Prachtige chia pudding met rood fruit in meerdere lagen. Ik maakte twee verschillende glaasjes, één met schuine lagen en een met een gel onderin het glas. Welke vind jij de leukste? De basis voor de chia pudding moet een tijdje opstijven. minstens 2 uur, maar langer kan uitstekend. Dus ’s morgens alvast klaarmaken als je het als toetje wilt eten. Of de avond van tevoren en terwijl je slaapt op laten stijven. Dat is nóg handiger. De chiapudding bevat met onze ingrediënten 3.4 gram koolhydraten per portie.
Chiazaad
De grootste hype is weer een beetje voorbij dus nu kunnen we wel gewoon af en toe chiazaad eten zonder ons gelijk heel erg hip & trendy te moeten voelen. Ik vind chiazaad echt geweldig spul voor zo’n pudding. Je kunt de zaden gewoon zo eten maar ze smaken naar niks eigenlijk. Maar dat is nu net zo leuk als je er zelf smaak aan toevoegt! Chiazaden absorberen heel veel vocht dat maakt ze juist zo leuk voor chia pudding. Met vocht vormt het zaadje een gel. Ook heel geschikt als bindmiddel trouwens, maal het tot meel in een vijzel of doe een lepeltje chiazaad door je gerecht om te binden.
LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de chia pudding
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Chia pudding met rood fruit
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Pudding
- Meng kokosmelk, chiazaad, de helft (75 gram) bevroren vruchtenmix, zoetstof en zout (en optioneel vanille) in de keukenmachine of met een staafmixer door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Fruitgel
- Breng de andere helft van de vruchtenmix (75 gr) samen met water, zoetstof en agar-agar aan de kook. Pureer met de staafmixer glad. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zoetstof. Schenk direct schuin in glaasjes en laat de vruchten-gel in schuine stand opstijven.. (Agar-agar stolt bij 35 graden)
Serveren
- Schep de chia pudding bij de gestolde fruitgel en garneer met wat vruchtjes en zonnebloempitten. In een glaasje deed ik in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt voor een extra leuk effect.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Anna-Karina,
vraag, hoe gebruik ik konjac poeder in dit recept. Ik ben iemand van het meten dus kun je ook aangeven hoeveel ik moet gebruiken in gram of maatlepels? Ik wil dit graag maken maar heb werkelijk geen flauw idee hoeveel ik moet gebruiken om een goede opstijving te krijgen. Alvast bedankt.
groetjes Peter
Hoi Peter, voor de precieze dosering even op de verpakking kijken, en altijd beginnen met weinig. Konjac moet ook koken voor de bindkracht duidelijk is, dus proefondervindelijk tot het jouw gewenste dikte heeft. Ik zou het zelf eerst proberen met ook 1/4 tl.
Dank! Is goed gelukt. Bijzonder lekker.
Die ziet er prima uit Peter, Petje af!
Ik heb in plaats van gemengd rood fruit, bosbessen gebruikt voor de fruitgel en aardbeien voor de pudding. Echt heerlijk! Toch wel 1 van mijn nieuwe favorieten!
Dit is echt verrukkelijk!!! Hartelijk dank voor het recept:)
Waar kun je Agar agar halen?
Bij een natuur- of biologische winkel en misschien bij de Tuinen ook wel?