chia pudding met rood fruit

Chia pudding met rood fruit

Prachtige chia pudding in meerdere lagen. De chia pudding moet een tijdje opstijven dus ‘s morgens alvast klaarmaken als je het als toetje wilt eten of ‘s avonds als je de chia pudding als ontbijt neemt. In het recept staat 2 uur voor het opstijven, chia pudding kan prima langer, bijvoorbeeld een nachtje staan.

 

Chiazaad
De grootste hype is weer een beetje voorbij dus nu kunnen we wel gewoon af en toe chiazaad eten zonder ons gelijk heel erg hip & trendy te moeten voelen. Ik vind chiazaad echt geweldig spul voor een pudding. Je kan de zaden gewoon zo eten maar ik meng ze liever in andere gerechten omdat ze niet zo heel veel smaak van zichzelf hebben. Chiazaden absorberen heel veel vocht dat maakt ze uitermate geschikt als bindmiddel, maal tot meel of doe een lepeltje chia door je gerecht om te binden. Ik maakte drie variaties: de eerste in een klassiek dessertglas op een pootje en twee verschillende in een glaasje voor het ontbijt, waarbij ik eerst een laagje fruitgel schuin in het glas heb laten stollen.

chia pudding met rood fruit - koolhydraatarm-recept-08
Fruitgel schuin laten stollen

LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

Meer recepten met chiazaad.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de chia pudding

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Chia pudding met rood fruit


chia pudding met rood fruit

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 13, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
 • Koolhydraten: 3 gr khd pp (4 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 2 minuten
 • Klaar in: 2 uren 7 minuten

Prachtige chia pudding in een weckglaasje, waarbij ik de onderste laag schuin in het glas heb laten stollen. Chiazaad echt geweldig spul voor een dessert.

Ingrediënten

Bereiding

 1. PUDDING
  Meng kokosmelk, chiazaad, 75 gram (bevroren) vruchten, zoetstof en zout (en optioneel vanille) in de keukenmachine of met een staafmixer door elkaar. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
 2. FRUITGEL
  De rest van de vruchten (75 gr) samen met water, zoetstof en agar-agar even aan de kook brengen. Pureer met de staafmixer door, proef en breng op smaak met zoetstof. Schenk het als het nog warm is schuin in glaasjes en laat de vruchtengel in een schuine stand opstijven.. (Agar-agar stolt bij 35 graden)
 3. OPDIENEN
  Schep de chia pudding bij de gestolde fruitgel en garneer met wat vruchtjes en kokosrasp. In een glaasje deed ik in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt voor een extra leuk effect.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Chia pudding met rood fruit”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

209 Shares
Share106
Pin103
Tweet