chia pudding met rood fruit

2x Chia pudding met rood fruit

Prachtige chia pudding met rood fruit in meerdere lagen. Ik maakte twee verschillende glaasjes, één met schuine lagen en een met een gel onderin het glas. Welke vind jij de leukste? De basis voor de chia pudding moet een tijdje opstijven. Dus ‘s morgens alvast klaarmaken als je het als toetje wilt eten. Of ‘s avonds en terwijl je slaapt op laten stijven. In het recept staat 2 uur voor het opstijven, maar chia pudding kan prima langer staan, bijvoorbeeld een hele nacht. Dat is ook handiger.

Chiazaad

De grootste hype is weer een beetje voorbij dus nu kunnen we wel gewoon af en toe chiazaad eten zonder ons gelijk heel erg hip & trendy te moeten voelen. Ik vind chiazaad echt geweldig spul voor zo’n pudding. Je kunt de zaden gewoon zo eten maar ze smaken naar niks eigenlijk. Maar dat is nu net zo leuk als je er zelf smaak aan toevoegt! Chiazaden absorberen heel veel vocht dat maakt ze juist zo leuk voor chia pudding. Met vocht vormt het zaadje een gel. Ook heel geschikt als bindmiddel trouwens, maal het tot meel in een vijzel of doe een lepeltje chiazaad door je gerecht om te binden.

LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

chia pudding met rood fruit

Meer recepten met chiazaad.

Zo maak je de chia pudding

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

chia pudding met rood fruit

Chia pudding met rood fruit

door Anna-Karina van Denderen
Prachtige chia pudding in een glaasje, waarbij ik de onderste laag schuin in het glas heb laten stollen. Chiazaad echt geweldig spul voor een dessert of koolhydraatarm ontbijt!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 5 min
Koken: 2 min
Opstijven minstens: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 7 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

Pudding
  • Meng kokosmelk, chiazaad, de helft (75 gram) bevroren vruchtenmix, zoetstof en zout (en optioneel vanille) in de keukenmachine of met een staafmixer door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Fruitgel
  • Breng de andere helft van de vruchtenmix (75 gr) samen met water, zoetstof en agar-agar aan de kook. Pureer met de staafmixer glad. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zoetstof. Schenk direct schuin in glaasjes en laat de vruchten-gel in schuine stand opstijven.. (Agar-agar stolt bij 35 graden)
    chia pudding met rood fruit
Serveren
  • Schep de chia pudding bij de gestolde fruitgel en garneer met wat vruchtjes en zonnebloempitten. In een glaasje deed ik in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt voor een extra leuk effect.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 234 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “2x Chia pudding met rood fruit”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like