Chioggia biet borrelhapjes

Chioggia biet borrelhapjes

Om maar met het goede nieuws te beginnen, deze leuke koolhydraatarme borrelhapjes bevatten slechts 0.55 gram koolhydraten per stuk! Deze fraaie chioggia biet borrelhapjes maakten wij met een basis van super luchtige geitenkaas: Chavroux Frais. Naast super luchtig id deze kaas zalig zacht van smaak. Wij zijn er dol op! Maar je kunt ook gewone roomkaas* nemen (Lidl, Monchou allemaal prima) die je zelf verder op smaak brengt als je minder van geitenkaas houdt. Je kunt de stappen voorbereiden en de plakjes in koud water bewaren, dan blijven ze lekker knapperig. Snijd de plakjes mooi dun dan kun je goed dubbelvouwen. Dat gaat het best op een fijn instelbare mandoline.

Chioggia biet?

Hoewel je ook gewone rauwe bietjes kunt gebruiken maak je de mooiste chioggia biet borrelhapjes natuurlijk met zo’n bijzondere chioggia biet. Dat is een mooie kleurrijke biet met een krachtige, aardse maar lekker zoete smaak. De chioggia biet heeft een roze en witte schakering als de biet rauw is. Daardoor is het een plaatje bij elke bereiding! Kook je de chioggia dan blijft de heerlijke smaak, maar die ringen verdwijnen. Ze bevatten in rauwe toestand iets meer koolhydraten dan gekookte bieten. Het oude bietenras komt oorspronkelijk uit het Italiaanse vissersplaatsje Chioggia. Dat ligt ten zuiden van Venetië en schijnt bijna even fraai te zijn, maar dan zonder alle toeristen. Dat wekt wel mijn nieuwsgierigheid…

*Er is wel een klein verschil in koolhydraten:
Chavroux frais bevat per 100 g: calorieën 162 kcal, koolhydraten 2.6 g, eiwitten 8.7 g, vetten 13 g, vezels 0 g.
Blanke roomkaas bevat per 100 g: calorieën 252 kcal, koolhydraten 3 g, eiwitten 4.5 g, vetten 24.5 g en vezels 0 g.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de chioggia biet borrelhapjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Chioggia biet borrelhapjes

Chioggia biet borrelhapjes

 Deze fraaie chioggia biet borrelhapjes maakten wij met een basis van super luchtige geitenkaas: Chavroux Frais. Die kaas is super luchtig en zalig zacht van smaak. Wij zijn er dol op! Maar je kunt ook gewone roomkaas* nemen (Lidl, Monchou allemaal prima) die je zelf verder op smaak brengt als je minder van geitenkaas houdt. 
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ook gebruikt

  • 10 prikkertjes

Voedingswaarde

Per borrelhapje
kcal 34.67 koolhydraten 0.55 geiwitten 0.75 gvetten 3.28 gvezels 0.17 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 borrelhapjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaasmengsel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de bieten, was en dep droog. Schaaf in dunne plakjes, bij voorkeur op de dunste stand van de mandoline. (Bewaar de plakjes in een kom koud water).
  • Knip de bieslook fijn, maar laat wat sprieten heel voor de garnering.

Kaasmengsel

  • Roer de geitenkaas met olijfolie en de geknipte bieslook. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  • Laat vlak voor het serveren de plakjes biet uitlekken. Leg 1 tl geitenkaas op elk plakje en steek vast met een prikkertje. Schik de chioggia biet borrelhapjes op een schaaltje, steek in elk hapje een sprietje bieslook en maal er nog wat peper over.
    Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven