Chinese kool met grote garnalen

Chinese kool met grote garnalen

Deze knapperige wokschotel is bijzonder aromatisch door verse gember en knoflook. Deze Chinese kool met grote garnalen is werkelijk een voortreffelijke, koolhydraatarme Oost-Aziatische verwenmaaltijd. De wokschotel maak je op het fornuis, ook makkelijk voor op de camping. Qua smaak heeft het verder niet veel nodig: een beetje sojasaus en een drupje citroen. Als je echt van pittig houdt doe je er ringetjes rode peper of een lik sambal door. Het gerecht bevat relatief weinig calorieën: 286.4 kcal en verder ⋆ koolhydraten 9.75 g ⋆ eiwitten 38.65 g ⋆ vetten 8.75 g ⋆ vezels 8.45 g.

Advertentie

Oosterse gerechten?

Op onze website vind je een uitgebreide serie met heerlijke koolhydraatarme oosterse gerechten. Wij onderscheiden niet alle landen. Alles uit de oosterse hoek (zuid tot oost Azië) gooien we maar zo’n beetje op een hoopje. Officieel niet helemaal zoals het hoort natuurlijk. Tijd voor iets meer uitleg. Onze oosterse gerechten bevatten grofweg deze drie gebieden: Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en Oost-Azië.

Zuid-Azië of Zuidelijk Azië omvat India, Pakistan, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Afghanistan, Sri Lanka en de Maldiven. De gerechten uit dat gebied zijn vaak gebaseerd op een mix van specerijen. Wie kent niet de pittige curry’s uit India? Veel gebruikte ingrediënten zijn: chili, peper, komijn en kurkuma. Vanwege de overheersende religie in dit gebied, vind je bijna geen rund- en varkensvlees in de gerechten.

De gerechten in Zuidoost-Azië zijn vaak ook wel pittig. Hier worden toch meer kruiden als koriander, basilicum, munt gebruikt. Ook sojasaus, limoen en tamarindesaus staan garant voor een complexere smaakbelevingen (pittig, zout, zoet, zuurt en ook bitter) in één gerecht. De landen in deze regio zijn Brunei, Cambodja, Filipijnen, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Oost-Timor, Singapore, Thailand en Vietnam.

Oost-Azië bevat de landen China, Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea, Mongolië en Taiwan. In deze landen eet men naast rijst ook zeer regelmatig noedels, sojabonen en verwante producten, zeevruchten/vis, Chinese kool en thee. De meest bekende gerechten uit oost-Azië zijn wellicht Pekingeend, sushi, kimchi en noedelgerechten. Als je er (bloemkool)rijst bij serveert zou deze Chinese kool met grote garnalen dus perfect in deze rubriek laten vallen.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Chinese kool met grote garnalen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Chinese kool met grote garnalen

Chinese kool met grote garnalen

Deze knapperige Oost-Aziatische wokschotel is bijzonder aromatisch door verse gember en knoflook. Samen met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke, snelle, koolhydraatarme verwenmaaltijd.
5 van 9 stemmen
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 129
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 286.4 koolhydraten 9.75 geiwitten 38.65 gvetten 8.75 gvezels 8.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de Chinese kool (paksoi is ook lekker) in stukken, scheid de harde delen van de zachte bladeren. Snijd de paprika in dunne lange repen en wok deze met de harde delen van de Chinese kool 5 minuten in wat olijfolie.
  • Rasp de gember, naar smaak, erover en knijp de knoflook erboven uit. Schep de garnalen erdoor en wok deze 5 minuten mee of tot de garnalen gaar zijn. Je kunt de garnalen ook apart bakken.
    Wok op het laatst de zachte bladeren van de Chinese kool mee tot ze warm zijn. Proef en breng op smaak met wat sojasaus en een kneepje citroensap.
    Als je echt van pittig houdt doe je er ringetjes rode peper of een lik sambal door.
  • Dien op in een kom en schik er een handje knapperige taugé, vers gesneden bosui en gehakte peterselie over.
  • Aanrader: eet met stokjes!

Nog makkelijker?

  • Je kunt hiervoor ook een kant-en-klaar wokmix gebruiken, die voldoet prima. Maar… zelf snijden is veel lekkerder, verser en goedkoper. Je kunt dan ook zelf bepalen hoe fijn of grof de verschillende groenten gesneden moeten worden. Bovendien kun je de groenten een eigen gaartijd meegeven. Ik houd heel erg van knapperige taugé, die je op het laatst pas erdoor doet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven