse, om het geheel af te maken met gekarameliseerde pecannoten.

Dit gerecht is tevens een soort vetbom, dus machtig, maar superlekker en ook nog eens uitstekend ruim vooraf te maken. Hoewel je een paar verschillende handelingen moet verrichten, ben je er toch relatief weinig tijd mee kwijt. Zo kun je een geweldig dessert serveren bij een feestelijke gebeurtenis! 1 portie bevat calorieën 351.1 kcal ⋆ koolhydraten 3.13 g ⋆ eiwitten 3.65 g ⋆ vetten 35.57 g ⋆ vezels 0.75 g.

Budgetvriendelijk met roomkaas

De mascarpone (Galbani AH/Lidl 250 g € 2,35/€1,59) in het recept kun je eventueel vervangen door blanke roomkaas (€ 0,69 200 g AH of Lidl). Dat is budgettair gezien ook een goede keuze. Natuurlijk heeft het wel wat invloed op de smaak, roomkaas smaakt wat zoutiger. Anna-Karina vindt dat eigenlijk lekkerder… Als je nog geen cacaopoeder in huis hebt, dan kun je tegenwoordig kiezen uit de meest exotische en dure varianten. Wij namen zelf de tamelijk eenvoudige doos van 250 gram van Blooker, die ook bijzonder betaalbaar is. Zo kun je vrij makkelijk een beetje spelen met merken om binnen je budget toch een fantastisch lekker dessert te eten. 


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je choco vanille mousse met crunch

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Choco vanille mousse met crunch

Deze choco vanille mousse met crunch is mooi om te zien en verrukkelijk om te eten. Verras je vrienden bij een genoeglijk diner!
5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 351.1 koolhydraten 3.13 geiwitten 3.65 gvetten 35.57 gvezels 0.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Gekarameliseerde pecannoten

Slagroom

  • 200 ml slagroom, ¾ voor de chocolade mousse ¼ voor de vanille mousse
  • zoetstof, naar smaak, vergelijkbaar met 2-3 schepjes suiker

Chocolade mousse

Vanille mousse

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Neem een steelpannetje met een dikke bodem en verwarm op redelijk hoog vuur met de Steviala Ery-bronze. Neem zodra de zoetstof gaat smelten de pan van het vuur en roer de stukjes pecannoot erdoor zodat overal een 'karamellaagje' omheen zit. Laat afkoelen.

Slagroom kloppen en splitsen

  • Klop 200 ml slagroom stijf met zoetstof. Splits de geklopte slagroom over 2 schaaltjes: ¾ voor in de chocolademousse en ¼ voor in de vanillemousse.

Chocolade mousse

  • (gebruik het schaaltje met ¾ van de slagroom)
    Roer eerst de 30 g mascarpone met de cacaopoeder en twee eetlepels geklopte slagroom. Roer dan de rest van de slagroom erdoor. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zoetstof (wij gebruikten 5 druppels Green Sweet Chocolade). Verdeel de chocolademousse over 4 glazen coupes.

Vanille mousse

  • (gebruik het schaaltje met ¼ van de slagroom)
    Meng de 100 g mascarpone met het vanille extract en de slagroom. Verdeel deze vanille mousse over de chocolade mousse in de coupes.

Garneren

  • Verdeel de gekarameliseerde pecannoten over de glazen.
    Schaaf eventueel nog wat pure chocolade over de choco vanille mousse met crunch. Als dat niet feestelijk is?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


7 gedachten over “Choco vanille mousse met crunch”

  1. 5 sterren
    Oh wat was het weer heerlijk, weer zo’n toprecept van jullie!
    Ik dacht 2 porties te maken, dus veranderde de 4 in een 2 voor het afdrukken.
    Ik vond de porties wel heel groot, totdat ik erachter kwam dat de hoeveelheden genoemd in de tekst niet mee veranderen, dus uiteindelijk waren het toch 4 porties. Haha gelukkig maar dat het zo lekker was !

  2. 5 sterren
    Zalig, in een woord! En dat terwijl ik me met ricotta moest behelpen, evengoed…..mmmmmm. Bedankt voor dit recept. Makkelijk te maken en groot succes gegarandeerd. Dit verschijnt vaker op tafel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top